Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Videókártyát cseréltem a pc-ben HD7750-re. Csere után feltelepítettem a legfrissebb drivert is. A cod4 és az mw2 tökéletesen működik,de az MW3 játék indítás során csak hang van kép nincs. Tök fekete marad a monitor. Mi lehet a probléma?Sony RX 10
-
TIT
veterán
Ilyet még nem láttam,hogy az ati uninstaller utility 1.4-el nem tudtam a drivert leszedni teljesen(cata fent maradt)revoval lekaptam de restart után megint a c/programfiles-ba maradt 1 ati és 1 amd mappa és nem törli ki de úgy csinál.Azt írja a revo,hogy valami használja.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
CCC nem indulásra tud valaki valami jó megoldást?
Tök frissen telepített rendszerre felraktam a 14.4 et, frissített a windows, és meghalt a ccc, újra raktam a drivert, semmi, ajánlottak pár megoldást, hogy .NET eket töröljem stb, a vége az lett hogy nem volt usb driver, és rakhattam újra a rendszert, azt hittem felrúgom a gépet!
Aztán utána hagytam hogy frissítsen le mindent a friss rendszer, majd újra ccc, tökéletes lett.
Most vettem egy új kártyát, berakás előtt uninstalláltam az amd drivereket, újraindítás, felraktam a 14.6 ot, egyszer elindúlt, majd a menükben lépkedve kifagyott, azóta nem indul... nem hiszem el...
Mi a bánatos ló**ztól van ez?? -
TIT
veterán
Az ok,hogy benne van a catába az alaplapi chipset driver de mindegyik gyártóra jó?Asus,giga,msi stb?
Mert a gyártótól kéne lekapni és valszeg különböznek. -
addikt
Az hogy lehet, hogy kiadták a 14.4 legacy driver-t, de csak xp-re????
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Az miért van,hogy egész egyszerüen nem tudom feltenni a 14.6-os drivert.
Amikor rakja felfelé akkor a második kép elmenetelnél beakad és lefagyott az egész.
Display Driver Uninstallerral takarítottam la az előzőt....
Egész egyszerüen nemtudok rájönni hogy mi a baj.
A 14-4 simán felmegy. -
csabi0805
senior tag
8.1 van fennt.
Az Update 1 is feltette már magának.
Én ezt nem értem...
Most már azon godolkozom,hogyha lesz egy kis időm megy vissza a Windows 7 Ultimate.Pont most egy ilyet rakott fel mint fontos frissítés:
amd graphics adapter wddm 1.3[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
Megváltozott tőle a Catalystban az Overdrive rész.
Ez mi lehett?
Bocsi már nem tudtam szerkeszteni. -
TIT
veterán
De jó,hogy fullon tekeri az órajelet a 14.4 és nem magyar a cata.
-
StSanya
senior tag
válasz Visormail #26564 üzenetére
Jaja, win7 és 8.x-ra még a 13.9-es a legacy... Szerintem az XP-set gyorsan megcsinálták, hogy aztán ne is nyúljanak hozzá többé. Most pedig nekiálltak az újabb op. rendszeresnek...
Szerk: Másik lehetőség, hogy az XP-set már nem kell tesztelni, hiszen nem támogatott op. rendszer...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
---Lasali---
Közösségépítő
Rajtam kívül senki nem járt még úgy hogy papírforma szerint felrakta az új drivert és a CCC többet nem volt hajlandó betölteni?
Már meghülyülök hogy nincs rá megoldás a rendszer újrarakáson kívül...[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
A win felrakta a wddm 1.3 drivert erre eltünt a catalyst
14.6 telepítésnél meg kékhalál -
Sgt. Chris
aktív tag
Ugyanígy jártam, 14.4-es Cata, WDDM1.3 az Updateről felment, Catalyst eltűnt, illetve hibával kilépett, ha ráindítottam, abszolút nem indult.
Erre leszedtem a Catalystet, majd ujra visszatettem a 14.4-et, minden okés...Illetve a WinUpdate-n ismét választható a WDDM1.3 frissítés :-)
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
törölt tag
válasz Sgt. Chris #26569 üzenetére
De minek raktátok fel?
"A meghajtó kezeli a Windows 8.1-ben bevezetésre kerülő WDDM 1.3-as felületet is az összes támogatott hardveren, így természetesen az érkező operációs rendszerre is telepíthető, de egyelőre csak alap certifikálást végez a Microsoft, így a Windows 8.1 megjelenésével párhuzamosan egy újabb driver is lesz, ami majd a DirectX 11.2 API újításait, valamint a Tiled Resources funkció legmagasabb TIER_2 szintjét is támogatja, de utóbbi kihasználásához GCN architektúrára épülő Radeon grafikus vezérlő szükséges."
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz #41133696 #26570 üzenetére
Ha alapból fent van, akkor minek ajánlja fel mégegyszer a WinUpdate?? Furcsáltam, a release dátuma végett, de aztán engedtem, had menjen fel... Ennyi a sztorim.
Hogy költői legyek, nem tartom rajta a mutatóujjam az AMD szoftverek fejlesztéséenk mesésen alakuló és lüktető ütőerén.... :-D Így kimaradt, hogy ez nekem nem kell WIN 8.1 Up1 alá...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
törölt tag
válasz Sgt. Chris #26571 üzenetére
Hát én is rákérdeztem itt a topicban, de ugye ott volt az, hogy:
- az AMD oldalán nincs 14.4-nél frisebb stabil driver, ami nekem már installálva van
- az nem túl valószínű, hogy a Windows Update-en előbb jelenne meg egy friss stabil (béta eleve nem), mint az AMD oldalánAmi engem is zavart, hogy miért ajánlgatja fel, nem igaz, hogy egy verzió ellenőrzés megakad a torkukon.
Csak a Windows 8.1 az érintett, és valószínűleg azért került fel, mert ez az első driver a Microsoft eszközmeghajtó szolgáltatásában ami tőlük tölthető le az új rendszerre.
Az is tény, hogy éves léptékekben kerül fel új driver a WU-re. Pl Windows 7-en a 4670-hez kb 4 éves drivert pakol fel.
-
hopkin
csendes tag
ÜDV most vettem egy HP G62es laptopot (intel chipset, ATI HD 5470 kártya). Gondoltam kipróbálom már a híres neves WIN8.1et 64bites, de amikor a Catalyst települne, folyton telepítő csomag hibát ír ki. Több helyen olvastam már ezt a hibát, született már rá valami értelmes megoldás, vagy hagyjam a francba és irány vissza Win7. Az asztali gépemben is HD5xxx-es kártya volt de ott a Win7 semmi hasonlót nem produkált. Teljesen szűz a rendszer ezért nem lehet semmi registry hiba.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte HD 6950 (2GB) ami egy bios kapcsolással 6970 lett (880/1375Mhz) 1536 shaders.
Referencia hűtős változat a CCC-ben nem találom a +20% teljesitmény csúszkát mivel a ventilltor csúszka alatt
[link]
Valaki tud rá megoldást?
14.4. driver van fent -
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Lenne egy óriási problémám. A számítógépet egy LG 47LW4500-el használom. A gépben alap HD 3300-al és a 4850-el is ugyan az a probléma jelentkezik, miszerint ha a tv-t pc-re állítom, avagy olvasható minden, szép a kép, akkor nem tudom a nagyítást változtatni. A gépen kéne beállítanom, de az AMD CCC -ban nincs semmi ilyesmi beállítás. Csak ezek: - Rögzített, - Előbeállííások, - Teljesítmény, - Energiaellátás.
Semmi olyan, amivel a képernyőt tudnám beállítani. Talán a windows 8-nak köszönhetem ezt a kellemetlenséget? Probáltam a legújabb drivert, a bétát is.. Ugyan az a történet.
Előre is köszönöm a segítséget,
ZsA "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Kékes525
félisten
Windos 7 64 bites OP, AMD Radeon HD 6700 Series video kártyám van és nekem is előjött a rózsaszínes beütés, de csak a majdnem fehér lapokon (92.9-96.5%-os az Aidában látható), visszaolvasván azt találtam, hogy a 13-9_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe a legutólsó jó a 6700 sorozatnak.
Megtudjátok erősíteni?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
ThePoweR
senior tag
Hali!
Többmonitoros rendszerrel kapcsolatos problémám lenne. Elég zavaros a dolog (magyarországi "munkavégzés" vagyis hozzánemértés) de megpróbálom felvázolni.
Szóval adott egy gép amiben van 2db R9 270X (CF bridge rajta van de ki van kapcsolva driverbe) ezeken van 6db HDMI-s monitor. A vga-k hátulján van darabonként 2db DVI, 1 HDMI és 1 DP. A DVI-k és a DP át van alakítva HDMI-re. Ezekbe van bedugva a 6 monitor. A probléma pedig, hogy egy monitorra nem tudom kiterjeszteni az asztalt mert azt írja, hogy ahhoz hogy ki tudjam terjeszteni egy kijelzőt le kell tiltani. Azt sem tudom pontosan, hogy hogy dugjam bele a VGA-kba a monitorokat. Melyiket kezeli a VGA elsődlegesnek? Dugdostam már mindenhogy, de a driverben össze vissza számozta őket és egy monitor sehogy sem tudok aktiválni a fentebb írt kiterjesztési probléma miatt.
Előre is köszi a segítséget. Már ha érthető volt amit írtam.
Üdv!
-
HollyBoni
veterán
Nincs valami moddolt megadriver amiben több driver van egybegyúrva? Eddig nem nagyon hittem ebben a driver dologban hogy ez meg ez több FPS-t ad, de most próbáltam és nagyon brutális különbségek vannak, minden játékhoz más drivert felrakni meg elég sz*r.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz 4264adam #26581 üzenetére
Nekem pont az ellenkezőjét mondták, mert akkor több gigás driverek lennének. De teszteltem, 12.1-es driverrel 99%-ig kihasználja a VGA-t a Far Cry 3 és tök jól fut 60fps-el, 13.9-el pedig 60% körül használja ki és szaggat. Más játékonál is durva FPS különbségek vannak más más driverekkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
válasz 4264adam #26585 üzenetére
4870x2 kártyáról van szó, szerintem erre felesleges olyan új, mivel 13.9 után nem hoztak semmi újítást a HD4000 szériához.
Szóval mivel a régi driver idejében nem létezett a játék, ezért azzal jobban fut? Új driverrel egyszerűen nem használja ki a kártya teljesítményének a felét.
-
Kékes525
félisten
válasz 4264adam #26587 üzenetére
Megy a vita, hogy a régi drivereket tartalmazza e az újabb?
Szerintem igen is meg nem is.
A régieket fejlesztik, a létező bugokat kijavítják és új kódokat tesznek bele, amelyekkel az új alkalmazásokhoz, játékokhoz és az OP rendszer (hisz az is változik) igazítják, hogy jobban meghajtsa a kártyát.
Így durván megfogalmazva valóban tartalmazza az új a régit, anélkül hogy több gigás lenne, de nem pontosan ugyanazt. Optimális esetben javítva, plusz új kódokkal.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
syler123
veterán
Nem tartalmazzák a régi drivert. Egy havernak raktam volna fel új notebook drivert, leszedtük a megfelelőt az Amd oldaláról és egyszerűen nem telepített drivert. Ilyet még az életemben nem láttam, egyéni telepítésben nem volt benne, de még a Catalyst sem. Ami érdekes, hogy az én laposomban régebbi radeon van, 4000-es széria és mindig tartalmazta a drivert az Amt-től szedett. Végül az Asus oldaláról tettünk fel egy ezer éves drivert, mert nélküle nem ment a Battlefield 3.
-
F_Zolee
veterán
Ahhoz a részéhez már nem tudok érdemben hozzá szólni. De szerintem olyasmi lehet a háttérben, hogy azt amit ők elérhetővé tesznek csak azzal garantálják a "jó" működést, illetve csak azt tesztelték le maradéktalanul... Kevesebb embert állíthatnak erre a feladatra és így mire letesztelik már el is avult...
De ha valaki tudja nyugodtan kijavíthat.
-
InfiniteReality
őstag
válasz F_Zolee #26590 üzenetére
Egy kicsit pontosítanék!
A következő laptopoknál BIZTOS hogy csak a gyártó drivere használható:
- Sony VAIO, Toshiba, Panasonic
- Bármilyen olyan laptop / notebook, amiben két videokártya van (switchable graphics)A többinél meg lehet próbálni, hogy az újabb AMD által kiadott, vagy a noti gyártója által készített (és általában kicsit elavultabb) driver a megfelelő.
Legalábbis AMD kártyás gépeknél ez a szitu. Ez amúgy fentvan az AMD honlapján is, amikor az ember megpróbál drivert letölteni.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
4264adam
veterán
Lehet megoldottátok az én 1 éves laptop VGA FPS problémámat. 6740G+8570M legujabb driverekkel nem hozza az elvárt és youtubon alátámasztott eredményeket nagyobb DC rammal sem
Köszönöm majd megírom hogy bevált-e!
-
Dömy
tag
A laptopomba egy Radeon HD7470M 1gb videókártya van. Az lenne a gondom, hogy a laptophoz járó dvd-n található vga driverén kívül semelyikkel nem megy rendesen. Ha újabbat rakok fel, akkor újraindítás után mikor betölt a windows, akkor teljesen fekete lesz a kép. Hogyan tudnám frissíteni a legújabb driverre? Mi okozza a problémát, és hogy lehet orvosolni?
-
syler123
veterán
válasz InfiniteReality #26594 üzenetére
Nekem jók voltak az AMD oldaláról származó driverek, pedig vga-t is lehet váltani (hd3000 és hd4570). Viszont a másik szintén Asus laposnál, ahol 1db 5470 volt, ott nem működött, szóval érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
VIPowER
őstag
válasz ---Lasali--- #26566 üzenetére
Nekem is csak ezzel : [link] a verzióval működik a CCC. Hogy miért, azt passzolom.
-
StSanya
senior tag
válasz InfiniteReality #26594 üzenetére
Esetleg a Mobility Modder segít, bár nem tudom az újabb VGA-knál mi a helyzet...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest