- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sőt! 6.3.10-es tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit
MAX OS X -
6.13.9 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
Záródik az olló...
6.12.41 tesztverziók
Linux 32bit
Linux 64bit -
A fejlesztői ág is belehúzott (mintha versenyeznének, hogy ki ad ki több új verziót
).
6.13.8 tesztverziók
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
A 'stabil' ágon még mindig mennek tovább a fejlesztések...
6.12.41 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
6.12.39 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
Megjött a MAC OS X-es 6.13.6-os tesztverzió is.
Nimrod: biztosat nem tudok mondani, de mivel a számítási sebességbe magának a keretproginak nem sok beleszólása van (ezt a különböző projektek programozói oldják meg a különböző számítási modulokkal); így szerintem sebességben nem hoz újdonságot.
-
Nimrod
addikt
Van valami érezhető, feldolgozásbeli eltérés is, vagy csak inkább dizájnváltás?
-
És a Linux-osokat sem felejtették el...
6.12.38 tesztverziók
Linux 32bit
Linux 64bit -
Felváltva jönnek a különböző verziók; hol a régebbi, hol az újabb családba. Most épp ez utóbbi van soron:
6.13.6 tesztverziók
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit -
Ha egy üzlet beindul...
6.12.38 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
Újabb frissítés a 6.12-es ághoz is; vagyis 6.12.37 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
Új 6.13.4 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
Ric4m0nd
aktív tag
Az OS-el idáig maximálisan elégedett vagyok. A normál Boinc projectek pl. WCG hibátlanul futnak. A rendszer újszerű erőforráskezelése miatt lehet, hogy gyorsabban is végeznek.
Eddig csak az LHC vs Virtualbox-al nem tudtam boldogulni. Feltételezem, hogy az a gondja, hogy felhasználói fiókként "boinc_master" telepítettem, és nem programként. Szeretek kísérletezni! -
Ric4m0nd
aktív tag
Futtatja valaki az LHC projektjét (Test4Theory) Win8 alatt Boinc és VirtualBox kombóval?
-
Ric4m0nd
aktív tag
Megoldottam!
Telepítésnél ki kell választani, hogy külön profilt készítsen Boinc ahol zavartalanul működhet.
"Protected application execution" - Run project applications under an unprivileged account. This provides increased protection against faulty applications, but it may cause graphics to not work with older applications.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Próbáltátok már telepíteni a Boinc 6.12.34-et Windows 8 Developer Preview alá?
Telepítés (admin joggal) közben azt a hibaüzenetet dobja, hogy - "failed to add user to the "boinc-admins group" (BOINC Master) -
6.13.2 helyett 6.13.3 tesztverziók jöttek:
Windows 32bit
Windows 64bit -
Naveno
tag
Ok, megvan.
A két kártya berakása után le kell pucolni az összes ATI-s szoftvert, restart, legújabb driver fel, restart, legújabb driver még egyszer, restart, és menni fog.
Azért nem látta a BOINC a másikat, mert csak egyszer tettem fel a vga drivert, és csak az egyikhez rakta fel azt. A másik a windows-ba építettel ment. Kétszer kell feltenni ugyanazt a drivert.
-
Naveno
tag
Sziasztok, remélem valaki még benéz ide.
Milkyway@home-t szeretnék futtatni a meglévő 6970 mellett egy 4850-en is, ugyanabban a gépben.
Akármelyik kártyát rakom akármelyik slotba, akárhogy állítom a desktopon a felbontást (és hogy kiterjessze-e a második képernyőre is az asztalt), akármelyik kártyára van téve a monitor, a BOINC csak egy kártyát lát.(igen, tudom, hogy csak egy második monitor csatlakoztatása után tud számolni a 2. kártya, ezt meg is oldottam 3 ellenállás beiktatásával, egy dvi->vga átalakón.. ez ok)
6.12.33-as BOINC, 64 bites windows7, i7 920, 3x4gb ddr3 a felállás.
a cc_config.xml-ben is be van lőve, hogy használja az összes gpu-t. (hiába, mert indításnál fel se ismeri)
bárkitől bármilyen ötlet?
-
Ric4m0nd
aktív tag
80 majd 66 órás becslés után 22 óra alatt befejezte a számítást a Test4Theory munkacsomagja. Virtuális környezetben futtatva tehát elég pontatlan a behatárolás. Mindez egy szálon/magon történt 3.5Ghz-es frekvencián. Mellette párhuzamosan további hét szálon WCG munkacsomagok váltogatták egymást. Alprojektektől függően 1-6 óra alatt futnak le.
-
válasz
Ric4m0nd #769 üzenetére
Egy kicsit BOINC-osabb megközelítésben és az alapfelvetéshez csatlakozva:
A BOINC annyi csomagot tud egyszerre párhuzamosan feldolgozni, futtatni, amennyi magot érzékel az operációs rendszer (akár fizikai-, akár virtuális magról van szó (de egy ideje már a GPU-t is tudják terhelni, így ez is hozzáadódhat)).
Ezen kívül a BOINC megfelelő beállításainál ezt az értéket lehet csökkenteni (értelemszerűen növelni nem); akár konkrét számmal, akár %-os értékkel ("On multiprocessors, use at most" beállítási lehetőségnél).Egyébként újabb 6.12-es frissítés jött:
6.12.35 MAC OS X tesztverzió -
Ric4m0nd
aktív tag
Gyakorlatilag úgy működik a Hyper Threading technológia, hogy az adott (pl. 4db) fizikai maggal rendelkező processzor magonként két teljes munkafolyamatot futtatnak párhuzamosan/szimultán. Az i7 2600 processzor esetén 4 fizikai maghoz 4 virtuális mag tartozik. Operációs rendszerek úgy érzékelik, hogy 8magos processzorral van szerelve a rendszer.
Feltételezem, hogy a netbookod processzora 2db fizikai maggal rendelkezik és HT-t nem támogatja, vagy 1magos HT-vel, ezért tudsz egyszerre két munkacsomagot futtatni a Boinc-ban.
-
Nimrod
addikt
válasz
Ric4m0nd #767 üzenetére
Ezt a több szálon futtatást nem annyira értem. Nálam úgy van, hogy egyszerre 4-5 csomag van letöltve (4 projektet futtatok), de max csak kettőt futtat egyszerre, addig a többi pihen. Az időt azt be tudom állítani, hogy mikor váltson a többire, de arra nem jöttem rá, hogy az egyszerre végzett mennyiséget hol szabályozhatom.
Megjegyzem, ez csak egy alap kis netbookon fut. -
Ric4m0nd
aktív tag
LHC2.0 Test4Theory csomagját először 80munkaórának saccolta, majd 2 óra futás után 66-ra módosult a becslése Boinc 6.12.33-nak az I7-2600-as gépemen. Ha végez vele megmondom pontosan mennyi idő alatt számolta ki.
Nyolc szálon futtatok különféle projekteket, így a teljesítmény megoszlik. TDP határain belül a processzor 3.5 és 3.8 Ghz frekvencia tartományban dolgozik Turbo Boost 2.0-val. Virtual Machine-hez a Sandy Bridge i7 támogatja a VT-x, és VT-d technikákat, emiatt gyorsabban számol. Climateprediction általában 365-napos munkacsomagot tölt le. Ezt 10 nap alatt teljesítette a gép úgy, hogy egy magot(szálat) hajtott.
Jelenleg Win7 SP1 64-biten dolgoztatom, időnként Xubuntu, Mint-XFCE rendszeren is tesztelem. 3.1-es kernel hoz újításokat a virtualizációban amiért érdemes kipróbálni.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sikerült! VM telepítése után hozzáadtam LHC2.0 projektet Boinchoz, majd a 220Mb-os munkacsomag letöltése után magától beindította a VirtualMachine-t és lefuttatta a CERN beállításait. Külön VM ablakban fut és csak egy CPU magot/szálat használ.
Ez az instrukció segített
After installing Virtual Box you do not need to launch or run the VirtualBox application or create a virtual machine yourself. T4T will manage that on its own. -
C0d3r
addikt
Csak sikerült az oldalról kibogarászni:
"Why do we need a virtualization application?
This project runs very large CERN software packages with complex dependencies that cannot be easily ported to all the volunteers' operating systems (Windows, GNU/Linux and Mac OS X). For this reason, we use a virtualization solution, which enables us to run complex codes independently of your platform. Additionally, using virtualization adds an extra layer of security, as if something goes wrong in the code execution this will not affect your computer."
FAQ -
Ric4m0nd
aktív tag
Futtatjátok már az LHC@home 2.0 projektjét?
http://boinc01.cern.ch/test4theory/
Választ keresek arra a kérdésemre, hogy miért javasolják VirtualMachine használatát ennél a projektnél, és miért nem lehet szimplán csak a Boinc-hoz hozzáadni a többi mellé.
Egyetlen indoknak csak annyit találtam, hogy ne zavarja a többi projektet.
Ez viszont olyan "általánosítás", hogy bármelyik projektre rámondhatnánk. -
Kiegészítés C0d3r írásához, vagy pontoisabban a megértéséhez egy konkrétabb példán:
Adott egy böngésző, aminek az első része után elkészítik és éppen kiadják a második előzetes (alfa/prealfa) verzióját, de már a harmadik részen dolgoznak, miközben még egy-két fontosabb hibát javítanak az első részen is. Vagyis a projektek más prioritással működnek, így osztják meg a fejlesztőiket. A legrégebbihez már csak egy-két ember kell (de azok is inkább csak amolyan másodállásban, és csak kódolók), a középsőhöz még kell jónéhány ember, hiszen még sok simítanivaló, hibajavítási meló akad (főképpen kódolók, teszterek); a harmadik projekthez szintén sok ember kell, bár másmilyen tudással (fejlesztők, dizájnerek, tervezők, ..., és néhány kreatívabb kódoló).
De így működik a BOINC projektje is. Vannak, akik az előző verziós hibákat javítják, vannak, akik az aktuálissal foglalkoznak; és akadnak, akik a jövőbeli főverziókat tervezgetik. Az meg, hogy valami tesztverzió, az csak annyit tesz, hogy nem tudták letesztelni, és amíg X idő után a tesztelők nem találnak fontosabb hibát, addig nem minősítik ajánlottá. Az új főverziós esetben ez inkább még hibák nagy számát jelzi; de a régebbi főverziónál ez csak annyit jelent, hogy amit az előzőnél találtak hibát, azt javították, és remélik, nem jön ezen javítással együtt elő egy újabb. -
Nimrod
addikt
Ilyet sem láttam még. 6.13 van XP-s gépen és arra lettem figyelmes, hogy nem fut a program. Magától kilépett valamiért.
-
Csak a nyelvi részhez szólnék hozzá: ez sajnos már sok ideje a BOINC hibája. Amíg még nem volt központi szerveres nyelvi megoldás, addig készült mindig 1-2-féle magyarítási verzió is (amit nem a hivatalos oldalról lehetett letölteni, hanem a készítőktől); amióta viszont központilag megy a dolog, azóta vannak ezek a félig-meddig fordításos megoldások is. Persze, ez nem a fordító(k) hibája, hanem egyszerre több összetevőé is.
Egyrészt a BOINC főverzió váltásnál mindig változnak a menüelemek, plusz dolgok jönnek be, máshová lesznek elrakva bizonyos már lefordított dolgok, ....; és a fordításnál az új verzióban még a régi verzió nyelvi fájljait használják. Így sok már lefordított rész visszafordítódik; az újaknál esélytelen, hogy magyar lehessen; és az állandó változásnak köszönhetően bizonyos korábbi fordítások az újabb verziókban már kilógnak.
Másrészt a nyelvi felületre való belépés sem egyszerű; ráadásul ha sikerülne is eljutni a fordítandó részig, és le is fordítasz pár részt, attól az még nem lesz lefordítva; hiszen valakinek engedélyeznie is kell ezt a fordítást. Mivel viszont alig van engedélyezésre jogosult hazánk részéről, és azok sem mindig lépnek be; így ez sem egy gyors folyamat.
Vagyis a honosítás nem egy egyszerű folyamat, nem is tökéletes (hiszen a fordítandó elemek között nincs is minden felsorolva), és nem is gyors. Ennek köszönhetően mindig lesznek angol szövegek benne. Ha pedig a fordítók megunják ezt a sok szivatást (én már nagyjából egy éve leléptem), akkor nem is dolgoznak, aminek köszönhetően egyre kevesebb lesz a magyar rész is benne.De hogy legyen egy kis pozitívum is: frissültek a 6.12-es verziók is; vagyis ...
6.12.34 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit -
Ric4m0nd
aktív tag
Kösz az információt! Véleményem szerint úgy lehetne a legkönnyebben kihasználni/terjeszteni, ha el lehetne menteni a népszerűbb (chrome, firefox) böngészőkben kiegészítésként (app, extension), majd a felhasználó szinkronizálná a fiókjával így több gépet is használva automatikusan futnának a munkacsomagok.
-
C0d3r
addikt
Egy kis érdekesség:
A BME egy igen jó ötlettel állt elő, létrehozták az első webalapú BOINC projektet. Csomagok a böngészőben futnak le, semmilyen program telepítését nem igényli.
További információk a wikin és a projekt főoldalán; Kipróbálni itt lehet -
6.13.1 további tesztverziók:
Linux 32bit
Linux 64bit -
6.13.1 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
Ric4m0nd
aktív tag
Támogatom az előttem szólót! A fejlesztésekkel hatékonyabb lesz a feldolgozás.
Tegnap telepítettem volna a régebbi Boinc-ra az új verziót, de az .msi csomag korrupt volt, ezért újrahúztam az egész operációs rendszert.Most újult erővel hajtja 8 szálon a munkacsomagokat az i7-2600
-
C0d3r
addikt
6.12.33-as verzió ajánlottá lépett elő.
Version 6.12.27 - 6.12.33 (released: 14 June 2011)
New: Allow specifing application level non-cpu-intensive applications
New: Detect BOINC Specific browser cookies for Mozilla Firefox 4/5 and Google Chrome
Fix: Numerous CPU/GPU scheduling fixes
Fix: Numerous work-fetch fixes
Fix: Correct account manager opaque data field type in RPCs
Fix: Reduce the number of times the new notice ballon is displayed
Fix: Do a better job of process clean-up
Fix: Startup and shutdown logic cleaned-up -
C0d3r
addikt
válasz
Ric4m0nd #738 üzenetére
Még nem sikerült beregisztrálni, meghívó kell hozzá.
Remélem minél előbb megnyitják újra a regisztrációt. Amúgy van munka.
Projekt oldal: http://boinc01.cern.ch/test4theory
Szerver állapot: http://boinc01.cern.ch/test4theory/server_status.php -
6.12.33 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
C0d3r
addikt
Itt van erről egy hozzászólás.
LHC++@Home, kíváncsi vagyok mi sül ki ebből. -
Meg a 32-es is, ráadásul teljes családdal...
6.12.32 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit
MAC OS X -
Nimrod
addikt
Nagyon meglepődtem amikor statisztikáknál megláttam, hogy a napokban megvolt az első LHC-s csomagom is.
De sajnos azóta semmi és nagyon kicsi csomag lehetett, hogy nem vettem észre amikor dolgozott rajta. -
Sőt, már 31-es is...
Az új tesztverziók letöltései:
6.12.30 - Windows 32bit
6.12.30 - Windows 64bit
6.12.31 - Linux 32bit
6.12.31 - Linux 64bit -
De lehet, hogy megállnak (legalábbis egy kis ideig), mert most törölték az előzőeket (6.12.29).
Tegnap még fent voltak a szerveren, most meg nincsenek - még nem láttam ilyen lépést tőlük, mert ha valami nem az igazi, akkor is kint hagyják; de ez annyira nagyon rossz lehet, hogy már se híre, se hamva. -
Újból frissülés...
6.12.29 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
A BOINC alapból olyan, hogy alacsony prioritáson fut; vagyis ha valaminek jobban kell a teljesítmény, akkor lecsökken a teljesítménye/leállítja magát (beállításoktól függően). Ez minden BOINC verziónál így van; vagyis a gond csak annyi lehet, hogy valamiért nem indul vissza. Ez lehet attól is, hogy olyan beállításai vannak, amik alapján egy bizonyos CPU használat felett megtiltja az újraindulást; vagy attól is, hogy a 'használatban van' részen belül úgy lehet beállítva (nagyon sok (és egyre több) érdekes beállítási lehetőség van, aminél korlátozzák a BOINC működését - érdemes belenézni a honlapjukon a Felhasználói fiókon belül a Számítási beállítások részt, nagyon sok 'hülye' beállítás van alapból, ráadásul ezek egy része 'hülye' értékeket kapott).
Egyébként a 6.12.27-es tesztverzió-család nem volt hosszú életű; máris itt vannak a 6.12.28-as tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit
MAC OS X -
Nimrod
addikt
Én ezt nem értem. Felraktam ismét egyik gépre a 6.12.26 verziót, amiről korábban leszedtem, mert egyszerűen megállt feldolgozás közben, a beállításoktól függetlenül.
Most ismét hasonló gondja volt, gyakorlatilag ha úgy érzékelte, hogy valaminek jobban kell a teljesítmény, akkor fogta és felfüggesztette a feldolgozást, aztán vagy folytatta, vagy nem.
Így ismét inkább leszedtem és hagyom csak a netbookon futni, az legalább biztos. -
Új 6.12.27 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
C0d3r
addikt
Megjelent a már régóta fejlesztés alatt álló 6.12, ajánlott verziója!
Aki feltelepítette amikor még tesztverzióként futott, annak nem kell letöltenie ismét.6.12.26
Windows 32 bit / 64 bit
Linux 32 bit / 64 bit
MacOS XVersion 6.12.26 (released: 17 May 2011)
New: Project notices. This feature is designed to help projects improve communication between themselves and the volunteers by automatically displaying project news within the BOINC Manager
New: VirtualBox Detection for projects that want to process work within a Virtual Machine
New: New BOINC Skin for the simple GUI
Fix: Numerous CPU/GPU scheduling fixes
Fix: Numerous work-fetch fixes
Fix: Adjust permissions when installed as a service so that GPU applications are not denied access to GPU DLLs (Win) -
Ismét teljes a család, vagyis újabb 6.12.26 tesztverziók:
Linux 32bit
Linux 64bit -
Thrawn
félisten
Az akkor mennyire lep meg, hogy leáll a SETI?
6.12.26 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
Thrawn
félisten
6.12.25 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
Nimrod
addikt
Nem tudja valaki, hogy mi lett az Enigma projekttel? Még a honlapjuk sem jön be, a kész csomagokat meg nem tölti fel.
-
"Van mááásik!", azaz 6.12.24 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
C0d3r
addikt
Vissza is vonták nagy lendülettel.
-
Új tesztverziók bukkantak fel, most 6.12.23-as számozással:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit
MAC OS X -
Nimrod
addikt
Win7-re felraktam az esedékes frissítéseket és SP1 is közte volt. Azóta kicsit lassabban áll fel a rendszer, ami a kisebbik gond lenne. A Boinc kliens azóta csinál egy olyat, hogy elkezd futni, majd körülbelül 5 perccel később megállítja a csomagok feldolgozását, Other work is running üzenettel. A proci közben továbbra is terhelve van, de a Boinc már nem kapcsol vissza - kivéve ha például kézileg megállítom és újraindítom a munkát.
6.12.19-es verzió van fönt, látom azóta már 6.12.22-nél járunk. Frissítek és reménykedek.Megjegyzem, hogy XP-s gépen ugyanezzel a verzióval nincs ilyen gondom.
-
Már megint egy verzió után azonnal kiadják a következőt is (szerk.: alig 1,5 óra különbség volt a két verzió kiadása között). Vagyis:
6.12.20 tesztverzió:
Windows 32bit
Windows 64bit
6.12.21 tesztverzió:
Windows 32bit
Windows 64bit -
Frissítések garmadája...
6.10.60 ajánlott verziók:
Windows 32bit
Windows 64bit6.12.19 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Subaru topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest