Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz AAntii #5082 üzenetére

"csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kellett milliomosnak lenni ahhoz, hogyha hittünk a bitcoinban akkor a bitcoin által javítsunk az életünkön."

Középosztálytól felfelé. De a vagyon arányaiban. 4% ide vagy oda, azért a reálértékek akkor is reálértékek maradnak. Egy hajléktalan is kockáztathatja a vagyona 4%-át, ami mondjuk 40 Ft, de annak 10x-eséből maximum egy kiló kenyeret vesz meg valamit hozzá.

"Szóval nekem sem csilingelt a kassza, de akiknek igen, azoktól nem irigylem, csak magamra haragszom a hitetlenség miatt"

Hányszor kell még leírnom, hogy nem sajnálom én sem tőlük, egyszerűen csak
    1. Kategorizálok. Vannak azok, akik tényleg kockáztattak, figyelték az eseményeket meg minden meg vannak azok, akik bedurrantották a gamer PC-jüket és még ahhoz is lusták voltak, hogy pizzát vegyenek belőle, de amúgy leszarták.

2. Nem gondolom azt, hogy bárkit is ezért bármilyen extra elismerés illetne, mert akinek volt miből kockáztatni az kockáztatott. Akinek nem volt az nem. Ennyire egyszerű az egész. Szerintem rengeteg tőlem jóval gazdagabb ember puffogott (és talán még ma is szkeptikus) a pár hónappal ezelőtti Bitcoinos cikkek alatt és fikázta teli pofával, hogy mekkora hülyeség és bármit is linkeltek neki, TL;DR volt a válasz. Ezekhez képest nyilván magasan elismerésre méltóbbak akik mertek kockáztatni. Akkor akadok ki, mikor jönnek itt páran a "nem pénz kérdése" illetve "ha nagyon akartad volna/eleget küzdöttél volna érte" szövegekkel. Tudom, hogy manapság nagyon divat ez a sok önfejlesztő anyag (lehet, hogy én is írok majd egyet, elvégre ha csak 1000 olvasóból 1-nek is sikerül már mondhatom, hogy a többiek mind rosszul csinálják), de azért ennyire ne egyszerűsítsük már le a képletet, mert elveszik a lényeg.

Megmondták már páran a frankót a topicban, hogy a Bitcoinról senki nem állította, hogy a szegényeket gazdaggá teszi, ahogy az igazi arany is csak keveseket tett gazdaggá, de népszerűsége után már exponenciálisan csökkent a (tőke és szaktudás nélküli) lehetőségek száma.

Néhány ritka kivétel biztosan volt, aki tényleg nagyot kockáztatott, ezt viszont még annak ellenére is felelőtlenségnek tartom, hogy ezért tényleg maximális respect. Mert nem láthatta előre a jövőt. Ha kriptográfus volt, több volt a rálátása az egész dologra, de akkor viszont azért nem sajnálom tőle, mert értékes és hasznos tudása segítette benne, nem a passzivitása és még csak nem is a vagyona amiket esetleg még csak nem is magának köszönhet, hanem a gazdag felmenőinek. Illetve a jóléti államnak, melyben született.

• Rolly

veterán

válasz AAntii #5082 üzenetére

a plusz szobától nem biztos, hogy jobb lesz az életszinvonal a növekedő rezsi miatt pl .. (ugyanez igaz az autóra)...

ettől még nagyon idegesít, hogy fél éve nem toltam be 1 milliót ... :( ... bár azóta hozott kb 10 %-ot így is de nem 10x-esét éri :(

Új hozzászólás Aktív témák