- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
robick5
tag
válasz
fpisti35 #4311 üzenetére
Az enyém ilyen!
Annyi külömbséggel,hogy a legnagyobb nem volt a készletben,azt úgy gyártattam le,és azt is kivágattam oldalt. -
robick5
tag
válasz
fpisti35 #4299 üzenetére
Akkor mint ajánlották a légáramot 1-2 közt próbáld,a profilodon minden zónát növeld 20sek-l ,a maszkolást ne tedd fel,és ne pont akkora fejet hanem egyel nagyobbat tegyél fel.Elméletileg így nem szabad hólyagosodnia.Illetve a fejet a chip felső pereméig engedd rá,ha az oldalai nem kivágottak,ha kivágott akkor mehet még lejebb is.Soha nem szabad pont akkora fejet használni,mert nem tud a meleg megfelelően távozni csak pörköli a chipet.
A fluxból sem szabad sokat tenni mert csak gázosodik,tehát megfőzöd a chipet,én csak minimális fluxot használok,és csak az 559-t használd.A mennyiséget majd úgyis érezni fogod,minél nagyobb a chip területe annál több kell.Én nem teljesen nyomom körbe fluxal,hanem minden saroktól az oldal közepe felé haladva,de az oldalakat nem nyomom végig,hanem kb 3mm-t kihagyok. -
robick5
tag
válasz
fpisti35 #4294 üzenetére
Alsó kerámiák nálam 170,de nekem sincs jó ideje hólyagos chipem,viszont amire figyelj oda,próbáld minél alacsonyabb légárammal,illetve minél nagyobb chip annál hoszabb hőprofil,a flux se mindegy mennyit raksz alá,ha jól látom az alsó képen az a baj,hogy kicsi fejet használsz a chiphez,arra figyelj oda a fej minden esetben nagyobb legyen a chipnél,külömben nem jön le.Ha rá tudod rendesen engedni a fejet,felesleges maszkolni,mert nagyon bezárod oda a meleget.Én már nem maszkolok,csak ha nagyon közel van alkatrész.Fejek közül az a jó,aminek az alján van bemetszés,a fölös hő tud felfelé is távozni.
Ennyit tudok segíteni,illetve gyakorolni-gyakorolni.
-
hoax
senior tag
válasz
fpisti35 #4269 üzenetére
Túl meredeken emeled a hőmérsékleteket(ramp=3), túl magasról indítod a programot(80-100°C-ról próbáld),
Túl hosszú ideig tartasz egy-egy soaking fázist.
Ilyesminek kéne kijönnie ha felrajzolod a profilod. Köszi Benji! -
hoax
senior tag
válasz
fpisti35 #4282 üzenetére
A laptop egy kicsit más tészta! Az ólmos forrasztásúakkal pláne óvatosabban kell bánni, az is tény!
Sajnos nem lehet egy általános profilt írni ami mindenkinél ugyanúgy működik. Neked kell kikísérletezni...
Ahogy írtam is... Szép vastag panelről beszélünk! Csak úgy tudod belőni, ha párat szénné égetsz!
Még valami! Használd az egész alsó fűtést! Azért van... -
kikihun
csendes tag
válasz
fpisti35 #4176 üzenetére
Az Ir6000 nekem is átalakult
Alsó fűtés 3x600w, egyenként beépített K szenzorral. (elstein t-hts1)
Felső 450w
Mindkét ssr relé cserélve (fotek 40 ill 25A-es)
Komplett kábelezés cserélve
Alaplap rögzítés is modolva lett.Most szét van borítva mert kap egy elszívót is
Ja és a képek érdekelnek
Majd én is rakok fel.
Csak kutatok radiális ventilátor után.
-
válasz
fpisti35 #4100 üzenetére
Ez az PID vezérlős meleglevegős gépek "átka". A HR360 PRO is ezt csinálja, pedig PID-esben az a király gép.
Amit lehet csinálni, hogy a venntikre raksz kapcsolót, ha viszont lekapcsolod, akkor a szilárdtest relék vezérlését is szakítsa meg. Sőt, ha raksz a PID kimenő vezérlésére és a kapcsolt áramkörre egy vezérelt-visszacsatolt hurkot egy buzzerrel, akkor amikor indítod a profilt, "rád tud szólni" a gép, ha nincsenek felkapcsolva a ventik. (nem tudom ez a kínaiaknak miért nem megy)
-
Router
őstag
válasz
fpisti35 #4100 üzenetére
Szia!
Nekem mobileman-től van egy Scotle ir 360 pro-m és ebben is nonstop megy a hőlég. Eleinte nagyon zavart de szokható tehát ne keress konstrukciós hibát, ezek gyárilag ilyenek bár nem tudom miért nem a profillal indul a cúg. Arra figyelj, hogy mikor a chipet felteszed, a folyamat végén hajtsd ki a fejet az ic fölül mert a hideg levegő nagyon gyorsan visszahűti.
-
-
Benji77
aktív tag
válasz
fpisti35 #3731 üzenetére
Ha reballozol, akkor Amtech-559 [link]
De hidd el, nem ezen fog múlni.
Egy szar flux-jó meleglevegős bga gép párossal is szépen lejön a chip.
Én pl. chip leszedésre és tisztításra gyengébb minőségű fluxot használok (libazsír)
A púposodásnak nincsen köze a fluxhoz. Gép és hőprofil kérdése. -
Benji77
aktív tag
válasz
fpisti35 #3729 üzenetére
Nem az alaplap görbülésben látom a fő problémát.
Ahogy írtad is, púpos lesz a chip, mire lejönne.
Az xbox360-hoz komolyabb meleg levegős állomás kell.
Az infra csak szétéget mindent, nem tudsz vele olyan precízen dolgozni, mint egy forró levegőssel.
Van itt néhány kolléga, anno ők is ilyen gépet használtak.
Majd megerősítenek (megcáfolnak) -
Kocska89
tag
válasz
fpisti35 #3726 üzenetére
Szia.
Ezzel a problémával én is szembesültem, anno. Nálam az alaplap hajlott meg valamelyik irányba. 4/2 sikerült aztán hagytam is.
Milyen távolságra van a fej a paneltől? Nálam olyan 4-5cm volt.
Illetve próbáld meg lassabban felmelegíteni.
De ha nem is hólyagosokig meg a chip nálam 4/3 görbült a panel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Android szakmai topik
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest