- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Nem tűnik személyeskedésnek. De elmagyarázom hogy működik a dolog. Mármint a gépem esetében. Már említettem, hogy számtech cégnél dolgzom mint szervizes. Itt utalnék egy előbbi hozzászólásra (nem a tiédre), hogy nem utálom ez a hobbim. Szakmám szerint könyvelő vagyok, na azt utálom. Most vagyok pályakezdő nettó bérem 64e Ft. Úgyhgy elhiheted nekem is számít mennyibe kerül a lemez. A gépet a következő képpen vásároltam és én ezáltal a szerencsésebbek közé sorolnám magam. A bruttó túlórámból fizetem ki részletekeben a cégemnek a nagyker nettót.
Kis számtan márha érdekel. Ez elmagyarázza miért járok jól és jövök ki olcsón és miért éri meg a cégnek.
A cég 100 egységnyi munkabér után 134,5 egységet fizet. Mert van a bruttó munkabéred az 100egység és fizet az államnak tb-t meg munkaadói járulékot asszem ez most 33% és 1,5% bár az utóbbiban már nem vagyok biztos. Namármost a bruttó túlórám=termék ára, amit fizetnének 34,5%-ot azt meg elcseréljük a 25% áfára. Így a cég csak 125 egységet fizet ki ráadásul az áfát vissza igényli. A terméket meg saját használatra veszi és leírja költségként.
Tehát egy 20e+áfás cuccot te 25ötért kapsz én meg ezek alapján úgy 14-15eFt-ért. ezek alapján már nincs is olyan drága gépem ugye? Ja és ezt is nyögöm egész évben. De az embernek kell egy kis szórakozás munka mellett nem?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest