Új hozzászólás Aktív témák

• Beren

aktív tag

Üdv mindenkinek!

Már évek óta elégedett Comodo Firewall felhasználó vagyok, de most belefutottam pár olyan problémába, amire választ keresek - talán akad itt valaki, aki tud segíteni... :D

Az első kérdésem a legégetőbb. Comodo 5.12 volt a gépemen. Frissítettem az ATI drivert, majd az újraindítás után minden létező szabály eltűnt a Comodo-ból. Az ATI driver telepítésén kívül tényleg nem történt más, már hetek óta semmi sem került a gépre, csak a már rajta lévő szoftverek futottak, tehát nagy eséllyel semmi kártékony szoftver nem okozhatta ezt. Találkozott már valaki ilyesmivel?

A második kérdés is ezzel kapcsolatos. Biztos, ami biztos alapon leszedtem a Comodo-t, majd újratelepítettem, immár a 6-os változatot. Ez nem igazán nyerte el a tetszésemet, a GUI-t erős visszalépésnek érzem az 5-höz képest, így vissza akartam tenni az utóbbit. Nem volt egyszerű megtalálni a neten a telepítő anyagot, de nagy nehezen sikerült. Ezt feltéve viszont nem egészen úgy viselkedik, ahogy eddig. Az eddigi beállításokkal (proaktív védelem, tűzfal és D+ biztonságos módban) egy csomó olyan szoftver vígan megy kifelé a netre, amiért eddig figyelmeztetést kaptam, akármit is állítottam be. Ha viszont a tűzfalat egyedi, a D+-t paranoid módba teszem és törlöm a megbízható fájlok és szoftverkiadók listáját, akkor minden olyan, mint eddig - így viszont sokkal többet riogat a Comodo. Ennek mi lehet az oka? Elképzelhető, hogy ezek a kérdéses szoftverek bekerültek a megbízható szoftverkiadók és fájlok közé? Amikor néhány hónapja feltettem a rendszert a gépemre, akkor még biztosan nem voltak benne, a Comodo verziója szerintem ugyanaz, mint akkor...

A harmadik kérdésem pedig az, hogy ha hibernálom a gépet, akkor a visszakapcsolás után állandóan elszáll a Comodo GUI, pedig eddig ezzel sem volt baj. Ha az elszállás után újraindítom, akkor működik rendesen, de ez ugye nem túl kellemes. A Comodo service nem áll meg, azzal nincs baj.

Előre is köszönöm a tippeket.

Beren

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés