Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LLam

senior tag

válasz Reggie0 #15835 üzenetére

Én egy szóval sem említettem a bányászokat. Itt a node-okról van szó. A bányászatnál meglévő támadási lehetőség teljesen mást jelent. Ne keverd ide.

Ha a nodeok valamennyi része nem fogadja el az új chainparams értéket akkor azt azt elfogadók egy új láncot hoznak létre. És itt jön a móka:

"Adott ugye a szeptemberi hard-fork. A New York Agreement kapcsán létrejövő SegWit2X nevű történet. Azt már tudjuk, hogy a mellette álló egyszemélyes hadsereg (Jeff Garzik) kerek perec kifejtette, hogy nem hajlandó implementálni Replay Protectiont. Mivel a hard-forkok során az eredeti blocklánc kerül forkolásra, így a leágaztatott blocklánc és az eredeti blocklánc között gyakorlatilag semmi akadálya nincs annak, hogy tranzakciókat másolgasson egy rosszhiszemű támadó. Ezzel persze direktben senkinek nem lehet ellopni a pénzét (célzottan), ellenben el lehet érni azt, hogy ha valaki pl a SegWit2x (B2X) láncon végez egy tranzakciót, akkor az a tranzakció a Legacy Bitcoin láncon is végrehajtódjon. (és vice-versa)"
    forrás

"Az altcoin letrejottehez nem kell replay protection, ugyanis nem szukseges feltetele." Ez igaz, de én nem is ezt írtam. Hanem azt, hogy ha az RP belekerül a forkba akkor az már nem BTC hanem altcoin.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés