- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Ye_Nő
tag
Szerintem a legjobb összefoglalót maga a szerző írta az egyes könyvek elejére:
''ELSŐ KÖNYV
EBÉDIG
Summaya. Mikippen az Carneval nagi pompával Kapos Várott be menvén, holoth is ebidöl vala és az Matricullat föll nittatia vala; kin a Dorotthia kis Azzonnak löön nagi buffulása.
MÁSODIK KÖNYV
ESTVÉLIG
Summaya. Mikippen roppant Tancz tartatic vala és le ülénec vala hogi yacczodnánac és az Dorotthiával és mind az több Kisazzonokval chuffolcodnak vala, és mikippen Iften Azzon Eeris álmilkodásra miltó galibacat töön vala; az Dorotthia penigh zűében gonozt forral vala, mikint az Iffjacat hadval megh kerűlne.
HARMADIK KÖNYV
ÉJFÉLIG
Summaya. Mikippen az Dorotthia Kifs Azzon az tamétalan Zűzekvel thábort yáratván és Carneval Vitézeivel zertelen nagi hada lén; mell Kőnivnec is alkalmatofságával ki s mit tőtt? avagi chinált? avagi niert és veztőt ligien; zeep rendvel voltakippen megh írván látod.
NEGYEDIK KÖNYV
HAJNALIG
Sumaya. Mikippen az vitéz Dorotthia Soc Zűecnec hallatlan kefserűsighire az faidalmos halálval kűzkődnéc, és hogi mikippen ochódnéc főll, miert hogi Carnevallal egietemben az Matriculla Sácmánra yutván; mell is tűzvel megh igettetic vala az Carneval penigh megh zabadól vala, meliecnec utánna vődd eződben Kegies Olvasó az Vin Gergőnec bezidit, és a' zépp Venus Iften Azonnac is mikint történéc az ő ala-zálláfa ickes Ritmusocval elődben adattatnac.''
Nos? :) -
Ye_Nő
tag
A topic címét javítottam. üdv: Y.
-
j.bravo
addikt
Dorottya valami vénkisasszony volt a műben, és elég undok és csúnya :D
Valami (akkori szóval leírva persze) nagy buliról volt szó benne, ahol volt sok szép fess legény, mintha lettek volna szép lányok is, nem tudom... de központi szerepet játszik a ''máterna'' (vagy ilyesmi... anyakönyv, korhű nevén), amit mintha ellopnának a vénkisasszonyok, de ha nem ezt, hát valami más huncutságot csinálnak és jól elrontják a bulit és a többi ki van zárva mert nem tudom. :D
Ezek derengettek ígí hirtelen. Bocs, hogy csak ennyi... :( -
j.bravo
addikt
Mintha benne lenne a ''44 híres eposz'' c. zanza-kiadványban; de erre nem esküszöm meg (hiszen ez nem annyira eposz... de mégis úgy dereng hogy benne van. Ha nem ebben, akkor valamelyik hasonszőrű könyvben).
Ha a sulikönyvtárban megvan, akkor holnap reggel hajrá :) -
terjek16
csendes tag
Irja meg valaki terjek@freemail.hu ra Nagyon fontos lenne.. -
lesaux
veterán
válasz
Papa-Georgo #8 üzenetére
Ott már körülnéztem, de nem találtam...
-
Papa-Georgo
senior tag
Én körülnéznék itt: [L]http://www.oktaton.hu/[/L]
-
divot
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #6 üzenetére
Most miért? :D
-
terjek16
csendes tag
elolvasom de attol még a tartalma nem lesz meg, anak a hárpia tanárnak az kell.. Nagyon fomtos lenne a tartalom..
-
terjek16
csendes tag
ja igen de gondlom hogy nem ül a gép elöt és nézi a tevékenykedésemet.
-
terjek16
csendes tag
Hi!
nem tudna valaki segíteni, mert kéne nekem A
csokanaitól A dorottya tartalma:::nagyon fontos lenne mert ha nem lesz kész akkor megöl az irodalom tanár.....Nagyon megköszöném ha valaki segíteni...
Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest