Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Diego2002 #120 üzenetére

Nem tűnik személyeskedésnek. De elmagyarázom hogy működik a dolog. Mármint a gépem esetében. Már említettem, hogy számtech cégnél dolgzom mint szervizes. Itt utalnék egy előbbi hozzászólásra (nem a tiédre), hogy nem utálom ez a hobbim. Szakmám szerint könyvelő vagyok, na azt utálom. Most vagyok pályakezdő nettó bérem 64e Ft. Úgyhgy elhiheted nekem is számít mennyibe kerül a lemez. A gépet a következő képpen vásároltam és én ezáltal a szerencsésebbek közé sorolnám magam. A bruttó túlórámból fizetem ki részletekeben a cégemnek a nagyker nettót.
    Kis számtan márha érdekel. Ez elmagyarázza miért járok jól és jövök ki olcsón és miért éri meg a cégnek.

A cég 100 egységnyi munkabér után 134,5 egységet fizet. Mert van a bruttó munkabéred az 100egység és fizet az államnak tb-t meg munkaadói járulékot asszem ez most 33% és 1,5% bár az utóbbiban már nem vagyok biztos. Namármost a bruttó túlórám=termék ára, amit fizetnének 34,5%-ot azt meg elcseréljük a 25% áfára. Így a cég csak 125 egységet fizet ki ráadásul az áfát vissza igényli. A terméket meg saját használatra veszi és leírja költségként.

Tehát egy 20e+áfás cuccot te 25ötért kapsz én meg ezek alapján úgy 14-15eFt-ért. ezek alapján már nincs is olyan drága gépem ugye? Ja és ezt is nyögöm egész évben. De az embernek kell egy kis szórakozás munka mellett nem?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák