- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem, BME-n kifejezetten és erősen tiltják a goto utasítás használatát! Ezt a tanárok "halálfejes hibának" nevezik, ha ilyet teszel a ZH-dba, akkor rárajzolnak egy halálfejet (egyébként tényleg rárajzolják, ZH-megtekintésnél pár papíron láttam is
), és arra a feladatra - akármilyen szép is a többi része - eleve 0 pontot adnak. (olyan esetekben is kapsz ilyet, ha nem szabadítod fel a dinamikusan lefoglalt memóriát, amikor kellene, vagy inicializálatlan változóval dolgozol, stb.)
Elképzelhető, hogy régebben volt olyan tanár, akinek nem verték a fejébe, hogy goto-t nem használunk, de szerintem most már selejtezik az ilyeneket.
Pascalt nem is tudom, tanítanak-e még egyáltalán... Villamosmérnöki és Informatikai Karon biztos, hogy nem, ott C-vel kezdenek. De én úgy tudom, hogy még az építészek is alap C-t tanulnak. Pascalról mostanában egyáltalán nem hallottam, hogy valahol tanítanának még BME-n.A lényegre térve nem igazán értem, miért olyan nagyon hibás az elképzelés, hogy kívülről adjuk meg a függvénynek a méretet.
Jahh, de az utolsó bekezdésben azt írod, hogy végül is van elfogadható érvelés erre is: akkor tehát mégis jó úgy?
Az "iterátor" szót lehet, hogy rosszul használtam, de arra az elemre gondoltam, amivel bejárod a tömböt.A goto utasításra visszatérve: tudom, hogy a használata egy undormány-hányadék hiba, és soha nem is tettem, mert direkt meg se néztem, hogy kell azt egyáltalán
De érdekelne, konkrétan milyen szempontból oltári baromság a goto használata. Úgy emlékszem, hogy futásidejű összeomlásokat eredményezhet, meg hasonlókat, de a pontos érveket már elfelejtettem.
(#1442) 3man: értem, köszi. Tehát akkor érdemes mégis kézzel átadni (ha sima C-ben programozol) a tömbméretet, ugye?
(#1446) bama: most mi a kérdés? Egyébként ha ez egy prímtesztelő függvény, akkor szvsz elég furcsa, minek kell 4-gyel shiftelni a számot...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- E-book olvasók
- Motoros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Reklámblokkolók topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest