- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
Azon keveseknek, akik asztali gépükön Linux alatt BOINC-ot is futtatnak és UPS-sel védik a gépüket a hálózati áramkimaradások ellen, írtam egy szkriptet, amivel akkumulátoros üzemben szüneteltetni lehet a BOINC számításait, ezáltal megnyújtva némiképp az akksis üzemmel áthidalható időszakot. A parancsfájl tartalma:
#!/bin/sh
# Script for suspend BOINC activity while computer powered by UPS.file="/var/lib/boinc-client/gui_rpc_auth.cfg" # the file where you keep your password
passwd=$(cat $file)for url in $(boinccmd --passwd "$passwd" --get_project_status | sed -n 's/\s*master URL: //p')
do
boinccmd --passwd "$passwd" --project ${url} suspend;
doneA fájlba illesztés után az állományt futtathatóvá kell tenni, és meg kell keresni a módját, hogy áramszünet esetén automatikusan lefusson a szkript. Én Eaton UPS-t használok, a gyári felügyeleti szoftver (IPP) biztosít parancsfuttatási lehetőséget egyes eseményekhez rendelve, így meg tudtam oldani a számítások felfüggesztését.
A normál üzem helyreálltával persze jó lenne automatikusan folytatni a számításokat. Ehhez az előző tartalmat egy másik állományba kell menteni - vagy egyszerűen az előzőt lemásolni majd átnevezni -, és mindössze az utolsó előtti sor "suspend" parancsát kell benne a "resume" parancsra átírni.
Az UPS-sel áthidalható időszak elsődlegesen az akkumulátor kapacitásától és a kiszolgált eszközök teljesítményfelvételétől függ, ez nyilván konfiguráció függő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest