Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
ezt ismeritek?
esetleg valakinek vélemény róla? elég szkeptikus vagyok az ilyesmihezteljes gyógyulás gyógyszer nélkül stb.
magamról pár szót:
2007 ben kezdődött a dolog hasfájással akkor viszonylag hamar kiderült a dolog mert szerencsémre egy jó dokihoz kerültem aki rögtön erre gyanakodott (szabolcs megyében lakom)
tükrözés nem sikerült mert nagyon fájt, kacskaringós a bélrendszerem és egy ponton túl nem sikerült tovább menniük (megjegyzem azóta sem pedig volt hogy már altatásban is próbálták)
2008 -ban 2 helyen kilyukadt a vékonybelem akkor eltávolítottak egy kb. félméteres szakaszt, 1 hónapig voltam korházban és utána fél évig táppénzen, azóta viszonylag tünetmentes vagyok salofalk, immurán, budenofalk, vas, és phantoprazol amiket napi szinten szedek, és kerülöm a streszt ami úgy vettem észre nálam elsődleges kiváltó tényező volt,"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
pont ezért írtam hogy szkeptikus vagyok, biztos van akinek segít az agykontrol
szerencsére nekem még nem kellett remicade meg humira
medrolt én is szedtem a mütét után kb. 8 hónapig
eddig elég jól birom a gyógyszereket, nekem mindegy mit szedek be semmit se érzek (mármint rossz mellékhatást)"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
annak én is örülnék ha nem kéne semmit se szednem de hát ez van, így legalább tünetmentesnek mondhatom magam évek óta
spanyolországban egyébként csináltak már crohn betegnél végleges gyógyulást biztosító csontvelő átültetést de piszok drága és macera
ezt a remicadot csak végső esetben szorgalmaznám mert félnék, hogy utána a kiújuláskor már az sem segítene (ahogy kew -nél)
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
apropó el ne felejtkezzetek az adóbevallásnál a nekünk járó kis pénzecskéről
-
Findzs
addikt
az nem lenne biznisz a gyógyszergyártóknak ha pár hónapos vagy hetes kúra után 2 évig nem szednél semmit
ez hasonló a rákhoz, ahoz is már rég megvan a gyógymód de az anyagilag nem jó ezért inkább emberek halnak meg továbbra is csakhogy páran bugattival járhassanak
én is visszakaptam már
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz sing1ep1ayer #636 üzenetére
azt hiszed unalmamban ilyeneket találok ki?
magad is beírhattad volna a google -ba
részlet:
"A barcelonai Hospital Clínic vezető helyet foglal el a világon a sejtterápia egy innovatív alkalmazásában, melynek során őssejteket vetnek be a Crohn-betegség elleni küzdelemben. Ez az örökletes, krónikus gyulladásos bélbetegség Spanyolországban a népesség mintegy 1%-át sújtja, és jelentősen rontja az érintett páciensek életminőségét. Az újonnan kidolgozott eljárás az úgynevezett autológ csontvelő-transzplantáción alapul - vagyis az olyan csontvelő-átültetésen, ahol a beteg vérképző rendszerét a saját magából származó sejtekkel népesítik be újra. Mivel a Crohn-betegség gyakran nem reagál a gyógyszeres kezelésre, és még az igen összetett műtéti beavatkozás sem kecsegtet gyógyulással, óriási szükség van további terápiás alternatívákra."
link:
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz sing1ep1ayer #639 üzenetére
"itthon egy jó 40 évig elérhetetlen lesz. "
a magyar oep -et ismerve biztos
a családba van egy autista gyanús kisfiú és csak budapesten mondják ki rá a diagnózist
az oep nem támogatja a vizsgálatot, 70 ezer körül van egy ilyen
de ha át akarod magad operáltatni férfiból - nővé vagy fordítva azt támogatja"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
visszamenőleg is lehet kérni az adókedvezményt [link]
-
Findzs
addikt
válasz Pankababa #649 üzenetére
úgy tudom hogy emelt összegű családi pótlék jár és akkor szerintem adókedvezmény nem
de nyilván a családival jobban jártokutazási támogatás is jár családos crohn betegeknek de a te esettedben nem tudom hogy jár -e
érdemes lehet felkeresned a mák -otegyébként meg sajnálom, hogy így jártatok
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
nekem is a stressz hozta elő
pszichoszomatikus betegségnek is mondják
a paleóban nemigen hiszek
csak olyanoknak érdemes betartani akik tuti helyről szerzik a hozzávalókat
mert mi van abban a húsban amit megveszünk a tescoban? műtrágya, antibiotikum, tömegnövelő szerek maradékai stb.amit itt írnak hozzávalókat [link] jó részüket szinte lehetetlen biztos forrásból beszerezni
jó lehet a paleó ha tényleg úgy csinálná az ember mint a bennszülöttek
és persze hűtő nélkül mindennap friss kaja lenne jó"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz nyugis777 #659 üzenetére
"Zyflamend - gyulladásgátló és fájdalom csillapító szuperkritikus gyógynövény komplex"
és csak 11590 ft 60 szem
nem azt mondom, hogy nem lehet jó de hogy állandóan belőlünk beteg emberekből akarnak meggazdagodni elég vérlázító
én ilyen tápszereket nem nagyon iszogatok baromi drágák sajna
doki még nem nagyon mondta csak az elején mikor kiderült és nagyon szarul voltam
műtét óta szerencsére csak a szokásos gyogyókat szedem semmi extra
immurán, budenofalk, salofalk, phantoprazol, venter, neo ferro fol gamma,
mondhatom, hogy 6 éve tünetmentes vagyok mellettük, persze odafigyelek valamennyire, hogy mit eszemmindenkinek jobbulást
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
nekem az olajos zsíros dolgok nagyon nem jók
pl: bundás kenyeret 1 évben 2-3x eszem pedig nagyon szeretem, vagy a húsleves azt pl évek óta nem eszem
ami nagyon jó a saját tapasztalataim szerint azok a krumplis ételek (kivéve az olajosakat)
pl. tört krumpli nagyon jól tud esni, pataki tálban készült krumpli sovány hússalazok a dolgok amik felfújhatnak el kell felejteni pl. szénsavas italok, hüvelyesek (punci maradhat )
-
Findzs
addikt
ha nem nagy fáradtság megköszönném és biztos jól jön másoknak is
rizs -et nem szeretem mert az zárta el a vékonybelemnél a szűkületet és kilyukadt 2 helyen
akkor kellett megműteni, 1 hónapot voltam utána kórházban
a tésztákat szeretem csak hiába eszem egy nagy tányér szarvacskát úgy érzem nem ettem semmit, nem lakok jól tőle"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz barbibaba29 #677 üzenetére
na persze
1 hsz a regisztrálásod óta az is ide
nem szép dolog a beteg embereken élősködni"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz sing1ep1ayer #682 üzenetére
ez tényleg nagyon érdekes felfedezés, köszi, hogy megosztottad
remélem mihamarabb tudnak valamire jutni az "ügyünkbe" a segítségével
-
Findzs
addikt
válasz barbibaba29 #680 üzenetére
bocs ha kétkedő vagyok de egy frissen regisztrált 1 hsz -es embert aki azt az 1 hsz -ét is ebbe a topikba és rögtön a varga gyógygombákról írja nem tudom komolyan venni
a gyógygombáról meg ennyit:
[link]pl:
"A "gyógybomba" pénzkidobás, átverés - klasszikus lehúzás esete. Mint ahogy az alternatív terápiák általában. Pont erre a kiadásodra illetve a betegség ingadozó természetére alapoznak a szélhámosok."-a gyógygombák egy része bizonyítottan rendelkezik bizonyos gyógyhatásokkal,
-ez azonban nem jelenti azt, hogy az azokból készült termékek is hatásosak lennének (a termék minősége és adagolása kulcsfontosságú, ezért konkrét termékkel kellene bizonyítani a gyógyhatást - ez nem történt meg);
-különösen nem jelenti azt, hogy a gyógygombatermék olyan csodás hatással rendelkezne, amit még a gomba sem "tud"!
-Annak ellenére, hogy egy adott termék bizonyos hatása nincs bizonyítva, természetesen még létezhet. Csakhogy
-előbb arra kellene pénzt, energiát fordítani, hogy igazolják azt, amit a betegekkel el akarnak hitetni,
és csak ezután kezdjük el kasszírozni a milliárdokat. (Ebben illene példát venni a sokat kárhoztatott gyógyszeriparról!)A Max-Immun Kft. (varga cége) 2012-es nettó árbevétele 1 766 916 000 Ft. A bírság összege 21 000 000 Ft (többször megbírságolták a fogyasztók megtévesztéséért).
én már sok mindent próbáltam falvonoidokat szedtem havonta 7 ezerért 1 éven át, meg még pár ilyen okosságot de nem éreztem semmiféle változást
nekem a családom megvette a lovassy anna féle crhon colitis soha többé című könyvét is jó sok pénzért minden tiltakozásom ellenére és nettó marhaság az egész
szóval nekem jöhetnek akármilyen gyógygombákkal meg ilyenekkel, ha hatna arról biztos, hogy többet hallanánk
nekem van crohnos ismerősöm aki volt kollegám is ráadásul és ő is kipróbált sok mindent semmi nem használt neki csak a salofalk budenofalk immuránén szeretnék hinni ezekben mert már nagyon unom a sok pénzt meg azt, hogy mérgezem magam 8 éve de még semmilyen komoly eredményt nem hallottam megbízható forrásból ezekről a természetes "csodaszerek" -ről
valamelyik évben a vitaminok emelt szintű bevitelét kezdték favorizálni, c vitamin több ezer mg -os dózisokban
aztán ez is lecsengett gyorsan miután kiderült, hogy a sok c vitamintól szürke hályogosak lehetnek az emberekszóval nagy a kavarás az ember már nem tudja mit higgyen
én azt mondom amit már korábban is, ha használna már tuti halottam volna róla
elég régóta beteg vagyok és nagyon jó a kapcsolatom a dokijaimmal is
van amelyiknek a praxisában lévő számítógépét is én szerelem, úgy járkálok ki-be a rendelőbe mintha én lennék a doki a betegek szoktak is bámulni, hogy mi van új a doki?
szóval a dokimnak azért van pár betege és ős rögtön mondaná ha hallana valamilyen infót a betegségemről
na meg sokat beszélgetek kontrollra vagy vizsgálatokra várva más betegekkel is
az egyértelmű, hogy a stressz borzasztóan negatívan befolyásolja a betegségünket[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
attól függ, hogy milyen szintű a betegséged
a volt kollégámnak is volt crohn betegsége de semmit se szedett rá, gyúrni járt meg bulizni
annyit vett észre, hogy többször jár wc -re
ez 8 éve volt azóta is ha találkozunk rákérdezek, hogy van és jól van, továbbra sem szed semmitén meg ...
-
Findzs
addikt
én imuránt (50mg 2x1 de volt 3x1 is), budenofalkot, salofalkot, pantoprzolt, neo-ferrofolgammát, és ventert szedek
évek óta szedem őket egyenlőre nincs jelentősebb mellékhatás jól vagyok
mondjuk nekem volt egy műtétem isami újdonság mostanában az a székrekedés és ezzel együtt az aranyér megjelenése
sajnos munkanélküli vagyok az is közrejátszhataz immurán 1 év elteltével fejti ki hatását, legalábbis a dokim szerint
én nyíregyházára járok a Jósába 2007 óta van ott egy dokim[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
nálam is javulóban van a helyzet mellőzni próbálom a kenyeret kiflit ilyesmit, úgyis lassú mérgek
helyette abonett meg korpás kifli ilyesmi, meg több zöldség, gyüminektek nincs vashiányotok?
mi az ami bevált a javítására?"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
jó drága sajnos
-
Findzs
addikt
válasz Szabikaa20 #702 üzenetére
jobbulást neked és a testvérednek
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz #16741888 #706 üzenetére
nekem 2008 -ban volt egy hasonló műtétem utána 30 nap kórház
azóta gyógyszereket szedem folyamatosan és hála nekik meg a megváltozott életemnek jobban vagyokegyébként van abban valami amit mondasz
tuti lelki eredetű a betegségünk és erre közrejátszik a stressz és az ételek minősége"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
én mindent eszek ami jól esik
bár azt hozzá is tenném, hogy pont azok a dolgok egyébként sem ízlenek amik károsak lennének nekem
pl. zsíros, csípős, puffasztós ételek
engem 8 éve diagnosztizáltak (bár szerintem már gyerekkorom óta megvan a betegségem) műtétem is volt már, és mint rutinos beteget már csak altatásban tükröznek
(a szűkületek miatt nekem nagy fájdalmaim vannak közben)egyébként teljesen igazat kell adjak neked
8 éve még úgy néztek rám a gasztoenterológián mint egy ufónautára az idősebb emberek
sőt volt olyan aki meg is jegyezte, hogy "ilyen fiatalon"?
mára már én is azt látom, hogy bizony fele-fele az arány
hogy mi okozza? szerintem a stressz, az egyre inkább ülő életmód és a sok műkaja
ha oda tudok figyelni, hogy olyasmit egyek ami jó minőségű nekem való kaja és nem ér stressz, úgy érzem hogy nem is vagyok beteg, egy hegyet el tudnék hordani"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
nekem is alacsony a vasam, 5.0 volt júliusban
azóta eszek mindennap nyers céklát napi 2x
200ft 1kg és 1 hétre elég, a vas mellett van benne c vitamin és számtalan jó dolog
a gyomorra is jó hatással van mert gyomorsav csökkentő hatása is van [link]
nekem azért alacsony a vasam mert a vékonybél utolsó szakaszán szívódik fel és nekem az hiányzik, kioperáltákajánlatos még probiotikumot szedni ami javítja a felszívódást
nekem is mondta a dokim, hogy vas injekció lesz a vége de egyenlőre 5.9 -re feltornáztam 3 hónap alatt úgyhogy most szüneteltjük az injekciót
egyébként is kinyírja a vénát és az is csak ideiglenes évente párszor meg kéne ismételni egy ilyen 10 injekciós kezelést úgyhogy hosszú távon jobban járok ha megváltoztatom az étrendemetha visszaolvasol írtak itt humet-r szirupról is de az nekem túl drága egyenlőre
-
Findzs
addikt
én is szedek neo-ferro fol gammát évek óta most napi 2x
de nem tudom minek mert semmit se ér, mikor többet szedtem se volt hatásaezt még nem halottam, hogy a vas tabletta izgatja a beleket
inkább az szokott a baj lenni, hogy szorulást okoz, az átlagembereknél nálam nema vas raktár feltöltéséhez sok idő kell úgyhogy csak türelem
-
Findzs
addikt
válasz Szabikaa20 #718 üzenetére
nekem kb. 1 métert vágtak, a dokim mondta, hogy emiatt nincs rendbe a vasam
aztán lehet ha meglenne is vashiányos lennék[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Nagyon szomorú
De kitartást és jobbulást kívánok
Csak a pozitív dolgok, azokra figyelj.
Ha van családod az is sokat segít. És ha stresszes a melód akkor hagyd a fenébe, keress másikat ha megvan mondj fel.Boldog Karácsonyt és Gyógyulásban Gazdag Új Évet Mindenkinek!
-
Findzs
addikt
cigi témához:
egyik doktor house részben volt egy crohn beteg akinek azt mondta house, hogy szívjon el egy cigit ha fájdalmai vannak, lol
egyébként ha itt rákerestek a crohn szóra kiderül melyik részben volt ez a beteg diagnózisa:
[link]de hogy ebben a részben mondta -e azt már nem tudom
nyugi kell és kiegyensúlyozott élet
én szedem a sok szart amit felírt a dokim és így elvagyok
próbáltam már magamtól csökkenteni de ha elvettem valamiből akkor pár hét után meg is éreztem és utána alig tudtam helyre állnién csak azt sajnálom, hogy még sosem volt egy értékelhető tükim
minden évben próbálkozik a dokim (pár éve már csak altatásban) de csk kb. 20-30 cm ig jutnak mert ott van egy olyan "megtöretés" (ő így mondja) hogy nem tudnak továbbmenniígy tulajdonképpen nem tudni milyen állapotban vagyok pedig jó lenne tudni mert 2008 ban ki is vágtak egy darabot
irrigoscopia hülyeségeket szokott mutatni (nincs meg a vakbelem meg ilyenek) így ct szokott a vége lenniitt szabolcsban ennyire futja
egyszer átküldött a dokim debrecenbe spirál ct -re de ott meg nem vállalta a belgyógyász hogy levezeti a szondát a gyomron keresztül a vékonybélbe mert nem ismerte a korelőzményemet (jó kis doki )
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
kíváncsi leszek erre a bioterápiára meg a nikotin tablettára is
erősen töprengek egy olyan vitaminon amit linkeltetek csak kicsit tartok attól hogy "rászokik" a szervezetem
én mindennap eszem céklát és elég rendesen helyrerakta a vérszegénységemet
igaz fél éve reggel este eszem nyersen
természetes és olcsó"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Egészségedre
Örülök, hogy jobban vagy
Én úgy döntöttem maradok a természetes dolgoknál.
-cékla
-méz
-fokhagymaA cékla nagyon jó a gyomorbetegségekre és nagyon jó vérképző és májtisztító, nekem/nekünk crohn betegeknek találták ki
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz nyugis777 #767 üzenetére
Lehet benne valami
Szerintem is a műkaja + a stressz váltja kiCsak hát elég nehéz megoldani, hogy mindig olyasmit egyen az ember ami tuti jó.
Dynamo is crohn beteg nem is tagadja és ő mondta az egyik műsorában mikor rákérdeztek, hogy diétázik nem szed gyógyszert.
Mondjuk nincs is benne több 50 kilónál.A céklát én csak úgy magában eszem és az íze is rendben van.
Ne ilyen tescoba, aldi, lidl, meg hasonlókba kell venni hanem rendes zöldségestől.
Én már vettem sok helyről és érdekes módon a fent említett multikban mindig rossz ízűeket lehet kapni.
Enyhén piros legyen a héja és kemény legyen mint a karalábé.
Azoknak van jó ize.
Reggel este 1-2db 1 cm vastag karika.Nekem volt olyan is, hogy émelyegve hányingerrel keltem és nem volt gusztusom semmihez.
Legyűrtem egy kis céklát és 20 perc múlva már rendesen éhes voltam. rendbe tette a gyomromat.
Kb 250 ft 1kg és ez egy heti adag"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
na ma jöttem ha a kórházból
véres hasmenés 6 napot voltam benttuti hogy a munkahelyem miatt
napi 10 óra aktív stressz 3 hónap alatt megtette a hatását és eltörölte a kb. 3 évnyi tünetmentességet
nem tudom mit fogok csinálni nagyon nehéz melóhelyet találni, ezt is fél év alatt találtam(#769) joe979
teljesen egyetértek
én sem merném megkockáztatni a gyógyszer elhagyását a fenti eset ellenére semmi van a biológiai terápiával?
(#771) nyugis777
mellette reggel esete 1-1 szem neo-ferro folgamma
de mikor csak a neo-ferro volt akkor lement a vasam még szinten tartani sem tudta a napi 2 szem
többet meg nem akartam szedni mert így is volt tőle szorulásom[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Köszi
Ja pont ahogy mondod
Volt mellé még ciprobay meg klion is.
Most napi 16mg stero hetenként felezve az adag.Egyébként nagyon jó volt a szobatársaság. 6 -an voltunk jól elment az idő, a nővérkék meg csinosak
Nagyon biztató amit írsz csak így tovább
A vasad meg, hogy olyan magas mit szedsz? (irigykedő smiley)Egyébként elképesztő mennyi crohnosal találkoztam egy sima belgyógyászaton nyíregyházán.
A szobatársam neki még új volt a dolog, meg egy másik szobából egy srác ő is most akarja a biologiait elkezdeni debrecenbe.Mikor 8 éve műtöttek és bent voltam több osztályt megjárva beszélgettünk a betegekkel és senki se halott még róla. most meg
Valami nagyon nem stimmel itt.
Vagy a kajákkal van valami vagy nem tudom vagy a környezetszennyezés vagy a túl nagy fertőtlenítés, lassan már mindenünk steril."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs