- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Aktív témák
-
Avicularia
veterán
igy igaz, a pókok nem csipnek hanem harapnak
nekem a nickem is madárpók neve:))
nagyon aranyos jószágok,föleg amelyik szelíd és lehet a kezeden mászatni :)
Tudomásom szerint egy fajta madárpók van aminek halálos a marása,és van egy pár amivel pár napra be kell feküdni intenzívre ,mert bármelyik izmod begörcsölhet a marás következtében,és ugye ha ez a szívizom akkor kampec ,ha nem kapsz gyors orvosi segitséget :) -
Toncsi
aktív tag
OFF
Nem tejlesen a témába vág bocsi. De hátha tud vki vmi megoldást. Szval a kertünkben elég sok fülbemászó (vagy mi a szösz) van. Ez még nem is annyira zavarna, de állandóan bemásznak a szárítón lévő ruhákba, és behordjuk őket a lakásba (na ez már nagyon zavar). Mit lehet ellenük tenni? -
TrollBalint
addikt
Az én szobám mindig tele volt pókokkal. Mivel lusta voltam még azt is láttam, amint a kis pókok felnőnek és elmennek a szoba másrészeibe ''hóditani''. Mind a plafonon volt, pont az ágyam fölött... Soha egyszer nem láttam semmi rovart a szobába, (lehet pont ezért?) sose csipett meg egy sem. Ill. lehet megcsipett, de akkor nem tudok róla :)
Amióta ki lettek írtva, azóta egyszer arra ébredtem éjjel, hogy valami mászik az arcomom... :U -
Pá
addikt
Engem a haverom idegesít halálra azzal, hogy a pókok esténként megcsípkedik, szerinntem ez hülyeség. Nem azt mondom, hogy nem fordulhat elő elvétve, de ahhoz hogy ennyit csípjenek ezt kéne csinálják főállásban, és nem látok rá okot, hogy miért tennék. Meg az is igaz, hogy ezek a kis szobapókok nem is tudnak megcsípni, ha meg egy nagy keresztespók csípne meg azt megéreznéd.:)
Mondom ezt annak ellenére, hogy pont ma találtam magamon egy kis piros csípést amit nem tudok hová tenni... De nem kell csak a pókokra kenni, van itt még elég más apró élőlény pl bolhák szúnyogok kitudja milyen rovarok, szerintem jóval több csípésért felelnek mint szerencsétlen pókok, akik tulképp még jót is tesznek, amikor elkapják ezeket az egyéb lényeket. -
Hali. Kutatgatok :D Most keresek pókos képeket, hogy mivel lehet megnyugtatni a bnődet :)
Madárpók NFO: [L]http://www.haziallat.hu/madarpok.php[/L] és [L]http://www.angelfire.com/ok/birdpok/birdpok.html[/L] :D(na ilyent nyeljen le valaki ;] )
Képek :D
Madárpók: [L]http://www.pecsihet.hu/20020510/ablakok/images/madarpok.jpg[/L]
''Csak'' egy ''kis'' Tarantula: [L]http://www.geometer.org/earthwatch98/tarantula.jpg[/L]
Mégegy tarantula [L]http://www.noniesark.com/images/animals/big/tarantula.jpg[/L]
Szal ha ezeket a képeket megmutatod neki, akkor valszeg megnyugszik, vagy nem :)
Mondjuk nekem addig nincs bajom a pókokkal, amíg az 50m-es távolságot betartják. Nincs különösebb bajom velük, nem vagyok pókfóbiás, de azért jobb, ha elkerülnek.
Üdv: Balu -
Ijk
nagyúr
Nekem csak egyszer volt még dolgom pókkal. Akkor futás közben arccal beleszaladtam egy kb 8 centis keresztespók hálójába, ami hálából a számról a pólómba esett, és mire kiráztam onnan majdnem elájultam.
-
-
Adrian Mole
senior tag
Az egész Uloboridae nagyrészt méregmentes.
Egyébként a pókcsípés szvsz inkább az arachnofóbiának, mintsem szegény pókoknak tudható be. A legtöbb hazai pók egyáltalán nem csíp, mégpedig azért, mert túl kicsi a csáprágója, át sem tudja lukasztani a bőrt. Meg minek is próbálkozna ilyesmivel? Szóval egy kicsit olyan ez, mint a Monty Phyton féle féllábú Batman poén.
Két féle póktól érdemes tartani itthon: az egyik a dajkapók, nádasokban, nedves réteken található, jellegzetes kupola alakú fészke van fűszálak bugáján. Neki nagy a scáprágója és a méregmirigye is elég nagy.
A másik a nagytestű farkaspókok (pl a legnagyobb hazai pók is ide tartozik), de serencsére/sajnos elég ritkák. -
Yaye
őstag
Szerintem csak úgy passzióból nem csípnek. Tudtommal van aminek van mérge, és van amelyik csak egyszerűen harap, életmódtól függ. Valahol olvastam, hogy a pókok nem szeretik a testmeleget, és ezért ha csak lehet, elkerülik hogy emberre kelljen mászniuk.
-
Drótszamár
őstag
A pók az haver. Megeszi a szúnyogokat... :DD :DD
-
tray
aktív tag
Na, most akkor csípnek (harapnak) vagy sem?
-
Sidaries
őstag
Nem olvastam végig a témát, de remélem még nem írták, hogy ''Tudtad-e hogy több esélyed van arra, hogy egy pezsgősdugóval lőnek agyon, mint hogy egy mérgespók csípésébe haljál bele?'' :)
-
-
_Volkovy_
nagyúr
Én olyat hallottam hogy az ember élete során átlagosan 8 pókot eszik meg alvás közben :Y
Szal inkább a póknak érdeke,hogy ne jöjjön közelebb alvás közben..
És igen,csípnek.Mint az állat,akkorát. -
-
-
Agyasima
őstag
A póknak a csípése nem ilyen több kicsi hólyagot eredményez? Én így hallotam. Egyébként a legfaszább jószágok. Én pl. sose rakom ki a kaszáspókokat a szobámból, úgyhogy, lehet hogy már 1 párat én is megettem... :DDD
Egyébként, ha rossz helyen mászkálnak, akkor én mindig a kezemre mászatom őket és úgy rakom arrébb. Eddig még nem bántottak... -
GP-Sz
senior tag
B+, a francér olvastam én bele ebbe a topicba :) 100 kilós 2méteres férfiember létemre nem ismerek senkit, aki nálam jobban félne a pókoktól :)) A #10es hozzászólás kissé megfeküdte a gyomromat.
-
tomi_mod
aktív tag
Nagyon aprók is lehetnek 2-3 mm, amik ugyanúgy nagy hálókat is tudnának szőni. Színűk általában világosbarna, észrevehetetlenek.
Csak háló alapján lehet megkülönböztetni, hogy melyik melyik. Az aprószővésű a kisméretűé; majdnem olyan mint a harisnya anyaga.
A por nagyon könnyen megáll benne ézért úgy néz ki mint egy nagy szösz... -
Tithian
őstag
Ilyenkor gondolj arra, milyen lehet olyan környéken élni, ahol a fekete özvegy hétköznapi látvány.
Hol vagyunk mi ehhez képest? -
[w]
őstag
há naná, azt azért én sem gondoltam, hogy egy 30 centis madárpókot szopogatok el alvás közben :DDD
még egy valamit nem tudok: néha talál az ember ilyen pókháló szerű szálakat a plafonon, sarokban, fal tövében. ezek minden esetben póktól származnak?
vagy csak simán ''szöszök''? :) -
Dufresne
addikt
Sztem is csíphet alvás közbe, pedig én nem vok arachnofób:))
-
guminyúl
tag
Én már bontottam ki olyan konzervet vagyis ilyen tubusos májkrémet, amiből a nyomás hatására szép lassan kifigyelt egy kaszáspók, vagyis 8db kb. 5-6 centis láb. Miután kiszedtük, jól bereggeliztünk. :DDD
-
mormota
senior tag
nem csak kaszás pók méretű pókok léteznek... vannak egészen kicsike, akár 2-3 mm nagyságúak is.. ezek is pókok... és ezeket is le lehet nyelni....
én szeretem azokat a műsorokat, amelyekben arról van szó, hogy mimiden féle fajta állat lakik a hálószobába.
csak utána belegondolok, hogyhoppá nekem is van ágyam, és itt is élhetnek ilyesmik... ekkor egy kicsit elgondolkodok, de utána eszembe jut, hogy több mint 20 éve élek, és ha ezektől az állatoktól valami bajom lenne, akkor már rég kiderült volna.
szóval ha lenyelsz egy pókot akkor nincs semmi baj...:) -
[w]
őstag
egy statisztika szerint egy ember élete során átlagosan 8 db pókot eszik meg (nyel le) álmában. :)
én még egyről sem tudok, de tulajdonképpen mindegy, amíg rá nem ébredek :D -
tomi_mod
aktív tag
Az ilyen csípős rovarok általában csak azért csípnek mert veszélyben érzik magukat. Ha csak simán rádmászik akkor nem, de mondjuk ha éppen megmozdulsz és a takaró kicsít összenyomja akkor igen. Remélem érthető...
A megoldás takaró nélkül kell aludni :)
Na a lényeg a legtöbb rovar stb., nem szereti a kilélegzett levegőt, szal olyantól nem kell tartani pláne házipók esetében hogy bemászik ide oda és... ha megfigyeled a pók inkább a nyugisabb részeket keresi sarkok egyéb, részséről sem szerencsés ha a későbbi hálóját állandóan elszaggatná valami.
Hogy őszinte legyek pókcsípést még nem láttam, de ha kb 4 mm átmérőjű kis rózsaszín karika közepén kicsi piros pöttyel az bolha csípés.
Kutya macska???
u.i.: ha pókók vannak a lakásban az jó jel abból a szempontból, hogy nem vizes a ház (fal) -
tray
aktív tag
Sziasztok!
A barátnőm szerint a pókok éjszaka ''rámászhatnak'' az emberre és ''megcsíphetik'' őket. Persze itt házipókokról van szó.
Hiába próbáltam meggyőzni arról, hogy ez hülyeség, nem hisz nekem. Ha meglát egy csípést a bokáján, egyből ez a verzió jön szóba. Persze meg tudja különböztetni a pók- és szúnyogcsípéseket is. :C
Nos, nektek mi a véleményetek erről? Hálás lennék arachnológus/entomológus véleményéért is.
ui. A barátnőm arachnofób :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Villanyszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest