- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
zsambek #5375 üzenetére
Feladat:
6, Határozza meg, hogy a szotar.txt állományban melyik a leghosszabb szó! Ha több,
ugyanannyi karakterből álló leghosszabb szó volt, akkor az ugyanazokat a karaktereket
tartalmazó szavakat (amelyek egymás anagrammái) közvetlenül egymás alá írja ki!
A feltételnek megfelelő összes szó pontosan egyszer szerepeljen a kiírásban!7. Rendezze a szotar.txt állományban lévő szavakat a karakterek száma szerint növekvő
sorrendbe! Az egyforma hosszúságú és ugyanazokat a karaktereket tartalmazó szavak
(amelyek egymás anagrammái) szóközzel elválasztva ugyanabba a sorba kerüljenek!
Az egyforma hosszúságú, de nem ugyanazokat a karaktereket tartalmazó szavak külön
sorba kerüljenek! A különböző hosszúságú szavakat egy üres sorral különítse el egymástól!
Az így rendezett szavakat írja ki a rendezve.txt állományba!Azért akarom berendezni növekvőbe hogy mind2 feladatot egyszerűen tudjam megcsinálni, mert ugye van 2 tömbböm már, egyikbe eredeti szavak sorakoznak a másikba ugyanazzal az indexxel a szavak, csak a szavak már abc-ben vannak tehát egyik tömb 10. eleme: alma, a másik tömb 10. eleme: aalm
6.feladatnál ha növekvőbe raktam akkor annyi a dolgom hogy megnézem melyik a leghosszabb, és azokat kiírom, dupla for, i rámutat az első szó-ra kikeresi j-ből az ugyan olyanokat és aztán kiírom, és amiket megtalált azt ki nullázom és legközelebb nem lesz meg
7. feladatnál meg egyszerre nézem mind2 tömböt, ha megegyezik az abc rend szerinti szó a másikkal akkor fájlba írom azt, amelyik ugyanazzal az indexxel van csak nincs abc-ben
(#5376) EQMontoya: szavak[300][30], 300 szó max 30 karakter hosszú, j megy 300-ig tehát a szavakon ugrál, azért ugye a +1 a következő szó ra akarok rámutatni
-
bandi0000
nagyúr
válasz
zsambek #5357 üzenetére
6. feladatra van valami jó tipped?
Nem tudom hogy kezdjek neki, vagyis oké megkeresem a legnagyobb karakterszámút, az 10, nekem csak az jutott eszembe, hogy az összes 10 elemű szót kidobom egy új tömbbe, és ott kezdem elölről az össze hasonlítgatást, mint az elején, amit megtalált kinullázom és legközelebb nem találja meg, csak ez megint vagy +50 sor
-
bandi0000
nagyúr
válasz
zsambek #5351 üzenetére
megmondom őszintén közbe megcsináltam mialatt válaszoltál
nem hiszem hogy egyre gondoltunk de működik, az az igazság hogy így ránézve egyáltalán nem bonyolult de amíg kiszenvedtem az sok volt, nevetséges de sehol se növeltem a j-t és ez akasztotta meg mindig
for(i=0;i<strlen(szo);i++)
{
j=0;
while(j<26)
{
if(szo[i]==ang[j]) j=26;
else
{
if(szo[i]!=ang[j] && ang[j]=='0') { ang[k]=szo[i]; k++; j=26; }
else j++;
}
}
}igazából még egy kis szövegértelmezési gondom van
2010.10-es érettségit csinálom, anagrammákat kell keresni, első feladat volt a bekért szó különálló karaktereit megszámolni és kiírni, a második a forrásfájlba lévő szavak abc sorrendbe írás, és a 3. meg az hogy kérjek be 2 szót és döntsem el anagramm e, és valahogy nem jön össze a kép, hogy a 2 szó egymásnak anagrammái e, vagy az abc sorrendbe rendezett szavak közül van e anagrammája,
Kérjen be a felhasználótól két szót, és döntse el, hogy a két szó anagramma-e! Ha azok
voltak, írja ki a képernyőre az „Anagramma” szót, ha nem, akkor pedig a „Nem
anagramma” szöveget! -
bandi0000
nagyúr
válasz
zsambek #5349 üzenetére
/*
printf("4.Feladat\n");
printf("Kerek egy szoveget:"); gets(szo); // i=4 1<0
for(i=strlen(szo)-1;i>0;i--)
{
for(j=0;j<i;j++)
{
if(szo[j+1]<szo[j])
{
tmb=szo[j+1];
szo[j+1]=szo[j];
szo[j]=tmb;
}
}
}
for(i=0;i<strlen(szo);i++)
printf("%c",szo[i]);*/hibátlanul rendez, igazából a kiíratást csesztem el, %s-el akartam kiíratni a karaktereket nem %c-vel
de van még egy technikai kérdésem, van egy olyan feladat is hogy bekért szóból állapítsam meg hány különböző karakter van, elvileg angol ABC betűire kéne csak gondolnom, arra gondoltam, hogy felveszek egy 26 elemű tömböt for ezt mindig vizsgálja, hogy a szó mondjuk első betűje benne van e, ha nincs akkor beleírja és így tovább, csak ha ezt a tömböt felveszem, tmb[26], és nem rakok bele semmit akkor mi van? akkor is helyesen tudná vizsgálni? vagy fel kéne tölteni valami karakterrel ami biztos nincs benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest