Hirdetés
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dud998
őstag
válasz
zulu_mester
üzenetére
Ez az elem lemerülés jelző. Szinte minden mecha-quartz óra így jelzi. EOL néven is ismert. Egy elemcsere megoldja a dolgot. 😉
-
_csocso_
senior tag
válasz
zulu_mester
üzenetére
Szia, nem lehet, hogy merül az elem? Leírás nincs az órához?
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már kérdés e körben, de nem találtam.

Van egy Casio Edifice EFR-556-os karórám, amelynél a mai napon azt vettem észre, hogy a másodpercmutató minden váltásnál kettőt ugrik, majd egy kicsit megáll, majd újra kettőt ugrik.Mitől lehet ez? Valahogyan "házilag" orvosolható a probléma, vagy mindenféleképpen szervíz?
Előre is köszönöm a válaszokat!

-
SOAD19
addikt
Na, végre, csak megérkeztek a spring barok. Kicsit trükkös volt a szíj csere, kicsit bénáztam. A quick release-s spring barok fülei, karmai, gombjai nem állnak ki a végszemből, hanem síkban vannak azzal, így nem lehet két ujjal összenyomni. Úgyhogy úgyanúgy pöccintettem be őket, mint más, normál sb-oknál, azaz az egyik oldalt behelyezem a helyére, majd a másik oldalon a spring baron benyomom a sb peremét, karimáját ezesetben a gombot, és helyére pattanintom Vagyis nem sok értelme van a két oldali gombnak, mert így is segédeszközt kellett használnom. Ha kiállnának 1-1 mm-t a gombok, akkor használható lenne, de így, hogy síkban vannak kissé használhatatlan.
A setcomosok teljesen korrektek voltak, elnézést kértek és megköszönték a türelmemet júliusban és most is, mikor hívtak. Ingyen küldtek 4 db-ot .Itt egy gyors videó, nekem igencsak bejön acél szíjjal is: [link]
Még jó, hogy nem adtam el tavaly, pedig még meg is hirdettem. Kicsit nagynak találtam és mintha kicsit nyomott is volna. De végül maradt, és azóta,p ez van rajtam a legtöbbet, szerintem.
#2395 PaksiPeter
270 fontos árat találtam, nem kevés, az tény, de nem is annyira irreálisan magas. Tőlembármisok minden kitelik, ha valami nagyon megtetszik.
-
SOAD19
addikt
Még megkívántam! DW5040PG
[link] (videó)
-
perge666
veterán
válasz
üzenetére
HHáááááddddde ez Stranger Things kéremszépen.
Én szeretem a sorozatot,de ez az árazás tényleg egy vicc.
Kértek volna érte 10000ft-ot,akkor még lehet azt mondanám hogy üsse kavics,annyiért eláll itt a polcon.Hétfőn megérkezett a " Marty McFly " karóra ami 13000ft volt.Arra sem mondom hogy egy minőségi darab mert a gombok mentén megsimiztem és egyből mikrokarcos lett,de ennyiért had álljon a polcon,kezemen szerintem sose lesz.
-
törölt tag
Igen, ez megint a kvagáz kategória. Az óra természetesen szuper, de 40 ropi kissé hogy is mondjam, gáz. Gondolom max 800 Ft az óra előállítási ára és abban már a gyár portásának a fizetése is benne van. Gyakorlatilag semmilyen új tervezés nem volt szükséges, mert minden a régi. Se 24 órás üzemmód, se visszaszámláló, semmi.
-
Spíler
őstag
Régiség újonnan.
-
V-I-D-A
aktív tag
Pózolj fűnyíróval!
-
-
tboldi
nagyúr
Valaki látott már az internet bugyraiban DW-H5600-at combi bracelettel? Egyáltalán passzol rá?
Bárhogy keresem, én nem találok egy képet vagy infómorzsát sem erről.
-
laci1892
őstag
Megérkezett az új családtag 😂😄 Brutál a Lume.
Hihetetlen hogy mennyire egyedi a dizájn 🤙
Off : egy gw-3000m-et váltott. Eladó sorba bocsátanám.

-
Nimda
addikt
Nem könnyű kinyomozni, de létezik egy CA-50 is, ami még régebbi típus lehet, szvsz komolyabban is néz ki -és persze a jobb állapotúak csillagászati összegekbe kerülnek.
Igen, a CA-53 -ból van egy -W 1Z verzió, ez a keretes, amit ma is árulnak (de tévesen keret nélküliek a termékfotók). A mostani "fém" szinte tuti hogy az 501 -es feltámadása. Létezik egy csomó verzió, a CS-83 -ba pl. van már fény

-
törölt tag
Hozzáértők szerint az az igazi verzió, amin a WR felirat keret nélkül szerepel. Ez a keretes is eredeti, csak későbbi talán. Annyira nem értek hozzá, valahol olvastam. Ott azt is írták, hogy az első részben Marty valóban nem CA-53 típust hordott, de a második részben viszont igen. De hogy ezt a keret nélküli dolgot honnan szedték, azt nem értem. Ezt még 4K verzióban sem lehet lenézni a a filmből.
-
Nimda
addikt
Na ez van , mikor betérsz egy boltba és nem tudod otthagyni

Jó lenne, ha több vintage órát reprodukálna a Casio.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! A pro trek órákban található magasság mérés, hogy működik? Mi alapján érzékeli az óra, hogy milyen magasságon van, illetve ez mennyire működik pontosan?
-
tboldi
nagyúr
Új helye van az aktuálisan használt órámnak.

-
RetroAnalóg
csendes tag
válasz
laci1892
üzenetére
Persze, nyilván nem 100%-osan pontos egy karórának a hőmérője, főleg ha a csuklódon viseled. Viszont nem is annyira pontatlan, mint ahogy többen feltételezik. Izlandon aurora-vadászat miatt béreltem anno egy faházat, annak kint a teraszán, a ház falán egy rendes hőmérő volt, ami mutatott +7 fokot, levettem a kezemről az órát, letettem a teraszon lévő padra, kb. 10 perc alatt az óra is 7 fokot mutatott. Kint vártam a sarki fényt a fényképezőgép és az állvány mellett. Ugye hosszú ideig kint voltam. Hidegben a pont könyöktől lefelé kezd el hűlni a test. (Ugye nem véletlen, hogy a fagyási sérülések is sokszor az ujjaknál kezdődnek). Álltam kint fél-3/4 órát, és a csuklómon lévő óra 8-8,5 fokot mutatott, holott valójában akkor is 7 fok volt. 1-1,5-2 fok eltérés, csuklón hordva nem rossz teljesítmény egy karóránál.
Attól függ, hogy mennyit tartózkodsz egy adott helyen. Nyáron már pontatlanabb! Ha árnyékban +30 fok van, akkor a csuklódon hordva simán fog mutatni 35-36 fokot is.
Nyáron tényleg csak úgy lehet mérni vele pontosan, ha nem hordod a karodon. -
laci1892
őstag
válasz
RetroAnalóg
üzenetére
Egyébként igen én is ezt csinálom, csak nem akartam írni ne hogy belém kössenek. Én kalibráltam a hőmérőt. 1 óráig kezemen volt az adott helyen. ( szobában) majd fogtam a hőmérőt és hozzá állítottam az órát.
Ez 2 hónapja volt. Azóta. Pont mai néztem hogy 1- 2-2,5° eltéréssel ugyan de egész jól mutatja a hőmérsékletet. Nem pontos. Körülbelüli tájékoztató jellegű. Annak oké.
-
RetroAnalóg
csendes tag
válasz
üzenetére
Azért ez nem egészen így van. Az emberi testen pont az alkar (és beleértve a csuklót is) és a lábszár a leghidegebb testrész. Ha sokáig vagy a vízben, akkor a kezed felveszi a víz hőmérsékletét nagyobbrészt, ilyenkor +/- 1-2 fokot téved az óra. Próbáltam már ki medencében. A levegő hőmérsékletét viszont tényleg csak úgy lehet mérni, ha levetted a kezedről az órát, de amúgy ahhoz sem kell feltétlenül 20 perc. Hűvösebb időben jóval hamarabb rááll az eredeti hőmérsékletre. Izlandon és Lappföldön teszteltem már.
-
laci1892
őstag
válasz
RetroAnalóg
üzenetére
Timex volt még annó, akinek voltak ilyen területen próbálkozásai, azonban az számomra... ( elnézést ha ezzel valakit megbántok) nem egy komolyan vehető márka.
Nagyon tartós órák, sokszínű, és igazán sok funkciós darabok sem horror áron kerülnek eladásra.
Egy pár éve nálam már csak Casio van a polcon. Abból is G és protrek vonal. 😂😄
-
törölt tag
válasz
RetroAnalóg
üzenetére
Na igen, de a hőmérséklet az akkor pontos, ha 20 percig kézről levéve a vízben van az óra. Egyéb esetben a tested hőmérsékletét méri. Ezt írja is a leírás.
-
RetroAnalóg
csendes tag
válasz
laci1892
üzenetére
" Svájci bicska a kezeden
"Pont ezt szeretem a Casio-ban! Legyünk őszinték (és tényszerűek), a Casio-n kívül nagyon-nagyon kevés óragyártó van, aki gyárt többfunkciós karórákat. És most itt a többfunkciós alatt, nem csak az ilyen dátum-naptár-kronográf-holdfázis-stopper klasszikus funkciókat értem, hanem olyanokat (is) mint: iránytű, hőmérő, barométer, magasságmérő, mélységmérő, árapály-dagályjelző, zónaidő...stb. A Casio óráiban - sokszor mind egyszerre - megtalálhatóak ezek a funkciók.
Persze vannak csing-csung bóvli ratyigagyi többfunkciós digitális kínai órák is. De azok, nem egy Casio szint és minőség.
A Casio a karórák svájci bicskája. A Pro-Trekemet is pont ezért szeretem, sokat utazok, sokat kirándulok, sokszor ülök repülőn. Nekem a zónaidő fontos, nem fogom mindig előkotorni a telefonomat a zsebemből. Egyszerre látom, hogy idehaza mennyi az idő és mellette mennyi az idő mondjuk Tokióban. Amikor pedig fürdök benne, instant megmérem a vízhőmérsékletet.
-
perge666
veterán
válasz
RetroAnalóg
üzenetére
Nem adod nekem?
-
laci1892
őstag
válasz
RetroAnalóg
üzenetére
De az az egy baromi jó cucc 😄
Svájci bicska a kezeden
-
laci1892
őstag
válasz
Churpik
üzenetére
Igen, ahogy írtad. Nem a vízzel van a baj, hanem a víz összetételével. Nem gondolom hogy egy két merülés a termálban, bármiféle gondot okozna a G-nek. Gyanítom más órának sem. Inkább hosszútávon, sűrű termálvízben való használat a tömítéseknek tud ártani. Nekem legalábbis egy órás szaki 0ont a napokban ezt magyarázta a témát bolygatva
-
SOAD19
addikt
Ide is beteszem. Jóárasított acél szíjas GST-B500-as:
[link]Amúgy, vajon lesz új GST modell? Lehet, hogy megszüntették, ezt a modellcsaládot, mert eddig rendre tavasszal jött ki az új modell. Lehet, hogy a full acél casioak lesz helyette csak? Ugyebár, ez a B500-as is nagyon hajaz a casioakokra számlap ügyileg.
-
Sanyi.mTs
addikt
enyhén szappanos vízzel próbálkozz, ha a kis recékbe is megragadt, akkor ezt fogkefével csináld.
-
kislaci
senior tag
Azt vettem észre, hogy kicsit fehéres az órámon a szíj. Szerintem a naptejtől lett olyan, sima vízzel nem nagyon akar lejönni. Eltűnik, de száradás után újból előjön. Szerintetek mivel próbálkozzak?
-
JamesFinn
senior tag
Az a helyzet, bármennyire is mindenálló a gshock, azért kicsit féltem
Azért majd teszek egy próbát.
Köszi a segítséget mindenkinek. -
válasz
Churpik
üzenetére
Én tengerben csak Garminnal jártam, más órával nem, ott a pár méteres merülést is bírta, és minden nap volt a tengerben. Azzal az órával voltam többféle termálvízben is, nem volt vele gond.
Az Apple Watch-csal csak termálvízben voltam, az a garminomhoz (meg a g-shockokhoz) képest ilyen kis incomfincom óra, az is bírta, nem volt vele gond, kijövetel után még a hangszóró/mikrofon is működött rendesen.
Szerintem egy g-shock ezeket különösebb probléma nélkül kell, hogy bírja. -
perge666
veterán
válasz
laci1892
üzenetére
Én tegnap kerestem hozzá neten egy segédletet,majd ma megpróbálom azt is beállítani.
Ez a fotón nem egy Gulfman.
laci1892 : Én régóta ilyet szerettem volna,szerintem régebben is írtam már ide.

JamesFinn : Én 2 napig áztattam a BA-B2100-at termálvízben,és semmi baja nem lett.
Jópár éve Casio AMW 705-öt a tengerben áztattam 1 héten keresztül de keménybe / alig tudtak kirángatni a vízből / és annak sem lett semmi baja.Szerintem a G Shock órákat nem kell félteni,direkt extrém helyzetekre találták ki.
-
Churpik
aktív tag
válasz
laci1892
üzenetére
Három napig áztattam a sűrű, ~35 fokos hévizi termálban egy gagyi "OhsenOak" másolatot, amit bruttó 4000 Ft körüli áron vettem az Ali-n, szállítással együtt. 50m WR, nem 200m. Semmi baja nem lett
Egy ismerősöm meg Cserkeszőlőn ült be az áztatóba egy Q&Q analóggal. Végül beázott (a víz ellepte a számlapot), de szétszedés után a vizet kiöntve és a napra kitéve kiszáradt az óra, és vígan ketyeg tovább.
Nos ha egy igazi kb. tízszeres árú G-Shock ezt nem bírja ki, akkor az gáz lenne.
Mondjuk abban viszont lehet igazság, hogy a termálvizek összetétele helyszínenként változóak, és a speciális sók/ásványi anyagok kikezdhetik a szíjat vagy a gumitömítést.
A GBD-200-al sokan bemennek a tengerbe, szörfözni, stb. még a Vörös Tengerbe is, aminek magas a sótartalma. Elég sokat bír.
Ettől függetlenül az ördög nem alszik. Olyan ez, mint a mobil: a drága Samsungot/Ájfont nem viszem a strandra/síelni, mert féltem, helyette egy 2000 Ft-os nyomógombos Alcatelt viszek le, ami a parton marad és nem érdekel ha rálépnek vagy ráülök.
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Az alany egy gbd 200. Pár napra megyünk pihenni, és az lenne a kérdésem, hogy a termálvízbe vihetem az órát, nem fog neki ártani?
-
perge666
veterán
válasz
Churpik
üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Próbáltam amit írtál de nem az volt a gondja hanem az hogy lecsavaroztam a hátlapot és a belsejében a kis gumi védő rá volt csúszva a rugóra. ( gondolom elemcserénél rosszul rakták vissza )
Így már tökéletesen működik.
Egyébként féltem tőle hogy nagy lesz a kezemre,hát nem nagy,szerintem jól áll rajta,vagányabb ezzel a vastagabb óratokkal meg a szélesebb szíjjal mint a GA-B2100-am.
Igencsak ezt fogom többet hordani,a másikra meg lehet veszek fémházat fémszíjjal és az meg lesz az ünneplős órám.
-
perge666
veterán
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Nekem jelenleg nincs ilyen tudású órám,így nem tudom kipróbálni,de ha lesz valamikor eszembe fogsz jutni.
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
perge666
üzenetére
Próbáljátok ki úgy, hogy számlappal lefelé teszitek le az órát, tehát a hátlap felfelé nézzen. Nekem az a tapasztalatom, hogy úgy szinte minden reggelre leszinkronizál lakáson belül is, a szobában, az asztalra téve. Mondtam ezt pár hónapja kollégámnak, azóta ő is azt mondja, hogy minden reggelre megvan a szinkron.
-
Köszi mindenkinek, akkor ha meglesz, akkor éjszakára az ablakban kell hagyni, lehetőleg nyugati fekvésű szobában.
-
Itthon Magyarországon működik a Multi Band 6 automatikus időbeállítás?
-
Churpik
aktív tag
Casio 705-ös analóg quartz modul napi 1 percet késik (havi 30 perc). Elemcsere nem segített. Kuka ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Filmgyűjtés
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Azonnali fotós kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Eladó Samsung Galaxy A6+ 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest