Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Van-e még?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Tomasz72: Jimi home multiméter
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszibá
tag
Szia! Nem nagyon értem mit akarsz kihozni ebből? :S
A memóriák 800-on tudnak 4-4-4-12-őt, alap fsb-vel csak ilyenkor az arány 2:3.
Ha 1:1-ben vannak akkor FSB 400 a ramok 800-on és még mindig 4-4-4-12-ön. Csak ilyenkor néha kékhalál és a memtest is hibázik.Ezért nem értem, hogy FSB emelésre mért hibázik a ram.
Egyébként lehet, hülye kérdés: de RAM 800-on való hajtása lehetséges FSB emelés nélkül, DE ÚGY HOGY AZ ARÁNY 1:1 legyen?
-
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5W64WS alaplapom benne egy Core 2 duo E6300-as procival és van két CSX memória modul 2X1GB felállásban.
FSB 400-on a proci pont egy gigával a gyári értékek felett üzemel 2.8 körül. Ilyenkor a FSB
AM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB
AM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam.
Kérdésem egyrészt, hogy mi okozhatja a Vista kékhalálát, másrészt mennyire nagy baj az hogy nem 1:1 az FSB
am arány, miben jelentkezik ez, érdemesebb-e inkább mégis 1:1-ben hajtani őket?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- Tesla topik
- BestBuy ruhás topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Fejhallgatós találkozó
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
AM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB