- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
EQMontoya #5667 üzenetére
Én az ilyeneket mindig egy
++i
-vel oldottam meg.Amíg nem találok (csinálok) olyan példát, amiben tényleg hasznos lesz a
continue
(értsd. lerövidíti a kódot), addig csak olyan felvágós utasításként fogom kezelni.Felvágós, mert szerintem kevesebben értik vagy később tanulják meg a használatát (mint most én is) és sokszor feleslegesen használják, mint pl. most te is a
++i
helyett.
Ráadásul a++i
szerintem kevesebb utasításból áll, mint acontinue
, mármint asm-re lefordítva.
Bár lehet mindjárt visszavonom az egészet, ahogy jobban nézegetem a kódodat.
Vissza is vontam, mertcontinue
nélkül meghívná a függvényt a negatív számokra is, azaz kimaradna a tesztelés.A C++-t is elkezdtem már tanulgatni, de még nem jöttem rá, hogy mitől jobb a C-nél, mit lehet C++-ban megoldani amit C-ben nem, vagy csak jóval bonyolultabban...
-
dobragab
addikt
válasz
EQMontoya #5667 üzenetére
Jaja, nehéz leszokni róla, gondolom, itt is hiányzott az std::vector, range based for, std::ostream
Na meg szerintem nem is ezt akartad írni
void print_primes(int * primes, int lenght)
{
for(int i = 0; i < lenght; ++i)
{
if(primes[i]<2) continue;
if(is_prime(primes[i])) printf("%d\n", primes[i]);
}
} -
törölt tag
válasz
EQMontoya #5617 üzenetére
char str1[]="AEBCD", str2[37]= {0};
Ebből a sorból derül ki ez, nem? Tehát van egyszer AE, valamint BCD és a lezáró nulla. Ezeket kell bedobálni a második stringbe, ami 37 elemű, tehát str2[0]...str2[36]. A nulladik hely gondolom párosnak számít, bár most nekem az nem világos, hogy ha végig nézi az első stringet, abban van 5 darab betű. Ezeket beírja az str2 megfelelő helyeire:
str2[0] → B
str2[1] → A
str2[2] → C
str2[3] → E
str2[4] → D
str2[5] → \0akkor a második string miért nem csak 6 elemű? Vagy most a "while(*p1)" az nem csak az első string végéig fut? És a lezáró nullával mi lesz?
Ja most látom, hogy a kérdés éppen erre irányul, hogy hogyan töltse fel végig a stringet. Akkor a feladat adott: van 5 karaktered és a lezáró nulla, az első 36 helyre írd be a megfelelő magánhangzót vagy mássalhangzót attól függően, hogy páros vagy páratlan indexen állsz-e, majd végül a 37. helyre dobd be a lezáró nullát.
-
törölt tag
válasz
EQMontoya #5613 üzenetére
Van két stringed, az egyikből kiolvasod sorban a karaktereket és
ha magánhangzót találsz, akkor azt beírod a másik string páratlan indexű helyeire (string2: [1] ... [3] ... [5]),
...aAeEiIoOuU
ha mássalhangzót találsz, akkor azt beírod a másik string páros indexű helyeire (string2: [2] ... [4] ... [6]),
...egyebek.Olyasmit nem kell vizsgálni vajon, hogy biztosan betűk másolódjanak az új stringbe?
-
dobragab
addikt
válasz
EQMontoya #5596 üzenetére
Ó én mindent, és meg is van az értelme.
Elsődlegesen Win8.1 + Classic Shell.
Ezen kívül:
arch linux + gnome3
ubuntu 14.04 + cinnamon
linux mint + cinnamon (már nem használom)
ubuntu 16.04 + kde5 (csak kipróbáltam, lassan kuka)
win7
win10 + classic shellMindez egy gépen. Amúgy az egyik cinnamonra kifejezetten büszke vagyok
-
huwil
csendes tag
válasz
EQMontoya #5590 üzenetére
Köszi a segítséget, közben nekem is sikerült úgy ahogy összedobnom, csak akadtak problémák, nevezetesen elkezdett sírni a program, hogy pipe meg a fork funkciók nincsenek definiálva...aztán leesett (meg utána olvastam), hogy ez valószínűleg a windows-os compiler miatt van, ami a linuxos dolgokat természetesen nem nagyon tudja lekezelni
szóval leszedtem egy elvileg működő compilert (cygwin), azzal már nem sír, konkrétan annyira nem csinál semmit, hogy még hibát se dob ki...mindegy, van egy elvileg működő kódom, a többit meg kimagyarázom, de azért köszi a helpet!
-
-
-
-
r4z
nagyúr
válasz
EQMontoya #5431 üzenetére
Akkor megpróbálom szemléletesebben:
- kiírja a régi stringet a program
- új sor, jön a scanf, beolvasok egy stringet
- meghívom a stringeditetHa nem akarok változtatni, akkor újra le kell írnom a teljes stringet a második lépésben, ezt szeretném elkerülni mondjuk egy tab és az enter leütésével. A tabot és az entert viszont nem érzékeli érvényes inputként a scanf, így ő fut tovább, és várja a stringet.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
EQMontoya #5376 üzenetére
igazad volt, bár nem értem teljesen miért mert ha a for i-je tud lépkedni a szavak között, akkor az i+1-et mért nem érti?
Nem nagyon tudok dülőre jutni ezzel a feladattal, most lefut, de amint talál egy olyan szavat ami megfelel az if-nek, tehát j. szó rövidebb mint az utána közvetkező akkor kiakad és bezáródik, gondolom a másolgatással lenne baja?!?
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
EQMontoya #5343 üzenetére
Köszi teljesen egyértelmű és azt is csináltam, számokkal tudok buborékrendrzni de betűvel nem próbáltam soha, a bemásolt kód elvilrg az is, tehát ha ugye egyik betű nagyobb mint másik akkor cserélgesse, csak nem akar működni, ha benne hagyom a for ba a -1et akkor kidob exe hibával ha nincs benne akkor sztem átlép a foron, vagy kitörli a szöveget
Másik tömböt nem csináltam csak egy tmb karakteres változot vettem fel amibe ideiglenesen tárolom az egyes betűket
-
kkdesign
senior tag
válasz
EQMontoya #5337 üzenetére
nem fut le, mert 280 hibát dob a 12-es és 350 warningot, felét tudom hogy amiatt, hogy a 12esben is még elöl kell deklarálni változókat, de jobb lenne látni a dolgokat azért.
Szívesen foglalatoskodom hogy WP 8.1re is tanulom az alkalmazásfejlesztést, aztán így muszáj hogy minimum 2013as legyen. emellé meg még a 2010es C++ t nem igazán szeretném feltenni hogy összekutyulódjon -
Zsolt1
tag
válasz
EQMontoya #5314 üzenetére
Igen ezt már próbáltam, hogy minden lépésnél ugye 1 elemet módosítok (jelölöm a bejárt utat) és azt elmentem egy tmp-be még a fv hívása előtt és a fv hívás után visszaírom azt az egyet, viszont nálam valamiért nem volt jó így, mert ez után a visszaírás helyett csak feltöltötte 2-esekkel (azzal jelölöm a bejárt utat) az egész labirintust.
Azért még próbálkozokKöszönöm az eddigi segítséget!
-
Zsolt1
tag
válasz
EQMontoya #5310 üzenetére
Igen a végén írtam ezt én is, hogy ez az egyik tippem, hogy miért módosul, de akkor van valami egyszerűbb módszer, amivel ki lehet azt küszöbölni, hogy megváltozzon (esetleg másféle átadás, stb...)? Szerintem az lenne a megoldás, ha az egész tömböt eltárolnám egy másolatban, csak ugye nagyon sokszor kéne a rekurzió miatt másolgatni a tömböt ide-oda és nem hiszem hogy túl optimális lenne. (szerk.: na most jól leírtam még egyszer, ami a válaszban volt) Gondolkodtam azon is, hogy csak azokat az elemeket másolgatom, amik a rekurzió alatt megváltoznak, de az valamiért nem működött.
(#5312) EQMontoya
Labirintusban útkeresés backtrack algoritmussal. Azért módosítom, mert ahogy halad befele, úgy mindig beleírom a már bejárt utat és a rekurzióból visszafele meg további lehetséges utakat keresek, mert az összes lehetségeset meg kell találnia. És itt kéne, hogy a backtrack miatti visszaugrásnál eltünjön a módosítás és visszakapjam a rekurzió előtti tömböt. Az nem okoz gondot, hogy ott nincs megjelölve, hogy jártam (sőt a másik irányból érkező utak miatt pont ezért kéne ez), mert az if szerkezet miatt ugyan azt az útvonalat többet már nem vizsgálja meg. -
dabadab
titán
válasz
EQMontoya #5258 üzenetére
"Goto-t igazából a C korszakban igyekeztek nagyon írtani"
Valójában Dijkstra ismert cikke '68-as, a C-n meg '69-ben kezdtek el dolgozni Ritchie-ék, szóval a goto utálata megelőzi a C-t és igazából az a fajta vallásos utálat, ami bizonyos körökben megvolt a gotoval kapcsolatban, nem igazán volt indokolt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
EQMontoya #5218 üzenetére
"ezt a hozzászólást már csak Lezsonak kell belinkelned, hogy c++ kulcsszóra miért nem találja meg a kereső"
Idézőjelek közé téve a keresőszót már megtalálja a kereső a topicot: [link]. A legtöbbször így kell itt kutatni a pontosság kedvéért (legalábbis ilyen jellegű keresőszavaknál biztosan), különben elég sok fura "valami hasonló" találat jöhet ki, ami valójában nem is hasonlít (mint pl. itt az idézőjelek nélküli változat). -
buherton
őstag
válasz
EQMontoya #5214 üzenetére
Nem, nem fér el, lásd: [link].
(#5216) EQMontoya: Tényleg pontos vessző kellett volna. Elég régen kellett már bitfield-el mókolni, így nem voltam biztos, hogy vessző vagy pontos vessző kell. Ebben igazat adok, viszont a feladat továbbra is adott. Mennyi a mérete a bitfield-nek?
-
buherton
őstag
-
dabadab
titán
-
válasz
EQMontoya #5198 üzenetére
Konkretan elkezdtem ezt irni, de aztan ugy gondoltam, hogy nem trollkodok ennyire bele a forumba
Ezzel annyi lehet a gond C-ben, hogy ha az eredeti matrixot megvaltoztatjak, miutan visszaadtad a fvptr-t, akkor esetleg problema lehet. Rendes funkcionalis stilusban ez az alapmegoldas egyebkent, es ott meg azzal sincs gond, hogy valaki kirantja alolad a szonyeget (ill. az eredeti erteket).
-
dabadab
titán
válasz
EQMontoya #5176 üzenetére
Valami beágyazott rendszerről van szó, ami a PC-kkel ellentétben az OS-t meg a programokat meg egyebeket nem bootkor olvassa be a RAM-ba valami háttértárról, hanem egyrészt valószínűleg OS egyáltalán nincs, ami program meg fut, az fixen flash memóriában van, nem RAM-ban (ezekben a cuccokban egyébként tipikusasn több a flash, mint a RAM, tehát ha valamit át lehet rakni RAM-ból flashbe, az áltlában jó dolog), márpedig egy const tömb az a program része.
-
don_peter
senior tag
-
don_peter
senior tag
válasz
EQMontoya #5152 üzenetére
Tulajdonképpen egy program generálja le ezt a definíciót, amellyel aztán egy chip felkonfigurálását lehet megoldani.
Az adatszerkezetet eddig nem önmagában, hanem lebontva használtam fel, de szeretném kicsit felgyorsítani a tesztelést, így gondoltam a legenerált definíciót felhasználva gyorsítanám meg a dolgot..Ebből a definícióból csak a hosszabb sorok az értékes adatok, ezeket az adatsorokat egymás után kell elküldenem így a külön álló 0x00-ák nem lehetnek közöttük..
-
DrojDtroll
veterán
válasz
EQMontoya #5136 üzenetére
#include<string.h>
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#define szakmai 0
#define kozossegi 1
#define piaci 2
#define blog 3
FILE *sajat_id;
FILE *log_file;
FILE *html_out;
#define N 500
int main(){
char temp[N], t_str[4][100];
int j, i, t[4], szamlalo;
sajat_id=fopen("drojdtroll.html", "r+");
do{
fscanf(sajat_id, "%s\n", &temp);
if(strcmp(temp, "<p><small><b>szakmai</b></small></p>\0")==0){
fscanf(sajat_id, "%s\n", &t_str[szakmai]);
}
if(strcmp(temp, "<p><small><b>közösségi</b></small></p>")==0){
fscanf(sajat_id, "%s\n", &t_str[kozossegi]);
}
if(strcmp(temp, "<p><small><b>piaci</b></small></p>")==0){
fscanf(sajat_id, "%s\n", &t_str[piaci]);
}
if(strcmp(temp, "<p><small><b>blogok,")==0){
fscanf(sajat_id, "%s\n", &temp);
fscanf(sajat_id, "%s\n", &t_str[blog]);
}
}while(!feof(sajat_id));
fclose(sajat_id);
for(i=0;i<4;i++){
printf("%s ", t_str[i]);
for(j=0;j<N;j++){
temp[i]='\0';
}
szamlalo=0;
for(j=0;j<strlen(t_str[i]);j++){
if(isdigit(t_str[i][j])&& !isalpha(t_str[i][j])){
temp[szamlalo]=t_str[i][j];
szamlalo++;
}
}
printf("%s ", temp);
t[i]=atoi(temp);
printf("%d\n", t[i]);
}
return 0;
}Előre is köszönöm
-
DrojDtroll
veterán
válasz
EQMontoya #5134 üzenetére
csak egy részletet másoltam be, a string le van nullázva, a for megkezdése előtt.
A !isalpha()-t azért tettem bele, mert sima isdigittel nem ment.
for(i=0;i<4;i++){
printf("%s ", t_str[i]);
for(j=0;j<N;j++){
temp[i]='\0';
}
szamlalo=0;
for(j=0;j<strlen(t_str[i]);j++){
if(isdigit(t_str[i][j])&& !isalpha(t_str[i][j])){
temp[szamlalo]=t_str[i][j];
szamlalo++;
}
}
printf("%s ", temp);
t[i]=atoi(temp);
printf("%d\n", t[i]);
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fujifilm X
- Azonnali játékos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Akciófigyelő: Féláron nyit az Ulefone új mindenese
- Motoros topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest