Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  CSS topic

Hozzászólások

(#2001) adam_


adam_
senior tag

CSS és perpill Foundation 4 témában vágó dologról lenne szó.

Hogyan oldhatnám meg (külön még egy erre a célra létrehozott konténer nélkül!), hogy egy lenyiló menü mobil nézetben csak a headerTop részben jelenjen meg a menü mellett.. és az mostani helyéről(HeaderBottom) tünjön el?

Azt tudom, hogy Foundationben léteznek okosságok, amivel el lehet tünteni egy adott div osztály egy adott display méreten belül/kívül, viszont újból előhívni egy másik pozicióban kisebb display (jelen esetben mobil nézet alatt) ezt hogyan oldhatnám meg? Valamilyen custom media query okosság jól jönne. :U

Előre is köszönöm az észrevételeket.

(#2002) Sk8erPeter válasza adam_ (#2001) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát media query-kkel megoldhatod, hogy máshova legyen toszigálva az elem akár ilyen abszolút pozicionálással, meg hasonlókkal, de annyira általánosan tetted fel a kérdést példa nélkül, hogy erre nehéz bármi konkrétumot mondani.

Sk8erPeter

(#2003) adam_ válasza Sk8erPeter (#2002) üzenetére


adam_
senior tag

Igazából az ebben a hozzászólásomban [link] található login containert szeretném áthelyezni a jelenlegi poz.-ból legkisebb display méret mellett, egy másik konténer mellé a header felső részébe. Majd valamit kitrükközök media query segítségével. :)
Mondjuk az a baj ezzel a "toszigálásos" módszerrel, hogy egy teljesen más div containerbe szeretném áthelyezni az egészet, és a jelenlegiből meg teljesen eltüntetni, ez szimplán abszolút poziciónálással kivitelezhető? Készítettem egy JSFiddle is, bár Drupalban eléggé átszőtt php.val az egész, de így talán szemléletesebb. Szóval a logindropDown konténert szeretném áttenni mobilon headertoprightmenubar div konténer mellé.

Sk8erPeter, a linkelt hozzászólásomban Drupal templatingről van szó, nekem régebben nagyon sokat segítettél Drupal témában, esetleg van tapasztaltod templating kapcsán is Drupal 7-nél? Ha igen, kérlek ránéznél a linkelt oldalon lévő kérdéseimre is? Nagyon örülnék. :)

Előre is köszönöm,

Ádám

[ Szerkesztve ]

(#2004) adam_ válasza adam_ (#2003) üzenetére


adam_
senior tag

A fiddle előbb lemaradt :B Bár most ez így Drupal / Foundation meg minden nélkül eléggé áttláthatatlan Fiddleben, de talán amit szeretnék, azt jobban kifejti. Talán. :) Ehhez kapcsolódva egy hasznos media querynek tanácsnak nagyon örülnék.

[ Szerkesztve ]

(#2005) adam_


adam_
senior tag

A szakmában lévőkhöz szólnék. Mi a jellemző, arányaiban hogyan oszlik el a fejlesztés felépítettsége Frontendnél? Részletesebben kifejtve, mennyire jellemző, hogy egy adott CMS-re építenek honlapot, vagy anélkül. Mennyire "kérik" az ügyfelek, hogy Wordpress / Drupal / Joomla vagy valamely hasonló népszerű CMS-en legyen a honlapjuk? Mik a tapasztalatok?

Ez persze természetes, hogy elég változó, és szubjektív kérdés, de azért nem árt, ha az ember tisztában van bizonyos cms templateinggel is, mielőtt a szakmába áll, eddig én azt tapasztaltam. :U

Ti mit gondoltok erről?

Én jelenleg git + gui (nálam Sourcetree) -t használok, ti mely control system kombót használjátok a munkátok során?

[ Szerkesztve ]

(#2006) DNReNTi válasza adam_ (#2005) üzenetére


DNReNTi
őstag

Ez megint olyan kérdés - ahogy te is írod - ami teljesen szubjektív.
A legfontosabb dolog valszeg az, hogy épp hol melózol. Mi pl egyáltalán nem használunk CMS-t, viszont nagyobb projektekhez framework-öt mindenképpen (Korábban Yii, most Laravel felé kacsintgatunk). Bár mi igyekszünk inkább nagy cégeknek belső felhasználásra teljesen egyedileg tervezett alkalmazásokat készíteni, így mondjuk elvárható hogy ne egy WP-re rántsunk le egy témát meg pár plugint. :) Hogy érdemes e megismerkedni, a CMS rendszerekkel? A WP-vel és a Drupal-al mindenképp. Sok helyen kérik, hogy ismerj legalább egy CMS-t. Frontend szempontból most inkább arra gondolok: tudj elkészíteni egy WP témát, egy kapott PSD alapján, nem arra, hogy írj meg egy plugint.
VCS: nálunk is git + sourcetree. ;)

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2007) Zedz válasza DNReNTi (#2006) üzenetére


Zedz
addikt

A legjobb amikor az egyedi igények szerint lefejlesztett rendszert a WP-hez hasonlítják. "WP-ben mi ezt szoktuk meg, ezt az alap dolgot ez a rendszer miért nem tudja?". És ezt kb. minden levélváltáskor megkapni... priceless. :U :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2008) martonx válasza adam_ (#2005) üzenetére


martonx
veterán

:) a tapasztalat az, hogy ha CMS-el fejlesztő cégnél vagy, akkor édekes módon minden ügyfél CMS-t akar. Olyannyira, hogy nem is érted, miért nem használ mindenki CMS-t, mikor pár kattintással meg némi frontendezéssel mindenki igényét ki tudod elégíteni.
Ha pedig normális fejlesztő cégnél vagy, akik érdemi fejlesztői munkát végeznek, akkor azt fogod látni, hogy csupa olyan cég keres meg titeket, akik már csalódtak, túlléptek, túlnőttek a CMS-en, és nem is érted, miért használ bárki is CMS-t.

Nem lehetne ezeket az idióta kérdéseket egyébként mellőzni? Komolyan mit vársz, majd valaki belenéz a varázsgömbbe, és megmondja a tutit?

Én kérek elnézést!

(#2009) DNReNTi válasza Zedz (#2007) üzenetére


DNReNTi
őstag

Így még nem jártunk soha szerencsére. Fejre is állnék. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2010) Zedz válasza DNReNTi (#2009) üzenetére


Zedz
addikt

Konkrét eset: szeretnék a menüszerkezetet a végletekig szerkeszteni, mert a WP képes erre... nem volt őszinte a mosolyunk. :D

(#2011) DNReNTi válasza Zedz (#2010) üzenetére


DNReNTi
őstag

Az még nem is vészes. Gyakorlati értelme mondjuk megkérdőjelezhető. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2012) Zedz válasza DNReNTi (#2011) üzenetére


Zedz
addikt

A probléma az, hogy több kérdést is felvet. Például oké, hogy létrehoznak egy új menüt, esetleg egy menünek submenüt kreálnak... de az oldalt ki pakolja mögé? Ilyen és egyéb finomságok miatt nem egyszerű a dolog, főleg úgy, hogy ezt menet közben kérdezték meg apró betűvel, de azóta minden levélben érdekli őket a dolog. :))

(#2013) DNReNTi válasza Zedz (#2012) üzenetére


DNReNTi
őstag

Bevallom nem értem miért probléma ez. Mán' technikailag. Nyilván mielőtt valamire menüelemet (ami ugye gyakorlatban egy link) akarnak létrehozni, az előtt célszerű készíteni valami tartalmat nekik, amire az menü mutat. :D De logikailag az sem gond ha 300 db menüelem mutat ugyan arra az oldalra. Most az én fejemben a következő a flow: user belép az adminra, létrehoz egy új aloldalt x tartalommal, elmenti, létrehoz egy menüt, beállítja hogy a menü az előbb elkészített oldalra mutasson, beállítja a menü hol jelenjen meg, ezt is elmenti, done. Technikailag semmi akadálya, hogy ezt akár ezerszer lezongorázza, valamint annak se, hogy akár mind az ezer ugyanarra a tartalomra mutasson. Sem backend, sem frontend oldalon semmilyen problémát nem kell jelentsen egy végtelen mély menürendszer kialakítása. Más dolog ennek a hasznossága, átláthatósága egy bizonyos szint felett.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2014) PumpkinSeed válasza DNReNTi (#2013) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Nem mintha nekem olyan hatalmas tapasztalatom lenne, de én amúgy se hagynám, hogy kedvére menüpontokat hozzon létre. Nem véletlen tervezi úgy meg az UI designer ahogy van. :D

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2015) Zedz válasza DNReNTi (#2013) üzenetére


Zedz
addikt

Persze, megvalósítható ez a kérés, de nem erre lett felkészítve az oldal mert ezt menet közben találták ki.

"célszerű készíteni valami tartalmat nekik"

A probléma itt az, hogy ők teljesen "függetlenedni" akarnak a fejlesztő csapattól, tehát ahhoz, hogy a menü mögé tartalom kerüljön, ahhoz létre kell hoznia az oldalnak egy sablon oldalt. És előre látom, hogyha ez a sablon oldal nem lenne szerkeszthető, akkor még mi lennénk a kezdők és a bénák, mert a WP ezt bezzeg tudja.

De mivel fontos megrendelőről van szó, így szerintem mindenképp ki kell találnunk rá valamit. :))

(#2014) PumpkinSeed: Ez meg a másik, hogy a design csak X számú plusz elemet bír el, 15-ös notebookok alatt már így is szűkös a hely. De ezt vagy megértik vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#2016) PumpkinSeed válasza Zedz (#2015) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Mikor egyik ismerősömnek csináltam oldalt, akkor az volt a kérés, hogy egy termék mellette egy kép. Kész lett az oldal, akkor kitalálta, hogy nem lehetne úgy, hogy két kép legyen ott? Na besűrítettem, akkor nem lehetne ott 3 kép? De lehetne behánytam és úgy hagytam. :D

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2017) Zedz válasza PumpkinSeed (#2016) üzenetére


Zedz
addikt

Na igen, megvan ennek a szakmának is a szépségei. De már rengeteget offoltunk, ideje abba hagyni. :DDD

(#2018) laracroft


laracroft
aktív tag

Sziasztok!

Egy táblázatot szeretnék kinyomtatni, de valahogy a chrome-ot nem tudom rákényszeríteni a helyes megjelenítésre (gondolok itt arra, hogy sorokon belül ne dobjon lapot, legyen fejléc minden oldalon). Olvastam róla, hogy a chrome bug-os! Tudtok erről valamit?
IE és Firefox alatt minden szép és jó, a chrome meg sz@r... :((

Tudnátok nekem ebben segíteni?
itt a print.css-em:
#table
{
width:100%;
border-collapse:collapse;
page-break-inside:auto;
}

#table tr {
page-break-inside:avoid;
page-break-after:auto;
}

(#2019) mekker


mekker
őstag

Üdv!
Stylish-sal akarom a Youtube kinézetét kicsit modolni, de kifogott rajtam valami:

Amíg nem kattintok a buborékba, addig normálisan néz ki, utána pedig a buborák és a keret háttere átmegy fehérbe. Hol keressem egyáltalán, hogy mit kell átírni?

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#2020) kispx


kispx
addikt

Sziasztok,

"When setting the style for several link states, there are some order rules:
a:hover MUST come after a:link and a:visited
a:active MUST come after a:hover"

Ez miért van így? Miért nem lehet felcserélni őket?

(#2021) Sk8erPeter válasza kispx (#2020) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Röviden azért, mert ha nem tartja be az ember a sorrendet, és mindegyik szóbanforgó pszeudoosztályra külön stílus lenne érvényes, előfordulhatna olyan eset, hogy ezek a stílusok felülírják egymást, és nem érvényesülnek az adott elemen akkor, amikor kellene. (Például színekkel könnyen tesztelhető egy ilyen viselkedés, de ugye az ember nem feltétlenül csak színeket definiálhat adott pszeudoosztályra (és a gyakorlatban sokszor nincs minden pszeudoosztálynak külön színe).)

Hosszabban: az LVHA-szabály az érvényes, vagyis a Link-Visited-Hover-Active. A legkönnyebben talán a LoVe, HAte szavak ebben a sorrendben történő használatával jegyezhető meg. :)
A :focus pszeudoosztály sorrendjével kapcsolatban nem egyértelműek az álláspontok, de mindenképpen a :link és :visited és után kell jönnie, és még az :active előtt (ez viszont nem kérdés!). De ha ezzel is kiegészítjük az LVHA-t, akkor arra az LVHFA vagy LVFHA rövidítés illik, én az utóbbit, vagyis inkább az LVFHA-t támogatnám - szemben pl. ezzel a cikkel. Ennek az okáról mindjárt. Utóbbinak a megjegyezhetőségére én az előbbiből kiindulva a LoVe Furious HAte szavakat találtam ki. :D

L: A :link pszeudoosztály tulajdonképpen a nemlétező :unvisitednek felelhetne meg, tehát annak, hogy a felhasználó még nem "látogatta meg" az adott linket. (És a linkelt cikkek szerzőjéhez hasonlóan én sem tudom, hogy miért nem :unvisitednek hívják inkább. :) ) Azért ez az első a sorrendben a definiálandó pszeudoosztályok közül, mert értelemszerűen azt akarod először is megmondani, hogy hogy nézzen ki az a link, amit még nem látogattak meg (nem kattintottak rá, és engedték el a nyomógombot). De tulajdonképpen ennek és a :visited-nek a sorrendje mindegy lenne, mivel egyszerre nem lehet látogatott és nem látogatott egy link, tehát ezek kölcsönösen kizárják egymást (szóval lehetne :visited-:link sorrend is, de a :link-:visited sorrend logikusabb).
V: A :visited link meg értelemszerűen a már meglátogatott linkekre vonatkozik. Tehát kilőttük az LVHA-ból az első kettőt.
F: A :focus arra vonatkozik, ha egy adott elem megkapta a fókuszt, akár billentyűzetről vezérelve (pl. odaugrálva Tabbal, akár egy gyorsbillentyűvel, ha épp lehetséges), akár egér segítségével (pl. ha belekattintasz egy <input> elembe).
H: A :hover arra vonatkozik, ha a felhasználó a link fölé viszi az egérkurzort, és ez azért következik a :link és :visited után, mert amikor a felhasználó a linked fölé viszi a kurzorját, akkor azt szeretnéd, hogy az erre vonatkozó stílus legyen érvényes, ne pedig az, hogy kattintott-e már a linkre vagy sem (mert akkor az az érdekes, hogy épp afölött a link fölött tartózkodik, nem az, hogy volt-e már "látogatva" a link), és az előző kettő felülírná.
A: Az :active arra vonatkozik, ha az elem "aktiválásra" került. Egérrel való vezérléskor aközött a két időpont között érvényes, amikor rákattintasz, majd elengeded a gombot. Például ha bármelyik egérgombbal való kattintáskor egy darabig nem engeded el a gombot, hanem lenyomva hagyod, akkor látod, hogy épp az :active pszeudoosztály érvényesül. Ha billentyűzetet használsz, akkor úgy látod aktívnak, ha például egy épp fókuszban lévő (!) gombon hosszan nyomvatartod a Space-t.

Ami miatt én jobbnak tartom, ha a :focus előbb van, mint a :hover (LVFHA), az az, hogy így érvényre tud jutni a :hover pszeudoosztály akkor is, ha az adott elem épp fókuszban van. De érdemes tudni, hogy ilyenkor a :hover ugye felülírja a :focus szabályát.
Példa a megértéshez: legyen egy input elem, amire az alábbi CSS-kód érvényes:
input:focus {background-color: orange;}
input:hover {background-color: red;}

Ha a fókuszt az elemre helyezed akár egérrel való belekattintással, akár billentyűzettel való odanavigálgatással (pl. Tab segítségével), akkor ugye megkapja a narancssárga háttérszínt. Ha még fölé is viszed az egeret, akkor pedig piros lesz az elem háttere.
Ha a következő szabály lenne érvényben:
input:hover {background-color: red;}
input:focus {background-color: orange;}

Tehát pont fel lenne cserélve, akkor ugyanebben az esetben hiába vinnéd fölé az egeret, a :hover szabályt felülírná a :focus, és nem kapná meg a piros háttérszínt hover esetén sem.
Persze van, aki pont fordítva gondolja, és aki szerint ha már egy elem fókuszban van, akkor ne érvényesüljön rá még a hover szabály is (LVHFA). Hát ez fejlesztői döntés kérdése.

Remélem, érthető volt. :)
Ide felraktam egy példát is, amivel elég jól tesztelhető az említett pszeudoosztályok működése:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/3ovgrwyg/

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#2022) DNReNTi válasza Sk8erPeter (#2021) üzenetére


DNReNTi
őstag

Hát hallod, voltak már eddig is epik magyarázataid, de részletességben ettől már nem igen lehet messzebb menni. :D

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2023) kispx válasza Sk8erPeter (#2021) üzenetére


kispx
addikt

thx :R
este ha több időm lesz, mindegyik linket megnézem,

(#2024) _ak_ válasza Sk8erPeter (#2021) üzenetére


_ak_
addikt

Épp ma olvastam erről, ott Lord Vader's Handle Formerly Anakin-t említették, de viccesebb a Lord Vader Hates Furry Animals. :))

Let's begin, de gozaimasu!

(#2025) Zedz


Zedz
addikt

Sziasztok,

Egy OTF fontot szeretnék EOT-tá konvertálni. Ehhez a Fontsquirrel generátorát használtam. A problémám az lenne, hogy konvertálás előtt a magyar karakterek is szépen jelentek meg, az után viszont már sajnos nem. Az IE szépen felismeri a fontot, ennyivel már előrébb vagyok, de mondjuk az Ő betű már FF-ben és Chrome-ban is hibás.

Esetleg tudtok segíteni? :)

(#2026) Zedz válasza Zedz (#2025) üzenetére


Zedz
addikt

Nem volt kipipálva a Latin-extended. :P

(#2027) martonx


martonx
veterán

Nem vagyok egy nagy frontend guru, google web font problémámmal kérdezem az e téren tapasztaltabbakat. Adott ez a font, ami csak latin1 karaktereket ismer:

https://www.google.com/fonts/specimen/Raleway

És ezt kellene kibővítenem magyar, illetve ciril karakterekkel. A ciril-t már megtaláltam, csak nem tudom, hogy lehet ezeket összegyógyítani? ciril raleway

Azt meg pláne nem tudom, hogy hogy lehetne ezt pár speciális magyar karakterrel felbővíteni, mint pl. hosszú ő,ű

Én kérek elnézést!

(#2028) PumpkinSeed válasza martonx (#2027) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Ha így nyitsz meg egy fontot akkor a második résznél tudod beállítani, hogy mikre akarod kiterjeszteni. Ez pont rossz példa, mert nincs ilyen lehetőség, de itt egy másik ahol van. Amúgy ahogy néztem kivette a Google azt, hogy ezekről az oldalakról letölthető legyen mert ő nagyon okosnak képzeli magát és dob egy ilyet:
"You do not need to download the font to use it on your webpages. Instead, refer to the "Use" section."
Hát én tegnap lokálisan akartam használni, de nem bírtam, mert a Google tudja helyettem is, hogy nekem nem kell letölteni..

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2029) martonx válasza PumpkinSeed (#2028) üzenetére


martonx
veterán

Természetesen addig én is eljutottam pillanatok alatt, hogy a behúzásnál meg lehet(ne) mondani, hogy milyen subset-tel kérem. De ennek a fontnak csak latin1 subsetje van, nincs se ciril, se extended.
Szóval ilyen esetben mit lehet tenni?

Én kérek elnézést!

(#2030) PumpkinSeed válasza martonx (#2029) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Hát ilyenkor az a baj, hogy a Google nem készített kiterjesztést a font-nak. Talán ha azt csinálod, hogy letöltöd mind a kettőt és font-face-el behúzod, majd font-family: egyik, másik; akkor elvben ha az adott fontot nem találja az elsőben akkor a másodikat veszi elő. Vagy ha van egy grafikusod akkor ő össze tudja dobni a kettőt egybe, egy jó grafikus pillanatok alatt végez vele.

[ Szerkesztve ]

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2031) fordfairlane válasza martonx (#2029) üzenetére


fordfairlane
veterán

Nekem úgy tűnik, hogy ebben az update-ben már benne van minden, a kelet-európai karakterek is. A webes formátumok viszont nincsenek az update zipekben.

x gon' give it to ya

(#2032) biker


biker
nagyúr

van tök egyszerű megoldás arra, ha egy dinamikusan generált menü ul listbe szúrt ul listbe szúrt ul list (etc etc etc) van, akkor az összes child list örökölje a parent list összes stílusát?
És nem úgy, hogy css-be előre telehányjuk li, li > li, li > li > li féle módon? :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2033) _ak_ válasza biker (#2032) üzenetére


_ak_
addikt

Talán 'li *'? Most nem tudom megnézni, de valami ilyesmi kell, ha jól emlékszem.

Let's begin, de gozaimasu!

(#2034) kispx válasza biker (#2032) üzenetére


kispx
addikt

Az előttem lévő jól mondja . De * helyett li-vel.

[ Szerkesztve ]

(#2035) biker válasza kispx (#2034) üzenetére


biker
nagyúr

Ohh, well, azt hiszem a < > * ~ selectorok a ludasak :)
Na meglesem, köszi

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2036) Sk8erPeter válasza biker (#2035) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A < biztos nem, mert olyan nincs CSS-ben, > van, ami meg az elem közvetlen gyermekelemére illeszkedik. Mondjuk ezt ennyi év webfejlesztés után illene tudnod. A két/több egymás után írt elemselector - pl. li li - pedig azt jelenti, hogy az első elemnek VALAHOL a hierarchiában leszármazottja az utána írt elem (vagy több elem is akár), és teljesen mindegy, hanyadik szinten a hierarchiában (lehet közvetlen gyermekeleme is, de lehet valahol sokkal mélyebben is).

Szerk.:
Itt aztán mindent megtalálsz, ami érdekes ezzel kapcsolatban:
http://www.quirksmode.org/css/selectors/

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#2037) biker válasza Sk8erPeter (#2036) üzenetére


biker
nagyúr

aktuálisan arra próbálok rájönni, a több száz elem stílus felülírás közül hol a retekben írta felül az eredeti li stylet, mert úgy néz ki, valamelyik js fileban cserélgeti a stílust hover vagy sem, mivel a css-ben sehol nincs definiálva olyan szín, amit most megjelenít a csak szülő lista.

egy félb@lf@sz csapat munkáját fejezném be, és kicsit nem értem a viselkedését, mivel semmi nem indokolja a mostanit.

szerk: mert ugye úgy kell csinálni, hogy a bootstrap.css-re beolvassa a bootstrap_mod.css-t arra a theme.css-t, arra a saját style.css-t, és még js-ben buzerálja.
Ezáltal pl devtools-ban a css-ben ott van 340 érvénytelenített sor bejegyzés, felülrva itt felülírva ott :)

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2038) biker válasza biker (#2037) üzenetére


biker
nagyúr

na, megvan. ugyanazt a .dropdown-menu li a-t összesen 6 css-ben és két js fileban írja felül.

ez csak szerintem gáz? ha megváltoztatok egy stílust, akkor kitörlöm a régit, nem megírom újra ugyanazt és felülírom a régit

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2039) Sk8erPeter válasza biker (#2038) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Alapvetően nem a legjobb, persze, de lehet olyan eset, hogy nem akarja buzerálni az eredeti, alkalmanként akár frissülő alapot - ami jelen esetben a Bootstrap cucca, meg a rá épülő theme -, mert akkor pl. frissítéskor kidobhatná a saját megoldását (vagy folyton össze kéne tákolni), ezért kihasználja a CSS azon tulajdonságát, hogy a stílusok felülbírálhatók. Saját felülbírálásból persze már nem túl egészséges, ha több is van.

Sk8erPeter

(#2040) biker válasza Sk8erPeter (#2039) üzenetére


biker
nagyúr

jogos, de aki a keretrendszer 1,5 éves verziójával adta át a cuccot, annál ez nem játszik
És sajna a gyári appcontroller és pages controller úgy össze van buzergálva, hogy a nyelvválasztót alig bírtam működésre bírni, mert ütközött egy általuk beleírt, nem erre szolgáló funkcióval (config.write értékek kezelése volt a gond)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#2041) Muton


Muton
addikt

Heló!

ie8-ban van egy webes alkalmazás. azt hogy kell megcsinálni, hogy a disabled input mező betűiről leszedjem a fehér betűárnyékot?

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#2042) Zedz válasza Muton (#2041) üzenetére


Zedz
addikt

IE8? Vess keresztet, mondj el 3 Miatyánkot, majd hívj egy papot. ;] Csak IE8-ban lesz használva a webes app?

Ezt találtam 1 perc Google után.

[ Szerkesztve ]

(#2043) Muton válasza Zedz (#2042) üzenetére


Muton
addikt

egy hazánkban jelentős bank ezt tudja...
ez volt az első ie8 fejlesztésem, félek, h nem az utolsó...

köszi a választ, én is erre jutottam, csak mondom hátha vki mégis... :DDD

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#2044) Zedz válasza Muton (#2043) üzenetére


Zedz
addikt

Sajnos meglepően sokan használják még a régi IE böngészőket. Nem is gondolná az embere, hogy pont az ilyen helyeken mint bankok és egyéb komolyabb intézmények. :(

(#2045) PumpkinSeed válasza Zedz (#2044) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

A Tescoban lévő gyorskasszákon lévő program is valami DOS-os alapú szar, illetve a legtöbb bevásárlóközpont XP-t használ az áruleolvasó termináloknál....

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#2046) Zedz válasza PumpkinSeed (#2045) üzenetére


Zedz
addikt

Anno egy nevesebb, külföldi légitársaság küldött egy screenshotot, hogy egy ősrégi IE-ben nem úgy mennek a dolgok ahogyan kellene... Nem tudtam nevessek-e vagy sírjak. :DDD

(#2047) DNReNTi válasza Zedz (#2046) üzenetére


DNReNTi
őstag

Nincs ebben semmi meglepő, az "iparban" sokkal jobban szeretik használni a "régi jó'bevált dógokat", mint a csicsás újdonságokat. Ez érint minket is ilyen esetekben, és sajnos mondjuk egy gyárban nem mondhatod azt, hogy ja bocs, a webapp nem megy IE10 alatt, cseréljétek le 3000 gépen frissebbre. :DDD Jó eséllyel olcsóbb lesz optimalizálni amennyire csak lehet régi böngészőkre, mint egy említett cserét megejteni. :D Nekem is volt olyan munkahelyem ahol egy jó 25 éves gépen Windows 3.1-en futott a célszoftver, mert az új verzió több tízmillió Ft lett volna akkor, abból a pénzből meg még aranyáron is évszázadokig lehet szervizezni azt a vasat. :D Na jó elkanyarodtam.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#2048) Zedz válasza DNReNTi (#2047) üzenetére


Zedz
addikt

Egyszer kellene rászánni az időt és normálisan megcsinálni... Felraknak egy Chrome-ot vagy Firefoxot, ezek frissítik magukat, a kutyának nem kell foglalkoznia vele. :(((

Bár lehet, hogy lassan jól mutatna ez a skill az önéletrajzban. IE6 - 9 ismeret. ;]

(#2049) Sk8erPeter válasza Zedz (#2048) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Egyszer kellene rászánni az időt és normálisan megcsinálni..."
Ha ez ilyen egyszerű lenne, nyilván meg lenne oldva. Kell hozzá szakember, a frissítéshez nem árt egy jó/jobb infrastruktúra, akár új OS, idő, lóvé... De az az egyszeri költség sajnos adott esetben óriási lehet, de épp ilyen esetet említett az imént DNReNTi kolléga. :)

Sk8erPeter

(#2050) Zedz válasza Sk8erPeter (#2049) üzenetére


Zedz
addikt

"Kell hozzá szakember, a frissítéshez nem árt egy jó/jobb infrastruktúra, akár új OS, idő, lóvé"

A lóvé az, amit mindenki sajnál... Nem értem miért nehéz elfogadni, hogyha valami jót akarunk kapni, akkor azért fizetni kell. Autó szalonban is leállnak vitatkozni az eladókkal? Vagy esetleg ha telefont vásárolnak?

Megtörtént dolog, hogy a helyi kórház úgy gondolta, ideje a füzetet és ceruzát a fiókba tenni, mondván modern korokat élünk. Eljöttek a céghez, és felvázolták mire lenne szükségük. Egy egyszerű kinézettel megáldott oldalt képzeltek el, ahol a látogatók időpontot tudtak volna foglalni, annyi extrával, hogy látták volna a naptárban melyik napokon van még szabad hely, melyek teltek már be, ehhez admin felület ahol lehetett volna állítgatni ezt-azt, ilyenek. Elkészült a terv, ment az árajánlat, majd jött a kérdés, hogy "Húúú nem-e lehetne számla nélkül?". Mondanom sem kell, maradt a füzet és ceruza. :))

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  CSS topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.