Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  CSS topic

Hozzászólások

(#1401) Jim-Y válasza wis (#1398) üzenetére


Jim-Y
veterán

Egyszeru, kovetni kell az eppen aktualis trendeket, es figyelni kell, hogy mi tortenik a vilagban. Kovetni kell azokat a vallaltokat amik meghatarozzak a piacot, pl google, facebook, amazon, twitter, stb.. Kovetni kell twitteren az ott dolgozo embereket, olvasni kell a cikkeket, forumokat, blogokat, stb.. Arra a kerdesre, hogy miert veszit a nepszerusegebol, szerintem egyszeru a valsz, mert egesz egyszeruen van valasztasa az embernek, mig mondjuk 10 evvel ezelott meg nem volt. A jQuery-vel is hasonlo a helyzet, plusz ott meg belejon a surun emlegetett jQuery spagetti amit mostanaban surun emlegetnek, es megintcsak, van valasztasi lehetosege az egyszeru usernek.

PHP alternativak: JSF (Java), ASP.NET (C#), Play (Scala), Django (Python), Ruby, Nodejs es meg vagy tiz masik ismert. Illetve ami manapsag nagyon meno, azok a kliens oldali MVC frameworkok, ezeket emlitettem egyik korabbi hozzaszolasomban.

[ Szerkesztve ]

(#1402) Jim-Y válasza Jim-Y (#1401) üzenetére


Jim-Y
veterán

Fene, lejart, sorry a sok flood miatt. Amit meg irni akartam, hogy a kozeljovo egyik dobasa lehet ilyen teren az Izomorfikus appok eljovetele, ebbol hirtelen ket ismertebbet tudnek csak mondani, az egyik a Meteor, a masik a React. Erdemes ezekrol is tudni, hogy mik ezek :)

[ Szerkesztve ]

(#1403) Sk8erPeter válasza DNReNTi (#1391) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

(#1391) DNReNTi:
"A JS-hez kapcsolódik a JQuery, nem árt megismerni (sőt), de szerintem egyre inkább leáldozóban van neki."
(#1395) Jim-Y:
"PHP nepszerusege durván csökken, a jQuery pedig kezd kimenni a divatból"
Most komolyan, hogy állíthattok ilyeneket? :DDD Jó, értem, jQuery nélkül is sok feladat megoldható, sőt, sokszor vicces, amikor a legalapvetőbb feladatokra is valaki jQuery-s megoldást mutat, miközben plain JS-ben vakarnia kellene a fejét, és tök fasza, hogy sok minden megoldható manapság library nélkül, de ettől még a jQuery megmarad annak, ami eredetileg volt: hasznos eszköztárnak, ami gyorsíthatja a kódolást. Mondjuk az AJAX-os kommunikációt, hibaellenőrzést akkor is sokkal macerásabb egyelőre megoldani plain JS-sel, ha ezt valaki nem ismeri el. Igen, el lehet kezdeni wrappereket írni mindenre plain JS-alapokon, és akkor eljutsz a Zepto.js-ig, a jQuery-kompatibilis API-jával, a maga kőkemény 54.2k tömörítetlen, 9.1k tömörített változatával... ;] Persze ez még mindig nem jQuery, ami már 82,2 KB is megvan.
Egyébként nyilván a jQuery használata mobiltelefonok esetén azért megfontolandó, nagy overheadet tud rátenni. De azért az is megfontolandó, hogy lazán megvalósíthatóak-e a feladatok plain JS-sel, vagy hány plusz fejlesztési órát kell számolni arra, hogy mondjuk megvalósíts olyasmit, amit már valaki helyetted megcsinált.
Most ez nem csak jQuery-re vonatkozik, hanem úgy általában valamilyen library vagy akár keretrendszer alkalmazására.

A PHP népszerűsége milyen statisztika szerint csökkent "durván"? Milyen szegmensben, konkrétan kikről beszélünk, milyen kimutatást veszünk hitelesnek, talán az osztott tárhelyek elkezdték kidobálni a PHP-támogatást, vagy miről beszélünk? :U Vagy csak az egyéni ízlésünkre bízva kijelentünk olyat, amiben nem is vagyunk biztosak? :)
Maga a PHP nyelv szerintem ezerszer kókányolósabb, mint mondjuk ASP.NET-ben programozgatni, eleget fikáztam már én is a PHP-t (annak ellenére, hogy igen sokat foglalkoztam/zom vele), de ettől még nem dobálódzom ilyen nagy szavakkal, hogy azért, mert én nem annyira komálom, biztos más szemében is "durván" csökken a népszerűsége... :DDD

Szóval srácok, valami komolyan vehető indoklást írjatok már plíz.

Szerk.:
(#1401) Jim-Y : most látom csak az indoklást. (Kicsit megszakításokkal írtam ezt a hsz.-t.)
Igen, sok alternatíva van, már jó régóta. Eddig is lehetett választani. Ettől még a PHP népszerűségének csökkenése még mindig nem tudom, szerinted miért is mutatható olyan egyértelműen, sőt, "durván". :)
Attól még, mert valaki a Google-nél igen jól elboldogul totál más nyelvekkel a webfejlesztésben, ez nem azt jelenti, hogy Vér István ne a PHP-hoz nyúlna elsőként, és kezdene el benne kókányolni, főleg, ha az Olcsó János Kft. akár ingyen kínál PHP-támogatással egész tűrhető méretű tárhelyet, csak egy domaint kell venned hozzá.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1404) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#1403) üzenetére


Jim-Y
veterán

Az a baj, hogy a hozzaszolasomban valami tamadasi pontot kerestel, holott en csak annak fenyeben irtam, amirol en is olvasok a neten. Szivesen mondanam, hogy durva bennfentes informacioim vannak arrol, hogy a PHP-nek vege, vagy, hogy a jQuery a multe, de ez nem igaz, egesz egyszeruen naponta utkozom ilyen cikkekbe, hozzaszolasokba amik ezt boncolgatjak. Az, hogy a PHP veszit a nepszerusegebol, ezt is csak olvasom, naponta, TIOBE, Google trends akar bizonyithatna is, de mint tudjuk ezek leginkabb bullshitek, de akkor is, miert nem olyat latok, hogy a Java nepszerusege durvan csokken, miert nem olyat latok, hogy a Nodejs nepszerusege durvan csokken, miert pont azt olvasom nap, mint nap, hogy a PHP nepszerusege csokken. Ami egyebkent mar csak amiatt is igaz, hogy mennyi jo uj dolog jott be az utobbi evekben. Most egyebkent, meg csak nem is azt irtam, hogy a PHP szar lenne (pedig szerintem az:D), hanem, hogy veszit a nepszerusegebol. A jQuery hegemoniaja pedig pont az Angular, Ember es tarsai miatt latszik megtorni. Amit irtal, az pedig felreertesbol adodik szerintem, pontosan tudom, hogy mennyire jo a jQuery es, hogy melyik reszet erdemes hasznalni, es nem is azt irtam, hogy rossz lenne maga a lib, csakhogy a frameworkok tobb dologra is megoldast kinalnak, ami miatt pluszban nem kell a jQuery-t behuzni mint dependency-t. Pl DOM mutation, vagy XHR... talan igy mar tiszta :)

"Vér István ne a PHP-hoz nyúlna elsőként, és kezdene el benne kókányolni, főleg, ha az Olcsó János Kft. akár ingyen kínál PHP-támogatással egész tűrhető méretű tárhelyet, csak egy domaint kell venned hozzá."

Ezzel nem tudok vitatkozni, ez igy van, viszont en nem akarok a Verpistis szintnel leragadni, hanem a nagyobb halak trendjeit szeretnem figyelni. Google -> Angular, Facebook/Instagram -> React, par masik nagyobb versenyzo -> Ember... szoval erted..a trendek :)

[ Szerkesztve ]

(#1405) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#1403) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hozzáteszem, a .NET-vonal erősödése, a nyitás a Linux és open source világ felé, stb. nekem tetszik ([link]), így én támogatnám, hogy az vegye át a népszerűségi listák csúcsát a PHP helyett. :DDD

Szerk.: (#1404) Jim-Y : OK, világos. :) Nekem aztán nem lesz szívfájdalmam, ha beigazolódik, amit mondasz, hogy a PHP népszerűsége DURVÁN csökken, csak akkor tényleg DURVÁN csökkenjen... ;]

Szerk. 2.: hopsz, ez már eléggé OFF, át is kattintom.

Szerk. 3.: Jim-Y szerk. után: nyilván nem a Vér István a követendő példa, nem ezt mondtam, hanem azt, hogy eddig is elképesztő sok normálisabb alternatíva volt a PHP helyett, mégis a népszerűsége és ismertsége annyira bebetonozódott, hogy nézd csak meg akármelyik webfejlesztős topicot, amikor egy kezdő előrébb akar jutni, akkor sajnos egyből azt kérdezi, hogy akkor most ezt hogy kell PHP-ban megoldani.
Nyilván mondjuk az ingyenessége és az, hogy open source, azért igen vonzó. Még ha a nyelv maga egy kókány szarnak is tűnik, amikor az ember használ egy típusos nyelvet.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1406) martonx válasza DNReNTi (#1400) üzenetére


martonx
veterán

Jelzem LESS-ből épp a napokban jött ki a 2.0, azaz immár mindent tud amit az SASS. Én nem igen tartom magam frontendesnek, legalábbis a szó CSS-es értelmében, így nyilatkozni nem tudok róla, hogy melyik a jobb, szvsz csupán ízlés kérdése (személy szerint SASS-al jó tapasztalataim vannak, LESS-el meg semmi, de ennek a fejlődését is követem azért).

Én kérek elnézést!

(#1407) martonx válasza Sk8erPeter (#1405) üzenetére


martonx
veterán

"Hozzáteszem, a .NET-vonal erősödése, a nyitás a Linux és open source világ felé, stb. nekem tetszik ([link]), így én támogatnám, hogy az vegye át a népszerűségi listák csúcsát a PHP helyett. "

Szívemből beszélsz. :R
És ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy tegnaptól kezdve a Visual Studio Professional gyakorlatilag ingyenesség vált Visual Studio Community Edition néven, akkor ez brutális fegyvertény az ASP.NET mellett. (Ha emlékeztek még az IDE-ket boncolgató beszélgetésünkre).
Per pillanat is több olyan komoly PHP fejlesztő ismerősöm van, akik másnap kukázzák a PHP vonalukat, mihelyst linux-on / OSX-en (hát istenem az egyik OSX buzi, senki se lehet tökéletes) komolyan futni fog az ASP.NET.

Én kérek elnézést!

(#1408) Zedz


Zedz
addikt

Csak kíváncsiságból kérdem, miért szurkoltok ennyire a PHP ellen? :) Volt már róla szó, hogy a pistike projektek nagy része abban készül el, illetve hogy az ASP és Java vonal erősebb a vállalati környezetben, de az okát ki tudná valaki fejteni? :D

(#1409) martonx válasza Zedz (#1408) üzenetére


martonx
veterán

A PHP egy típustalan script nyelv. Ezzel mindent elmondtam. Ettől persze még lehetne benne komoly dolgokat is csinálni, csak sokkal több macera.
Ráadásul mint típustalan script nyelv, szinte hívogat a gányolásra, elvégre emberek vagyunk, és mindenki szeret elfolyni a kisebb ellenállás irányába. Azaz pistike projektekhez sokkal egyszerűbb PHP-t használni. Viszont a projektek bonyolódásával elkezd visszájára fordulni a folyamat, és egy bizonyos szint felett már kb. csak szenvedés PHP-zni. Hogy hol van ez az inflexiós pont, az persze egyén függő.

Az egyetlen kivétel a Facebook. De az is csak arra példa, hogy korlátlan tőkével a hátad mögött bármit megtehetsz, akár szarból is tudsz egész komoly várat építeni. Ráadásul FB esetében a PHP inkább mint csak a C fordító script nyelveként funkcionál, és kb. nulla köze van a tényleges PHP-záshoz.

Egyébként ha már script nyelv, akkor nekem a Python egészen bejön.

Én kérek elnézést!

(#1410) Sk8erPeter válasza martonx (#1409) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"A PHP egy típustalan script nyelv."
Nem, a PHP nem típustalan, hanem gyengén típusos scriptnyelv. ([link]) Azért nem ugyanaz.

Amúgy annyit hozzátennék, hogy annak ellenére, hogy a PHP-nek gyorsan neki lehet esni, a gyengén típusossága épp, hogy több időelcseszést jelenthet adott esetben, például akár kód ellenőrzésekor és analizálásakor (nyilván egy típusos nyelv szigorú(bb) ellenőrzést is lehetővé tesz már IDE szintjén is), akár kódból történő generáláskor (ld. web service-ekhez (ennél nekem emlékezetes a (már rég elavult) SOAP-hoz generálandó WSDL-fájl, ami PHP-vel iszonyat sok órás időelb@szás lehet, C#-kódból négy-öt kattintás), vagy valamilyen egyéb célra szükséges fájl generálása kód alapján). A PHP-vel még az is baj, hogy tényleg kínosan sok a kókler, aki ezen a nyelven valahogy elevickél, és annak a munkamorálját is rontják, aki mondjuk hozzáértő (ez rontja a renoméját is a nyelvnek).
Egyébként szerintem hogy valaki megértse a különbséget, ki kell próbálnia más nyelvet is a webfejlesztéshez a PHP-n kívül. Én ASP.NET-ezésnél érzem azt (bár egyelőre nem vehető komolyan a tudásom benne; BTW Javát még webfejlesztésre nem használtam), hogy nemcsak a nyelv köti jó értelemben a kezemet valamilyen módon, és terelget jó irányba, hanem az egész kapcsolódó infrastruktúra, az eszközök (a Visual Studio, ReSharper, stb.) is dolgoznak a kezem alá (még ha PHP-hoz is vannak jó eszközök, számomra valahogy más).
Ha tényleg komolyan veszik a Linux és open source világ felé való nyitást (és jelenleg úgy tűnik), akkor még szimpatikusabb az egész.

(#1407) martonx:
Jaja, jött egyből email az ingyenes ajánlatokról, a Visual Studio Community 2013 láttán eléggé meglepődtem, így, hogy megnéztem, kb. mit tud, ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan.

Sk8erPeter

(#1411) martonx válasza Sk8erPeter (#1410) üzenetére


martonx
veterán

"ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan"
Sőt ha megnézed, hogy a Prémium, Ultimate miben tud többet, akkor látszik, hogy azok már csak azokhoz a fejlesztő cégekhez kellenek, ahol komplett tesztelő csapatok dolgoznak a sok tucat / sok száz programozó mellett.
Azaz egészen sokáig el lehet jutni az új Community Edition-nel :)

Én kérek elnézést!

(#1412) Zedz


Zedz
addikt

Lehet itthon egy gyakorló projekt keretein belül ki fogom próbálni az ASP-ot, felkeltettétek az érdeklődésem. :) Kezdésként szeretném itt megkérdezni, hogy ismertek jó tutorialokat hozzá?

(#1413) martonx válasza Zedz (#1412) üzenetére


martonx
veterán

Félreértés ne essék, én nem akarok az ASP.NET mellett pálcát törni, csak éppen a PHP ellen, és egy jó alternatíva például az ASP.Net, de itt a "például"-on van a hangsúly.
Egyébként "hello world" szinten szerintem semmi előnyét nem fogod látni, sőt azt fogod érezni, hogy bakker ezt egy 10 soros php file-al is meg tudnám csinálni.
Aztán amikor végigszenvedted magad életed első több fejlesztős, több emberhónapos projektjén PHP-ban, majd utána egy hasonlót megcsinálsz például ASP.NET-ben is, na akkor érezni fogod, hogy miről beszélünk.

Mindenesetre egészen váratlan módon itt találsz hozzá anyagokat, egészen jó get startedeket, meg egy adag oktató videót is: www.asp.net Van hozzá, egészen naprakész (hehe, már amennyire bármilyen dokumentáció naprakész lehet) magyar nyelvű ingyenes e-book is link

Én kérek elnézést!

(#1414) Sk8erPeter válasza martonx (#1413) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"én nem akarok az ASP.NET mellett pálcát törni"
Gondoltam, hogy nem akarod az ASP.NET-et elítélni. ;] :DDD
BTW "lándzsát tör mellette" = kiáll érte, "pálcát tör felette" = elítéli. :P

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1415) Zedz válasza martonx (#1413) üzenetére


Zedz
addikt

Igazából PHP-t tanítottak a főiskolán 2 évig. Voltam kisebb-nagyobb projektekben ahol szintén ezt használtuk, és mai napig ezzel dolgozom. Az ASP és Java vonal azért érdekel, mert ha úgy adódik és ezzel kell dolgoznom, akkor tudjak valamit ne csak pislogjak ott. Meg alapból kíváncsi lettem.. :D Ezért kérdeztem rá miért vagytok ennyire a PHP ellen, mert igazából én még nem sok hátrányát tapasztaltam, bár lehet azért mert nem voltam még akkora volumenű projekten.

A linkeket köszönöm, az elsőt ismerem, a másodikat nem. :)

(#1416) Sk8erPeter válasza Zedz (#1415) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ne keverd az ASP-t az ASP.NET-tel: utóbbi az előbbi utódja (ez olyan szépen hangzott, hogy nem is akarom kijavítani valami értelmesebbre :DDD).

Sk8erPeter

(#1417) Zedz válasza Sk8erPeter (#1416) üzenetére


Zedz
addikt

Jajj, az utóbbira gondoltam, csak az előbbivel próbáltam rövidíteni. :D Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a főiskolán egy fél évig kellett volna ezzel is foglalkozni, csak a tanárt sem érdekelte, rosszul lett leadva, így nekünk sem tetszett annyira. Na majd most... :)

(#1418) adam_


adam_
senior tag

A transition tulajdonság használata mennyire jellemző manapság egy weblapfejlesztésnél? Gondolok itt arra, hogy a kép - áttűnéseket, effekteket főként CSS-el oldják meg, vagy Javascripteket alkalmaznak inkább erre?
Meg úgy ámblokk az "egyszerűbb" effektekhez CSS-t alkamaznak, a "bonyolultabbakra" Javascriptet, Jquery-ket? Mi a jellemzőbb?

[ Szerkesztve ]

(#1419) martonx válasza Sk8erPeter (#1414) üzenetére


martonx
veterán

francba én is fenn akadtam a nyelvtan náci szűrődön :D

Én kérek elnézést!

(#1420) Sk8erPeter válasza martonx (#1419) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezazzzz! :DDD :))

Sk8erPeter

(#1421) adam_


adam_
senior tag

Tudnátok ajánlani egy jól felépített, példákat tartalmazó, magyar vagy német nyelvű Javascript könyvet, jegyzetet, ami elsősorban kezdőknek szól, de "komolyabb" szintre is el lehet vele jutni a végére?

Nézegettem amazonon ilyen összefoglalós felépítésű könyveket, ezeket találtam, tanult már valaki ezen kiadó könyveiből, tapasztalatok?

JavaScript-kurz-gut-David-Flanagan
CSS-kurz-Eric-A-Meye
HTML5-kurz-Jennifer-Niederst-Robbins

Nem hiszek az ilyen "Tanuljunk meg 24 óra alatt... " és hasonló féle könyvekben, azért keresnek egy igazán jót, és elismertet Javascript témában. Az általam találtak jó értékeléseket kaptak, de sajnos én még nem ismerem ezeket, és nem tudom, hogy érdemes lenne-e megvennem.

(#1418) adam_ Majd valaki erre is nézzen rá, köszönöm szépen! :)

[ Szerkesztve ]

(#1422) Sk8erPeter válasza adam_ (#1421) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A JavaScripttel kapcsolatos kérdéseket miért nem a JavaScript topicban teszed fel, miért a CSS topicban? Ráadásul a JavaScript topic összefoglalójában (nyisd le) van jópár hasznos anyag, nem véletlenül szedtük össze többen is. :)

Sk8erPeter

(#1423) adam_ válasza Sk8erPeter (#1422) üzenetére


adam_
senior tag

Elnézést! :B

(#1424) tonyrulez


tonyrulez
őstag

Üdv!
CSS-hez egyáltalán nem értek, de használok per. pill egy userstyle-t, ami a weboldal kinézetét változtatja meg, és szinte 100%-ban a linkelt képekre támaszkodik. Viszont ha a képeket host-oló oldal lehal, akkor addig nem lehet azt a style-t használni. Meg lehet valahogy oldani, hogy a gépre mentett képeket linkeljem be a script-be, és így nem a netről, hanem a gépről nyissa meg a képeket? A file:/// nem működik.

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#1425) adam_


adam_
senior tag

A színátmenet használata linear-gradient, radial-gradient.. használata a komolyabb frontendes fejlesztéseknél mennyire használatos? Szívesen használt pl háttérképek, headerek, esetleg gomb designok kialakításánál?

Próbálok orientálódni, hogy mit érdemes jobban és mit kevésbé oda-vissza "vágni". :)

[ Szerkesztve ]

(#1426) DNReNTi válasza adam_ (#1425) üzenetére


DNReNTi
őstag

Tekintettel arra, hogy jelenleg a letisztult 'flat' design a menő: semennyire. Ettől eltekintve viszont, igen, szebb megoldás CSS-ben írni az átmeneteket, mint behúzni mindenféle png-t, erre a célra.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#1427) fordfairlane válasza adam_ (#1425) üzenetére


fordfairlane
veterán

height helyett heigh-t írtál.

x gon' give it to ya

(#1428) adam_ válasza fordfairlane (#1427) üzenetére


adam_
senior tag

Köszönöm, már jó! :)

Ennek a kódnak pedig ilyen kék-fehér csíkos hátteret kellene adnia, mégsem jön ki, mit rontottam el?

[ Szerkesztve ]

(#1429) PumpkinSeed válasza tonyrulez (#1424) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Letöltöd a képeket beleteszed egy images mappába mait beteszel abba a mappába ahol a HTML állomány van és <img src="images/image.jpg"/>. Remélem ez volt a kérdésed, mert nem volt túl érthető, hogy mit is akartál.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#1430) tonyrulez válasza PumpkinSeed (#1429) üzenetére


tonyrulez
őstag

Pontosan, csakhogy a HTML nincs nálam, egy online oldal kinézetét változtatom meg egy Stylish script-el. Így néznek ki a képek linkjei:
background:url(https://p1.picsto.re/zgNZn.jpg);
Ezt mire kell átírni pontosan?

4 8 15 16 23 42

(#1431) PumpkinSeed válasza tonyrulez (#1430) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Megnézed a teljes elérhetőséi utat, és azt. Mondjuk jobb klikk társítás IE vagy Chrome és ott a címsorba meglesz.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#1432) tonyrulez válasza PumpkinSeed (#1431) üzenetére


tonyrulez
őstag

Ezeket már megcsináltam, file:/// előtaggal és anélkül is, de nem jeleníti meg a képeket egyikkel sem.

4 8 15 16 23 42

(#1433) adam_


adam_
senior tag

Itt látható, hogy sajnos az animáció következtében amint megfordul a Chrome logó, mögötte a "Gyerek - div" -ben található szöveg valamiért nem látszódik a hátoldalán. Többször is már átnéztem a példát, de sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy hol a hiba.

Előre is köszönöm az észrevételeket!

(#1434) G.F. válasza tonyrulez (#1432) üzenetére


G.F.
aktív tag

Továbbra is homályos, mit szeretnél. A képek a gépeden vannak, a weboldal a neten? Azt szeretnéd, hogy ott jelenjen meg?

-gf-

(#1435) G.F. válasza adam_ (#1433) üzenetére


G.F.
aktív tag

Firefox: egy szürke négyzet látszik a logó helyett, a szöveggel. Ha nagy keservesen megfordul, a hátulján is ott a szöveg, megfordítva.
IE11: ugyanaz a helyzet, csak szép síma a fordulás
Chrome, Opera: itt már látszik a logó, de a szöveg nem. Se elől, se hátul...
Safari: logó látszik, de a 90 foknál eltűnik....

-gf-

(#1436) tonyrulez válasza G.F. (#1434) üzenetére


tonyrulez
őstag

Igen, egy online weblap kinézetét változtatja meg a Stylish, itt a script. Az oldal képeit (háttér, menügomb stb.) cseréli le más képekre, amik egy képmegosztó oldalon vannak (picsto.re). Ha a képeket megosztó oldal nem működik, akkor a script ugyanúgy elrejti a weboldal képeit, de értelemszerűen a csereképeket nem tudja betölteni, így egy lecsupaszított oldal marad csak. Ezért akarom a képeket a gépről betöltetni (és lassú net esetében is jobb lenne). Tehát a neten lévő oldalon a gépen lévő képek jelenjenek meg.

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#1437) G.F. válasza tonyrulez (#1436) üzenetére


G.F.
aktív tag

Ez így szerintem nem fog menni. Maximum akkor, ha a gépedet szerverként láthatóvá teszed a neten... Keress egy másik képhostingos oldalt, vagy ingyenes tárhelyet.

-gf-

(#1438) adam_


adam_
senior tag

Itt mi az a css tulajdonság, amellyel a textarea méretét tudom szabályozni? Gondolok itt arra, hogy a felhasználó csak egy bizonyos szélességig tudja széthúzni a beviteli mezőt a szöveg beírása céljából. Most sajnos úgy funkciónál, hogy magából az űrlapból is ki lehet húzni, ami 500px széles és középen található. Megadtam neki 250px szélességet, de mégis ennél "szélesebbre" is lehet húzni.

[ Szerkesztve ]

(#1439) PumpkinSeed válasza adam_ (#1438) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Mivel buggolt a jsfiddle, így nem tudtam bemutatni, de sztem a maxlength="250" segítene rajta ami 250 karakter hosszúságúra lesz húzható.

<textarea maxlength="250">

</textarea>

Vagy CSS-el a max-height, max-width.

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#1440) DNReNTi válasza adam_ (#1438) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ehon e a megoldás.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#1441) adam_ válasza PumpkinSeed (#1439) üzenetére


adam_
senior tag

Köszi, így már jó! :)

DNReNTi Köszi neked is!

[ Szerkesztve ]

(#1442) adam_


adam_
senior tag

Itt valamiért a termékeink menüpontból nem jönnek elő az alatta lévő menüpontok, ha ráviszem az egeret a hover tulajdonság alapján. Mi lehet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#1443) Sk8erPeter válasza adam_ (#1442) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

DNReNTi előbbi jsFiddle-megoldását sikerült belinkelned.

Sk8erPeter

(#1444) DNReNTi válasza adam_ (#1442) üzenetére


DNReNTi
őstag

Szerintem nem ezt akartad linkelni. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#1445) adam_ válasza Sk8erPeter (#1443) üzenetére


adam_
senior tag

Hoppá, köszönöm! Itt a jó. :K

(#1446) DNReNTi válasza adam_ (#1445) üzenetére


DNReNTi
őstag

Sajnos most nincs időm kimazsolázni, tuti valami apróság, viszont ez segíthet: How To Create a Pure CSS Dropdown Menu. ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#1447) adam_ válasza DNReNTi (#1446) üzenetére


adam_
senior tag

Köszi, szuper! Ez alapján majd kigondolom, hogy hol van a gubanc. Mellesleg nagyon jó kis oldal ez a Line25. :K Hasonló linkeket szívesen fogadnék még.

(#1448) Sk8erPeter válasza adam_ (#1445) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem árt odafigyelni a szintaxis-kijelölésre, nem véletlenül van, a pirossal jelölt tagek jelzik a hibát:

Syntax error

Ha kijavítod, máris nem látod a piros részt:

Syntax OK

A lényeg: a Termékeink list itemet előbb lezártad, mint kellett volna, pedig az tartalmaz egy másik unordered listet is, ezenkívül az <ul> tag megfelelő lezárása az </ul>.

Itt az új változat:
http://jsfiddle.net/tob7fqec/5/

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#1449) adam_ válasza Sk8erPeter (#1448) üzenetére


adam_
senior tag

Köszönöm. :R

(#1450) honda 1993


honda 1993
senior tag

Sziasztok.

Az oldalam jelenleg ugy nez ki, hogy a 16:9-es monitorokon a terveim szerint jelenik meg, mig a 4:3-as monitorokon nyilvan egy kicsit maskeppen.
Egeszen pontosan, a 4:3-n az egesz kepernyot kitolti az oldal, ( vagyis a container) mig a 16:9-es monitorokon van egy kis hely a jobb es a bal oldalon.

Tehat roviden annyi , hogy a 4:3-on is rendesen latszik, de nem marad hely a container mellett a jobb es a bal oldalon.

Szerintetek most emiatt erdemes lenne atvarialni az egesz oldalt? ( nem tudom hogy mennyi ilyen regi monitor van meg hasznalatban )
Meg igazabol azt sem mondanam hogy rosszul jelenne meg rajtuk az oldal, csak egy kicsit mas.

XD alias IKSZDé

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  CSS topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.