Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
válasz djdaniel #3699 üzenetére
Látom, akkor a monitor kipipálva az működik, van még valami rádugva a videókártyára? másik kimeneten esetleg?
ielektros: nekem kellene egy Asus VW223 tápelektronika, a gyáriját szerte szét gányolták, nincs valakinek esetleg elfekvőben ?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
djdaniel
senior tag
válasz Tamás9x #3703 üzenetére
már kicseréltem.
Egyébként
ilyen átalakító kötöttem rá a vga-ra régi dell crt monitort. -
nagyúr
válasz Tamás9x #3698 üzenetére
Ez nem monitor hiba, a fos ATI-nak elszállt az LVDS csatornája. A szinkront dobja el, amikor vízszintesen becsíkoz az még egy kis GPU anomália is. Remélhetőleg elég még neki egy reflow.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
hoax
senior tag
válasz KillHates #3705 üzenetére
Upsz! Ezt djdaniel-nek szántam...
Másik VGA-val is ki kéne próbálni...!
Az a gyanúm, hogy Ipon-nál nem igazán tesztelték le a kártyádat... Vastagon lesz@rják az ilyen problémákat!
Ha még garis, küldd vissza még egyszer és ragaszkodj az igazadhoz![ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
robick5
tag
válasz djdaniel #3702 üzenetére
Mindenképp másik vga-val is próbáld ki,illetve nézd meg milyen hőfokon megy a kari.Szerintem is vga gond lesz.
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
djdaniel
senior tag
válasz KillHates #3705 üzenetére
köszönnöm uram!
szóval ezért jelentkezik csak néha a hiba.
hoax; szimplán szerintem hülyének néztek ilyen hiba leírással küldtem vissza , sajnos még mindig nem volt időm átvinni ismerősömhöz hogy kipróbáljam a gépébe, az ő videokártyáját meg az enyémbe, de ma vagy holnap meglesz.
ezt írták vissza az iponosok ;
H: Win7 x64 alatt 13.4 driverrel FurMark EBM 8h OK, 3DMark11 6h OK, 3DMark06 3h OK, World of Tanks egy este OK, Heaven Demo 12h OK, Unigine Valley 18h OK. A Desktopon allo gepnel sem volt hiba. Youtube egy hetvege OK. (A hardveres falsh gyorsitast bizonyos esetekben celszeru kikapcsolni, mert bugos), bekapcsolt allapotban teszteltem, hiba nem volt.
robick5 ; rendben, amúgy 72°C-ra felmegy furmark alatt.
Köszönnöm szépen mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ielektros #3707 üzenetére
Köszi, de profinak jó lenne lenni, inkább a tapasztalat beszél belőlem; végig jártam a szamárlétrát már ilyen esetben. A gép külső monitorra tökéletes képet adott, belülre ezeket a szétesős hibákat produkálta. Megvolt az LCD csere, az átvezető kábel csere, még az illesztő kapukat is kicseréltem ( 0.5x0.5 mm-es kis sz@rból 24 db ) majd ekkor kizárásos alapon rájöttem, hogy ez csak GPU hiba lehet. Gratulálok Watson! Csak a qrva szkópot kellett volna elővennem.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
f27!
Szia Feri! Köszönjük a chip-et (216-0....026-ost) , tökéletesen szuperál. Reméljük azért nem hallunk felőled mert sok a munkád.
-
Kemotox75
csendes tag
Nekem is megjöttek a chipek, amit Feri küldött. Köszönöm
Mindegyik kiváló -
Benji77
aktív tag
xbox 360 repair
-
fpisti35
csendes tag
Sziasztok!
Kellene nekem pár szakmai segítség. Már 4-5 hónapja vettem egy ACHI IR6000 bga állomást és próbálkozgatok vele amikor időm engedi, de nem nagyon jutok előre saját kútfőből. Van egy csomó 3 ledes xbox360-am és azokkal próbálkozgatok, de 10-ből csak 3-at sikerült megcsinálnom. A baj már a GPU levételnél kezdődik mert a legtöbb esetben amire a GPU mozdíthatóvá válik, már fel is púposodik. Elég sokat küzdöttem a pontos hőmérséklet méréssel, mert a gyári hőmérő nem működött megbízhatóan ezért helyettesítenem kellett.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen hőmérsékletek kéne beállítanom, mert a gyári paramétereket kismértékben módosítgattam, de nem túl sokat segíttet és most elakadtam itt?
Előre is köszi
-
Kocska89
tag
válasz fpisti35 #3726 üzenetére
Szia.
Ezzel a problémával én is szembesültem, anno. Nálam az alaplap hajlott meg valamelyik irányba. 4/2 sikerült aztán hagytam is.
Milyen távolságra van a fej a paneltől? Nálam olyan 4-5cm volt.
Illetve próbáld meg lassabban felmelegíteni.
De ha nem is hólyagosokig meg a chip nálam 4/3 görbült a panel.
-
Benji77
aktív tag
válasz fpisti35 #3729 üzenetére
Nem az alaplap görbülésben látom a fő problémát.
Ahogy írtad is, púpos lesz a chip, mire lejönne.
Az xbox360-hoz komolyabb meleg levegős állomás kell.
Az infra csak szétéget mindent, nem tudsz vele olyan precízen dolgozni, mint egy forró levegőssel.
Van itt néhány kolléga, anno ők is ilyen gépet használtak.
Majd megerősítenek (megcáfolnak) -
fpisti35
csendes tag
válasz Benji77 #3730 üzenetére
Bocsi a görbüléssel kapcsolatos válaszom Kocska89 reagálására szólt.
Én meg pont azért vettem IR lámpásat, mert azt olvastam, hogy a hólégfúvósok kisebb hatékonyságúak :-(
Már a fluxon is gondolkodtam, hogy nem jót használok, de kipróbáltam amit csak tudtam és nem javult az eredményem.
Milyen fluxot érdemes használni?
-
nagyúr
-
fpisti35
csendes tag
válasz KillHates #3732 üzenetére
Próbálkoztam reflow-al is és 2 laptopból az egyik jó is lett, de a másiknak szintén felhólyagosította a GPU-ját, Most viszont találtam egy videót ami pont az IR6000 infra fejének hibáját mutatta be, miszerint nem egyenletesen adja le a hőt hanem területenként eltéröt. Lehet, hogy én is egy hibás fej miatt szenvedek?
-
Benji77
aktív tag
válasz fpisti35 #3731 üzenetére
Ha reballozol, akkor Amtech-559 [link]
De hidd el, nem ezen fog múlni.
Egy szar flux-jó meleglevegős bga gép párossal is szépen lejön a chip.
Én pl. chip leszedésre és tisztításra gyengébb minőségű fluxot használok (libazsír)
A púposodásnak nincsen köze a fluxhoz. Gép és hőprofil kérdése. -
fpisti35
csendes tag
válasz Benji77 #3735 üzenetére
És abból melyiket érdemes?
Probálkoztam már mindkét Amtech fluxal és a japán Kingbo-val is de ugyanaz az eredmény?
Nem feltétlenül xbox360-kat akarok javítani, mert azok már túl olcsók, de van már több mint 150 hibás laptopunk is és azokat viszont megérné megjavítani, csak azért játszadozok xbox360-kal, mert azokat 5 Fontért veszem és nem szeretném tönkre tenni a laptopokat gyakorlás képpen.
[ Szerkesztve ]
-
fpisti35
csendes tag
válasz Benji77 #3738 üzenetére
Nem ebből akarok megélni. Hétfőtől egyetemista leszek 3 évig és csak szabadidőmben fogok játszogatni vele. Csak az itt Angliában lévő fiam számtech. boltjába bekerülő dolgokat szeretném javítgatni, külső ügyfeleknek nem akarok dolgozni, ezért túl sokat nem akarok rákölteni. Most futom még csak a bemelegítő köröket és próbálkozgatok a dolgokkal.
-
ielektros
senior tag
Bakker. KillHates, mobileman, f27. Mar csak ti vagytok lassan Magyarorszagon. Ott maradtatok Balazs Palival. De lehet ha mindenki elhuz ti kaszalni fogtok.
Ez baze. Kolega vezet, megyunk parizsba. Uvolt a rammstein es 190 alatt mar anyazik, hogy tetveszkednek elotte. Imadok nemetekkel dolgozni Es meg jo, hogy 4-bol 4 dohanyzik a vitoban. Egy oraja Frankfurt utan meg poharba pisalas volt mert atfogo ellenorzest es rendortanonc oktatast tart a "Cobra 11". De a napunk ugy indult, hogy jobb hatso rugo csere a mercin mert az autopalya felhajton feladta a bal hatso. Jol kezdodik.
Unalmamban megint szetoffolom a topikot nektek.
-
f27
senior tag
Megjottek az ESD kesztyuk is.
-
Mosuka
aktív tag
Én is próbálkozom már hónapok óta, minden ok a levétellel, a golyózással, de a vissza rakásnál baszarintok el valamit. Állandóan leül, és nem tudok rájönni, hogy miért.
-
robick5
tag
Ha levegős géppel dolgozol,akkor vedd vissza a venti fordulatot (nálam 20-100% lehet állítani,én30%-n használom),illetve lassítsd meg a profilt.
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
Mosuka
aktív tag
válasz robick5 #3747 üzenetére
Levegős a vas, a fordulat lesz a ludas, 4 perces a profil. Ennyire hülye nem lehetek kb 80%-on használtam. egyedül amikor a golyókat melegítem a BGA-ra, akkor veszem le 10%-ra, ez tökéletesen bevált. Egy hűtőbordára rakom a bga-t már felgolyózva, és 2 perces profillal rámelegítem. Érdekes módon a kamu kingbo vált be erre. Még az 559-el sem ment ilyen simán.
Köszi a tippet -
-
robick5
tag
A golyók rámelegítése nálam már nem így történik,hanem fordítva,az alsó melegítőre teszek egy 10X10cm rozsdamentes lemezt ,majd ua profil mint a beforrasztás, csak emelt hőfok "pl az utolsó zóna beforrasztásnál 245,ennél a műveletnél ez 320 fok" a felső meg teljesen visszaveszem,és kifordítom,így a golyóknak nulla légáram,nem ugranak össze,és jó a híg 559 is hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest