Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolMan
üzenetére
igen, úgy néz ki

kicseréltem, de nem javult a helyzet, kellett neki még egy ki-be húzás a konnektorból, és faca minden azt hiszem

HW monitor se látja, a Speedfan se, a core temp meg vírusos, le se szedem!
BIOSt is állítgattam, de semmi, nem tudom mi lehet a baj, nem szoftveres lesz, mert másik vinyón, szűz rendszeren lévő AIDA sem látja...
-
válasz
CoolMan
üzenetére
Köszönöm! Sajnos úgy láttam, csak ki-be kapcsolási lehetőség van a BIOS-ban, állítási nincs, az EasyTune-ra hivatkozik fordulatszám kérdésében az általad linkelt leírás is. Ha a szoftver nem megy, 1400-1500 körül van a fordulat, ami már nagyon hangos nekem, úgyhogy marad a progi automatikus indítása.
A leírásomban szereplő hőfokok megfelelőek szerinted, legyen kevesebb, vagy lehet akár több is? (Természetesen az ésszerű határon felül nem akarom fűteni a procit, csak szeretném azt az optimális mértéket megtalálni a CPU-hőmérséklet és a hűtőventi fordulatszáma között, ami a leghalkabb, de biztos működést biztosítja.)
Köszönöm!
-
válasz
CoolMan
üzenetére
Köszönöm szépen!
Vélemény érdekelne! Az alaplapom Gigabyte MA78LMT-US2H. Jár hozzá egy szoftver, EasyTune6. Így állítottam be:
Azt szeretném elérni, hogy a venti minél kisebb fordulaton üzemeljen (a hűtő Katana III ), mert egy nappaliban, főleg médialejátszásra használt, HTPC-szerű gépről van szó, tehát fontos a lehető leghalkabb működés. Úgy gondoltam, 44 fokról induljon a venti, a lehető legkisebb fordulattal, mint látható 60-tól pedig mehet akár fullra is, bár erre nem volt példa, full hd-nézés esetén is 50 fok alatt marad a hőfok, 600-1000 rpm mellett. (Más venti nincs a gépben.)
1. Ez túl merész beállítás, pont jó, vagy lehet akár még bátrabb a hőfok???
2. Ugyanígy nem lehet véletlenül beállítani a BIOS-ban is? (Sajnos nem tudom, hol kell ezt megnézni, de jobb lenne, ha a szoftver helyett lehetne a BIOS-beállítást használni, mert egyrészt elég sok idő, amíg a progi betöltődik indításnál, másrészt az egész indítás alatt magas fordulaton üzemel a venti, amíg a szoftver nem állítja le.)
Köszönöm!
-
válasz
CoolMan
üzenetére
Köszönöm! Igen, pontosan ezt írja az AIDA64, CPU 42, 1-2-3 mag 31. De akkor melyik szerint kell a hőfokot figyelni, szóval melyik legyen alapon az "ideális" 35-45 között, terhelésnél meg (és főleg ez számít) max 60??? Tehát amikor általában hőfokokról van szó, melyiket határozzák meg, mondjuk a CPU gyártók maximumként, vagy üzemiként?
Ez most így jó nekem ahogy van (alapon)?
Köszi!
-
Teodor52
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Sok helyen olvastam, hogy a magok termelik a hőt így nekik magasabb hőfokuk van mint a hűtő hőfelvevő felületével( pasztán keresztül) érintkező proci hőmérséklete.Ha igaz amit írsz, akkor a fentebb mások által leírt irományok kamuk?
És a bios kérdéssel kapcsolatban?Tuningnál melyiknek a hőmérsékletét nézzem, hogy a biosban beállított 60fokos limitet meg ne haladjam?
Bocs az értetlenkedésemért!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Logitech Lift for MAC ergonomikus egér
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3726
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest