Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Lenne egy fontos kérdésem:
Van egy rendező függvényem, ami ABC sorrendbe rendezi egy láncolt lista elemeit strcmp stringkezelő függvénnyel.
Viszont ezzel az a baj, hogy a kis és nagy betűket és az ékezetes betűkkel hadilábon áll.
Tehát a nagybetűseket előreveszi, utána jönnek a kisbetűsök névsorrendbe és utána a az ékezetes betűvel kezdődőek.
Ezt hogy lehetne valahogy kijavítani?
A kis és nagybetűs dolgon már dolgozok. A bekért név első betűit nagybetűsítem, így nem lesz belőle baj, de egyelőre még csak az első karaktert tudtam nagybetűsíteni, a szóköz után nem.
Itt mi lehet a baj?uj->nev[0] = toupper(uj->nev[0]);
char *hely= strchr(uj->nev, ' ');
toupper(hely+1);Az utolsó sor tudom, hogy nem jó, csak igazából a memóriacímét adja vissza, nem pedig a a sztring valahányadik karakterét. :\
Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest