- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1409 üzenetére
"A PHP egy típustalan script nyelv."
Nem, a PHP nem típustalan, hanem gyengén típusos scriptnyelv. ([link]) Azért nem ugyanaz.Amúgy annyit hozzátennék, hogy annak ellenére, hogy a PHP-nek gyorsan neki lehet esni, a gyengén típusossága épp, hogy több időelcseszést jelenthet adott esetben, például akár kód ellenőrzésekor és analizálásakor (nyilván egy típusos nyelv szigorú(bb) ellenőrzést is lehetővé tesz már IDE szintjén is), akár kódból történő generáláskor (ld. web service-ekhez (ennél nekem emlékezetes a (már rég elavult) SOAP-hoz generálandó WSDL-fájl, ami PHP-vel iszonyat sok órás időelb@szás lehet, C#-kódból négy-öt kattintás), vagy valamilyen egyéb célra szükséges fájl generálása kód alapján). A PHP-vel még az is baj, hogy tényleg kínosan sok a kókler, aki ezen a nyelven valahogy elevickél, és annak a munkamorálját is rontják, aki mondjuk hozzáértő (ez rontja a renoméját is a nyelvnek).
Egyébként szerintem hogy valaki megértse a különbséget, ki kell próbálnia más nyelvet is a webfejlesztéshez a PHP-n kívül. Én ASP.NET-ezésnél érzem azt (bár egyelőre nem vehető komolyan a tudásom benne; BTW Javát még webfejlesztésre nem használtam), hogy nemcsak a nyelv köti jó értelemben a kezemet valamilyen módon, és terelget jó irányba, hanem az egész kapcsolódó infrastruktúra, az eszközök (a Visual Studio, ReSharper, stb.) is dolgoznak a kezem alá (még ha PHP-hoz is vannak jó eszközök, számomra valahogy más).
Ha tényleg komolyan veszik a Linux és open source világ felé való nyitást (és jelenleg úgy tűnik), akkor még szimpatikusabb az egész.(#1407) martonx:
Jaja, jött egyből email az ingyenes ajánlatokról, a Visual Studio Community 2013 láttán eléggé meglepődtem, így, hogy megnéztem, kb. mit tud, ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Pro 16.2" M4 Max 48GB DDR5 RAM 16 Core CPU 40Core GPU, 1TB SSD, Asztrofekete
- Eladó iPad Pro 13 256GB WIFI + CELLULAR ~1.000.000 Ft újkori ár
- IPhone 14 pro 128 gb, deep purple. 76% akkumulátor
- Cooler Master V650 V2 moduláris táp eladó /Garanciás/
- Apple Watch Ultra (iStyle, 2023 nyár, hibátlan, extra szíjakkal)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű 2028.04-ig jótállás
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest