- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
turbobusa #2948 üzenetére
Ezt nem mondtam. De abban értsünk egyet, hogy kilátástalan az élet, ha minden igy marad.
Na az nagyon igaz, hogy tőke nélkül lehetetlen, hacsak nem egyből állásra jössz ki. Állásra úgy tudsz kijönni, hogy egy magyar cég hoz ki, de az, hogy otthonról találj Ny.E-ban melót, szinte megint csak lehetetlen.
Mi is úgy jöttünk ki, hogy egy évet spóroltunk, dolgoztunk mellékállásban és amit kerestünk, azt félre tettük. Nem irom le, hogy mennyibe került nekünk az indulás, csak az, hogy kiköltöztünk és kivettünk egy lakást. Nem akarom, hogy másoknak elmenjen a kedve tőle.
De hosszú távon megéri, az első fél évet kell átvészelni.
-
tusi_
addikt
válasz
turbobusa #2942 üzenetére
Évekig munkanélkül, aztán közmunkán mint utcaseprő, hogy kapjál segélyt, aztán 3 hónap munka egy cégnél, aki nem hosszabitja meg a próbaidődet, mert 6000 jelentkező van utánad és igy elpazarolod az idődet.
Ha én most lennék gimnazista és lenne ilyen lehetőségem - amikor én voltam gimis, még nem sem volt nálunk - biztos erre állnék rá, meg a nyelvekre. De a Te döntésed.
Egy idősebb pali mondta nekem régen, hogy "mindenki úgy b..a el az életét, ahogy akarja "
-
-
Lokids
addikt
válasz
turbobusa #2841 üzenetére
Mindenáron ki akarsz menni külföldre? Oké, több a fizu ott, de attól még itt is el lehet lenni.
A főiskola meg egyetem nem rossz, csak bírjad az alkoholt. Persze sok olyan tárgy van amire semmi szükséged nem lesz, de egy jobb suliban infó szakon tuti elég jó alapokat adnak majd.Jelenleg van 3 MS certem és 1 ITILv3, de nem érzem, hogyy többet érnék, csak mert papírom van róla. Sőt az Itillel ki is törölhetném... De a cég fizette. A CCNA-t is le akarom rakni valamikor. Sőt valószínű már most is menne, de az saját zsebből és nem hiszem, hogy van 2nd shot, ami ad egyfajta megnyugvást az embernek.
Ha megteheted tanulj tovább nappali oktatásban. Ha nem akkor inkább a self study és certek. A Levelező, távoktatást megcsinálhatod meló mellett is ha nagyon akarod.
-
kowika87
tag
válasz
turbobusa #2839 üzenetére
Azért az sem mindegy hogy mennyire "vágnád" a cisco-t. Egy CCNA szint self studyban 4-6 hónap alatt elsajátítható. A ráfordíott költség pedig ha veszel még OCG-t (könyv) durván 110-120 e forint. Ugyanez MCSA-E certekkel. Ezzel el lehet kezdeni dolgozni junior melókban.
Az egyetem ad cserébe 7 félév szemetet (tisztelet a kivételnek) +x év röghözkötést és ha nem voltál kitűnő akkor még x milló diákhitel a nem létező tandíjra.
Én 21 évesen fejeztem be az iskolát (OKJ) azóta csak és kizárólag self studyban tanulok. Van 4 év tapasztalatom és elég jó fizetést tudok hazavinni.
Nálam a self study + cert nyert.
Amúgy meg egy cisco vagy ms certet ha beírsz a CV-be mindeki ismeri a világon, de az hogy mérnök informatikus vagy gazdaságinformatikus ? hát nem tudom.. -
-
Hedgehanter
őstag
válasz
turbobusa #2827 üzenetére
Mo-on nem igazan fizetnek meg, tavasszal szetkuldtem egy par CV-t kivancsisagbol es pl Vodafone network security engineer 500K forint brutto ajanlat jott ami mondjuk nem sok Budapesten, meg az az igazsag nem ropkodtek az ajanlatok hogy oszinte legyek...
Raadasul ha nincs tapasztalat nem latok realis eselyt hogy valaha munkat talalj Magyarhonban mint IT's hacsak nincs ismeros (12 eve nem elek ott szoval lehet valtozott amiota eljottem)...Kulfold (Ireland) tapasztalat nelkul papirral van esely melot kapni persze alja fizuval 25K/year de ahogy megvan a tapasztalat 1-2 ev rogton megugrik 35-45K/year, 1-2 CCNP, CCIE, 5+ev experience es megvan 70-80K/year....
-
Hedgehanter
őstag
-
Wolfy999
tag
válasz
turbobusa #2821 üzenetére
A Cisco vizsga nem olcsóbb attól, hogy egyetemre jársz, esetleg valamilyen képzést kapsz ingyen. De ez olyan, mint elvégezni az orvosit azért, hogy lássál meztelen nőt.
Ha rendszergazda szeretnél lenni, ne menj egyetemre, vannak jó OKJ képzések CCNA témában.
Ha rendszermérnök szeretnél lenni, akkor már inkább szükséged lehet egy diplomára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Opel topik
- Android szakmai topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Androidos tablet topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest