- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Gyuri16 #1671 üzenetére
Valamit félreértettél, én nem utasítom el dogmatikusan.
Inkább csak kíváncsi voltam a szempontokra és konkrét példákra, hogy vajon miért jobb, és mi lehet az alternatíva. Hát már kötekedni sem lehet?
Csak felvetettem, hogy lehetnek alternatívák, vajh' miért jobb a goto.
Ez a thread bejövős, végre olvasok igazi érveket is, korábban csak vitatható szempontokat olvastam arra vonatkozóan, hogy miért is jó vagy miért is rossz. Igazából én speciel egyelőre csak batch-programozásnál használtam goto-kat, komolyabb nyelveknél eddig elkerültem, valahogy eddig egyáltalán nem állt rá a kezem/agyam.
Egyébként tuti, hogy néhány kód valóban rövidebb lehetne goto-val (pl. elkerülve a sok if-et, külön függvénybe rakást, stb.), de egyelőre eléggé ódzkodom tőle - lehet, hogy jobb is, ha nem akarok ócsárlást hallani másoktól.Amúgy bírom Linus Torvalds stílusát, az biztos, hogy nem veti csak úgy alá magát véleményeknek.
Ja, majdnem lemaradt az érdemi részre reagálás:
"masodik pontod: szerintem itt dabadab arra gondolt, hogy ha pl valamilyen resourcot fel kell szabaditani return elott. itt egyszserubb a vegere tenni a felszabadito kodot returnnal, es a tobbi helyrol csak gotozni a vegere. persze c++ eseten ezt illik OO szinten megoldani, vagy finally-ban.."
Az utolsó mondatoddal végül is elmondtad, amit akartam mondani.
Ilyen esetben továbbra sem látom semmi értelmét/hasznát/átláthatóságbeli előnyét a goto-nak, mert nem értem, C++ topicban miért is ne feltételezhetnénk, hogy mondjuk destruktorban vagy más metódussal intézzük el az erőforrások felszabadítását, stb... vagy megint máshogy, akár egy mezei globális függvénnyel...
Nem épp a sűrűn ismétlődő feladatok elvégzésére szoktunk például függvényeket írogatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sorozatok
- Androidos tablet topic
- Revolut
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó Lego Star Wars - Mandalorian Fang Fighter vs Tie Interceptor (75348)!
- Asus AM1M-A AMD AM1 alaplap + Quad Core AMD Sempron 3850 Processzor
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Logitech G923 PS5/PC + Váltó + playseat brake pedal + 3D mod
- Samsung Odyssey G40B 27" 240Hz 1ms IPS G-Sync full HD pivot HDR10 gamer monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest