Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi

őstag

válasz Zedz #1397 üzenetére

Mindkettő, és egyik sem. :D Én még nem határoltam el magam egyik oldalra sem, pedig el kéne, mert amíg mind a kettőt hajtom egyikben sem leszek kiemelkedő. Nem rég kaptam egy ajánlatot frontend pozícióba, talán egy picit közelebb is áll hozzám mint a szerver oldal. Ennek ellenére érdekel az is mi folyik a háttérben, így szívesen foglalkozok azzal is.

(#1394) Zedz
    A JQuery pár éve istenkirályság volt, azóta viszont van HTML5 és CSS3, egy csomó alap dolog amire korábban JQ-t használtunk, már elérhető a használata nélkül, azok a dolgok pedig amikhez még mindig szükség van JS-re, az megoldható simán JS-el, feleslges overhead a JQ-t használni. Persze ezt nem lehet általánosítani, hasznos kis lib, de már közel sem annyira mint korábban.

LESS vagy SASS/SCSS? :D
    Szerintem a LESS egyszerűbb, könnyebb vele kezdeni, viszont épp ezért kicsit korlátoltabb is. Az SCSS nekem jobban kézre áll, sokkal áttekinthetőbb, kiforrottabb, saját függvényeket (akár rekurzív, vagy feltételhez kötött) írhatok, változókat használhatok, ésatöbbi. Ezzel még ugyan ráérsz, de ha majd ott tartasz, én a SASS/SCSS-t javaslom, aztán hogy majd neked akkor melyik áll a kezedre eldöntöd, sok különbség amúgy nincs.

Pár cikk a témában (englisül): Zing, Hongikat, Udemy.

Új hozzászólás Aktív témák