- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
#42308056 #1398 üzenetére
Én nem vagyok crohnikus beteg, csak szeretek kísérletezni és az életmód témaköre a hobbim. A nyers hús nem jó megfogalmazás: tatár beefsteaket eszek minden nap, akar naponta többször (jelenleg ez feherpecsenye, só, zsír és nyers tojássárgája). Ezen kívül nyers tojast, nyers tejet eszek számottevően, nyers májat is tervezek rendszeresen enni, az egy kicsit. Zsírként vajat szoktam még meg tejszínt. Amúgy meg azt eszek amit akarok, annyira szigorú az étrendem, amennyire az nekem nem jelent gondot. Be akarom vezetni az étkezésembe a magas kollagéntartalmú dolgokat is, mert nem szabad csak színhúst enni. Nyilván alapvető, hogy jó minőségű dolgokat vegyen az ember, ne pedig ipari szemetet.
Én azért eszek nyerset, mert táplálóbb és benne van az is, ami a hőkezeltben nincs.Az Aajonus féle primal irányzat amígy nyers állati dolgokon és nyers, alacsony rosttartalmú zöldségleveken alapul. Rácz Andrástól hallottam róla. András cöliákiás és crohn hajlamos, de már bármilyen ételt meg tud enni anélkül, hogy szenvedne tőle, mint pár éve.
-
emiki6
veterán
válasz
#42308056 #1395 üzenetére
Vegánt? Nem tudom megérteni miért. Aki bélbajos, annak a rost, az antitápanyagok meg lektinek nem barátai és ezek csak növényekben vannak. Ahogy a legtöbb bél irritáló és szivargó belet okozó anyag is. Alapvetően a paleo is sokaknak elég, mert az kizárja a problémás dolgok nagyrészét. De aki paleo vegánt tol, az kb semmi fehérjéhez nem jut. A vegánságot érdemes meghagyni az ideológiák szerint élőknek, terápiás étrendnek aligha való.
A nyers carnivore eliminációs szempontból hasonló, mint a vegán: egyikben sincs hőkezelt állati eredetű kaja, sok vegán epp ezért egyből arra szokott váltani, ha a csak növény nem jön be neki.A nyers húsban a glutamin még képes a bélfalat regenerálni, ellentétben a sült húsban lévővel. Meg enzimgazdag is, lévén hogy élő anyag. Elvileg emészteni is könnyebb.
Monoton: Az is egy jó út, ha te elégedett vagy vele.
Nem érdemes bonyolítani, hacsak nem akar valamin változtatni az ember.
-
emiki6
veterán
Jé, ilyen topik is van? Gondolom ne jöjjek csak úgy ide okoskodni, hogy tudomásom szerinte minimum carnivore, inkább raw carnivore étrend az ami a legígéretesebb, ha a gyógyulás a cél.
-
darvinya
titán
válasz
sing1ep1ayer #1392 üzenetére
Nekem ne mond, mert soha nem kaptam ilyet és be sem vállalom tanulmány után.
Amit írsz, abból meg pláne, mert alapból ízületes vagyok, most meg biztosan nem, ami most ért. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
darvinya #1384 üzenetére
Én 2 félét kaptam korábban, de ha lehet, soha többé nem kérek semmi hasonlót.
Mindkettő nagyjából fél évig volt hatásos, utána visszajött a gyulladás. A második után ráadásul egy olyan izületi gyulladás is jött, hogy azt hittem itt a vég. A kezeim folyton fájtak, a lábaim (térdem) annyira, hogy alig bírtam hazamenni. Szerencsére úgy egy hónap után eltűnt és azóta sem jött elő. -
Thrawn
félisten
válasz
#42308056 #1382 üzenetére
Sehogy, aznap szabin vagyok. Egyébként a nap másik fele is kuka, legtöbbször még a rá következő nap is, mert eléggé leterheli a szervezetet. Persze mindenki másképp viseli, van aki jobban van aki rosszabbul.
darvinya: nem működik jól mindenkinél és mivel még mindig rohadt drága, sima gyógyszerezéssel kezdenek mindenkinél. A hatóanyagnak semmi köze a DNS-hez, nemhogy még módosítaná is azt, ezt a marhaságot nem is tudom honnan szedted. Ez egy monoklonális TNF-α gátló fehérje. Egyszerűbben mondva: gyulladáscsökkentő.
-
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1387 üzenetére
Ezért írtam jelképesen, ha már ez is zsebbe távozik, akkor 10 emelet miatt már menne a sírás rívás.
Amikor úgy újítanak fel valamit, hogy mi megmarad akciós darabok vannak, amik sehogyan nem passzolnak össze.
Akkor többe kerül a papír zsebtömők, mint maga az épület .(⅔-⅓) -
darvinya
titán
válasz
konci79 #1385 üzenetére
Tudom, hogy ez a fajta kezelés nem mindenkinél jó.
Főleg azért, mert mesterséges DNS módosítót fehérje valójában.
Halál eseteket meg szépen elsinkófálták, mert akinél elindul ez a folyamat, a mai orvos tudomány nem tudja visszafordítani.
Amibe ez kerül, az semmi az EÜ-ben, kb. 1 emelet WC papír.Akkor lenne idehaza sikeresebb a kezelés (pl: Ausztria), alany véréből készítik a vérplazmájából.
Na ez már itthon 10 emelet WC papírt jelente, ez sem sok csak a zsebtömők már sírnak miatta.
Igaz, hogy maga a labor rendszerünk sincs már erre felkészülve. -
konci79
őstag
válasz
darvinya #1384 üzenetére
Nem mindenkinél sikeres sajnos. Feleségem már a 3. vagy 4. fajtát kapja, egyik se használ, csak az a k.va medrol tartja szinten ,de azt is ha elkezdi csökkenteni megint szarabbul van... Lassan 4 éve ez megy. Doki meg csak vakarózik hogy miért.
Amúgy egy adag több százezer forint, meg hetekig tart az engedélyezése is, az is egy külön történet... -
Thrawn
félisten
válasz
#42308056 #1380 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve, már évek óta kapom és működik. Sajnos több más gyógyszerről ezt már nem mondhatom el, azok vagy nem is működtek vagy elvesztették hatásukat egy idő után. 8 hetente kell menni, így rendszeresen találkozol a kezelőorvosoddal, kiírja neked a naftát, azt betöltik egy infúzióba, 1-1.5 óra alatt lecsöpög és mehetsz is világgá. Épp onnan jövök, ezt már itthonról írom.
-
Thrawn
félisten
válasz
darvinya #1377 üzenetére
Dióhéjban:
- ha IBD-s vagy de nem biológiai terápiát kapsz és nincs komolyabb bajod, kerüld a kórházakat a fertőzésveszély miatt (legyen otthon gyógyszered, ha recept kell azt elektronikus úton intézd, stb).
- ha biológiai terápiát kapsz akkor menned kell akármi van, kivétel ha magadnak be tudod adni otthon.
A többi inkább orvosoknak szól, hogy hogyan döntsenek a kezelések menetéről. Azt is megemlítik, hogy bár nincs túl sok adatuk még, de azokból úgy tűnik, hogy IBD miatt nem vagy kitéve jobban a COVID-nak. -
Thrawn
félisten
Szakmai állásfoglalás az IBD biológiai terápiájáról COVID-19 idején: [link]
-
darvinya
titán
Ez az év nem az én évem.
Először jött lábam, fizetős doki kipipálva, erre most egy elbaszott varrat miatt septibe meg kellett műteni.
Most már csak kezem van mozgásra, mostani helyzetben kórházi viszonyok kegyetlenek, persze államira gondoltam. -
atesz62
újonc
Olvastam már valahol, hogy a crohnosokra nem jelent nagyobb veszélyt a Covid , mint egy átlag egészséges emberre. De nem tudom, hogy ere vonatkozóan vannak -e statisztikák .
-
atesz62
újonc
Üdvözlök mindenkit ! Az lenne a kérdésem, hogy a crohn betegekre milyen hatásai, veszélyei vannak a Covid-19 vírusnak ? Várok erre tapasztalatokat, esetleg ha történt ilyen megbetegedés, érintettség. Eléggé tartok tőle és félek nehogy el kapjam, mivel én is régóta crhon beteg vagyok. Már tavasszal kelett volna kontrolra mennem. De nem mertem bevállalni, hogy el mennyek korházba.
-
törölt tag
Hát hogy jártam. Tegnap gyanútlanul ettem vacsorára lencsét, aztán egy kis napraforgó magot. Reggel meg úgy elkezdett fájni az alhasam, hogy alig tudtam megmozdulni. Már háromszor voltam vécén. Szerencsére ez a nagyon durva szúró fájdalom nem jött elő a második óta. Remélem holnapra rendbe jövök.
-
darvinya
titán
Sikerült orvoshoz jutni, s MRI is lett készítve, igaz nem lábamról, de jó a doki és eddig beletalált, ez jó hír.
De üröm az örömben, hogy ciszta van gerincemben, ami nyomja a gerinc velőt, emiatt lettem járóképtelen. -
Findzs
addikt
Valami nagyon nem oké.
Ezzel menjél el orvoshoz nehogy komolyabb baj legyen belőle.
Egyszer a tesómnak szakadt el az egyik térdszalagja kosarazás közben. Nem is érezte az esetet csak másnapra bedagadt a térde csúnyán és akkor már rá se bírt állni.Én meg úgy jártam a minap, hogy ettem egy big macet hirtelen felindulásból és aznap este hánytam és ment a hasam.
Nem szoktam ilyen gyors kajákat enni csak nagyon ritkán évente párszor.
Mivel a reggeli ugyanaz volt mint a családom többi tagjának ezért csak a big mac jöhet szóba.
Romlott volt valami alkotórésze, vagy csak szimplán úgy döntött a megviselt emésztőrendszerem, hogy ő ebből nem kér -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1360 üzenetére
Fájdalomnak annyit mondhatom, hogy kicsit fáj a térdem és húzódás érzés izomban.
Kicsi fájáson, olyan mint, amikor erősen megpaskolják az izomnál és bőr bepirul.
Viszont azt 2 sávot nem érintem meg, mert az már nem fájdalomnak mondanám, hanem erős égő, fura érzés fog el, ami sugárzó.
Szurkáló érzés bizonyos láb pozícióban egyre erősebb.Ín szalag szakadás biztosan nem lehet, mert rá tudok állni a lábamra, csak hát becsuklik véletlenszerűen, vagy mikor olyan ütés éri.
Viszont lépcsőzni képtelen vagyok.
Egyszerűen képtelen vagyok lábbal kinyomni magam, pedig az izom kökeményre feszül, inkább összecsuklik. -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1358 üzenetére
Nem érzem gyengének, ez a fura.
Én tavaly vettem autó, 10 év után.
Bp-en lakok és eddig télen nyáron bicikliztem, most is bicikliztem még akkor is, amikor megfáztam, vagy mi.
Szóval én aktív vagyok, de még ilyen nem fordult elő velem.
Annyi változás van, hogy telket csináltam egész eddig, s utoljára melegház összesrakásakor már annyira nehezen és térfájdalmasan egyenesedtem fel a guggolásból. -
törölt tag
válasz
darvinya #1357 üzenetére
Uh jobbulást.
IBD okozhat izületi gyulladásokat, lehet érdemes lenne elmenned vele dokihoz.
Fura térdfeszülés, vagy gyengeség, vagy hasonló érzés nekem is ki szokott alakulni ezekben a téli időszakokban néha. Mondjuk én nagyon keveset mozgok, ezen változtatnom kéne de nehezen veszem rá magam.
-
darvinya
titán
Nem tudom mit kaptam el első szeptemberi hidegben, de azóta hangom alig van.
Antibiotikum kezelés meg volt, de semmi.
Ez még elviselem, de…
Lábam egyszerűbb becsuklik teljesen váratlan helyzetekben, s emiatt már estem el.
Vádli és comb izmom kívül-belül egy sávban fájdalamas.
Remélem, hogy csak egy gyulladás az egész, s nem ín szalag beszakadás. -
törölt tag
De rohadtul felidegesített most ez a hülye szuszpenzió. Fél órán át nem találtam el hogy kéne betolni. Folyton mellé ment. Rakás szar komolyan. Majdnem kivágtam már az ablakon... Mintha direkt úgy tervezték volna hogy minél nehezebb legyen használni esküszöm.
-
törölt tag
Hétvége óta használom a Pentasa szuszpenziót, két dolgot nem értek:
1) Miért úgy van kialakítva a tubus, hogy a fiatal Schwarzenegger se tudná az összes folyadékot kinyomni belőle?
2) Miért nincs valami csúszáskönnyítő anyag a csövecskéjén?Eléggé féltem tőle, de semmi rosszullétet vagy hasmenést nem okozott. Legalábbis egyelőre, még másfél hét van belőle kb.
-
Findzs
addikt
válasz
winklers #1350 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Elég bonyolult gyógyszer ahogy olvasom, mint minden biológiai szer.
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra és véleményedre.(#1341) erahurka
Ahogy leírtad ez olyan mint egy aranyér.
Tartós javulás csak életmód váltással érhető el.
Pl. ülő munka csökkentése, több mozgás, székrekedést okozó ételek kerülése, stb. -
winklers
újonc
Ma elkezdődött a Zessly kezelésem a Honvéd kórházban. Kiváncsi leszek az eredményekre.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
winklers #1347 üzenetére
Hát proktológiára küldtek, meg írtak Pentasából valami beöntés szerű verziót. Arra kíváncsi leszek hogy működik, egyik gyógyszertárban sem volt készleten, úgyhogy holnap tudom csak kipróbálni.
Ma pl. egy ilyen elég hosszú nyák vagy nem tudom mi volt rajta, mint valami takony, csak vörös.
-
törölt tag
válasz
darvinya #1343 üzenetére
Fene tudja, elmegyek majd proktológushoz szerintem. Az a baj, hogy kapok egy időpontot, és mire eljön a napja, szépen visszahúzódik a csomó amit ki tudok tapogatni fürdéskor
Így jártam legutóbb is...
Persze ha visszahúzódik, akkor tumor gondolom nem lehet. Vagy hibás a logikám?
-
törölt tag
-
törölt tag
Tegnap nem kellett vécére mennem, ma reggel meg a vége kicsit véres volt. Napok óta van egy szúrós fájdalom a "kijáratnál" bal oldalt. Nem tudom mi lehet.
Ma vagy holnap visszamegyek orvoshoz de félek mit fog mondani.
-
winklers
újonc
Sziasztok! Új vagyok még itt.
10 hónapja sipolyozó Crohnos. Van még itt aki hasonló tünetekkel küzd? -
Ezekiel.
tag
Sziasztok!
Veszprém környékén valamilyen jó orvost tudtok ajánlani?
-
-
törölt tag
Széklet calprotectin vizsgálatot csinált már valaki? Hol lehet mintavételi cuccot kérni?
Gondolom be kell mennem érte.
-
törölt tag
A magándokim azt mondta, hogy ha ennyi ideje szedem már az Imurant (13 éve), akkor már nem szokott vele probléma lenni. Az első 1-2 évben derül ki, hogy bírod vagy nem. Azt mondjuk nem értem, hogy Salofalkot miért kell szedned Budenofalkkal együtt. Nekem a Pantoprazol 1-2 hónapig volt, utána letettük. Imurannal és Pentasával én tökéletesen jól elvagyok. Persze nem azt mondom, hogy csodaszer, sőt konkrétan a gyógyszer szedés sem egy jó dolog, de most ha így jól vagyok, én nem változtatok rajta. Akinek a vérnyomása magas, nyilván az se viccből szed vérnyomás csökkentőt. De a tény az tény, ezen betegségek nagyrésze szinte biztos, hogy pszichés alapú. Rettenetesen sokat segítesz a szervezetednek, ha tisztában vagy a saját magad problémáival, és nem homokba dugod a fejed, hanem megoldást keresel rájuk. Ezekkel mind-mind tehermentesíted az immunredzsered ezáltal a bélrendszeredet is.
-
Findzs
addikt
válasz
#45687808 #1327 üzenetére
Én is kb. akkor kezdtem szedni az imurant.
Évek óta 2*50mg -ot szedek, mellé budenofalk és salofalk meg a klasszikus pantoprazol.
Szerencsére viszonylag tünetmentes vagyok a műtétem óta így próbálgatom a gyógyszereket változtatni. Májusban megpróbáltam az imurant felére csökkenteni és kb. 3 hét után kezdtem azt érezni, hogy lágyul a széklet, többször járok wc -re, kevésbé viselem jól a stresszt meg a kajákat. Visszaállítottam a 2*50 mg -ra és pár hét után visszaálltak a dolgok. 2-3 havonta járok vérvételre meg vissza a gasztrós dokihoz.
Szóval úgy érzem nem tudom lerakni. Azt tudni kell, hogy hetek múlva fejti ki a hatását.
Úgy vagyok vele amíg nem lesz komoly mellékhatása addig marad. A dokim azt mondta, hogy
ez a 2*50mg nagyon kicsi adag, nem kell betojnom.
Tervezem, hogy beszélek egy másik dokival is, hogy neki mi a véleménye. -
troland26
őstag
Tényleg eszembe jutott , hogy maradt egy 30ml es 10% os cbd olajam bontatlan számlával igazolhat az eredete. Én decemberben rendeltem 2 üveggel az egyik bontatlan maradt akit esetleg érdekel az keressen privátba .
-
darvinya
titán
válasz
konci79 #1331 üzenetére
Nekem is ajánlották a biológia kezelést, de valahogy sosem jött össze, hogy szükséges testüreg vizsgálatok.
Aztán elegem lett belőle és már nem is bírom ezeket a vizsgálatokat.
Mert ezektől a vizsgálatoktól csak romlott az állapotom.
Mikor megtaláltam ebben a témában magyar gurujának szakvélemény tanulmányát, ledöbbentem, hogy kezelés sikeressége alig 30%.
Leg megdöbbentőbb, hogy 15%-nál súlyos szövődmény lépet fel.Mr. Bean969
Javarészt igen, pszichés eredetű, de sajnos élelmiszer sem jó.
Azok vagyunk, amit megeszünk. -
törölt tag
válasz
konci79 #1331 üzenetére
Gyors és tartós jobbulást kívánok neki.
Egyébként érdekes, hogy most így laikusként ha megnézi az ember, mitől működik máshogy az emberek szervezete? Miért van az, hogy mindenre totál máshogy reagál, a betegségek mindenkinél totál máshogy folynak le stb. Én lassan már igazat adok azoknak, akik úgy vélekednek, hogy ezen betegségek nagy része pszichés alapú. Hiszen a legegyszerűbb példa: az tény, hogy az Immunrendszer egyik bástyája, maga a bélrendszer. Ha mondjuk valaki ideges, szorongása van stb, azt alapvetően a bélrendszerben érzékelni. A Crohn alapvetően ennek a felfokozott állapota. Olyan mint egy láz. A lázból se gyógyulsz ki, csak megszűnik. Ugyanilyen a Crohn is. Az ember szervezetében semmi nem történik véletlenül vagy viccből. Szóval a Crohn se újul ki csak úgy. Biztos, hogy van valami pszichés alapja. -
-
törölt tag
válasz
darvinya #1328 üzenetére
Én speciel nem nyugszom meg. Ez a legnagyobb hiba, hogy beteg megnyugszik, ha szedi a gyógyszert, mert az biztos meggyógyítja. Lehet összeesküvés elmélet, de mi haszna lenne ebből a gyógyszergyártó cégeknek? Semmi. Abból van profit, ha elhitetjük a beteggel, hogy adott gyógyszer meggyógyít. Ha valóban rájönnének a betegségek gyógymódjára, bedőlnének a gyógyszergyártó cégek a fenébe.
-
darvinya
titán
válasz
#45687808 #1327 üzenetére
Szteroidot nem.szedem állandóan, de ezt írtam is.
Immunrendszer kinyírható, ennek első jele, hogy az ilyen gyógyszertől úgynevezett mellékhatás lép.fel.
Vérvételből meg semmit sem fognak megtudni milyen az immunrendszer, mert az annyira speciális vizsgálat, ami nem ingyenes és kb. 500.000Ft-ba kerül.
Annyit néz az orvos, hogy van e még fehérvérsejt.
Másrészt beteg megnyugszik, hogy vigyáz rám orvos.
De ezt csak ámítás, mert, ha nincs fehérvérsejt, hamar vége a játéknak. -
törölt tag
válasz
darvinya #1326 üzenetére
Én 2007 októbere óta szedem, az ég világon semmi bajom tőle, évente járok vérvételre. Minden ember szervezete máshogy reagál a gyógyszerekre. Én a szteroidot látom sokkal ártalmasabbnak. De azért azt állítani, hogy kinyírja az immunrendszert, szerintem valótlanság. Anno amikor még érdekelt a téma, rengeteget olvastam utána, meg magánorvosnál is sokat beszéltünk róla, azért az immunrendszer összetétele jóval komplikáltabb annál, hogy egy gyógyszer kiherélje. Az se mindegy mit szedsz mellette, az immunrendszered működése is nyilván befolyásolja. Nekem anno valaki azt mondta, hogy Crohn esetében nagyobb a valószínűsége, hogy elkapsz egy influenzát, lázat stb. Nem is tudom mikor voltam utoljára lázas vagy influenzás. Az biztos, hogy a gyógyszerek nem megoldás, és abban egyetértünk, hogy valamilyen formában MINDEN gyógyszer roncsolja a szervezetet. Meg ugye a Crohn körül is sok a misztikum.
-
darvinya
titán
válasz
#45687808 #1325 üzenetére
Igen.
Még MedRol oké, csak immuran-ról mond 10 év múlva, mikor nem lesz immunrendszered, mellé fehér vérsejted is.
Nekem 2 év után majdnem teljesen kinyírta, már legkisebb adagra belázasodtam 39.6°C-ra, mellé megfáztam nyáron 30°C-ban, mert 5m-re mellettem eltűsszentette magát egy megfázott ember. -
darvinya
titán
válasz
#45687808 #1323 üzenetére
Mindenkinél más a front érzékenység, nyáron melegfront erősebben jön elő, aki erre érzékeny.
Hidegfront hideg időben erősebb, de nyári hidegfrontot is megérezhető, de azt nem annyira.
Most pár hónapja csak gyomorsav csökkentőt, és 1 kúra MedRol-t szedek, s elég jól vagyok.
MedRol is csak azért, mert kint melegben e nélkül hamar kiszáradok. -
törölt tag
válasz
darvinya #1322 üzenetére
Nekem ősszel, télen sosem volt bajom. Mindig tavasszal meg nyáron történtek a furcsaságok. Azért lekopogom gyorsan, de 13 éves crohnos pályafutásom során csak 3x jött elő komolyabban. Rövidebb időszakokra nekem sosem jön elő. 2007 augusztus, 2010 július és idén 2020-ban jött. Most úgy vagyok jól stabilan, hogy Pentasa 2x2 (500 mg) és Imuran (2x50 mg). Volt hajhullás is, de az mint kiderült nem a Pentasa és Imurantól hanem a gyulladástól volt. Ahogy lement a gyulladás, elmúlt a hajhullás is.
-
törölt tag
Éjjel elkezdett fájni a hasam, ilyen feszülést éreztem. Aztán elmúlt és vissza tudtam aludni, de nem örülök. A dolgok is lágyulnak a héten, bár a tökfőzelék kicsit fel szokta lazítani, azt vettem észre, augusztus elején is úgy indult egy picit rosszabb időszak.
-
törölt tag
Eléggé minimális váladék jön. Október 1-én lesz MRI vizsgálat, ott kiderül, hogy milyen mély ez sipoly. Egyébként semmi bajom nincs, a sipoly nyílás se fáj, se semmi. Fura. Azt tudom, hogy legutóbb pár hetes vérvétel eredményként valami még van, mert a CRP 7-es a WE 28-as, szóval még akkor van valami gyulladás.
-
törölt tag
válasz
troland26 #1315 üzenetére
Szia.
Nekem idén volt műtétem tályog miatt. Most egy sipoly nyílás van a jobb csípőlapátnál, le van ragasztva meg gézzel le van fedve, még némi váladék jön belőle. Ez a nyílás valahogy meg fog szűnni, össze fog forrni? Szűkületem is van, bár felszívódási zavarom nincs.
-
troland26
őstag
válasz
#42308056 #1313 üzenetére
Szia
Nekem 2018 ba volt műtétem tályog miatt . Előtte cbd-t szedtem és teljesen jó lett a vérképem . Mondjuk a műtétet nem sikerült megúsznom ( volt szűkület is ). Kikaptak egy darb vékony ill egy darab vastagbelet . Azóta többször voltam kontrollon a vérképem tökéletes , cbd-t sem szedem már csak a Pentasát . Bármit megehetek , semmi nem okoz problémát , azért mondjuk igyekszem figyelni , de néha becsúszik 1-1 nagyobb zabálás . Szerencsére 2 éve teljesen tünetmentes vagyok . -
törölt tag
Hát eszegettem hamburgert meg ilyesmiket egész nyáron és semmi komoly nem volt. Most rákezdett valamiért de már jobb. Lehet valamibe beletenyereltem, voltunk Velencén és Balatonon is, bár strandon nem igen ettünk. Ezért is vagyok kicsit értetlen hogy mi hozta rám.
Na igen az biztos hogy egy kólát vagy shake-et sokkal nehezebb megállni a dögletes forróságban. Bár még az sem baj ha tartom magam és nem küldöm magamba mint egy hülye.
-
törölt tag
Sziasztok!
Belépek közétek a klubba, 2007-ben diagnosztizált Crohn betegséggel. Idén júniusban volt egy műtétem tályog miatt, szerencsére azóta minden rendben. Még egy drain helynek be kell gyógyulnia, de az már nem sokat zavar. Van valami szűkületem is, de ahhoz nem biztos, hogy hozzányúlnak. Októberben lesz egy MRI vizsgálat aztán meglátjuk a többit. Elvileg ha kivesznek egy kis bélszakaszt, az már totál rutin műtét nem? Szóval nem kell bent lábadozni heteket a kórházban.
-
-
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1301 üzenetére
Július elején az első nagy meleg idején sikerült túl merítenem magam és ezzel kórházba küldeni infúzióra.
Már szabdalni akartak, mert elzárodásnak nézték kiszáradást.
Azóta egy kis szteroid kúrát kell tartanom, mert folyadék háztartásomat csak így tudtam helyre hozni.
CBD olajból nyár eleje óta egyre kevesebbet fogyasztok.
Annyit amennyit kívánok. -
Findzs
addikt
válasz
#42308056 #1301 üzenetére
Ja ja. Én is szoktam figyelgetni bent van könyvjelzőben de szerencsére jól vagyunk, szerintem azért nem nagyon ír senki.
Annyi, hogy most kezd kijönni a köldököm. Azt találtam a neten, hogy hasi műtétek után elég gyakori. Sajnos azt is műteni lehet csak, máshogy nem orvosolható. Hordok sérvkötőt a melóba. Annyira nem kell cipekedni de azért hetek óta hordom, biztos ami biztos alapon.
Csak azt nem értem, hogy ha hasi műtéteseknél ilyen gyakori miért nem raknak egyből be akkor hálót. -
törölt tag
Nagyon megállt a topik, ki hogy van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kanadában sem lesz olcsó az S25 Edge
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Konzol Screenshot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest