- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Blue Mobile
Aktív témák
-
HoriBali
csendes tag
Vásároltam blue mobile SIM kártyát, de nem akarom a nevemre aktiválni.
Ha esetleg valaki tud ebben segíteni, írjon privátban.
Köszönöm! -
balasko
csendes tag
válasz
ShadowX #3658 üzenetére
Én is vettem a Lidl- ben Blue 3FF 3D 64K jelzésű sim-et de nekem nem csatlakozik fel a 4G-re, megjelenik a 4g ikon a telefonon de nincs internetkapcsolat, csak abban az esetben van internet ha a beállításokban átállítom a
hálózati módot 3G/2G (automatikus kapcsolódásra).
4G-n nincs internetkapcsolat csak 3G-n.
Ötlet, milyen beállításokat használsz? -
mickemoto
őstag
Sziasztok.
MicroSim-et lehet már venni Lidl áruházakban? Régen vettem sim-et akkor csak normál volt, ezért kérdem, nem tudom most hogy van. -
masoma
csendes tag
válasz
#73820095 #3681 üzenetére
"Köszönjük megkeresését.
Egyedi előfizetői szerződés kitöltésével és aláírásával most már tud 4G képes kártyacserét igényelni. Eddig csak LIDL áruházban vásárolt, új SIM kártyáink voltak 4G képesek.
Kérjük a nyomtatványon tüntesse fel, hogy 4G képes kártyát szeretne."Igényeltem:
"Kártyacsere igénye (4G képes kártya) rendszereinkben rögzítésre került, Kollégánk hamarosan keresni fogja Önt." Ennyi
-
masoma
csendes tag
Én 1 hónapja kértem új kártyát, mondván, hogy nincs 4g. Mondták, hogy az új sim megoldja a problémámat, másnap jött is a futár, de 4g azóta sincs...(nexus 5).
-
g0dl
addikt
Számhordozás esetén is vásárolható bluemobile-os készülék?
Tartalék telefonnak szeretnék egy "butafont".
-
törölt tag
válasz
vadkörte #3668 üzenetére
Akkor hamarosan visszaigényelheted a pénzedet, de csak ha a számot nem akarod megtartani, mert akkor még életrekeltheted a kártyát, amiért asszem, még fizetned is kell, plusz a rajtalévő elveszett.
Nyáron-ősszel többször írtunk itt az új NMHH-törvényről, ami erről szól. -
vadkörte
addikt
Köszönöm. Természetesen mindegyik telefon - Huawei G700 és Xiaomi Redmi 1S - független.
(#3665) prozodus:
December végén lejárt a SIM érvényessége. Ennek a pénzvisszaigénylésnek még utánanézek. Úgyis kell meeting-elnem egy Voda-s figurával - Ő a ritka és fehér holló fajtába tartozó, normális ügyfelesek közé tartozik - a csomagváltás miatt.
Olvastam az összefoglalót, de így lett teljesen világos. -
devast
addikt
válasz
SztiviVander #3652 üzenetére
Nekem is jól jönne egy sim csere 4g képes nano sim-re.... remélem nem csak valami hiba miatt működik.
Másrészt meg szerintem a régi sim-eken is be lehetne kapcsolni a 4g-t ha akarnák, kérdés az, hogy akarják-e. -
törölt tag
válasz
vadkörte #3663 üzenetére
A vodáról elfogyott a pénz, v lejárt a kártya és már nem él? Mert ez utóbbi esetben visszaigényelheted a pénzt.
Nekem több, mint 7 hónap jön ki, ha elosztom, de a pénzt nem tudom, mert a blue-nál nem használom a netet.
Viszont olvasd az összefoglalót....
Ha duálsimes, akkor vszleg független is.
-
vadkörte
addikt
Üdv hölgyek s urak!
Előre elnézést kérek, biztos volt már, de had ne kelljen ~4.000 hsz-t átnyálazni.
A történet:
Két telefonom van, a másodlagos csak sportolási, kerékpározási céllal. Így ott mobilnet nem kell. Volt benne egy Voda VitaMAX SIM, amiről szépen elpárolgott a rajta lévő cirka 3.000Ft - user error volt, elfelejtettem mikor jár le a felhasználhatósági idő - meg kicsit sokallottam az 50Ft/percet. Így vettem egy Blue-s SIM-et.A lényeg.
Az elsődleges telefonomban Voda flottás SIM van, de tarifacsomagot akarok váltani, mert a jelenlegi ~20Ft/perc, amire váltanék meg ~10Ft/perc. Viszont ott nincs net a csomagban, a Vodás 100MB/1000Ft meg nem szimpatikus.
A Blue-s SIM-mel megoldható, hogy a rajta lévő keretet csak és kizárólag adatforgalmazásra használom fel?
490Ft-tal számolva a 3.500Ft majdnem 7 hónapig elég. (A havi 100MB untig elég, csak email státuszfrissítések kellenek, meg ha navigálok, akkor pontraállás gyorsításra kell)
A telefon dualSIM-es.Előre is köszönöm a választ.
-
PistiSan
addikt
Akkor jól gondoltam, köszönöm!
-
4Grider
félisten
válasz
PistiSan #3659 üzenetére
Számhordozás során a számod hordozod a szolgáltatók között. Mivel egyben tehát szolgáltatót is váltasz, a hordozás időpillanatától kezdve a számod az új szolgáltatótól kapott sim kártyán él, azaz a régi sim kártyád inaktívvá válik. Ha pedig a telefonod az előző szolgáltató hálózatára zárt, akkor logikusan az új szolgáltatótól kapott kártya sem fog benne működni.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a BlueMobilhoz.
Jelenleg a telefonom Telenor függő, gondolom ez úgy nem működik, hogy veszek egy új Blue sim kártyát és a telenoros telefonomba bele rakom.Ha megcsinálom az összefoglalóban található számhordozást, akkor a blue simkártya is működik a telenor telefonomban, vagy a telefont ki kell függetleníteni hozzá?
Én úgy gondolom, hogy a függetlenítés/telefon csere elkerülhetetlen, de remélem csak én vagyok lemaradva a számhordozás terén, és nem így van.
Remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget.
Üdv, Pisti!
-
ShadowX
őstag
Megvettem ezt a Blue 3FF 3D 64K jelzésű sim-et és valóban felcsatlakozik 4G-re.
Viszont ahol én vettem, ott nincs a csomagolások rajta ez a jelzés, és le van zárca a vonalkód-matricával a csomag, kinyitni meg nem lehetett. Így a hátulján lévő dátumra hagyatkoztam (talán gyártási dátum lehet), igyekeztem minél későbbit kiválasztani és bejött.
-
mexel
veterán
Vicces ez a bluemobile. 9.-én telefonon aktiváltam egy kártyát, címet stb megadtam. Ma hajnalban jön az sms hogy a levélben kapott kóddal aktiváljam a kártyát ellenkező esetben letiltják. Na a levélnek még nyoma sincs. mennyi türelmi idő van? Megpróbálom felhívni őket hogy ilyenkor mi van, de nem tudom vasárnap lesz-e épkézláb ember aki segít ebben.
-
Indiant
addikt
válasz
SztiviVander #3652 üzenetére
Köszi, akkor megvárjuk hogyan alakul a helyzet. Bár már az ajtóban az 5G...
-
tonyrulez
őstag
válasz
sumsang #3648 üzenetére
Bluemobile ügyintézés, ez már jóval összeszedettebb mint az oldaluk többi része
Belépve alul a mobilinternet melleti kék területre kell menni, (direktlink), ott lehet megrendelni.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Indiant #3644 üzenetére
sajnos lejárt a szerkesztés idő, de ahogy jobban elolvasom látom a kérdésnek igazából két független része van, a "levágtad baj-e?" - "válasz: nem" és a "4G-st kaphatok-e?" - "válasz: ezt még tapasztalatból senki nem tudja". egyelőre egy fórumozó állítja hogy lehetséges csak külön kérni kell, de még senki nem írta azt hogy sim csere keretében kért és valóban kapott is 4G-st. az meg megintcsak kérdéses hogy akinek volt már egy ingyenes cseréje microra az vajon tényleg kaphat-e újból ingyen egy 4G-st. majd meglátjuk.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Indiant #3644 üzenetére
persze, nekem is így volt. ászf szerint egyszer lehet kérni az ingyenes micro sim cserét, ha pedig normálod van akkor nyilván nem éltél még vele. a régit pedig nem kéri el a futár (miért is tenné hiszen mikor átveszed az újat akkor még a régi az aktív, arról hívod majd az üfsz-t) tehát tökmindegy mekkora darabokra vágtad.
-
ha valakinek sikerül 4G képest kicsikarni belőlük majd szóljon. -
ShadowX
őstag
Rendszerhiba miatt csak hétfőtől él újra a sim aktiválás.
Pech...
-
sumsang
aktív tag
-
tonyrulez
őstag
válasz
sumsang #3646 üzenetére
Igen, itt vannak a csomagok. Lényegében T-s Travel & Surf S és M átnevezve, ugyanannyiért.
-
sumsang
aktív tag
Hello,
A Blue mobile-nál is van lehetőség külföldi internetre, mint a T mobilnál? -
Indiant
addikt
A Normál SIM-emet már levágtam Micro SIM-re, vajon így is ki lehet cserélni 4G-sre??
-
törölt tag
válasz
SztiviVander #3642 üzenetére
Azért kapcsol a Telekomhoz, mert hogy nincs olyan, hogy blue mobile ügyfélszolgálat, a Telekom ügyfélszolgálat intézi azt is csak úgy tudom napközben van erre 2-3 dedikált ember a Telekomnál. (Tesco Mobile detto, az simán a Voda ügyfélszolgálat)
-
SztiviVander
addikt
válasz
#23310336 #3639 üzenetére
a telefonos üfsz-el az a baj hogy általában a telekomhoz kapcsol ahol halvány fingjuk sincs a blue dolgairól. és ha arra hivatkozok hogy de hát valaki a blue-tól megírta ezt emailban akkor max annyi történik hogy lenémítják a telefon mikrofonját és kollektíven kacagnak rajtam egy jót. azok ott azt sem tudták hogy futárral jön a csere kártya (postát emlegették), utána nem tudták melyik futár cég hozza és nem tudtak szállítási címet sem beállítani. aztán kiszállítás előtt 2 nappal felhívott egy XY néni aki eleve úgy kezdte hogy a "blue mobile üfsz-tól" és megkérdezte mi legyen a szállítási cím... ennyit a telekom üfsz szerinti "csak a szerződésben lévő címre lehet küldeni, máshova kizárt" baromságról. szóval annak az esélye hogy blue-s üfsz-t sikerül elérni kb 5%, annak meg hogy a telekomos üfsz-tól tudsz 4G-s kártyát kicsikarni, kb nulla. egyszerűbb lesz szerintem megvárni amíg hivatalosan is bejelentik. dominosokat valamikor tavaly március körül engedték fel, ha mondjuk 1 évet kell várni hogy lecsorogjon a csóró márkához is akkor pár hét múlva talán módosul is a blue áfsz...
-
-
törölt tag
Akit érint és érdekel, e-mailben azt írták, hogy igény esetén a telefonos ügyfélszolgálaton lehet kérni a SIM cseréjét díjmentesen 4G képesre, amit futár visz ki.
Ha esetleg még nem hallott volna róla aki épp felveszi a telefont, akkor az e-mailes ügyfélszolgálatra kell hivatkozni. -
e=mc²
őstag
A vasarlasra koltheto egyenlegem 2600Ft.
De az SMS nem megy el, ami nem az egyenlegre foghato szerintem.
Igen, tudok kuldeni normal uzenetet.
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Mobilparkolast hogy tudok fizetni? Amikor elkuldom a 30-as szamra a rendszamot, hibat jelez az elkuldott smsnel, de csak piktogram jelzi a telefonban, szoveg nincs. Sms-t nem kapok valaszkent, hogy tortent-e barmi. Egyenlegem van 3k Ft-nal tobb.
Kell valamit aktivaltatni?
-
törölt tag
válasz
4Grider #3628 üzenetére
Na, ez érdekes:
"Az igény rögzítéséhez szükség van egy olyan bankszámlaszám megadására, amely a neveden van, mert az összeg visszatérítése jelenleg kizárólag bankszámlaszámra való utalással történik."
Nagyon erős a gyanúm, h ez így ebben a formában törvényellenes.
De fura az egy év is, úgy emlékszem, egy hónap volt megadva a visszakérvényezésre.
Mindenesetre érdemes megfigyelni, milyen remek kibúvókat építettek bele ebbe a szövegbe...
-
4Grider
félisten
Ez a mód a domino egyenleg visszafizetésre, de vissza fogják utasítani, mert nem feltöltés hiányában szűnt meg az előfizetésed.
Ja, blue irányú átvezetésre tudtommal nincs mód. -
bernel
tag
válasz
4Grider #3624 üzenetére
Nem kötelesek, de kérdés, hogy nincs-e erre valami mód ilyenkor, amikor egy cégről van szó, és nem felvenni akarom az egyenleget készpénzben, hanem áttenni a bluemobile-os kártyára.
Így továbbra is a telekomnál marad a pénz, de persze ez valószínű plusz munka nekik, ezért nem biztos, hogy bevállalják,ha úgy is náluk van már ez a pénz beragadva.
-
4Grider
félisten
Az aktuális jogszabály alapján 2015 december elsejét követően kártyás előfizetésnél a szolgáltatók a fel nem használt összeget kérésre kötelesek visszafizetni, ha a szerződés azért szűnt meg, mert a felhasználó nem töltötte fel az egyenlegét a szerződés szerinti gyakorisággal. Számhordozáskor (márkaváltáskor) nem erről van szó.
-
a vodafone nekem visszaadta (6 éve)
-
4Grider
félisten
válasz
nightshadow #3617 üzenetére
Van egy imei adatbázisuk, ez alapján tiltják ki a Blue hálózatából a T-s telefonokat. Ebből az adatbázisból kikerülnek pár év után a telefonok, nincs értelme ugyanis x+2 éve forgalomba hozott telefonokat tiltani.
-
bernel
tag
válasz
KurtCobain #3610 üzenetére
Köszi, kár, hogy egyenleg átvitelére nincs mód. De a régi kártya azért használható marad?
Tehát ha pl. márkaváltással váltok bluemobile-ra, tehát viszem a számomat az új kártyára, attól a régi telekomos simkártyám még működőképes marad? Nem hívás szempontból, mert gondolom ha a számot elviszem róla, akkor hívni már nem lehet vele, de pl. mobilnettel el lehet használni a rajta megmaradt egyenleget?
Vagy márkáváltáskor a régi sim inaktívvá válik?
-
nightshadow
veterán
Sziasztok, kb. 2 éve kaptam egy ismerőstől egy T-mobilos Nokia 6303-as volt cégestelefont. Tudom hogy nem működik bluemobilos kártyával, mindenesetre többször is megpróbáltam az enyémmel, de tényleg nem működött. A mobilt akkor beraktam a szekrénybe s kb. 1 hete megint a kezeim közé került s csak kiváncsi voltam hogy 2 év után működik e még az akksi s csak poénból megint beleraktam a bluemobilos SIM kártyát. Csodák csodájára elfogadta egyből a SIM kártyát s most már 1 hete ezt a telót használom s tökéletesen működik. Van valakinek valamilyen logikus magyarázata erre? Központilag tudnak valahogy engedélyezni vagy tíltani telefonokat?
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
#73029888 #3611 üzenetére
1. Biztos megoldható, de hivatalasoan nem
2. Neten kersztül, a Blue oldaláról a legegyszerűbb
3. Ha előfizetsz netre, akkor az minden hónapban levonásra kerül, amíg le nem mondod
4. Minden összegnek van egy aktiválsái + ideje, az 1.500 Ft-nak fél év, ha rövidebb ideig volt előtte aktív, akkor a feltöltéstől számított + 0,5 év , ha több volt, akkor nem változik -
SztiviVander
addikt
válasz
#73029888 #3611 üzenetére
1. ha mindkettő adott akkor kérdés helyett nem lenne egyszerűbb kipróbálnod hog megy-e benne? ha nem akkor irány a t-mobil, majd ők megmondják hajlandóak-e felengedni ezt a telefont a blue hálózatra. jó pénzért biztos. ingyen? felejtős.
2. igen, vagy bluemobile.hu
3. igen, amíg van elég egyenleg vagy amíg le nem mondod a csomagot.
4. csökkenni? aztán ez mégis hogy jutott eszedbe? ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy ha van rajta 1000Ft és töltesz rá még 1000-et akkor 0 lesz-e az egyenleg. nyilván nem. -
törölt tag
Sziasztok!
Blue Mobile-os vagyok,és szeretnék pár kérdést feltenni:
1: Adott egy T-Mobileos S4 Mini és egy Blue Mobile SIM kártya,kérdésem az lenne hogy megoldható-e hogy az S4-ben működjön a kártya? (Úgy hallottam nem megy)
2: Fel szeretném tölteni a kártyát xxxx FT-al. T-Mobileosként kell feltöltenem?
3: Szeretnék Mobil internetet a kártyára. Láttam a Blue Mobile oldalán a lehetőségeket és a legolcsóbb tetszik nekem. Ha én "aktiválom" akkor ha feltöltöm mondjuk 1500FT-al a kártyát,minden hónapban lefog az internet csomag ára menni a feltöltött egyenlegből?
4: A rendelkezésre állási idő most 2016.11.24-ig él,ha feltöltöm akkor csökkenni fog az időm?Díjcsomagom: Blue Easy
Köszönöm a válaszokat!
-
bernel
tag
Üdv, van arra valami lehetőség, hogy márkaváltásnál átvigyem a meglevő tmobile egyenlegemet a bluemobile-ra? Vagy ilyenkor az ugrik?
Váltanék, de még 4 ezer van telekomos kártyámon, jó lenne, ha ezt lehetne transzferálni valahogy, ezért kérdezem.
-
davao
tag
Sziasztok!
A kártyát az eladótól kell kérnem? Vagy esetleg valahol ki vannak rakva és válogathatok?
Előre is köszönöm a választ! -
mexel
veterán
Sziasztok! Új a kártyám, most vettem. Az lenne a kérdésem, hogy ez a 90ft-os net pontosan micsoda? Kellene ma valamennyi net és ez elég lehetne.
-
Sayuar
senior tag
válasz
#73820095 #3602 üzenetére
Nincs realitása....
Tescomobile: évek óta semmi újítás nincs, 2000-ért kapsz 500 MB adatot, a percdíjak se nem vonzóak....szerintem rövid időn belül be fog olvadni a vodafoneba, mint anno a postafon.Vodafone: a saját ügyfeleiknek, hang alapú csomag mellé se nem adnak kedvezményes, nagy netes csomagot.
Az 1GB-osat 1500 Ft-ért adják mint a többiek, de nincs pl. 3GB 2500 Ft-ért...stb.
Ezt csak a kevesebb rendelkezésre álló 1800 MHz-es frekvenciával lehet megmagyarázni, amin nem is szolgáltatnak 4G-t.
Ha a fenti gondolatfuttatás igaz, akkor nehezen képzelhető el az, hogy korlátlan adatforgalmú csomagokkal (UPC) megterhelnék a 800-as LTE hálózatot, ráadásul agglomerációban. -
törölt tag
A upc-topikban láttam:
A UPC Mobil nem működik csak 2G-3G hálózaton a Vodánál, mivel a Voda nem engedi még fel a 4G-re az UPC előfizetőket (valszeg megállapodás okán). A Tesco Mobilos előfizetők sem mennek 4G-n a Vodánál. Előbb vagy utóbb biztos fog változni a helyzet, mert novembertől engedi fel a Voda valamennyi előfizetőjét a 4G-re, és így ez majd megnyílik az UPC, és a Tesco-s előfizetők irányába is valamikor. Maga a 4G hálózat ahogy ígérték tavaszra, hogy országos lesz a Vodánál már nagyon flottul készen van, és tényleg jó a lefedettsége.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#73820095 #3567 üzenetére
Sajnos "visszafele" nem működik, Blue Mobile, Telekomos telefonban. S Advance-el próbáltam ki, internet működött, kimenő hívást azonnal visszadobta, hívni sem lehetett. Az viszont tényleg szívás, ha hivatalosan függetlenített Telekomos telefonokkal sem működik.
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Magisk
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L380 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Fujitsu Lifebook U727 laptop (12,5FHD/I3-G7/16GB/256SSD/Win11)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN