- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- Pajac: Sas
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Nem tűnik személyeskedésnek. De elmagyarázom hogy működik a dolog. Mármint a gépem esetében. Már említettem, hogy számtech cégnél dolgzom mint szervizes. Itt utalnék egy előbbi hozzászólásra (nem a tiédre), hogy nem utálom ez a hobbim. Szakmám szerint könyvelő vagyok, na azt utálom. Most vagyok pályakezdő nettó bérem 64e Ft. Úgyhgy elhiheted nekem is számít mennyibe kerül a lemez. A gépet a következő képpen vásároltam és én ezáltal a szerencsésebbek közé sorolnám magam. A bruttó túlórámból fizetem ki részletekeben a cégemnek a nagyker nettót.
Kis számtan márha érdekel. Ez elmagyarázza miért járok jól és jövök ki olcsón és miért éri meg a cégnek.
A cég 100 egységnyi munkabér után 134,5 egységet fizet. Mert van a bruttó munkabéred az 100egység és fizet az államnak tb-t meg munkaadói járulékot asszem ez most 33% és 1,5% bár az utóbbiban már nem vagyok biztos. Namármost a bruttó túlórám=termék ára, amit fizetnének 34,5%-ot azt meg elcseréljük a 25% áfára. Így a cég csak 125 egységet fizet ki ráadásul az áfát vissza igényli. A terméket meg saját használatra veszi és leírja költségként.
Tehát egy 20e+áfás cuccot te 25ötért kapsz én meg ezek alapján úgy 14-15eFt-ért. ezek alapján már nincs is olyan drága gépem ugye? Ja és ezt is nyögöm egész évben. De az embernek kell egy kis szórakozás munka mellett nem?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest