- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Talajcserével inkább megvárnám március végét. Most kezdődik a vegetatív időszak, könnyen megadhatjuk nekik a kegyelemdöfést egy idő előtti átültetéssel.
Hiába, én már pár bonsai-t áttessékeltem a másvilágra. Viszont a Ficus Benjamina és Ginseng igen jól bírja, a Retusa kevésbé, de akad nálam már túlélő példány belőle is.
-
Zotya21
senior tag
hát nekem retusám még nem volt, csak sima nem tom ilyenem van amit mindenhol árulnak szobanövénynek , talán benjamina
de én azt tavaly télen mivel meguntam hogy fel van nyúlva fogtam kiszedtem levágtam a törzsét kb 10 centire meg átültettem é kihajtott kb 20 helyen tavasszal
-
Zotya21
senior tag
szia
szerintem nem elég vízáteresztő a földje aztán pang bent a nedvesség és megtelepedett rajt valami
próbálnék bele mondjuk óvatosan lukakat bökni és homokot rakni bele hogy jobb legyen a víz elvezetése, meg csak akkor öntözném ha már kicsit megszáradt földjeaztán ha utána is penészes megpróbálnám kicserélni az egész földjét és lemosni a gyökereit, bár nem tudom milyen fajta e, bírná e ezt ősszel
amúgy ficus retusa ?
jah visszaolvasva az
levele nem sárgul ?
elrohadt volna rajt a moha ? -
flegga92
senior tag
Nekem kint van és én szinte mindig áztatom. A nagy kánikulába reggel beáztattam estére már teljesen száraz volt így ment bele megint. A tápanyag kimosódástól azért nem tartok, mert mindig ugyan abban a vödör vízben van áztatva, így egy idő után a kimosott tápanyag visszakerül. Illetve ez a vödör vizet mindig az akváriumból pótlom ezt nagyon szeretik a növények. Bármit meglocsolok ezzel szárnyra kap
-
Zotya21
senior tag
retusát nekem is be kellene szereznem mert szép léggyökereket tud növeszteni
nekem ilyen sima van amit mindenfelé árulnak talán benjamina
de ha úgy viselkedik mint a retusa akkor tényleg ne legyen túl nedves mert egyből sárgulni meg potyogni kezd a levele
az áztatós dolog sokak szerint nem túl jó ötlet én még nem tapasztaltam mer mindig felülről öntözöm a fáimat
szerintem amúgy ez simán megvan 10 éves
ha tudsz spanyolul XD bár nem hiném, magyarországon nem túl elterjedt nyelv
(én se tudok inkább csak nézni szoktam)
akkor youtubeon van egy david cortizas nevű emberke az nagy fikuszos
asszem kiriyu-t is rak az akadamába hogy savanyúbb legyenén mnodjuk még sose vettem akadamát mert nincs lyan értékes fám hogy érdemes legyen venni neki
-
Vigneau
félisten
Szia!
A speciális bonsai földet használom már egy ideje, nekem bevált.
Arra figyelj ennél a fajtánál, hogy a vízadagolás ne legyen túl intenzív. Egyet sajnos már nem tudtam megmenteni emiatt. Valamint a túl erős napfényt sem igazán kedveli...
Tápozni ilyenkor 2x egy hónapban kell, ha jön a vegetálás, akkor pedig 1x havonta.
Vigi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest