- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatee
kezdő
Igazi csemege az 50 éves Casio honlapján.
Az elmúlt 50 év összes - különleges és úttörő - modellje: -
-
perge666
veterán
Retró napokat tartok,jött egy adag régi Casio,ezek keltették fel a figyelmemet :
-
Szatee
kezdő
Néztem én is ezt de nekem sem bejövős ez a műanyag... Elég gagyinak tűnik, nem egy ProTrek kategória...
Viszont a szoftverét átültethetnék a GA-B2100-ba ha már elvették a jobb oldali kis mutató funkcióját, hogy az aktuális napot mutassa.
A GA csak a dátumot vagy a napot képes kijelezni, a kettőt egyszerre nem, pedig annak is van ilyen pontmátrix kijelzője és a ProTrek-hez hasonlóan az is ki tudná jelezni, hogy "milyennapvanéshányadika" -
Nimda
addikt
válasz
CrAzY88 #3193 üzenetére
Dehogyis. A protrek egy túra óra, iránytű-légnyomás-magasság mérő szenzorokkal ellátva. A solar és a dcf képesség is alap. Teljesen más kategória. Az már más kérdés, hogy nem kapott különösebb védelmet.
De abban egyetértek, hogy az újabb verziók egyre unalmasabbak, zéró fantáziával.
Talán a DW-H5600 vonal az új MIP kijelzővel még innovatív. De nagyon ez sem pörög.
-
SOAD19
addikt
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem nem nagyon jön be sok új Casio, Gshock. Nekem kicsit gagyinak hat sok új órájuk kinézetre. Itt ez a protrek is, hááát... [link]
A G-steel modelleknél is, mintha visszafele fejlődnének a B400 után. A B600-asnál már csak egy digitális kijelző van, nincs segédszámlap se pl., míg a 400-asnál két digitális kijelző plusz egy segédszámlap egy forgó muatóval. -
cog777
senior tag
Tudtam hogy kell ide irnom, egybol kaptam egy csomo jo tippet, a GA010-1A es GD-010 peldaul egeszen megtetszett, kar hogy egy szolidabb, kisebb orat keresek most ingujj ala.
Asszem a MIP-et elengedem, a menut ugy sem tudnam olvasni kenyelmesen
-
mrbego
aktív tag
Ahogy látom sajnos az új GBD-300 -nak sem lett nagyobb felbontású a kijelzője, de szerintem ez nem is fog változni évekig. De ez csak a menürendszernél vagy üzeneteknél érződik, amúgy jó kijelző.
Van pár új Casio G-Shock modell, érdemes lehet ránézni.Casio G-Shock GA-010 [link] :
A digitális verziója, GD-010 [link] :
Casio G-Shock GDB-300 [link] :
Vagy az új kis olcsó ProTrek PRJ-B001: -
cog777
senior tag
válasz
eldoble #3182 üzenetére
Ebreszteskor is rezeg? Mondjuk az nagy elony lenne, a varosi zajban mar nem hallom meg a csipogast ha a kezem log, csak ha hasig-mellkasig emelem a kezemet.
Elmegyek egy oraboltba, megnezem hogy milyen kicsik a betuk a menuben, tudom-e olvasni
Ez a MIP komoly konkurenciat allitott a meregdraga STN-nek.
(Neha betehetnetek 1-1 kepet az oratokrol a topikba, szivesen neznem)
-
eldoble
aktív tag
Kettő közül a GDB200 szerintem, nem is kérdés, nekem van egy ilyenem, meg sok más órám, de mostanában szinte csak ezt használom.
A telefon értesítéseit is jelzi, ha akarod rezeg, ha akarod csippan is, ha akarod egyik sem, az más kérdés, hogy én végül pár hét után kikapcsoltam az értesítést mert ugyis nálam a telefon is.
Én nagyon szeretem, lehet használni futáshoz, lépést számol és a szokásos casio dolgok. -
cog777
senior tag
Sok ev utan felprobaltam egy Casio orat, megjott a kedvem hozza. (Egy fiatal novel beszeltem es lattam, hogy egy eleg nagy passz nem tudom milyen markaju fitnessz oraja volt es arra gondoltam, akkor nekem sem lenne tul nagy az ekkora meret, felprobaltam apam AE1500WH-1AV orajat es a tukorbol meg eppen megfelelo volt a 16.5 cm-es csuklomra)
Hianyzik az ebresztes es az orankenti hangjelzes amivel valahogy jobban tudom kovetni tudat alatt az idot. (Van egy analog oram, de nincs ebreszto funkcioja)Mivel a szemem mar nem a regi, ezert ket jelentkezo kozott vacilalok. Egy GBD 200, egyertelmuen a kijelzoje miatt. Nem szeretem a regi Casio fele homalyos 88:88-ot.
Viszont a menu szovegmeneret eleg apronak tunik szamomra, pl ebresztest beallitani.
Orankenti bip sem lenne :/Masik versenyzo egy egyszeru DW-5600E-1v mivel ennek elesebb a kijelzoje a napelemes valtozathoz kepest. Ugyan nincs 4-5 ebresztesi ido, de eleg egyszeru a kezelese es talan a kijelzoje sem olyan mint a tobbi valtozatnak.
Amugy en is csatlakoznek ahhoz a taborhoz, akiknek csak egy szimpla MIP kijelzos okosfunkcio nelkuli valtozat kellene...
Velemeny? Modell ajanlas?
-
Szatee
kezdő
Egy érdekes applikációra bukkantam, ami egy jó alternatíva lehet a hivatalos Casio Watches app mellett illetve helyette...
A program letisztult, könnyen kezelhető és nincs tele reklámmal, további előnye, hogy nem kell regisztrálni és mindenféle személyes adatokat megadni.
Gyorsabban kapcsolódik az órához, mint a Casio app-ja, a töltöttségi szint mellett az akku hőmérsékletét is mutatja, szinkronizálhatóak a telefon ébresztői az órával valamint a Google naptár bejegyzései is, továbbá az óra jobb alsó gombjához különböző funkciók rendelhetők amit majd a telefon hajt végre (zseblámpa, kamera, hangvezérlés, zeneszám léptetése, előre beállított telefonszám hívása, stb.)
A pontos idő szinkronizálása ugyanúgy napi négy alkalommal történik, mint a hivatalos app esetében és ugyanazok a beállítási lehetőségek itt is megtalálhatóak, kiegészülve a fent leírt plusz opciókkal.
Az applikáció sajnos csak Androidra elérhető és az alábbi modellekkel kompatibilis:
G(M)W-5600, G(M)W-5000, GA-B2100, GST-B500, MSG-B100, G-B001, GBD-800 (részben), MRG-B5000, GCW-B5000
(Első csatlakozásnál ki kell lőni a Casio Watches app-ot, különben összeakadnak és nem kapcsolódik az órához)
Letölthető a Play áruházból a G-Shock Smart Sync névre keresve. -
temes69
aktív tag
Két hónapja vettem egy DW-H5600MB-2ER-t. Nah ez nagyon jó. Azóta nem is hordtam a többi órámat. Iszonyatosan jól néz ki ezzel a kék acél "lünettával". Folyamatos pulzus mérés mellett kb másfél-két hetet bír. Amikor a süt a nap akkor tovább bírja a solar miatt. Méri szépen a lépésszámot is. Vagy 2x megnéztem az alvás figyelését is az is nagyon jó. Igazából meg is lepődtem rajta. A mip kijelző világbajnok szikrázó napsütésben is.
Szóval mindenkinek ajánlom. Az értesítéseket kikapcsoltam rajta, utálom őket. Telón is minimálisra van véve. -
Szatee
kezdő
Hirtelen felindulásból elmentem az órabótba és felpróbáltam a vékony csuklómra a GA-B2100-ast. Mivel nem volt annyira zavaróan nagyobb, mint a kistesó GMA-2100-as így jött is velem haza.
Nem bírtam már nézni a kisebbik verzió aranyozott csillogását, nekem túl bazári ez a színkombináció, pedig a méret az tetszett. A GA-B-nek sokkal bejövősebb a szürke-fekete dizájn, ráadásul az lcd sem inverz... És úgy voltam vele, hogy ha már cserélem akkor legyen benne solar és Bluetooth.
Egyedül amit sajnálok, hogy ebben nincs egyszerre a dátum és a nap kijelzése, "vagy ez vagy az" opció van, sajnos a kis mutató itt egyéb funkciót kapott, pedig ez a megoldás különösen tetszett.
Ettől függetlenül a GA-B2100 szemrevaló "kis" jószág!
Vékony csuklón is -
perge666
veterán
Valakinek nincs itt véletlenül AW-500 órája?
Szívesen hallgatnék róla véleményt.GA-B2100-tól picit nagyobb ana-digi Casiót nézegetek,ezen akadt meg a szemem. / a piros baromira bejön
/
-
orbit76
tag
Hello, kérdésem van:
Casio G-SHOCK GW-5000U
Azt tudom, hogy ugyanaz a modul (3495) van benne, mint a GWM-5610U-ban.
A kérdés, hogy a kijelző is ugyanaz vajon, vagy esetleg más/jobb/módosított? -
V-I-D-A
aktív tag
De. A GBD-200-on a negatív MIP kijelző igenis láthatósági bajnok. Kb. mindennél jobb. Én pl. raktam az enyémre védőüveget, de én speciel nem szeretem a viseltes megjelenést. Van aki szerint jól áll egy G-Shock-nak, ezért nem zavarja a karc, sérülés, stb... Nem vagyunk egyformák. Rakj rá üveget, ha téged megnyugtat, és ne hallgass másra. Nekem nem tükröződik máshogy egyik órámon sem, mint maga az üveg.
-
Szatee
kezdő
válasz
max1965 #3166 üzenetére
A GBD-200-asra az órával együtt rendeltem üveget de annyira tükröződik, hogy inkább nem raktam fel...
És ki tudja, lehet ami az "edzett" védőüveget megkarcolja az az óra üvegén nem is hagyna nyomot...
Végülis jó lehet, csak a fránya tükröződés miatt vacilálok, pláne, hogy a negatív lcd amúgy sem egy láthatósági bajnok... -
Szatee
kezdő
Üdv Casio fanok!
Kb egy hete olvasgatom a csoportot és csodálom a szép kollekciókat amelyeket mutogattok.
Négy év okosórázás után rábukkantam a fiókban a még 2013-ban vásárolt F-91W-re és még mindig működik a kicsike. Két napig hordtam nosztalgiából, aztán gondoltam kipróbálom merre "okoskodott" a Casio és rendeltem egy GBD-200-ast.
Nem varázsolt el igazán, gagyi az applikáció, vicc, hogy minden értesítést jelez és nincs választási lehetőség, hogy mit szeretnék és mit nem.
Az MIP kijelző viszont remek, az óra kidolgozása és mérete nekem megfelelő, de nem tetszett meg annyira, hogy mindennap hordjam.
Ráadásul a szemem jobban szereti az analóg kialakítást, de a vékony csuklóm miatt nehéz megfelelő méretet találni a G-Schock táborban. Végül aztán a GA-2100 kistesójára, a nőknek szánt - többek szerint uniszex - GMA-2100 black-rosegold modellt rendeltem meg és ezzel már rendben vagyok
Van aki tett védőfóliát/üvegfóliát az óra üvegére vagy maradjon inkább így és ha karcos lenne akkor cserélni a teljes burkolattal együtt? -
zolikaDB
veterán
válasz
Tothgera30 #3163 üzenetére
Jól tette, a "világ egyik legjobb órája" szerintem, bár ez szubjektív.
Aki szereti a pontos időt megnézni, és nem kell félteni, hogy baja lesz. -
-
mondomén
őstag
válasz
Tothgera30 #3161 üzenetére
Jaa, szóval látta már testközelből. Akkor vszínű nem lesz vele gondja.
-
válasz
mondomén #3160 üzenetére
Arra is lehet esély. Nekem is 5610U van, öcsémnek sima 5610. Eddig bevált a széria. Ha mégsem tetszik a delikvenanek, akkor majd kitalálunk valamit. Most egyszerűbb hogy nem kell évente kétszer állítani, és elemet cserélni benne. Automata órák mellé nekem nagyon bevált...
-
mondomén
őstag
válasz
Tothgera30 #3158 üzenetére
Én az 5610-et visszaküldtem és 5600 lett. Nem tudtam megszokni, hogy bizonyos szögből csak 88:88 látszik. (Amelyik solaros és nem STN panel van benne, azok sajnos ilyenek.)
-
zolikaDB
veterán
válasz
Tothgera30 #3158 üzenetére
Jó döntés, nekem is van, nagyon szeretem, hogy mindig "atompontos"
-
-
Churpik
tag
válasz
Tothgera30 #3155 üzenetére
Ha nem zavar a "szürkeimport", és az, hogy nem fekete, akkor a Retrofuture kiadás és az arany tükrös változat is akciós a Vivantis-nál.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Tothgera30 #3155 üzenetére
Itt elég jó áron van, ÁK szerint is: [link]
-
Édesapám számára keresnék egy alap DW5600-ast, vagy hasonlót. Honnan érdemes venni? Esetleg valakinek kedvezményre jogosító kupon?
-
Churpik
tag
válasz
zolikaDB #3152 üzenetére
Cartier homage van a Casio-nak és a Lorus-nak is, valami jobb Miyota vagy Seiko szerkezettel, és azokat már legalább valaki átnézte eladás előtt
Ha meg végképp nagyon olcsót akarsz akkor ott van a Sanda 1108 pár ezresért, de ott nincs vízállóság, meg rendes QC - viszont a bele Seiko Y120, és a szíj is igazi bőr, még ha nem is minőségi. De ez itt már csúnya offtopik -
zolikaDB
veterán
Nem tudom, ti hogy vagyok vele, de nézegetem a homage órákat (kínai vonalon pláne), és érdekelnek a Cartier Tank ihlette darabok is, de elérhető áron jó nemnagyon van.
És jött ez... Ez a türkiz mutató nagyon bejön, meg a forma is. (tudom, női óra alapból)
LTP-B165L-5BV/L] -
PéZsé72
lelkes újonc
Általában rá van ragasztva a kijelzőre a polarizáló fólia. A sarkánál óvatosan alá kell nyomni valami hegyes vagy éles eszközt (tű, borotvapenge, szike, stb.). Ha a sarka így kicsit felhajlott, akkor fokozatosan alányomni valami vékony műanyag lapot, ami akkora, hogy mindig a kijelző tokozásán támaszkodik (hogy ne magát a kijelzőt nyomjuk). Valószínűleg maradni fog ragasztó a kijelzőn, ezt valami oldószerrel lehet leszedni (olyannal, ami nem oldja a műanyagot, pl.96%-os alkohol), de vigyázni kell a mennyiséggel, nehogy belefolyjon a kijelzőbe. Nekem épp nem volt itthon alkohol, megpróbáltam Clin ablaktisztítóval, de nem nagyon akarta feloldani a ragasztót, ezért mechanikailag távolítottam el, egy kis darab kétoldalas ragasztószalagot óvatosan a maradványokra nyomkodtam, egyszerre mindig csak nagyon kicsi felületen, ez apró részletekben lehúzta a maradványokat.
A kivágott csere-fóliát a két szélére ragasztott cellux ragasztószalaggal a kijelzőt tartó belső tokra ragasztottam. -
ricsik
őstag
Arra leszek kíváncsi, hogy ha megjelenik, mennyi lesz a Casio DW-5000 reissue.
Ha a Casio GW-5000 100e körül van, akkor ennek olcsóbbnak kéne lenni figyelembe véve a gyengébb tudást. Olyan 85-90e, de akkor jobb vétel a GW-5000.
Mint pl. DW-5600U kb 40e és a GW-M5610U 53e, itt is bőven jobb vétel a 5610. -
hdanesz
őstag
válasz
orbit76 #3146 üzenetére
Az oké. Én csak a sokszor hangoztatott véleményt idéztem.
Az A1100D legtöbb videójában említik, hogy szép-szép meg full acél....de azért drága.
Azért már én is letenném az arcomat, ha lenne full acél ebből. Viszont amit nem teljesen értek, hogy a Timex miként tud 26 ezer ft-ért összehozni full acél digit? Nekem is van T80 full acél változatban és imádom.
-
Nimda
addikt
válasz
zolikaDB #3140 üzenetére
ABL-100WE, a szíja - csat, olyan mint a többi fémszíjas retronak, csak más a szemek kialakítása. Sajnos még nem volt időm kipróbálni az alkalmazást, de a tesztek szerint ugyanolyan mint a többi lépésszámláló és állítólag nagyon jól működik. Ahogyan a gshockoknál, itt is van egy pici pontmátrixos kijelző terület. A step tracker, ha éppen nem lépést számol, akkor szinkronban van a ms kijelzéssel. Van egy phone finder funkció is és profi a stopper része. Az ébresztés, óránkénti jelzés, itt is alap. Van power saving funkciója is. Kicsit nagyobb mint a hasonló standard kockaretrók, ezért férfiasabbnak is tűnik. Mindenesetre érdekes koncepció, végre valami új a casionál, ideje volt már lépni valamerre, mert régen azért sokkal jobb ötleteik voltak (80 -as évek ugye) mint jelenleg. Valahogy dög unalmasak pl. az edifice vonal, de a gshock óráik is csak szineződnek, semmi újat nem mutatnak. A protrek pl. teljesen halott, már évek óta semmi újdonság, legalábbis a dizájn terén. A MIP kijelzős cuccaik viszont sokasodnak (DW-H) vagy a "félokos" óráik, de ezzel úgysem tudnak érdemben versenyezni a többiekkel. A casio helyében inkább én jóval több retrót adnék ki, kismillió típus van, amiket szívesen látnának újra a rajongók. Főleg, amik megelőzték a korukat.
-
@mriya@
őstag
Egy 5610-es valakinek?
-
Nimda
addikt
Megérkezett, nagyon gyorsak voltak a Timecenternél
-
ricsik
őstag
Ez elég jó lett szerintem
-
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
zolikaDB #3133 üzenetére
Először elkezdtem durvább csiszolópapírral (talán 120-as volt) kézzel csiszolni, több óra kellett, mire komolyabb eredménye lett. Utána kis kézi csiszológéppel próbálkoztam, fokozatosan finomabb csiszolópapírral (600-as, 1000-es, 2000-es). Ez is nagyon időigényes volt, elég hamar felforrósodott az üveg, várni kellett, míg visszahűl.
A fordulatszám sem mindegy a felületi minőség szempontjából. Érdekes módon az 1000-es papírral szebb lett a felület, mint a 2000-sel. Persze az eredeti üveg simaságát nem sikerült így elérni, forgatva fény alatt látszott a csiszolás nyoma. Pár hónapja vettem Polywatch üvegpasztát, ezzel is átmentem rajta párszor kézzel és géppel is, most már csak nagyon halványan látszik a megmunkálás nyoma. Összesen legalább 10 órát foglalkoztam vele, mire ilyen lett. Nagy türelem kell az üveghez, vagy valami komolyabb gyémántpaszta, de az ugye nem olcsó... -
PéZsé72
lelkes újonc
válasz
V-I-D-A #3127 üzenetére
Év elején találtam egy ilyet a hétvégi vásár lomis részén, szíj és hátlap nélkül kallódott egy rakás, hasonló sorsú óra-maradvány között. A hiányzó hátlap ellenére meglepően ép és tiszta volt a belseje, így egy ezresért megvettem "zsákbamacskába", mert nem lehetett tudni, működik-e. Szerencsére a hátlap is előkerült a roncs-halom mélyéről.
Tettem bele elemet, hibátlanul működik. Közepes mértékben volt karcos, az üvegen egy mélyebb sérülés is volt. Ezzel meg kellett küzdeni, mert ugye nem műanyag, hanem ásványi üveg. Fáradságos munkával, többféle módszerrel sikerült 90%-ban eltünteni a karcokat. Kapott egy új szíjat is. Közben megtudtam, hogy Tom ilyet viselt az MI-1-ben -
V-I-D-A
aktív tag
Apa-fia esti program:
-
fagyalllo
őstag
A 2018-as semmi extrás órámban 3421-es szerkezet van, aminek 2 év működést ígérnek napi 3,5 másodperc világítás és 20 mp. ébresztő használata mellett. Mivel ébresztőt sose használtam, világítást pedig csak nagyon ritkán, még mindig az eredeti elem van benne. Az kijelzők fogyasztása között nincs különbség, csak a filtereken múlik a látható képe.
-
lac10
csendes tag
a kocka g shock-okról kérdezném azt, hogy van-e eltérés a kijelző kivitele (inverz-normál) és fogyasztása között.
valamint hogy igaz-e még ez a "10 évet kell tudnia" adat.
mert ami nekem van, az olyan 2 évet tud csak..
most nézegettem a szinteken.
van a semmi extrás, van a bluetoothos, majd a a solár rádióról szinkronozó.
oké, jó dolog az időszinkron, de most nézek otthon 5 szinkronos dolgot, úgymint számítógép, telefon és 2 másik telefon, meg egy junghans óra.
egy másodpercen belül van mindenki, azaz ez nem túl oké, mert nem járnak együtt.
(munkában van hogy nézni kell hogy beállt-e az időszinkron, ezért érdekes egyáltalán)
és ha úgyse tökéletes, akkor már mindegy hogy hogy jár (nem kell akkor a szinkron).
ugyanitt a solárság: mondják hogy akár 10 évig is elmegy, nade ugye a 10 éves elem az meg nem "akár", hanem 10 és pont.
úgyhogy a technika vívmányait nézegetem, hogy mi az amiért még érdemes pénzt adni, mert ráadásul a szép átlátszó szíjas az csak a legalapabbal , meg a bluetooth-al van.
(de ha már nincs értesítés, meg lépésszámlálás-azaz okos funkció, akkor szerintem a rádiós szinkron az kényelmesebbnek tűnik. de az ugye nincs ilyen színben.
apropó, ez az átlátszó nem barnul be egy idő után úgy mint a telefontok? -
PéZsé72
lelkes újonc
A Twinceptet pár hónapja vettem a Jófogáson. Egész jó állapotban volt, egy kisebb polírozás kellett csak neki
-
orbit76
tag
AE1200 kapott új fém kabátot Kínából... Meg akkor már egy új gumi szíjat is.
-
sunny1
tag
Sajnos hiába töltöttem fel a GW 7900-at.
Az óra napi 1x 1-2 órára kikapcsol,legalábbis a kijelzője kikapcsol.
Mi lehet a hibája? -
perge666
veterán
-
hdanesz
őstag
válasz
Memmaao #3100 üzenetére
Tudom, hogy ilyen az élet...de nekem a mai napig ökölbe szorul kicsit a kezem amikor meglátok 1-1 manga hirdetést néha...bőven 100 ezer fölött, sőt inkább 140-150-hez közelítve. Más lenne a helyzet ha valaki 5-10 év után próbálna meg borsos áron megválni egy hasonló modelltől...de így kb.rögtön a megjelenés után....
Mindennek annyi az ára amennyit adnak érte.
Biztos bennem van a hiba, de nekem jó érzés látni a 2-3 héttel később is ott várakozó túlárazott mangákat. Nem szép dolog a káröröm...tudom. Mert oké, keressen rajta ha már sikerült vennie....de azért dupla árat kérni érte már nem kicsit nevetséges.
-
válasz
andrew01 #3104 üzenetére
Igen, szerintem is több, mint hobbi. Szín tiszta addikcio. Csak az irányát forgattam számomra kevésbé káros hatásúra. Most a vágyott darab leinformálása, felkutatása, megszerzése ad dopamin és szerotonin löketet. Aztán megvan, pipa, jön a következő. Azt gondolom , amíg nincs hitelem, van hazám, autóm, a számlák fizetve és a megtakarítások el vannak téve, addig lehet ennek hódolni. Jelenleg majdnem önfenntartó a parfüm és az óra gyűjtemény, jönnek, és mennek a darabok, és nekem ez örömet okoz. Tavaly töltöttem a negyvenet. 98kg voltam 172cm- hez. Szerencsére az intermittent fasting is jól megy az OCD, kényszer mellé, keretet tudok tartani és a heti minimum 4, de mostanában inkább 7 edzést is be tudtam építeni, így most a 83kg már elfogadható. Konzervalom magam, hogy sokáig meglegyek a gyerekeimnek. Aztán ha nem leszek, majd osztozhatnak egy csomó menő órán és parfümön.
-
andrew01
tag
válasz
Luck Dragon #3103 üzenetére
Szerintem azt taglalta, hogy ez már több, mint hobbi, inkább szenvedély. Én azt díjazom, hogy látja és be is látja. Szenvedélyben sokszor nincs megállj...
Annyiban jó szenvedély ez, hogy értéket képvisel, pláne az ő preferenciájával, több órája nemhogy tartja az árát, de szerintem tudna összeállítani egy olyan dobozt is, amit a benne lévő órákat tekintve dupla áron el tudna adni, mint vette. Persze nem ez a vezérfonal, ami szintén jó.
Plussz egy kvázi örökös (ha az amortizációt kivesszük a képletből) darabbal gazdagodik, ami évek múlva is remek kiegészítője lehet a megjelenésnek.
Az edzéssel szintén akaratlanul is jó dologba fektet, az egészségbe.
Na a parfümre ezek nem igazán mondhatók elAz a pillanat megélése - nálam a zene ilyen : )
-
-
St3ven
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvenc zene a mai napra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mobil flották
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000