- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
Köszi, inkább kiveszem a leírásból az LTSC-t, nem érzem 100%-ban egészséges megoldásnak.
Szerk.: sőt, egyáltalán nem legális otthoni usernak, így nincs keresnivalója a cikkben. -
A Windows 10 IoT különböző verziói különböző típusú eszközökre lettek tervezve:Windows 10 IoT Core:
Ez a legkisebb verzió, amelyet kifejezetten kis méretű, alacsony teljesítményű eszközökhöz fejlesztettek ki, például Raspberry Pi-hez vagy más beágyazott rendszerekhez.Windows 10 IoT Enterprise:
Ez a verzió nagyobb teljesítményű, ipari eszközökhöz készült, például ATM-ekhez, POS-terminálokhoz, orvosi eszközökhöz és digitális kijelzőkhöz.Elméletileg a Windows 10 IoT használata például notebookokon lehetséges, de a legalitás szempontjából fontos figyelembe venni a licencfeltételeket. A Windows 10 IoT Enterprise például speciális eszközökre és ipari alkalmazásokra van optimalizálva, és az OEM (Original Equipment Manufacturer) licencfeltételek általában meghatározzák, hogy milyen típusú eszközökön használható.
Remélem tudtam segíteni!
-
JohnyX
tag
Cikkhez:
2. Használjuk tovább a Windows 10-et frissítésekkel.
x., Windows 10 IoT LTSC 2021 [link]#5 anulu "release date: Q4 2017. vagy 8 (nyolc!) éves CPU-ról beszélünk. a mai alkatrészek (sajnos) 8 évet messze nem bírnak ki." Mi az munkahelyen simán használunk 15 éves Core 2 Duo CPU-kat , SSD nem árt hozzá :-)
Az Nvidia 750-hez mit szolt az Adroid ?
-
Claude Leon
senior tag
A linuxos pendrájvhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ott nem kell formázás, egyből mehet a lemezkép helyreállítás a bin-ből, mivel az egy teljes lemezkép, partícióstáblával, rengeteg partícióval.
-
Cannabis7
senior tag
Fél éve váltottam chromebookról M1-es macbookra, mai napig visszasírom a Chromebook kezelhetőségét, ha valakinek elég amit tud a rendszer, akkor zseniális cucc.
-
Sose foglalkoznék ilyen bypass módszerekkel. Előttem már leírták, valószínűleg később nem is fog normálisan működni a nem támogatott procikkal, illetve majd az új update csomagokat is érdekes lesz felvarázsolni rá.
Ha nem akarsz új gépet venni, akkor itt vannak az alternatívák. Linux, ChromeOS, BSD. Vagy veszel Windows 10 supportot.
-
válasz
szabonagyur #35 üzenetére
Na jó, de rendes vérpistike nem upgradel mer' az rossz
Meg ő nem kattint vírusos oldalra
-
-
Red_Bull
aktív tag
2025. október 14-én lejár a Windows 10 operációs rendszer biztonsági támogatása, így adott a kérdés, hogy mit tegyünk az olyan, viszonylag régebbi számítógépekkel, amik már nem kompatibilisek a Windows 11 rendszerkövetelményeivel?
Rufussal egy kattintás, és olyan Win11 telepítőt csinál ami felmegy régi, TPM nélküli gépekre, a dolog nem is illegális tudtommal,ha amúgy legális az oprendszert,szóval én nem értem az ezen való problémázást... Ráadásul szvsz a Win11 teljesen barátságos és kedvelhető oprendszer, Win10 után nagyon kellemes csalódás. -
válasz
szabonagyur #30 üzenetére
Beadod neki a telepítőt, és megpróbálod
Nekem is mezei x86_64 UEFI-s bármin ment. (Amennyire.) -
válasz
szabonagyur #30 üzenetére
Biztos van YouTube-on olyan útmutató, amin WM-re telepítik. Ott nézted-e?
-
Amúgy kipróbáltam az újat KVM-en. Létrehozol egy virtuálgépet, a kicsomagolt .bin file-t odaadod neki USB diszkként, elindítod arról, feltelepül, és már a telepítőben szétesik a kép
-
-
válasz
Luck Dragon #12 üzenetére
Simán. T430s-en ment (az is 3. gen), azon próbáltam. Qemu/KVM virtuálon nem működött kb. 2 éve, amikor néztem, de lehet azóta megoldott az is. Nincs nagy HW igénye, az a lényege, hogy bármin fusson.
Ha gondolod adok kölcsön winyót/SSD-t
@Rowon :
-
válasz
mefistofeles #2 üzenetére
Kb. egy desktop módú Android. Akinek droidos telefonja van, az boldogul vele.
-
Update: betettem a Rufusos kiírást is a Windowsos részhez.
-
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Köszönöm neked is , kipróbálom.
-
válasz
Hieronymus #21 üzenetére
Egyébként nálam merevlemezen is tűrhetően futott. Nyilván nem úgy, mint SSD-n, de hát na. Csak egy modern oprendszerről van szó és ahhoz képest szép teljesítmény.
Szerk.: ránéztem Apróra. Az elfogadható minőségű satás SSD-ket már 1500 forint + postáért hozzávágják az emberhez. Nagyon lementek a háttértár árak. -
válasz
Luck Dragon #19 üzenetére
Nem kell költeni rá. Legalább is akkor, ha elfogadható állapotú a meglévő háttértár.
Régebbi gépeken a Flex fut a leggördülékenyebben. Érdemes kipróbálni. -
anulu
félisten
altkatrészek alatt a procit és az alaplapot értem. amúgy pedig 4-5 generációnál már van annyi különbség akár az egy szálas teljesítményben is, hogy megéri váltani.
félreértés ne essék, én sem vagyok a híve annak, hogy 1-2 évente mindenből vagyünk újat mert csak, de itt már 8 évről van szó.amit belinkeltem, az a hivatalos CPU követelmény, függetlenül attól, hogy PCW-ék képesek-e értelmezni egy gyártói bejelentést vagy sem.
-
-
válasz
Ivy-Bridge-s processzorokkal tapasztalatom szerint jól működik (x230 lenovo pl.)
De az ssd-upgrade szerintem is alap ma már mindenhez. -
válasz
Luck Dragon #16 üzenetére
Nincs mit! Ha elfekvő darab, az annál jobb, ideális tesztalany.
-
-
válasz
Luck Dragon #14 üzenetére
Ha nincsenek a merevlemezen pótolhatatlan adatok, akkor megérheti megpróbálni. Ha úgy is viszonylag jól megy vele és akár későbbiekben is lenne terved a notival, akkor egy SSD-t mindenképpen ajánlok bele.
-
-
válasz
Szia,
Rá kell próbálni. Az Nvidia chip miatt kicsit aggódok, de igazából ez telepítés után fog kiderülni, ha megnyitsz egy YT videót, hogy mennyire dobálja a frameket. A proci és a ram biztosan elég. SSD van benne?
-
Van egy régi Lenovo G580-as notim, szívesen kipróbálnám rajta, csak nem tudom , hogy a benne levő specifikáció elegendő -e neki.
I3 - 3120 , Nvidia 620M és 4 GB memóriával rendelkezik a “bestia”
Erre meg alkalmas lehet ? -
Tamás88
őstag
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
Megnéztem, azt lejárt a támogatása (Asus X550C), úgyhogy marad a CachyOS, tökéletesen működik (amúgy is maradtam volna, csak kíváncsi voltam rá).
-
válasz
szabonagyur #1 üzenetére
Közben ránéztem a Rufusra is. Ahol a lemezképet választod ki, ott alul, nyíllal jelölve állítsd át, hogy minden fájlt mutasson az ablak. Utána le fog menni a kiírás és elkészül a pendrájv is.
-
Tehát szerinted a processzor nem bír ki 8 évet és az már hűdeöregnek számít?
Oké, igazad van, én nem vitatkozom veled, te vagy a fórum félistene.
Az updateről pedig a PCWorld is máshogy írt, nekem ez továbbra is alapkövetelménynek tűnik, nem pedig kifejezetten az OEM-ek számára fenntartott szabálynak.
-
válasz
de a leírásod alapján egy átlag windows user, szerintem sokkal könnyebben elboldogul pl. egy Linux Mint-el és ott még játszhat is sok játékkal.
4 éve használok Linuxot és az utóbbi fél évben Linux Mintet. Én a Flex kezelhetőségét sokkal egyszerűbbnek tartom a Mintnél. A Mint azért igényelheti a karbantartást, míg a Flexben kb. semmit nem kell csinálnod, mert még a frissítések is automatán működnek.
A játékban egyetértek, mert a Steam kiválóan működik vele. A flatpak Steamet egyébként próbáltam Flexre telepíteni a Linuxos alrendszerre, viszont a Flathub tároló hozzáadását nem engedélyezi a virtuális gép, szóval ott az is megállt. -
válasz
szabonagyur #1 üzenetére
ott nálam csak .ISO-t enged kiválasztani.
Mármint Rufuson? Hát, még meggondolom...Tehát ott nem sikerül vele megcsinálni?
-
anulu
félisten
nem ártott volna a forrást értelmezőn átolvasni... nem, nem kell 11th gen CPU a 24H2-nek.
"As explained by Microsoft on its Learn website, the updated list of supported CPUs is for OEMs and not for the users. The list is an instruction from Microsoft to OEMs about what Intel processors to choose to build new systems with the Windows 11 24H2 update. Removal of those chips simply means that Windows device makers will now have to get at least Intel 11th Gen to launch new systems with the Windows 11 24H2 update."
supported CPU list: Windows processor requirements Windows 11, version 24H2 supported Intel processors | Microsoft Learn
ark.intel.com referencia a 8700K-ra: Intel® Core™ i7-8700K Processor
release date: Q4 2017. vagy 8 (nyolc!) éves CPU-ról beszélünk. a mai alkatrészek (sajnos) 8 évet messze nem bírnak ki. -
válasz
Én próbáltam a ChromeOS Flexet és magát ChromeOS-t.
Aki egy mobiltelefonnal boldogul, az a ChromeOS használatával sem fog megugorhatatlan akadályba ütközni. (Androidos telefon használati gyakorlat nyilvánvalóan előny.)
A beszélgetést nyitó bejegyzésből nem derül ki, de érdemes ellenőrizni a meglévő eszközt a chromeOS Flex kompatibilitási listájában. Amennyiben megtalálható, leginkább notebook esetében lehetséges, akkor a kifejezetten a notira szabott változatot érdemes használni. Teljesítmény optimalizált, illetve a Play is elérhető lehet.
Létezik még egy alternatíva a régi gépek használatára, amennyiben nincs szükség Windows programok használatára. Az Office elérhető Androidon is, ez nem akadály.
Tavaly év végétől kezdve kiszórják az AI hardvertámogatás nélküli Chromebook és Chromebook+ notikat,
Értelmes alternatíva lehet a régi gép eladása esetében. A pluszos notik csendesek és gyorsak. -
FydeOs.t és ChromOS Flex-et is próbáltam már kíváncsiságból. Meglepően gyors volt pl. egy 2012-s MacBookon, hasonló alapú lenovo x230-n, lenovo tiny gépeken. Érdekes, hogy Macen éreztem a legpörgősebbnek.
Alap dolgokra (chatek, böngészés, levelezés) kiválóan megfelelt. -
Nem próbáltam még ezt a rendszert, így nem is akarom minősíteni, de a leírásod alapján egy átlag windows user, szerintem sokkal könnyebben elboldogul pl. egy Linux Mint-el és ott még játszhat is sok játékkal.
Persze egy átlag windows user úgy is idegenkedni fog mind a két alternatívától........ -
szabonagyur
félisten
Pedig a Rufus megoldás érdekelne, ott nálam csak .ISO-t enged kiválasztani.
És sajna VmWare sem eszi meg a nem ISO filet.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Előszó 2025. október 14-én lejár a Windows 10 operációs rendszer biztonsági támogatása, így adott a kérdés, hogy mit...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest