Új hozzászólás Aktív témák

• Tuomas

addikt

Sziasztok!

A napokban vettem egy kis bonsait, fajtáját tekintve Bórágófa (Carmona mac). Szeretnék segítséget, vagyis inkább hasznos tanácsokat kérni, mivel ez az első bonsaiom. Sokat olvastam már róla, addig nem is akartam megvenni, amíg nem tájékozódtam, viszont az interneten sok ellentmondásos illetve nem egyértelmű információt találtam.
    A "szereti a nedves földet, de a nem szabad túlöntözni" között mi az egyensúly? Úgy értem: Heti hányszor kell megöntözni? Olvastam olyat is, hogy vízbe kell áztatni a növényt fél-2 órára, a tálkája tetejéig. De ezt is hány alkalommal?
    A metszésénél mire kell figyelni, hogy szép formás fácska váljon belőle? Mikortól érdemes metszeni, és hogy?
    A tápanyag bevitelnél azt olvastam, hogy tavasszal, nyáron 2 hetente egyszer, ősztől havonta egyszer, és jobb a szilárd tápanyag, mert az áztatásnál fokozatosan oldódik ki. De itt is figyelni kell az optimális mennyiségre.

Ha valaki tudna tippeket, ötleteket adni, és hogy mire figyeljek oda, milyen hibákat kerüljek el, megköszönném!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés