- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
-
8500 - 8401
11492 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNORh
addikt
Kikapcsoltam C1-et s játékban elment a hang, utána fagyi.
IntelBurnTest 42 percig futott, hiba semmi.
Nagyon furcsa a dolog, Standard memória mellett tesztek alatt 7, 7,5 * 500 ramok 1000en, semmi gond, játékban kidob. Letettem 8*460-ra ram 1104-en simán ment a játék is. Leküldtem néhány pályát semmi gond, azelőtt meg 2-3 percre kidobott. Nagyon úgy néz ki, hogy a proci 7es szorzója hibás. Csak az a furcsa, hogy teszt alatt nem jön ki semmi hiba.
Crysis-t vegyétek fel új teszt proginak!
Ramok 2.05ön mennek, MCH +0,2-vel."Crysis-t vegyétek fel új teszt proginak!" lol
-
Mankó
veterán
Nyílván nem feltétlenül, nekem is megy minden jelenlegi E8400-al, az összes BIOS fícsör, DE ettől függetlenül simán okozhat instabilitást.
Ha LinX lemegy, akkor valsz CPU nem problémás, sőt...
Viszont ha PL a ludas akkor RAM-od nem bírja strapát és/vagy NB nem kap elég feszt, vagyis helyedben adnék egy kis kakót vdimm-re (~2.0-2.2V) és NB-re (~1.3-1.4V) is.Kikapcsoltam C1-et s játékban elment a hang, utána fagyi.
IntelBurnTest 42 percig futott, hiba semmi.
Nagyon furcsa a dolog, Standard memória mellett tesztek alatt 7, 7,5 * 500 ramok 1000en, semmi gond, játékban kidob. Letettem 8*460-ra ram 1104-en simán ment a játék is. Leküldtem néhány pályát semmi gond, azelőtt meg 2-3 percre kidobott. Nagyon úgy néz ki, hogy a proci 7es szorzója hibás. Csak az a furcsa, hogy teszt alatt nem jön ki semmi hiba.
Crysis-t vegyétek fel új teszt proginak!
Ramok 2.05ön mennek, MCH +0,2-vel. -
laragirl83
őstag
Nyílván nem feltétlenül, nekem is megy minden jelenlegi E8400-al, az összes BIOS fícsör, DE ettől függetlenül simán okozhat instabilitást.
Ha LinX lemegy, akkor valsz CPU nem problémás, sőt...
Viszont ha PL a ludas akkor RAM-od nem bírja strapát és/vagy NB nem kap elég feszt, vagyis helyedben adnék egy kis kakót vdimm-re (~2.0-2.2V) és NB-re (~1.3-1.4V) is. -
Mankó
veterán
Valaki magyarázza már el nekem, hogy ha 7.5*500on stabil a gép tesztek alatt (több mint 1 óra blend), akkor miért dob ki Crysis alatt? Többi játék megy, ez nem. De ha leveszek mindent alapra, akkor megy, de még a feszekhez sem nyúlok, csak az órajelet veszem le.
Kezdtem gyanakodni, hogy vid.kari vagy táp, de már nem tudom mit mondjak rá, egyszerűen tanácstalan vagyok.Szerintetek érek el eredményt, ha kikapcsolom a C1 és Eist dolgokat?
Ajánljatok valamit, mert kifogytam az ötletekből!
Eddig úgy tünik, hogy a memória PL Turbo átállítása Standardra a megoldás. Aztán hogy hosszabb távon merre, azt csak egy hosszabb teszt fogja kideríteni.
-
Mankó
veterán
Tuningnál ezek egyértelmű dolgok, hogy minden ilyen powersave fícsör OFF!!!
Meddig kell futtatni ezt a LinkX-et?
Beállítottam úgy, mint a belinkelt képen volt, úgy semmi gond. Te isteníted ezt a progit, mire állítsam, hogy tuti kiadja, hogyha hibás?Köszi
-
Mankó
veterán
Nem feltétlenül, a 6550nél simán ment a powersave fícsörökkel is.
Kérdés, tegyük fel, hogy az általad linkelt teszt hiba nélkül lefut, akkor vehetem biztosra, hogy a VGA és / vagy a táp a bibi? -
laragirl83
őstag
Valaki magyarázza már el nekem, hogy ha 7.5*500on stabil a gép tesztek alatt (több mint 1 óra blend), akkor miért dob ki Crysis alatt? Többi játék megy, ez nem. De ha leveszek mindent alapra, akkor megy, de még a feszekhez sem nyúlok, csak az órajelet veszem le.
Kezdtem gyanakodni, hogy vid.kari vagy táp, de már nem tudom mit mondjak rá, egyszerűen tanácstalan vagyok.Szerintetek érek el eredményt, ha kikapcsolom a C1 és Eist dolgokat?
-
Mankó
veterán
-
Sziszifeca
őstag
Így van, csak sokkal hamarabb, és megbízhatóbban...
Ha ezzel a progival tesztelve stabil az OC, akkor semmi más sem fog hibázni a világon
Köszi!

-
laragirl83
őstag
De jó!

Akkor ez is hibát jelez ha nem stimmel valami, ugyanúgy mint az Orthos ugye? (csak jobb)

Így van, csak sokkal hamarabb, és megbízhatóbban...
Ha ezzel a progival tesztelve stabil az OC, akkor semmi más sem fog hibázni a világon
-
Sziszifeca
őstag
Intel procikat mindennél jobban (de csak CPU-t) Jobban mint Prime95 vagy orthos.
De jó!

Akkor ez is hibát jelez ha nem stimmel valami, ugyanúgy mint az Orthos ugye? (csak jobb)

-
laragirl83
őstag
Bocsi a hülye kérdésért.
Ez mi? mit tesztel pontosan?
Intel procikat mindennél jobban (de csak CPU-t) Jobban mint Prime95 vagy orthos.
-
Sziszifeca
őstag
Bocsi a hülye kérdésért.
Ez mi? mit tesztel pontosan?
-
laragirl83
őstag
-
subaruwrc
félisten
-
Hoffer
őstag
-
Eagl3
veterán
-
Hoffer
őstag
Emberek!
Mennyire is kell fixálni a PCI és a PCI-E frekit???

-
lipi67
nagyúr
-
Jorus
nagyúr
-
Laraxior
titán
na tesztelgettem ma egy kicsit, hogy nehogy szó érje a ház elejét

de lustaságom még mindig megvan, úgyhogy nem írok le mindent ide is :
itt már megtettem egyszer

egy kis kiegészítés

Biostar T-Power I45-HP - C2D E8600 - 2x1GB OCZ FlexXLC 1200
--->>> 6x626FSB !!! <<<--- 
szólj ha meg akarsz válni az OCZtől....
ha még megvan 
-
lipi67
nagyúr
.Költői kérdés volt
Így értettem.
Köszi!Megszültem..Eltüntél.Én is csúszok a költözéssel..7-ből 17 vagy 18 lesz,de pótoljuk!
Jorus:Szia!Mi se ma "taliztunk"
-Gondoltam ,köszönök
-
Jorus
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
3Ghz-re húztam 1.35 voltal eddig semmi gond vele!
Csak sajna alapból is melegek a magok nemhogy terhelés alatt nemértem mi a baj
-
Jorus
nagyúr
-
Jorus
nagyúr
Tesztek idejére kaphat 1.55V körüli valós feszt, ha meg tudod hűteni, efölött már extrém. Én adtam az E6600-amnak anno 1.65V-t BIOS-ból, de azért azt nem javaslom.
-
Edem05
őstag
Hello all! Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne. Van valakinek,vagy volt valakinek E6600-asa? Mert kiváncsi lennék mennyi a vége
Üdv -
Crytek
nagyúr
Tuning közben pl egy E6750-es proci mennyi feszt bír el??
Mert elvileg 1,35volt a max neki ami megvan adva legalábbis a dobozon ez van! -
subaruwrc
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
pláne hogy akár 670 fölé is képes menni a Rampage Extreme
700+
BMW001
energiagazdálkodási funkció aktív. kapcsold ki és nem változik. cpu-z jól mutatja. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Miért van az, hogy a cpu-z rossz infot közöl az órajelről? Alapon van egy E8600 -as, de a cpu-z szerint a multiplier 6x -os, így szerinte a proci 1998 MHz -en jár. Ez az 1.47 -es verzio.
-
horyk
senior tag
Üdv !
Van egy 6420-as procim + Asus P5B alap, Geil Ultra 2GB memória és EVGA 8800GTS.
3.2ghzre felhúzom a procit és nem sok változást veszek észre.
3DMark06 9600 pont helyett 9720 lessz.
Devil My Cry4 performance test +1-2 fpssel lessz több.
Meg még úgy veszem észre hogy lassaban tölt be a WindowsXP és a programoknak is több időre van szükségük hogy elindúljanak.

-
Zé_Mester
őstag
Szép!S,hogy ne legyen 1edül,itt meg egy [Primestabil 8400@4446
]
-Hol lehet olyan házat kapni amilyet használsz?-ilnye házat ?????? hát ilyet 1000000% hogy sehol
abszolút MADI IN HOME

én csináltam, volt elfekvőbe 2db nagyobb plexilapom, azt raktam össze, a kettő közé meg kimértem 4 oszlopot. alul van minden motyó (táp, vinyók, stb)
fent meg az alaplap
Cosmos-S meg hasonlók elbújhatnak mellette

-
lipi67
nagyúr

egy kis kiegészítés

Szép!S,hogy ne legyen 1edül,itt meg egy [Primestabil 8400@4446
]
-Hol lehet olyan házat kapni amilyet használsz?- -
Zé_Mester
őstag

egy kis kiegészítés

-
lipi67
nagyúr
Jaja.Nemtom miért lett most felkapva,de ahogy az ujdonsült topikjába olvasom,a prime van,hogy hamarabb dob hibát...
Ez se jobb!Fűteni meg mással is lehet
Zé_Mester:Az jó! a 8400-es régi eredményeit vesd már majd össze légyszi úgy,hogy csak 1 teszt ereéjig mit megy az új deszkádba.Én tegnapserito hatására 1,55V-on néztem 4500-re húzva..haza is vágott rendesen
..Neki(serito)le lesz hosszúéletü
szaros törpém itt rohangált,én se értem,h mit írtam
---Neki(serito) se lesz hosszú életü a procija..na
-
lipi67
nagyúr
Ez a linpack, csak más néven, vagyis kicsit 1xerűbb felülettel.
Régóta ezt használjuk
Jaja.Nemtom miért lett most felkapva,de ahogy az ujdonsült topikjába olvasom,a prime van,hogy hamarabb dob hibát...
Zé_Mester:Az jó! a 8400-es régi eredményeit vesd már majd össze légyszi úgy,hogy csak 1 teszt ereéjig mit megy az új deszkádba.Én tegnapserito hatására 1,55V-on néztem 4500-re húzva..haza is vágott rendesen
..Neki(serito)le lesz hosszúéletü
-
laragirl83
őstag
Húazannya. Láttátok már ezt a programot: IntelBurnTest 1.6

A leírás több mint 22 foknyi fűtést ráígér a Prime 95 stresstesztre és azt álítja ha a Prime95 40 óra után dobott hibát ez 8 perc után behal.Állítólag ezt maga az intel dobta össze és ez fut le pár percig a procikon mielőtt boltokba kerülnek.
Először csak mondom: persze, persze... Most még csak a laptopomon tudtam kipróbálni, itt 1 percet se futott, máris visszavette az FSB-t és a Vcoret mint az állat és 80 fokos volt a merom mobilproci 0,75-ös Vcoren és 800Mhz-en (2Ghz helyett). Majd kipróbálom othon is, de ezalapján nagyon állat egy prociégető progi. Ha nincs akkor kapcsoljátok be a ThermalMonitor2-t a BISO-ba mielőtt kipóbáljátok egy megfeszelt Core2-essel, mert füst lesz a vége.
Ez a linpack, csak más néven, vagyis kicsit 1xerűbb felülettel.
Régóta ezt használjuk
-
Zé_Mester
őstag
a 8400 megvan, mivel az Szatesz procija
majd leteszteljük azt is, én is kíváncsi vagyok hogy mit tud.
de neki is olyan gépe van, ami alapon képes 600FSB-re úgyhogy ott se lesz probléma.
pláne hogy akár 670 föké is képem menni a Rampage Extreme
úgyhogy lesz tüzijáték, csak idő kérdése
-
lipi67
nagyúr
A tesztek :Szuper!!Tudod mi a"baj"?Jó lett volna ha külön külön cserélted volna.8400-mit ment volna pl.az új lapodba.vagy a régi deszkával a 8600-os.Kíváncsi lettem volna,hogy jött e volna ki plusz a 8400-ből.
-
Zé_Mester
őstag
őszintén megmondva : FOGALMAM SINCS

olyan mocsok lusta vagyok mióta ittvan ,hogy kedvem sincs hozzányúlni
de összeszedem magam holnap és meglesem, mert ezen a héten még le is akarom jegelni hogy lássam mit megy a proci maxra
úgyhogy lesz teszt, meg eredmény, csak idő kérdése
-
lipi67
nagyúr
-
Zé_Mester
őstag
-
afterburner_
őstag
-
lipi67
nagyúr
-
west
őstag
az lehet hogy az e6750em nem megy3800felett?
4ghz en bebootol,de ha barmit inditok kifagy
-
pschio
őstag
nah neki álltam a tuningnak:
most ilyen beállítások vannak nem tm h jó-e...
szorzó: 8 -ról 9-re emeltem
cpu host clock control: enabled
cpu frequency: 385
pci express freq: 100DRAM
performance enhanle: turbo
mch frequency: auto
system memory multiplier: auto
dram timing selectable: manual
CAS: 5 auto
tRCD: 5 auto
tRP: 5 auto
tRAS: 18 autoCPU Vcore: 1,23750V normal
cpu term: 1,220V normal
cpu pll: 1,620V normal
cpu reference1: 0,760 normal
-||- 2: 0,8000V normal
MCH core: 1,18vezek jó beálllítások???? ha jók a beállítások akk most csak addig emeljem a fsb-t amíg gond nincs az orthos-ban és akk jöhet a fesz emelés???
miert nem emeled az fsb-t es csokkented a szorzot?
-
lipi67
nagyúr
Szia! Nem nagyon értem mit akarsz kihozni ebből? :S
A memóriák 800-on tudnak 4-4-4-12-őt, alap fsb-vel csak ilyenkor az arány 2:3.
Ha 1:1-ben vannak akkor FSB 400 a ramok 800-on és még mindig 4-4-4-12-ön. Csak ilyenkor néha kékhalál és a memtest is hibázik.Ezért nem értem, hogy FSB emelésre mért hibázik a ram.
Egyébként lehet, hülye kérdés: de RAM 800-on való hajtása lehetséges FSB emelés nélkül, DE ÚGY HOGY AZ ARÁNY 1:1 legyen?
Pontosan azt,hogy 2:3-ban(visszaosztva/felszorozva(ahonnan nézed)minden ok Nálad,de uez 1:1-ben nem.S a ramok 1:1-ben kevesebbet tudnak.Ha 1:1-ben akarod járatni 800-on FSB emelés nélkül..Nem!Mjad ha lesz olyan proci ami 1600-as..(1333=333,1066=266,800=200)
-
janos666
nagyúr
MCH core: 1,18vezek jó beálllítások???? ha jók a beállítások akk most csak addig emeljem a fsb-t amíg gond nincs az orthos-ban és akk jöhet a fesz emelés???
Tesztelj azzal amit (#8443)-ben linkeltem, abból 5 perc is többet ér mint fél nap ORTHOS.
-
sihu
tag
-
janos666
nagyúr
Sziasztok!
Van egy C2D e4400 processzorom, alapon 2GHz. Mivel a C2D direkt tuningolásra van készítve, szeretném tuningolni.
Alaplapom: ASUS P5LD2
VGA: HD3870 leszA másik, gyárihűtővel szeretném húzni a procit. A cél: 2,6 GHz
Szerintem ez nagyjából kiszolgálja a videókártyát, ha nem is, akkorse baj ennyi elég.
Itt jön a kérdésem: HOGY ÁLLJAK NEKI ?!

Életemben nem tuningoltam, kb. annyit érthetek hozzá mint a matek feladatokhoz (vagyis semmit).
Annyit tudok BIOS-ban érdemes, vagy van valami CPU-Z is.
Mi ennek a folyamata? Esetleg ha valaki leírná vagy adna olyan linket amit meg is lehet érteni egy teljesen tudatlan számára ebben a témakörben, azt megköszönném.

Sorry hogy nem olvasok vissza, de elég sok hsz. van, és a 3870-et nemsoká megakarom venni...
KÖSZÖNÖM !!!!1: A VGA legyen inkább 4850-es (hacsak nem használtan veszed a 3870-est olcsón, de 4850-ből nem találsz használtat)
2: Van "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" Topik is, ott is 1. hsz infókkal...
3: 3-4 ezer forintból már fasza hűtőket lehet venni amivel 3,2Ghz vagy akár afeletti órajeleket is ki lehet hozni abból a prociból ha nem antituningost fogsz ki.+: A Core2-eseket nem tuningra tervezték (az intel nyíltan nem is örül mikor az olcsó CPU-kat is meghúzigálják a méregdrága procik szintjére), az csak a 12. szent parancsolat, hogy tuningolni kell őket...
-
beni14
csendes tag
Sziasztok!
Van egy C2D e4400 processzorom, alapon 2GHz. Mivel a C2D direkt tuningolásra van készítve, szeretném tuningolni.
Alaplapom: ASUS P5LD2
VGA: HD3870 leszA másik, gyárihűtővel szeretném húzni a procit. A cél: 2,6 GHz
Szerintem ez nagyjából kiszolgálja a videókártyát, ha nem is, akkorse baj ennyi elég.
Itt jön a kérdésem: HOGY ÁLLJAK NEKI ?!

Életemben nem tuningoltam, kb. annyit érthetek hozzá mint a matek feladatokhoz (vagyis semmit).
Annyit tudok BIOS-ban érdemes, vagy van valami CPU-Z is.
Mi ennek a folyamata? Esetleg ha valaki leírná vagy adna olyan linket amit meg is lehet érteni egy teljesen tudatlan számára ebben a témakörben, azt megköszönném.

Sorry hogy nem olvasok vissza, de elég sok hsz. van, és a 3870-et nemsoká megakarom venni...
KÖSZÖNÖM !!!! -
Szoszibá
tag
Szia! Nem nagyon értem mit akarsz kihozni ebből? :S
A memóriák 800-on tudnak 4-4-4-12-őt, alap fsb-vel csak ilyenkor az arány 2:3.
Ha 1:1-ben vannak akkor FSB 400 a ramok 800-on és még mindig 4-4-4-12-ön. Csak ilyenkor néha kékhalál és a memtest is hibázik.Ezért nem értem, hogy FSB emelésre mért hibázik a ram.
Egyébként lehet, hülye kérdés: de RAM 800-on való hajtása lehetséges FSB emelés nélkül, DE ÚGY HOGY AZ ARÁNY 1:1 legyen?
-
janos666
nagyúr
Húazannya. Láttátok már ezt a programot: IntelBurnTest 1.6

A leírás több mint 22 foknyi fűtést ráígér a Prime 95 stresstesztre és azt álítja ha a Prime95 40 óra után dobott hibát ez 8 perc után behal.Állítólag ezt maga az intel dobta össze és ez fut le pár percig a procikon mielőtt boltokba kerülnek.
Először csak mondom: persze, persze... Most még csak a laptopomon tudtam kipróbálni, itt 1 percet se futott, máris visszavette az FSB-t és a Vcoret mint az állat és 80 fokos volt a merom mobilproci 0,75-ös Vcoren és 800Mhz-en (2Ghz helyett). Majd kipróbálom othon is, de ezalapján nagyon állat egy prociégető progi. Ha nincs akkor kapcsoljátok be a ThermalMonitor2-t a BISO-ba mielőtt kipóbáljátok egy megfeszelt Core2-essel, mert füst lesz a vége.
-
lipi67
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ASUS P5W64WS alaplapom benne egy Core 2 duo E6300-as procival és van két CSX memória modul 2X1GB felállásban.
FSB 400-on a proci pont egy gigával a gyári értékek felett üzemel 2.8 körül. Ilyenkor a FSB
AM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB
AM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam.
Kérdésem egyrészt, hogy mi okozhatja a Vista kékhalálát, másrészt mennyire nagy baj az hogy nem 1:1 az FSB
am arány, miben jelentkezik ez, érdemesebb-e inkább mégis 1:1-ben hajtani őket?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
PéterHa az baj,hogy a memóriád 1:1-ben 4-4-4-12 es beállításokkal nem tud 800-at akkor nagy baj,ha nem,akkor nem.(1:1-ben sose tudnak annyit a ramok..)Nálam 1034 a végük 1:1ben kben meg 1068-at is mennek hiba nélkül,s memteszten kívül meg 1120-at.
-
Qru
MODERÁTOR
Elég sok mindentől. Kevés fesztől pl. Előbb ki kéne tesztelned, hogy a memóia vagy a proci hal-e le.
mod:
Szoszibá: Adj az északi hídnak +0,1V-ot, az valószínűleg megoldja. Ramank mennyit feszt adsz? Amennyit a gyártó előír, ugye?
-
domesz
aktív tag
Hali !
Adott egy e4300, egy asus p5n32 lap, 2*1g 1066ram, cm hyper tx2 hűtő, de vmiért csak 2475mhz tud :S utána már a win se indul el, mitől lehet?
köszi | bye -
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5W64WS alaplapom benne egy Core 2 duo E6300-as procival és van két CSX memória modul 2X1GB felállásban.
FSB 400-on a proci pont egy gigával a gyári értékek felett üzemel 2.8 körül. Ilyenkor a FSB
AM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB
AM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam.
Kérdésem egyrészt, hogy mi okozhatja a Vista kékhalálát, másrészt mennyire nagy baj az hogy nem 1:1 az FSB
am arány, miben jelentkezik ez, érdemesebb-e inkább mégis 1:1-ben hajtani őket?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter -
lipi67
nagyúr
-
petyus_
senior tag
Ezt már olvastam valahol..A 6320-a nagyon jó.Húzható és nem melegedős.7x500 is realitás lehet.A határt a ramjaid szabják mert 1:1-ben kell majd hajtanod őket az alacsony szorzó miatt.Hamarabb kifulladnak majd mint a procid..
petyus_: Mennie kell.Procinak adj több feszt bátran.(elég melegedősek,de a régiek(főleg)kv@jól tuningolhatóak!)Egy jobb rammal..Mennyi a VID-je?
Most felljebb vittem 1.35-re, így 3Ghz-en stabil, sztem elég is lesz nekem ennyi. köszi szépen
-
lipi67
nagyúr
Sziasztok !
Mostanába nagyon elkezdtem érdeklődni a CPU tuning iránt, olvasgattam itt a ph!-n fórumokat, írásokat stbÉs itt szeretném a segítségedet. A konfigom :
Asus P5B alaplap
E6320@1868 proci
és 2* 1GB Kingamx 800Mhz ramocskák
FPS 350 W táp , gyári hűtő vana procin a házon pedig egy 25centis ventillátor van.elméletileg ha a cpu szorzót 7szeresre az FSB-t pedig 400 Mhz re tekerném akkor a proci simán menne 2800 MHZ en. Mindezt feszltség emelés nélkül.
Idáig ,hogy tudok eljutni ? Biosba kell vmit állítani ?
Kérlek segítsetek nekem ,még nagyon új vagyok a témába .Vki priviben vagy itt step2step jó szájbarágósan segíthetne
Ui: bocsi a he(J)esírási hibákért
Ezt már olvastam valahol..A 6320-a nagyon jó.Húzható és nem melegedős.7x500 is realitás lehet.A határt a ramjaid szabják mert 1:1-ben kell majd hajtanod őket az alacsony szorzó miatt.Hamarabb kifulladnak majd mint a procid..
petyus_: Mennie kell.Procinak adj több feszt bátran.(elég melegedősek,de a régiek(főleg)kv@jól tuningolhatóak!)Egy jobb rammal..Mennyi a VID-je?
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy E4300am, ezt szeretném kicsit tunningolni. Eddig 2.7Ghzen megy stabilan. Most fogtam, 333ra tettem az FSB-t, ram 667en megy CL5ben, mch-nak adtam plusz 0.1V-t, meg a procinak is egy minimális pluszt. Biosból kilépve már nem indult el a gép, ki-be kapcsolás tán a bios nem változott, de a windowsban 1.8on fut a proci. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnék még próbálkozni? Adjak kicsit nagyobb feszt a procinak, vagy van valami más?
-
Gondar
tag
Sziasztok !
Mostanába nagyon elkezdtem érdeklődni a CPU tuning iránt, olvasgattam itt a ph!-n fórumokat, írásokat stbÉs itt szeretném a segítségedet. A konfigom :
Asus P5B alaplap
E6320@1868 proci
és 2* 1GB Kingamx 800Mhz ramocskák
FPS 350 W táp , gyári hűtő vana procin a házon pedig egy 25centis ventillátor van.elméletileg ha a cpu szorzót 7szeresre az FSB-t pedig 400 Mhz re tekerném akkor a proci simán menne 2800 MHZ en. Mindezt feszltség emelés nélkül.
Idáig ,hogy tudok eljutni ? Biosba kell vmit állítani ?
Kérlek segítsetek nekem ,még nagyon új vagyok a témába .Vki priviben vagy itt step2step jó szájbarágósan segíthetne
Ui: bocsi a he(J)esírási hibákért
-
lipi67
nagyúr
Sziasztok!
Lécci segítsen valaki! Állítólag jól tuningolható cuccom van, de nem tudom hogyan kell. Szeretném, ha valaki leírná nekem az alapokat, hogyan, milyen arányban érdemes állítani cpu fsb-t, szorzót, feszt, memória frekit.
Konfigom: E2160 cpu, P5K-epu deszka, 3GB Kingstone ram, asus EAH3650 top vga.
S ha van kedved,ugorj be a 2xxx-be is,ott is segítünk,s le is tesztelhetnéd,hogy mire is képes,mit tud.Köszi!

-
greatchaos
addikt
Sziasztok!
Lécci segítsen valaki! Állítólag jól tuningolható cuccom van, de nem tudom hogyan kell. Szeretném, ha valaki leírná nekem az alapokat, hogyan, milyen arányban érdemes állítani cpu fsb-t, szorzót, feszt, memória frekit.
ezt a topicot javasolnám. de, ha beleolvasol, akkor egyértelművé válik minden
-
Shaba
tag
Sziasztok!
-
lipi67
nagyúr
Volt egy e8200, és 2 db e8400
Eddig ez a legjobb OC szempontjából.8*500-on is stabil de ott már 1.312V kell neki

Nyughatatlan vagy

És 9*445-ön?Kben azt hittem,meghóttad magad!Kerestelek régebben,igaz,nem tudom már,hogy miért..Asszem akkor volt egy 2xxx-ed. -
laragirl83
őstag
-
lipi67
nagyúr
8*475MHz@ 1.232V

Utólagos engedelmeddel,laragirl83 után szabadon:[8*490/1,232V]
9-es szorzón mit megy ezen a feszen,s mi a vége?Esetleg FPO,VID?Laraxior: Két mag ide vagy oda..

-
lipi67
nagyúr
8*475MHz@ 1.232V

Jó Ez!(Nekem is megy,kicsit jobban is..majd linkelem)Te!Ugye ez Neked nem az első 8xxx?S ha jól emlékszem,volt közte 2xxx-is,igaz?
-
Laraxior
titán
8*475MHz@ 1.232V

Ez megy nekem is
csak két maggal több van
és kicsivel több feszen

-
subaruwrc
félisten
jaja egy kalap fost nem ér az alja gyárilag, az enyémen még lenne mit gyalulni de szerintem a proci meg homorú szval így kiegyenlítik egymást.
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Most állt össze az új gépem, Q6600 G0, 2x1 GB/800 Kingmax, ASUS P5E lap Rampage Formula BIOS-al és egy RevB-s Ninja cooler. Belőttem a quad-ot 3.0 GHz-re gondoltam futtatok Prime95-öt (Quad Core support) és 77 fokig melegedett a proci. Coretemp progival mértem, ez közvetlen olvassa az értékeket. Elég durva, hogy Ninja van rajta, és ennyire melegszik. 2.4-en max 70 fok de ez akkor is rohadt sok szerintem!! Vélemények?
Az marha sok. Nekem load 1,45V-al 3,5GHz-en Prime small fft-vel 1 óra után is 67 fok volt a legmelegebb mag (polír előtt belekóstolt nálam is a 70-be).
Subaru: Én is felpolíroztattam a TRU-mat, a talpa elég siralmas volt. Kapásból -5 fokot nyertem a dologgal.

-
laragirl83
őstag
8*475MHz@ 1.232V

-
subaruwrc
félisten
hát nem az. de ez az ára annak hogy mindenből van asus. de legalább marad munkám. megnyugtatlak a 17k-s ultra 120 extremenek is szar az alja. marások vannak benne és billeg mint egy hintaló. első berakás előtt meg is políroztam. onnantól pöpec. -
lipi67
nagyúr
Hát..ahogy néztelek mikor a polirt beindítottad..nem mondanám!Normális az,hogy az Asus silent square pro-m annyira nyers tappal került forgalomba?13k volt akkor,azt hittem annyiért már alap egy normális kidolgozás..(Kben hűteni hűt..igaz 2db 12-es venti segít neki..)
-
subaruwrc
félisten
-
Ladakiller
csendes tag
Sziasztok!
Most állt össze az új gépem, Q6600 G0, 2x1 GB/800 Kingmax, ASUS P5E lap Rampage Formula BIOS-al és egy RevB-s Ninja cooler. Belőttem a quad-ot 3.0 GHz-re gondoltam futtatok Prime95-öt (Quad Core support) és 77 fokig melegedett a proci. Coretemp progival mértem, ez közvetlen olvassa az értékeket. Elég durva, hogy Ninja van rajta, és ennyire melegszik. 2.4-en max 70 fok de ez akkor is rohadt sok szerintem!! Vélemények?
Nézd meg ezt a linket [link]
Nekem sem sokkal hidegebb. -
razor03
aktív tag
Sziasztok!
-
lipi67
nagyúr
-
subaruwrc
félisten
-
lipi67
nagyúr
-
reset
senior tag
Hali!
Gl-tech Igloo 56100 Silent csücsül a C2D E 8400-as hátán. RAM-ok: CSXO-CEC-1066-4GB-KIT / DC üzemmód-1.85 V-tal. Az alábbi beállításokkal nagyon kellemes a munka:P5KWS (BIOS 0805) CPU C2D E 8400 (FPO:Q818A132) – VGA 8800 GTS 512 B
JumperFree Configuration Settings
CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS Setting: 9
FSB frequency: 400
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: 400
DRAM Timing Control: 4-4-4-12
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: Enabled – level: 1
Clock Over-Charging Mode: AUTO
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.2
CPU Voltage Reference: AUTO
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.60
DRAM Voltage: 1.85V
FSB termination Voltage: 1.30
North Bridge Voltage: 1.40V
North Bridge Voltage reference: AUTO
South Bridge Voltage: 1.05 V
Advance CPU Settings
CPU Ratio Control: Manual
- Ratio CMOS Setting: 9
C1E Suppport: Enabled
Max CPUID Value Limit: Disabaled
Vanderpool Technology: Disabaled
CPU TM Function: Disabaled
Execute Disable Bit: Enabled
PECI: EnabledTudom, hogy ez nem WR - de nekem pont elég...
-
subaruwrc
félisten
4.62 ghz winrar. unatkoztam reggel....
-
Motaba78
addikt
próbáld elöször alapfeszen és memtestet neki illetve ha nem stabil játékok alatt hamar kiderül.
Valamint ha nem elég neki az alap akkor próbáld nullaegészegytizedenként (0.1) emelni neki 1.8-1.9-2.0 V
hopsz nem frissitettem az oldalt elöző kolléga is ezt javasolta
-
Qru
MODERÁTOR
Ez modul függő is, mindegyiknek más a tuningpotenciálja. Ki kell tesztelned. Próbáld alapfeszen, ha nem stabil -> 1,9V és teszt, ha nem stabil -> 2,0V és teszt... stb. 2,3V fölé ne menj, de valószínűleg 2,0-2,1V elég lesz hozzá.
-
csabi011
tag
Helló!
CSX 4096MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT ramom van, gyárilag 1.8v van írva, mennyire tegyem akkor ha olyan 890 Mhz-en szeretmém használni? -
Ladakiller
csendes tag
NEkem a Cooler Master Hyper TX2 bevált eddig. Neked is tudom ajánlani. Kb. br. 5k.
-
zuchy
őstag
Sziasztok! Van nekem egy Core 2 Duo E6750 es procim. Ezt szeretném tuningolni csak nem tom milyen procihűtőt vegyek rá. Tudtok valamilyet ajánlani? Amugy a Thermalright HR 01 plust nézegettem.csak kicsit drága

-
csabi011
tag
Helló!
ASUS P5Q alaplapom van és E8400-as procim. Szeretném 4Ghz-ig felhúzni. Csak BIOS-ba nem tudom pontosan milyen beállításokkkal kezdjek el kisérletezni. CSX 800Mhz-es ramjaim vannak.
Ai Overclock Tuner:
CPU Ratio Setting:
FSP Strap to North Bridge:
DRAM Frequency:
DRAM Timing Control:
DRAM Static Read Control:
MEM. OC Charger:
Ai Clock Twister:
Ai Transaction Booster:CPU Voltage:
CPU PLL Voltage:
FSB Termination Voltage:
DRAM Voltage:
NB Voltage:
SB Voltage:
PCIE SATA Voltage:Ha valaki leírná, hogy pontosan mit hogy állítsak be akkor azt megköszönném

-
Ladakiller
csendes tag
-
~Ph'vEscha
aktív tag
http://ipon.hu/elemzesek/xp_vs._vista_jatekos_szemmel/229/
Ladakiller : miert ne futnanak?
-
Ladakiller
csendes tag
Ja és még vmi. A tesztprogik futnak Vista alatt? Pl. Superpi stb.
-
Ladakiller
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitség kéne. Valaki nem tudná megmondani mi a vége az E4300-as prociknak? Nekem most 2.8Ghz-n megy de még feszt nem emeltem. 1066-os ramjaim vannak amik 3.33 osztóval 1040Mhz-en dolgoznak. A pci-e freki fix 100. A hűtéssel nem lenne gond mert egy Hyper TX2-es van a procin és egy TT Spirit az NB-n. Ja és néha érthetetlen okból amikor újrainsitom a gépem visszaáll az eredeti órajelre....nem értem. Gigabyte P35 DS-3 alaplap van benne. Előre is köszi.
-
TheProb
veterán
Úgy-úgy.. ha hibázik akkor fesz kell neki.
BiG G3ry: Nem tudom mennyin jár az E6400-ad (gondolom legalább 3,2-őn), de valószínűleg felesleges. A lapod mindenesetre eszi a 45nm-es procikat, amik valóban kevesebbet fogyasztanak -de az hogy kevésbé melegednek az a gyakorlatban nem igaz (főleg tuninggal)
Már rájöttem, hogy a ram nem bírja. Próbáltam 2,3-on de így se volt jó.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8500 - 8401
11492 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Óra topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fotók, videók mobillal
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Mesterséges intelligencia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- iPhone 13 Pro 256GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5603, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5400, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így értettem.