Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, persze a hotspotot megtaláltam, csak azthittem az a WPA-s is használható, mert mintha lett volna valami ilyesmi kiirás a TO-n tavaly,de akkor nem hordtam a notit, de lehet azóta lett ez a hotspot. Mind1 végül. Lényeg, hogy akkor az van. Működik, és kész
Te egyébként nappalis vagy?
Ki ph!-s kollégával együtt, és milyen szakra jártok?
-
^Boss
őstag
re
nem nagyon voltam meg errefele, iden kezdtem a bmf-en.. vannak itt aktiv "golyak"?
szerk: persze nem csak golyaktol kerdezem a dolgot.. egyebkent az uj epuletben (bp obuda) vagyok nagyreszt egy ph-s kolegaval egyutt (nagy szazalekban, bar nem egy tankor)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
lajafix #1394 üzenetére
Ááááh, a csoportban egy értékelhető lány van mindössze,de a lényeg, hogy nemtudom miért az épületben egy csomó ténfereg
MÁS: Valaki monnya már meg nekem, hogy is működik ez a wlan kérdés a suli területén? Most még nem vittem be a notit,de ezentúl fogom, aztán csak azt tudom, hogy van valami regisztráció, vagy mi a nyavaja, hogy tudj netezni... Valaki megsúghatná hogy is megyen ez
-
Xantomas
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah megvolt az Analízis.
Tudtam, hogy nem egyedül ismétlem a tárgyat a tavalyi évfolyamból,de hogy ennyire nem egyedül
Egyik tavalyi ismerős kollégával közel 40percel az óra kezdete után érkezvén meg is vitattuk, hogy mi aztán meg nem irjuk újra a szintfelmérőt. Nem is irtuk...
Kiváncsi vagyok tényleg, hogy mi lesz belőleCserjés tanárnéni semmit nem változott. Irni, számolni még mindig nem tud. Jelölésekben pont ugyan annyira következetes mint eddig. Vagyis semennyire
Amit ir még mindig eltakarja a kis aranyos buksijával
Ellenben ami megfigyelést tettem:
Baromi sok csaj mászkált az épületben.
Indult valami új ilyen "csajos" szak, vagy hirtelen ennyi leány érdeklődik az informatika iránt?
Vagy csak áttettek valami könnyűipari szakot ebbe az épületbe, vagy most miva'? Nem mintha bánnám, csak úgy kérdezemCsoporttársak közt is van egy értékelhető idén, ami a tavalyi nullához képest száz százalékos javulás
-
Tomics
addikt
Matek, villanytan könyveket érdemes megvenni? Vagy inkább várjam meg az első órát amikor elmondják?
-
Hát milyen topicot nem találok
Megleptődtem ..
Mondjam azt, hogy 2 év múlva én is hozzátok fogok tartozni ?
Mint villamosmérnöki hallgató..
Vagyis hát remélem,nagyon remélem
Most elöbb az érettségi, utána a technikusi vár rám -
biker
nagyúr
Levelző, KIP, beosztás: 13:00-20:40, másnap 8:00-20:45, 4x10 perc szünettel, másnap 8:00-18:00 3x 10perc szünettel
az ok, hogy ne együnk közben, csak üljünk ott, de basszus, aludni se igen éjjel így, kocsival még örüljek, 1-1,5 óra az út, másnak akár 2 óra is lehet vidékről...
akkor már osztanák el havi 2x2 napra, mint 1x3 napra így
-
lajafix
addikt
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hazamész, vagy a kocsmába. Ezt szokták a fiatalok errefelé
Nameg az idősebbek is
Vicces óra az Valival Közgáz. A nő totál KO, szétröhögöd rajta az agyad. Olyan, mintha totál le lenne szedálva. Kb. mint aki megevett egy levél nyugtatót
Annyit csinál, hogy felolvassa a diákat,de nem tudja egyből sosem helyesen elolvasni. Már rég mindenki leirta, mikorra ő fel tudta olvasni egyszer jól. De közben ezeket olvassa már évek óta... -
Cicoo
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #1378 üzenetére
Mikor van az a vicces óra?
Rám akarták tukmálni a kísérleti fizika kötelező szabadon választott tantárgyat. Fogtam, leadtam, felvettem helyette a műszaki fizikát, hátha az egy csöppet hasznosíthatóbb lesz (ebből még kuzus sem volt kiírva, természetesen..) Persze ezzel a hétfői órarendem egy cseppet még tragikusabb lett..
08:00-10:35 villanytan
10:45-13:20 info
19:00-20:40 műszaki fizikai alapism.Mit fogok csinálni 5 óra 40 percen keresztül?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Éssss igennn
Hétfőn akkor Analízisen már kezdhetem is edzeni az idegeimet Cserjés tanárnénivel. Nyugdijazhatnák már....
Fizikáról, OOP-ről lecsúsztam, pedig de jól jött volna.
Ellenben Közgázra lehet beülök nevetni,mert Valika tartja idén is
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezazzz
Felvették a telefont a TO-n, igy egy hét utánAz élet apró örömei
Tehát igy az utolsó pillanatban talán még tárgyat is tudok majd felvenni a végén, ha nem vigyázok
-
Frenky87
aktív tag
felvettem erre a félévre 8 kreditnyi szabadon választott (SZV) tárgyat (2x3kr + 1x2kr)
TO-n azt mondták, hogy összesen 10 kreditnyi SZV tárgy (2x3+2x2)kell a diplomához.Hülye voltam és nem kérdeztem meg ott helyben... de:
10 kredit és se nem több, se nem kevesebb, mint 10? Több lehet?
idén nagyon kellenek a kreditek sajnosha több lehet, akkor még vennék fel 2db 3 kredites tárgyat.
ja amúgy KVK, nappal
-
andr01d
csendes tag
-
lajafix
addikt
normális, ha ilyet már a harmadik napon lehet tanítani akkor nem lehet bonyolult.
Emlékeim szerint először ezek elméletét kell megérteni, utána nekiesni az egyes eseteknek.
Egyszerű, hisz csak matek! (mondta az egyik haverom, aki a 3ik, utolsó lehetőségű szigorlaton ment át) -
Tomics
addikt
Az normális hogy 3. napon a tanfolyamon már deriválást, integrálást próbálnak tanítani? Előtte meg határérték, polinóm osztás.
Az előadó egy szadista...Kiss László asszem. RKK-n tanít vmi videófeldolgozást
Amúgy jó fej lenneSemmit nem értünk belőle, szerinte minden triviális és marha egyszerű csak mi nem tudjuk felfogni
.
Más csoportba szó se volt ilyen főiskolai témákról.
Sebaj, legalább bedobtak rögtön a mély vízbe
Mi meg kidobtunk 15 ezret -
Nyugdíjas
nagyúr
-
djirwine
csendes tag
Az esti mérninfo Bsc -n a szintfelmérő matekot eltolták hétfőre analízis előadás alatt írjuk...úgyhogy még nem tudtuk meg....
-
Nyugdíjas
nagyúr
Estis levlisten megy ám a ....&#>[[]\ˇ^˘~
neptun hozza a formáját. 2008-as mintatanterv ami alapján válogatni lehetne fasorba se. Tárgyakat ki sem listázza, csak ha ráfrissitesz 3x,de akkor is mindig másokat
Jah, és a kötelező tárgyaknál nem listáz egy kurzust se, ha rákattitasz. De lagalább idén átdesignolták. A fontosabbTárgyat nem tudunk felvenni? Nem gond az..
-
Tomics
addikt
Most kaptam egy ajánlatot an Áronba...
Melyik a jobb Termius vagy Márton?
Tanulás lenne a fő cél, amit eddigi pár napos termiusos nap után nem nagyon lehet szvsz. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
andr01d #1358 üzenetére
Na akkor mondom, hogy kell megúszni. Nekem sikerült, igy könnyű lesz a fizika
Ugyanis nem leszMivel tavaly még második féléves tárgy volt, igy azoknak akik akkor hasaltak, most van egy kvázi keresztfélévük, ezt jó sokan ki is használták, igy már a hét elején betelt az összes hely. Nekem nem maradt. Nehogy asziggyétek, hogy örülök, csak próbálom elvicceskedni a dolgot
BTW: tényleg nem mondják vészesnek a fizikát amugy. Másik meg, hogy én sokkal jobban szeretem mint az ilyen halálos analizis hülyeségeket.
Ma amugy kifaggattam Marika nénit a TO-n (Nagy haverom az öreglány szerencsére. Sok nemtörődömséget meg lehet úszni a segitségével. Pl. most nem is lehetne már tárgyat felvennem igazából,de megoldotta nekem. Nagyon jófej, érdemes vele jóban lenni.
), aztán kiderült, hogy muszáj mindig valamit variálni ugye, és idén egyben lesz a LinAlg, meg a Diszkrét, ami azért nem jó,mert a Diszkrétem már megvan, de járhatok rá ujra,de legalább 50% már biztos megvan ebből az összevont tárgyból
-
Tomics
addikt
A Termiusnál valahol a közelben van valami menza féle? Jó lenne a meleg kaja nem drágán.
-
lajafix
addikt
válasz
andr01d #1358 üzenetére
"De a fizika. pfffffffff nem lesz semmi szerintem"
oda kell rá figyelni, de nem kell előre beszarni, ugyanaz, mint a középiskolai fizika, lim, d, és integráljelekkel megtűzdelve. De ettől még Newton törvényeiről, hőtanról és hasonló ismert dolgokról fog szólni az egész.bocs hogy 11 évvel a diplomaosztó után osztom az észt
-
andr01d
csendes tag
Na megírtam tegnap ezt a matekszintfelmérős dolgot. Nem mondom, hogy nehéz volt, de sajna sok mindenre nem emlékeztem már a középsuliból, szal elsőre nemhiszem, hogy sikerült. De most, hogy látom már,hogy nagyjából mit kell átnézni (feltételezem, hogy hasonló szintű lesz a javító mint a tegnapi) másodszorra tuti sikerülni fog!
Nyugdíjas: Nem csak estiseknek, nappalisoknak is kötelező
én parázok is rendesen a fizikától. AAO-tól nem azt már tanultam, meg abból elvileg elég az évközi jegy is. De a fizika. pfffffffff nem lesz semmi szerintem
-
Üdv
Asszem most valahogy aktuálisabb lesz.
Eladóvá vált néhány jegyzetem, könyvem. A könyv árak állapotfüggőek, és megegyezés szerintiek. Átvehetők pesten.És akkora lista:
- a jegyzetbolti ár alapján megegyezés szerint:
* Balczó Zoltán - Demeter Károlyné: Villamossságtan példatár
* Demeter Károlyné - Dén - Szekér - Varga : Villamosságtan 1
* Lökös - Mayer - ... : Fizika Példatár
* Dr Pélyi - Dr Lakner: Technológia
* Scharnitzky Viktor: Vektorgemoetria és Lineális algebra
* Kovács József - Takács Gábor -Takács Miklós : Analízis
* Zsom Gyula: Elektronikus áramkörök
* Zsom Gyula: Digitális technika 1
* Molnár Ferenc: Elektronikus áramkörök * Molnár Ferenc - Zsom Gyula: Elektronikus áramkörök
* Molnár Ferenc - Zsom Gyula: Elektronikus alkatrészek
* Fellegi József - Elektronikai laboratoriumi gyakorlatok
* Közgazdaságtan mérnököknek - KGK jegyzet
* Méréstechnika - KVK jegyzet- könyvek fix árakon:
* Dr Sediviné Balassa Ildikó - Szervezési ismeretek --- 1000Ft
* Dr Halassy Béla - Ember - Információ - Rendszer ---1200Ft
* Halassy Béla - Az adatbázis tervezés alapjai és titkai --- 1000FtA Kandós jegyzeteknél, nézzetek utánna az áraknak, mielőtt érdeklődtök.
Sok sikert és kitartást.
Üdv
XpodBocs az ismétlésért, de hátha most kicsit több értelme lesz iderakni ezt a postot.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új hírek...
Idén estis NIK-eseknek kötelező 1. féléves tárgy a fizika és az AAO is... Faxxa...
Még jó, hogy nekem ezeken meg az Analízisen kivül megvan minden. Újak vért fognak pisilniNa megyek, és elmerülök a TO-mocsarában
Remélem megtudom mi ez a kavar...
-
Tomics
addikt
Hali!
Kisérleti fizikát érdemes felvenni? Én a másik szabadon válsazthatót választottam (műszaki fizika), de így is csak 29 kreditem van.
-
adman
tag
hi!
6-7 éves BMF-NIK-es (ill pár KKVK-s /BME-VIK-es) jegyzetek, valamint BMF-NIK-es órai jegyzetek csak egyben elvihetők bp 13kerből , ill bp-re házhozszállítom 6 doboz magyar sör ellenében.
bmf-nik[kukac]t-online.hu
a
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
lajafix
addikt
válasz
Nyugdíjas #1348 üzenetére
na akkor csak javul valamit a matematika oktatás színvonala. Az én időmben villanytanon normálisabban magyarázták a matekot, mint a matek tárgyakon és hiába vágtak több embert ki villanyból, az rendesen el volt magyarázva még a bukottak szerint is, szemben a matematikával. És nagyon nem mindegy, hogy a pofára esés mennyire jogos.
Az analízis vizsgákat nem is javították rendesen, egyszer közröhejt csináltam, hogy a kedves T. tanárnő felületesen javította ki négyesre a vizsgámat és kijavítattam a tanárnóvel vagy 25 ember előtt jelesre az indexemet. (utána a folyosón az előző év évismétlői, akik azon a vizsgán átmentek gratuláltak, megköszönték hogy ilyen showt láthattak
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külpolitika
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- GTA IV
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest