- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Blue Mobile
Aktív témák
-
thomas77
senior tag
Én 1 hónapja nem tidom elintézni a márkaváltást. Szintén blue --> telekom irányba. 5 üzletben voltam, de egyikben sem tidtak segíteni. Több, mint 2 hete technikai problémára hivatkoznak. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
thomas77
senior tag
Mihelyst újra rendelsz adat opciót, újra fel fog kúszni a telefonod a 4G-re.
Amúgy meg hamarosan indítaniuk kellene a magyar szolgáltatóknak is hang szolgáltatást 4G-n. A környező országokban már sok helyen működik a volte. Készülék is jópár van hozzá, ami támogatja ezt a megoldást.
Persze nem a blue hálózatán lesz először elérhető... -
thomas77
senior tag
Tudom, ez nem a Vodafone topik, de aki azt nem olvassa, annak jelezném, hogy a Vodánál új feltöltős csomag van. Tuti a neve és 19 Ft minden hívás, minden irányban, havidíj nélkül.
A Blue vagy lép erre valamit, vagy sokan számot fognak hordozni. -
thomas77
senior tag
válasz
SztiviVander #4403 üzenetére
Az én családomban összesen 8 hordozás volt. Ezek közül egy volt olyan, ami nem ment elsőre. Az is azért, mert sok évvel ezelőtt hibásan rögzített az eladó egy adatot. Ezt javítva pár nappal később minden rendben lezajlott.
Nekem csak ezek a tapasztalataim.
Az ismerőseim, akik szintén hordoztak, nekik sem volt gondjuk vele.
Tuljadonképpen nem is találkoztam olyan emberrel, akinek problémás lett volna a folyamat. Ugyanakkor lehet olvasni statisztikát, hogy hány hordozás történt összesen. Ha ez tényleg nem működne többé-kevésbé megfelelően, akkor a média is felkapná a dolgot és tele lennének a hírműsorok, meg a hírportálok ezzel...
De én egyelőre csak itt a fórumon találkoztam a problémával. Szerintem nem lehet olyan nagy a baj... -
thomas77
senior tag
válasz
Sir Sparrow #4086 üzenetére
5-10-20 ember írta le itt a problémáját, de sok ezernek meg zökkenőmentesen ment a hordozás. Azok nem igazán írnak ide be. A családomban több hordozás is volt már. Mindegyik mintaszerű volt. Egyedül a feleségem előfizetésével volt gond. Ott egyértelműen a régi szerződésének kötésekor rögzített téves adatot az ügyintéző. Ez 1 hetes csúszást eredményezett, de ettől még nem mentünk a falnak. Persze senki nem kért elnézést a hibáért, de ez már mellékes.
-
thomas77
senior tag
válasz
Oroszlánom #4061 üzenetére
10-et szinte bárhol megy. Többet a tiltás miatt nem. Nem lehet hogy a készüléked nem tud többet?
-
thomas77
senior tag
válasz
szemmelver #4053 üzenetére
A szolgáltatót nem érdekli, hogy szétvágtad. Igényelj újat és nem kell új szerződés + megmarad a számod.
-
-
thomas77
senior tag
3G-n 2100 MHz-en megy, 4G-n pedig 1800-on. Ez önmagában nem jelent semmit, de mint adat érdekes lehet. Ha van elérhető 4G szolgáltatás Band20-on, azt is kipróbálhatnád. A YouTube-on van egy egyszerű videó a Samsung szerviz menü használatáról. Az alapján megtalálod, hogyan tudod rákényszeríteni a telefonokat a 800MHz-es LTE sávra. Ha nem, leírom én is, de nem iPad-del, mert ezzel írni olyan mint sajtreszelővel...
-
thomas77
senior tag
Tapasztalatom szerint (és sok más fórumozó szerint is) észrevehetően kevesebbet eszik a telefon 4G-n. Szerintem ne törődj azzal, hogy mit mutat a térerősség mérő. Ha túl kevés a jelerősség, úgyis visszavált 3 vagy 2G-re a telefon magától.
Legalább teszteld egy pár hétig, ha már intéztél magadnak új kártyát... -
thomas77
senior tag
válasz
SztiviVander #3808 üzenetére
Erről mar beszéltünk, hogy a sebességkorlátozás itt is megvan. De akinek 4G képes a telefonja, annak mindenképp érdemes váltani. Ha más nem, akkor a jobb lefedettség és a készenléti idő miatt...
-
thomas77
senior tag
válasz
SztiviVander #3426 üzenetére
Itt nem is az az érdekes, úgy mi a különbség a SIM-ek között, hanem az, hogy egyáltalán miért forgalmaztak az elmúlt 2-3 évben nem 4G képes SIM-eket.
Az OK, hogy nem mindenkinek van rá szüksége... És biztos drágább is a 4G képes, de a csere sem lehet túl olcsó. Nemrég pont a normál SIM micro-ra Cserélésére volt kampány. Most ezeket a micro (nem 4G-s) kártyákat cseréljük a 4G miatt, utána 1-2 hónapra rá meg elérhetővé válik a nano SIM is?
Számomra ez elég furcsa! -
thomas77
senior tag
válasz
sumsang #3395 üzenetére
Kipróbáltam, ha vodafonnal vagyok bent a upc phone alkalmazásban akkor hibátlanul megy. De a bluemobillal nem ment. Ott szerintem tiltva van.
Mivel most 32Kbitre vagyok korlátozva, ezért nem tudom tesztelni, de ha valakinek van upc phone-ja és aktív blue net szolgáltatása, akkor érdekelne egy teszt. -
thomas77
senior tag
válasz
Herbali #3370 üzenetére
Lehet, hogy így is lesz, de sajnos nincs 5G-s meg 6G-s telefonom...
Amúgy sajnálom, hogy behülyítettem mindenkit. Nem gondoltam, hogy ilyen hiba lehetséges. Komolyan azt hittem, hogy mindenkinek elérhetővé tették.
Egyébként az normális, hogy az Ipad Telekomot ír ki operátornak, a Samsung meg blue mobile-t? -
thomas77
senior tag
-
thomas77
senior tag
Megnéztem, november 8-án vettem és aktiváltam a kártyát. De csak januárban éledt fel a 4G. Addig hiába próbálgattam nem ment, pedig többször is próbáltam.
-
thomas77
senior tag
De ez egy európai Ipad... Amúgy korabban is próbálgattam, de sose ment fel a 4G-re. Legutoljára január 8-án néztem. Akkor meg csak 3G-n ment. És akkar valóban 3G-t ír ki. Egyébként jól tudod hogy az amerikai készülékek furcsán jelzik a hálózatot. Az amerikai Nokia 520-asom 4G-t jelez ami valójában 3,5... De az Ipadem valoban 4G-n megy. Érezhetően jobb a válaszidő.
-
thomas77
senior tag
Sziasztok,
Nano kártyával kapcsolatban írok:
Persze egyelőre nincs nano, de én szétvágtam az enyémet, mert Ipad-ben használom. Működik is rendesen...
Nem tudom mikortól, de ma vettem észre, hogy megy a 4G. Ott virít az LTE felirat a térerősség mellet.
Sebességet nem mértem, mert kb 8 mp alatt fogyna el a 100 MB-os netem.Viszont a voip még mindig nem megy. Nem volt erre valamilyen uniós direktíva, hogy engedélyezni kell a szolgáltatóknak a voip forgalmat? Vagy rosszul tudom?
Aktív témák
- Hozzászólás előtt olvasd el a Téma Összefoglalót a topik elején!
- Tilos a függetlenítés!
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- iBasso DX180 DAP eladó!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest