- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na jó, de ha olyan csípős a csili hogy végigmar mindent, nem hiszem hogy a gyulladáscsökkentő hatás lesz domináns
Eddig bizakodó vagyok ma, hátha tegnap kijött minden ami rossz és most már jobban leszek. Holnap leküldök egy pohár kamilla teát is szerintem, hátha segít valamit.
-
Findzs
addikt
A kapszaicin ami a chiliben van gyulladáscsökkentő.
Meg ami a borsban van piperin az is gyulladáscsökkentő. -
törölt tag
Hazaértem és rohannom kellett vécére... Vasárnap átállok 4g Pentasára és ha nem javul semmit csütörtökig, hívom a dokit hogy írjon szuszpenziót vagy Cortimentet vagy valamit.
-
törölt tag
válasz
darvinya #1692 üzenetére
Van hogy kicsit csípős kajától még jobban is vagyok. De ez a csili rendesen kikészített másnap, pár napra rá meg azt hiszem ittam rá... Óvatosabbnak kell lennem.
Gugliztam kicsit, és azt írta egy csávó, hogy ha rosszul van, bever fél liter vodkát és másnapra jól van
Inkább kihagyom ezt a kúrát
-
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1691 üzenetére
Én mértékkel eszek Tabasco -t(Siracha), vagy magam készített (habanero, chili, jalapeno) őrleményből.
De heti max. 2 alkalommal.Alkoholt évi 1x 1dl sör/bor lehet, de még azt sem kívánom.
Ecetes ubi lé, magam készített ecetes-tormás -cékla levet szoktam inni, de azt is akkor, ha kívánom. -
törölt tag
válasz
darvinya #1690 üzenetére
Már hogy? Pont azért szedném most a 4-est mert nagyobb dózis. Van még 2-esem ha az kell.
Rendeltem csili szószt is néhány hete, az is biztos jót tett... Egy nyalintás után éreztem hogy marja a nyelőcsövem. 95%-át ki is dobtam, de azt az 5%-ot se kellett volna megeszegetni belőle...
Hát most nekem is rá kellett jönnöm hogy ront
Egy-két alkalom nem lett volna vészes, de ez vagy 5x volt most zsinórban minden héten legalább egyszer. Sok volt így.
-
törölt tag
Alkohollal ti hogy álltok? Haverommal mostanában iszogatunk kicsit, nem visszük túlzásba, 1-2 gin tonik, vagy hasonló max. és hetente egyszer. Utána volt hogy 1-2 nap nem volt olyan jó a széklet, de ennek tudtam be, és mindig visszaállt. Na most szerda óta nem volt egy rendes hurkám. Nincs görcs vagy vér, csak laza a cucc.
Holnap elfogy a 2 grammos Pentasám, szerintem ha nem lesz jobb, akkor beveszem a maradék 4 grammosom. Szerintetek?
-
darvinya
titán
Így is, úgyis elérik, hogy megszivassanak.
Előzőn átestél, de az újabbakon nem.
Én is maradtam volna oltatlan, de szivatás már elkezdődött.
Amúgy ragyák kezdenek eltűnni.
Viszont cserébe bal bordámnál iszonyatosan fáj, de ezt inkább magamnak okoztam, mikor 3 hete ott létrával megütöttem.
Csak az a fúra, hogy most erősödött fel. -
Findzs
addikt
Na én ezért nem akarom az oltást beadatni.
Átestem a betegségen annál jobb védelem nem kell. -
darvinya
titán
Na…szép, gondoltam rámérek mennyi a testhőm, mert szarul érzem magam.
37.8°C, már csak ez.hiányzot. -
darvinya
titán
Hát rég voltam ilyen szarul.
Amióta meg kaptam Pfizer oltást, azóta egyre rosszabbul vagyok.
Most vasárnap megkaptam a 2-at is, s totál el ment az erőm.
Ráadásul valamilyen gombás fertőzést is elkaptam.
Tiszta varr és gennyes pörsenéses az arcom.
Meg említettem oltóközpontnál, ott mindenféle kencefickével kezeljem, ami min. 45.000Ft-ba kerül/hó.
Ennyivel leráztak.
Ja…meg tépjem fel a varrt és betadinozzam.
K… élvezetes szőrrel együtt feltépegetni. -
darvinya
titán
Ma beálltam a kísérleti egérnek.
Pfizer beadva, eddig semmi. -
törölt tag
Sziasztok!
Két hete volt egy vastagbél műtétem, szűkület volt a colon ascendens és transversumban. A Colon Transversum-ig kiszedték a vastagbél szakaszt, tehát kb a fél vastagbelet. A vékonybelet kihúzták odáig és a megmaradt vastagbéllel összekötötték. A napokban tapasztalom este, hogy jobb oldalt ahol most ugye vékonybél van, esténként nyomó fájdalmaim vannak. Ez mindig ilyen 23:00 és 02:00 között van kb. Nap közbe viszont semmi bajom nincs. Tapasztalt már valaki ilyet?
-
darvinya
titán
válasz
Ezekiel. #1669 üzenetére
Nincs étvágyad, ez is mellékhatás.
Nálam mikor nagyon lecsökkent az étvágyam, akkor már tudtam, hogy belobbant.
Sőt, amikor teljesen elmegy, akkor jött az összeomlás.Más
Amúgy visszatérve covid oltásra, hiába regisztrálok, stb.
Ezt kapom időpont foglaláskor.
Ennyit erről.
Bezzeg hivatalos papír nem adnak róla. -
atesz62
újonc
Aki kapott már Hyrimoz 40 mg biológiai kezelést , megosztaná tapasztalatait?
Én nálam most kezdik el ezt a kezelést. Ezért is kérdezem. Köszönöm a válaszokat ! -
darvinya
titán
Kontraszt anyag nem látható sűrűsége, max. az, ha idő előtt kezdték a vizsgálatot.
Kontraszt anyagnak csak annyi szerepe van, hogy a térfoglalást láthatóvá tegye.
De ezt csak bizonyos sűrűség mellett tudja megtenni.
Ha ennél hígabb, akkor olyan mintha nem is ittál kontraszt anyagot.Recepciós készítette a felvételt, vagy segített benne?
Kétlem, csak szórja ki a dolgokat, aztán mehet.
Mint egy gyártósor, csak épp selejtet készít.
Csak akkor csináltatom meg a vizsgálatot, ha beszélhetek a vizsgálat készítővel.
Különben legtöbbször fals vizsgálat készül. -
vans?
őstag
válasz
darvinya #1665 üzenetére
A recepcios hozta a kontrasztanyagot, nem a portas bacsirol van szo.
Edesanyam rontgenorvos egyebkent, szerinte a kontrasztanyag surusege lathato a felvetelen, legalabbis mindenkepp feltunik, ha nem megfelelo a suruseg, es emiatt egyszeruen azt irjak ra, hogy nem ertekelheto.
Megbeszelem majd a dokikkal, mi legyen.
-
darvinya
titán
-
vans?
őstag
Na, az MRT is megvolt, nem latszik szinte semmi elvaltozas, egyedul a terminalis ileumnal egy enyhebb... Egyik oldalrol orulok persze, viszont igy nem fogok biologiait kapni.
Szerintetek erdemes Sanofalkkal probalkozni? A doki azt mondta, hogy azt nem hasznaljak Crohnra
Legalabbis a gyomor reszre nem hat.
Egyebkent borzalom volt az MRT, maszkban kulon szivas, raadasul felreertettem a telefonban a not, igy elore is ittam 1 liter vizet, ott meg kellett plusz 1 liter es a kontrasztanyag.
Most meg olyan fajdalmaim vannak, hogy csak na, szetfesziti a belemet a cucc meg a sok viz. -
darvinya
titán
Nem nézek már kajákat, főleg már hambikat.
Egyszerűen nem kívánom.
Egy jó grill csirke idén nagyon bejött.
De ez nem ajánlás, mert egyénként más kell.Sportolni nem szoktam, de biciklizek ahogy engedi az időm és erőm.
Akkor min.5km meg van. -
Findzs
addikt
Én is eszek mindent ami jól esik.
Pizza, hambi, gyros stb.
A titok nálam a ritkán. Tehát nem minden nap hanem mondjuk havonta 1-2x.
A napi étkezéssel van bajom azt megoldani melóhelyen.
Gyakran eszem májkrémet kiflivel vagy valami hasonló hülyeséget mert itt a környéken csak egy étterem van napi menüvel de az borzalmasan gyenge minőségű.
Minden nap tudnék enni krumplipürét natúr szelettel kis kovi ubival de sajnos lehetetlen.
A püré eleve csak frissen az igazi. -
törölt tag
Nem igen sportolok, pedig kellene
Időnként fekvőzöm, felülök szobabiciklire kicsit, nyomok pár felülést (bár azt egyre ritkábban mert hajlamos kihozni az aranyerem
).
Az az igazság, hogy abban sem vagyok biztos, hogy nem vagyok rosszabbul ha nyomok egy edzősebb napot
Pedig a logika mást diktál.
Eszegetek hamburgereket meg pizzákat amúgy, de nagyon visszavettem mióta kiderült a bajom. Azelőtt a szombatom legalább két kaja kipróbálása volt, eléggé túlettem magam abban az időben sajnos.
-
vans?
őstag
válasz
#42308056 #1653 üzenetére
Hamburgereket nyomod meg?
En nem mertem enni, amiota diagnosztizaltak, hianyzik...
Egyebkent sajnos a szteroid se vitte le a calprotection erteket, valami 480 korul van. Penteken vekonybel MR lesz, aztan eldontik, merre tovabb, de ugy nez ki kapok biologiai terapiat, abban bizom azert.
Ti sportoltok valamit? A foci / futas / squash is hianyzik mar, edzeni is kellene, el vagyok gyengulve. Attol tartok viszont, hogy rontana most meg a helyzeten.
-
törölt tag
Találtam néhány napja Instán egy colitises lányt, recepteket oszt meg meg ilyenek. Hátha másnak is érdekes: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest