- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Pant* rant
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Klaus Duran: 2025 dude
Új hozzászólás Aktív témák
-
arminlok
senior tag
Az elején nekem is hozott kapásból ujakat de aztán valami nagyon nem tetszett neki A második kihajtás utáni lehullatáskor 3 levél maradt rajta mikor kihelyeztem az erkélyre de azok azóta is megvannak. ( a legelső lehulaltásnál maradék nélkül az összeset ledobta) Ebből következtetek arra, hogy az alacsony páratartalom magas hőfok és kevesebb napfény következménye volt ez de föleg a legelsőé. Teleltetni is kint fogom csak még nem tudom, hogyan, hogy ne fagyjon el. Én azt tanácsolom ha van lehetöséged ( erkély
) akkor tedd ki őket. De a kavicsos dolgot is megpróbálhatod ártani nem fog. A lényeg hogy a tálban lévö viz ne érintkezzen a földdel (ezért kellenek a kavicsok ).
-
arminlok
senior tag
Nekem a kínai szilnél volt ez decemberben kaptam akkor még erös sötétzöld levelei voltak de aztán lehullatta az összeset majd ujra hajtott és ezt megcsinálta mégegyszer most kitettem az erkélyre és ahogy nézem ezek jó erős levelek lesznek szerintem a páratartalomhoz van köze. (én még permeteztem is midnen nap kétszer de a panel légkör nem igazán tetszett neki, meg lehet a nonstop 25 fok se)
-
nyuszika0216
csendes tag
A kavics is remek ötlet, de mindig legyen elég nedves.A kavicsos-granulátum szerűség lehet akár akadama is. Ha vöröses barna színe van. Ha nem, akkor valóban csak apró kavics. Ha tudsz, majd tegyél fel képet a sárguló levelekről, mert ennek több oka is lehet. Illetve a talajról, így meg lehet nézni szükséges-e az átültetés.
-
nyuszika0216
csendes tag
Szia!
A Borágófa melegigényes, örökzöld bonsai. Világos helyet és magas páratartalmat igényel, óvjuk a huzattól, hirtelen hőmérsékletingadozástól. Tavasztól őszig minimum 20 fokos hőmérsékleten tartsuk, télen se csökkenjen 16 fok alá. Vízigényes, talaját nedvesen kell tartani, de ne hagyjuk vízben állni, mert gyökérzete könnyen kirohadhat. Tápanyagutánpótlásra kéthetente, télen havonta egyszer van szüksége.
Nagyon szép, apró, fehér virágait szinte folyamatosan hozza, ha jól érzi magát környezetében.
A magas páratartalmat szobai üvegházba helyezéssel lehet a legjobban elérni. Fontos a rendszeres "szellőztetése". Ha erre nincs mód, naponta állott vízzel permetezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest