Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timoboy
tag
Sziasztok!
Növényes akváriumom "újra telepítése" van folyamatban. Első sorban még gyűjtögetés van...
Az új arculatba tervezem, hogy a fák formáját kb. három darab 10-15 cm hosszúságú bonsai fa adná.
Ehhez kérném a segítségeteket. Biztosan akad köztetek olyan, akinek valamilyen oknál fogva esetleg elszáradt, vagy nem maradt meg eme csodálatos növény.
Kérném, aki már nem boldogul vele, illetve akinek van olyan elszáradt (10-15 cm hosszú) bonsai fája, ne dobja ki!!!! Újra életre kelhetne nálam, egy szép növényes akváriumban.
Természetesen még fizetnék is érte!Előre is köszönöm!
(Ha van köztetek, aki tudna ilyet, kérem, hogy privát üzenetben válaszoljon!!!)
Üdv, Tomi
-
Zedroxine
tag
Sziasztok!
Én is az újdonsült és lelkes bonsai amatőrök klubbját erősítem immáron
Nagyon nézegettem már a bonsaiokat, és ma belefutottam egy pár Ficusba a Tacskóban, Ez az egyed tűnt a legegészségesebbnek. Itt egy album (6 kép) róla: [link]
Némi segítséget kérek. A földje elég puhának tűnik,de nincs az a tipikus föld érzése. Átültetés gyanús? Ha igen a kérdés mikor? Valamint abban kérnék némi helpet, hogy attól az egy szem satnya hajtástót amit le is fényképeztem szabadítsam meg most? Vagy várjak még vele? Egyátalán úgymond alakítás szempontjából "piszkáljam meg" vagy várjak vele tavaszig? Valamint ihlet nélkül állok, hogy milyen stílusú fácskát lehetne belőle varázsolni, szóval 1-2 alakulgató fácskát megnéznék a tieitekből is ^^. Tervezek még egy Kínai szilt is beszerezni de az szerintem csak tavasszal lép életbe.
Bonsai eszközök hiányában ilyen kicsi fácskánál használhatóak/helyettesíthetőek-e a spéci eszközök? Vagy intézzem minél hamarabb a "Starter toolkit-et?"
A segítséget előre is köszönöm
-
Sequadon
tag
-
Vigneau
félisten
Talajcserével inkább megvárnám március végét. Most kezdődik a vegetatív időszak, könnyen megadhatjuk nekik a kegyelemdöfést egy idő előtti átültetéssel.
Hiába, én már pár bonsai-t áttessékeltem a másvilágra. Viszont a Ficus Benjamina és Ginseng igen jól bírja, a Retusa kevésbé, de akad nálam már túlélő példány belőle is.
-
Zotya21
senior tag
hát nekem retusám még nem volt, csak sima nem tom ilyenem van amit mindenhol árulnak szobanövénynek , talán benjamina
de én azt tavaly télen mivel meguntam hogy fel van nyúlva fogtam kiszedtem levágtam a törzsét kb 10 centire meg átültettem é kihajtott kb 20 helyen tavasszal
-
markyy
újonc
szia
próbáltam lyukakat csinálni benne..annyira már talán nem is durva a penészedés. A mohát már régebben leszedtem róla pont amiatt, mert nem akartam, hogy pangjon benne a víz. Megpróbálom még jobban elnyújtani a locsolást és megvárom, hogy jobban kiszáradjon. Leveleit nem mondanám, hogy sárgulna, de peregnek mostanában de gondolom az ősz miatt is. A hullás mellett sok új levél és hajtás is jön. Várok egy kicsit és meglátom mi lesz. Ha nem változik cserélhetek most talajt? -
Zotya21
senior tag
szia
szerintem nem elég vízáteresztő a földje aztán pang bent a nedvesség és megtelepedett rajt valami
próbálnék bele mondjuk óvatosan lukakat bökni és homokot rakni bele hogy jobb legyen a víz elvezetése, meg csak akkor öntözném ha már kicsit megszáradt földjeaztán ha utána is penészes megpróbálnám kicserélni az egész földjét és lemosni a gyökereit, bár nem tudom milyen fajta e, bírná e ezt ősszel
amúgy ficus retusa ?
jah visszaolvasva az
levele nem sárgul ?
elrohadt volna rajt a moha ? -
Zotya21
senior tag
szia
hát iylenem még sose volt de metszeni szerintem bármikor lehet amikor úgy érzed hogy kicsúszik a kezeid közül annyira megindult
én minden fámat felülről öntözöm eddig szerették én idén rászoktam a marhatrágyára, azt teszek a föld tetejére havonta kicsit aztán majd víz leviszi
de nemtudom a te fád mit bír
de én nagyonsokáig nem trágyáztam csak évente átültettem őket igaz minden évbe így kicsit visszaestek de hát ez van
hát ha megnézed mennyi fényt igényel akkor ki kell rakni olyan helyre
én úg vettem észre kint a levelei is szebbek a fáimnakde pl a sima ficus amit mindenhol árulnak az meg nem szereti ha kiteszem
-
nauro
aktív tag
Sziasztok.
Még télen kaptam egy Serissa címkés bonsait, ami sajnos elfagyott. Viszont a törzse mellett kinőtt egy új hajtás, amit most már fél éve nevelgetek. Kérdésem az lenne, mikor érdemes őt metszeni, valamint ilyen fiatalon hogyan érdemes öntözni, tápanyagozni? Azt olvastam már, hogy egy éves kora után érdemes kirakni szabad levegőre a gyorsabb növekedés érdekében.
Kép a jelenlegi formájáról
Köszönöm a tippeket -
flegga92
senior tag
Nekem kint van és én szinte mindig áztatom. A nagy kánikulába reggel beáztattam estére már teljesen száraz volt így ment bele megint. A tápanyag kimosódástól azért nem tartok, mert mindig ugyan abban a vödör vízben van áztatva, így egy idő után a kimosott tápanyag visszakerül. Illetve ez a vödör vizet mindig az akváriumból pótlom ezt nagyon szeretik a növények. Bármit meglocsolok ezzel szárnyra kap
-
markyy
újonc
-
Zotya21
senior tag
retusát nekem is be kellene szereznem mert szép léggyökereket tud növeszteni
nekem ilyen sima van amit mindenfelé árulnak talán benjamina
de ha úgy viselkedik mint a retusa akkor tényleg ne legyen túl nedves mert egyből sárgulni meg potyogni kezd a levele
az áztatós dolog sokak szerint nem túl jó ötlet én még nem tapasztaltam mer mindig felülről öntözöm a fáimat
szerintem amúgy ez simán megvan 10 éves
ha tudsz spanyolul XD bár nem hiném, magyarországon nem túl elterjedt nyelv
(én se tudok inkább csak nézni szoktam)
akkor youtubeon van egy david cortizas nevű emberke az nagy fikuszos
asszem kiriyu-t is rak az akadamába hogy savanyúbb legyenén mnodjuk még sose vettem akadamát mert nincs lyan értékes fám hogy érdemes legyen venni neki
-
Vigneau
félisten
Szia!
A speciális bonsai földet használom már egy ideje, nekem bevált.
Arra figyelj ennél a fajtánál, hogy a vízadagolás ne legyen túl intenzív. Egyet sajnos már nem tudtam megmenteni emiatt. Valamint a túl erős napfényt sem igazán kedveli...
Tápozni ilyenkor 2x egy hónapban kell, ha jön a vegetálás, akkor pedig 1x havonta.
Vigi
-
markyy
újonc
Sziasztok!
1 hete szülinapomra kaptam egy bonsai fát. Megállapításom szerint egy fikusz retusa, de lehet tévedek. Kicsit alakítgattam rajta, hogy számomra tetszetősebb legyen.Tettem rá mohát is, hogy szebb legyen és csináltam alá egy kavicságyat a pára miatt,de kezdő bonsai tulajdonos vagyok szóval szeretnék kérni pár tanácsot, hogy gondozzam ezt a fajtát mire figyeljek, esetleg mit alakítsak rajta stb. Szeretném majd átültetni is, de megvárom vele a tavaszt. Jelenleg nem akadamába van ültetve és én is valami speciális bonsai földet vettem hozzá. Szerintetek az is jó? Vettem hozzá tápoldatot is (Garri bonsai tápoldat) remélem az jó lesz. Várom a tanácsokat -
Pá
addikt
köszi szépen.
nekem elsősorban azok a fajták tetszenek, amiknek pici levelei vannak, de abból minél több.sajnos úgy látom pont azok a macerásabbak...
3 lehetséges helyszín van a lakásomban, egyik sem túl ideális. (mind a 3 helyre szeretnék tenni valamilyen növényt, csak próbálnám megtalálni hova melyik lenne ideális)
1. Polc az ablak mellett. Mivel ugyanazon a falon van, mint az ablak, így közvetlen napsütést sosem kapna, csak szórt fényt és abból sem olyan nagyon sokat, mivel inkább a sarokban van az egész. Ráadásul a polc alatt 20 centivel ott a fűtőtest, ami télen problémákat okozhat.
2. Az ablak másik oldalán ugyanilyen polc. Itt sokkal több a fény, (napi 2-3 óra direkt napfény is) és nincs alatta fűtőtest.
3. Az ablakkal szemben a szoba másik oldalán (kb 5 méterre). Egy beépített szekrényben lenne kb 40x40x40cm-es boxban, aminek csak az eleje nyitott. Szóval természetes fény nincs sok. De a box tetjében van egy spotlámpa, azzal tudom világítani naponta pár órát, ha szükséges.
-
Vigneau
félisten
Ficus Ginseng, Ficus Benjamina és a Porcsinfa elég igénytelen. A középsőt pl. könnyű saját magadnak is prebonsaiként nevelgetni. Némi kihívást jelent a Sagarethia, de ha elkapja a fonalat, akkor viszonylag jól bírja, csak víz kell neki.
Tapasztalataim szerint kerülni kell a Zelkovát és Borsfát - legalábbis nálam, panelban kifingottak.
-
Zotya21
senior tag
szia hát jó hogy van iylen de nem nagyon ír ide senki
nem tudom panelben még sose laktam de talán a ficus fajták kibírják nagy
a ficus retusát érdemes venni annak szép léggyökerei lesznek egy idő utánmást nem nagyon tudok
talán még a szobapuspáng se azom még nem volt soha
nehéz olyat találni ami kibírja egész évben ottbent
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj SSD-k!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest