Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
Omega senzor nem kell valakinek?
-
ielektros
senior tag
Szinte biztos, hogy a BQ24753 is halott. Koszonom a tanacsot. A feszultsegek elsore jonak tunnek rajta de nem mindig. Ezt azt jelenti, hogy 20-bol egyszer nem es meg is borul lemegy zarlatba. Szkoppal egyertelmuen hozza jutottam akarhonnan is indultam.
Fogtam es azt a hulye PQ2 mosfet-et ami kivolt purcanva majd kicserelve egyszeruen athidaltam. Igy indul a gep, minden ok, toltes is van, de nem tud taprol akkura valtani ha kihuzod a csatit. Szoval akkuval hasznalhatatlan. 24753-am nincs, mar atturtam mindent. Majd rendelek, addig meg hasznalja igy emberunk azt kesz. Ha kesobb akarja majd felteszem neki. Mar csak a zsiros szamlat kell kifizetnie Azert jol szetszivatott az biztos. Azt a hulye Y4 kvarcot vagy 3 oran keresztul nem vettem eszre. Hat igy meg nem jartam.
-
ielektros
senior tag
válasz KillHates #3605 üzenetére
Szerintem akkor karcolta meg a vadparaszt (ket szervizben jart mar a noti. Stuttgart, Hamburg) amikor letolta a kvarcot az alaplaprol. Amugy nem serult meg a vezeto reteg. Ahogy athidaltam a PQ2 fetet, azonnal indult minden gond nelkul csak ugye akkurol nem megy. De legalabb szepen feltolti
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
Egyszer es mindenkorra. Nyilatkozzatok, hogy ki hol vesz chipet. Aki titkolozik az ne mondjon inkabb semmit, csak mostmar nagyon jo lenne egy olyan forrast talalni ahol nem a fele kamu. Nem az a lenyeg mi mennyi. Hanem, hogy ki kitol veszi oket es milyen feltetelekkel. Jo lenne mar egy igen jo es megbizhato forrast talalni.
-
ielektros
senior tag
Ahh apropo. Ilyen az uj scotle 460 vezerlese. Nem egy csodaszep dolog az elozohoz kepest, de teszi a dolgat. Csinaltam par kepet rola.
Mas: BQ24753-at hol a pekbe lehet venni? Vagy vak vagyok vagy nemtom. Kinabol nem akarok emiatt rendelni aztan 5 hetet varni ra. Nincs valakinek elfekvoben 1-2db?
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz Tamás9x #3616 üzenetére
danke, akkor turd fel a pincet legyszives aztan boltolunk. Mar elkuldtem a fazonnak a gepet, de majd ha lesz chipem visszakuldi. Addig is tudja hasznalni igy ahogy van. Leszedtem mindent, hogy ne legyen gaz aztan kesz. Taprol megy minden flottul. Jo kis gep, megeri rendbevagni.
-
ielektros
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz KillHates #3621 üzenetére
Jah siman Bar biztos, hogy valami Atmega 644 vagy hasonlo ez is. Bar annyira nem fontos. Ezen meg ugysem kell nagyon mokolni. Annyit igazitottam, hogy azt a vezeteket ami a kulso thermocoupler csatlakozojatol megy a muveleti erositohoz majd a mikrokontrollerhez azt rovidebbre vagtam majd 40 cm-el es felpucoltam rendesen aztan ujbol bekotottem. Szerencsetlen szenzor allandoan vagy 10 fokkal tobbet mert. Mostmar nagyjabol helyen van. A jo kontaktus csodakra kepes. Amugy osszessegeben a Honton mechanikailag egy szebben kivitelezett dolog mint a Scotle. Bar ez nem igazan lenyeges csak hat eddig 2 scotle 460-at lattam osszesen, de eddig mindegyik olyan volt mintha gyakorlo lakatos gyerekek bermunkaban otthon kalapaltak volna a lemezt formara. Bar lehet valoban igy keszul
Nem tudom mit takar kinaban a production line. De ha olyan ez is mint a Puhui akkor megvan bocsajtva. Ez egy zsir video a meltan elhiresult Puhui-rol Vi go förszt tu di picibi szekcsön! Annyira kiraly.
[ Szerkesztve ]
-
Benji77
aktív tag
Na szétkaptam a Scotle HR460-at.
Rém primitív. Egy panel van rajta és kész. Mindjárt dobom fel a képeket. -
Tamás9x
őstag
Asus eepc900 minden eld világít amikor bekapcsol, iylennel találkozott már valaki? Szinte ingyen volt, így megpróbálkoznék vele (chipset cpu melegedik)
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
hoax
senior tag
válasz ielektros #3614 üzenetére
E-bay a barátod chip ügyben!
Régebben, amikor még lehetett fizetni PayPal-lal Alibabán, akkor még rendben volt, de most már nem kockáztatok...
Van honi forrásom is, csak számlával-áfával igen húzós árakat tud csak mondani. Tűzoltásnak természetesen kiváló..!Don't panic!
-
Benji77
aktív tag
Félig kibelezett Scotle HR460
[link] -
ielektros
senior tag
válasz Benji77 #3629 üzenetére
En csak azt nem ertem akkor, hogy a neten ezer helyen keringo fotok akkor micsodarol keszultek. Mindenhol egy fiokot mutogatnak amiben Ott csucsul egy elso ranezesre LG PLC. Meroben mashogy nez ki az osszes foto. Ennek ellenere nem primitiv az. A touchscreen -es WinCE soros porton atkuldi a vezerlobe a kivalasztott profilt. Majd a mikrokontroller szepen PID-el megtamogatva levezerli a profilt. A Feri meg azert veri a mellet, hogy neki mennyi minden van a gepeben mert ott kulon PLCk viszik az automatika folyamatait. Nem azert mert olyan atomprofi. Egyszeruen az LY X4 az ugyan olyan kinai "mok". Nyilvan tobb minden van egy automata gepben. Ennek ellenere futesben nem tud az sem sokkal tobbet. Nem is kell tudnia. De attol, hogy 3 PLC van benne, meg nem egy fineplacer.
-
Benji77
aktív tag
válasz ielektros #3630 üzenetére
Valóban másképp néz ki, mint a gyártó honlapján. (alul a pdf)
[link]
Ahány kínai,annyi variációként dobták össze.
Engem nagyon nem zavar. Eddig minden feladatot szépen megoldott.
Nem kell szétsütni, hogy lejöjjön a chip.
Már hőmérsékletet sem mérek. Tudom, hogy mikor adja meg magát a bga.
A fényképek között látszik a használatos profilom. Kisebb chipek az utolsó előtti szegmensben lejönnek.
A nagyobb bga-hoz, kell végig vinni a programot. -
ielektros
senior tag
válasz Benji77 #3631 üzenetére
Zavarni engem sem zavar valojaban. Csupan nem birom az ilyet elviselni. Ha nekem a foton X-et mutat akkor nem akarok Y-t kifizetni. Ennyi. De lassan kezdem nem erteni amugy, hogy hany verzio letezik ebbol. En lattam mar egy olyat amiben meg gyari PLC volt de az sem olyan mint a fotokon. A franc bele a kinaiak ossze vissza kamuzasaba mar. Ez emelte ki oket a szarbol es ez is lesz a vesztuk.
-
ielektros
senior tag
Ha be is krepal akkor meg csak elektronikai szakik vagyunk.. Megkell javitani ozt hali. De en sem tartok semmi ilyesmitol. Az egyetlen dolog ami nehezen beszerezheto lenne az az uC-ben a program. De akkor meg kikell sirni a kinaitol egy uC-t azt kesz. Bar azok meg ritkan halnak meg csak ugy.
Most, hogy mar jobban atneztem az enyemet, igy mar sok nehezseg nem lenne utangyartani sem. A kinai vezerlopanel igazabol meg szinte semmi. uC, tap, 4db muveleti erosito kor a K szenzoroknak meg a relek a hozzajuk tartozo kapcsolo tranzisztorok. Majd vasarnap megnezem mit kuld ki soroson a WindowsCE es mit kuld vissza az uC. kizartnak tartom, hogy bonyolult legyen.
-
f27
senior tag
válasz ielektros #3630 üzenetére
Az automata reszeire itt most nem is gondoltam.
Amugy siemens vezerlok vannak benne,de ezt montam mar.
Van a winfosos vezerlo
Vannak a siemens vezerlok
Van az automatika vezerlok
Van benne egy rohatnagy tapegyseg
Egy bazinak vakum pumpa aszem bosh ha jol olvastam ki.
Meg meg jopar reles bizbaszok amik nemtudom mit csinalnak
Stb,stb.... -
nagyúr
válasz Benji77 #3629 üzenetére
Az a NuvoTON mikrokontroller egy nagy rakász sz@r. A büdösök ezen is spóroltak; nem a jó kis Windbond-ot rakták bele (igaz drágább pár dollárral)
A low-budget Core i-s notikban szokott előfordulni mostanság, képesek önmaguktól kiürülni. Ja és persze nem lehet őket sorosan programozni, hanem külön vannak a címzés lábaik (á'lá 1990-es évek epromjai)
Úgyhogy ha látom a fent említett kotvány nem küldi az inicializációt az SM bus felé, már rakom is össze a gépet, azért nem indul, mert agyhalott nem azért mert BGA-s.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ielektros
senior tag
válasz Formaster #3638 üzenetére
Mas nem kell csak az RS232 kommunikacio. Siman lehet. Raspberry szerintem agyuval verebre. Es raadasul az nem is valos ideju mint egy uC. Kar lenne egy ARM-os platformmal ilyet csinalni. Egy PID, PWM vezerlest nem lehet normalisan linux alatt olyan szinten vegrehajtani mint ahogy egy mikrokontrolleren lehet. Masra valo. Holnap megnezem mit kommunikal az RS232 buszon aztan majd megmutatom. Most sunakat sasolok az IFA 2013-on Berlinben
-
zorroka74
csendes tag
Sziasztok.
218-S7EBLA12FG és 82GM965 ict keresek.
Van valakinek eladósorban????Köszönet!
www.notebookgarage.hu, www.nbga.hu , https://www.facebook.com/NotebookGarageNyiregyhaza
-
ielektros
senior tag
válasz Tamás9x #3641 üzenetére
Na varj. Ezt igy azert ne degradaljuk. De amugy errol beszelek en is. Mikrokontrollerrel illik az ilyen feladatokat vegezni.
Az Arduino az egy Framework. Az Atmel ATMEGA csaladjara epul. Tehat a lenyeg az az Atmega. Hogy hogyan programozod az mar masik kerdes. Az MSP a Texas Instruments termeke. Minden csak nem buta. Raadasul szeles a paletta nagyon is, igy nem celszeru oket igy hasonlitani. De akkor mar illik megemliteni a PIC-et is ami meg a Microchip gyartmanya. Nekik is ven az egyszeru 8 labutol a giga nagy chipekig.
MSP-hez ott az Energia framework ami nem rossz kezdemenyezes. Atmelhez az Arduino, PIC -hez meg egy halom masik. Flowcode etc. De mindegyiket lehet csodasan Assemblyben, C-ben programozni.
Mindegyik uC-nek megvannak a maga elonyei. Peldaul ha nagyon energia takarekos megoldasra van szukseg akkor a kisebb MSP430-akkal nehez felvenni a versenyt. "Standby"-ban mikroAmperekkel elvan ami azert mondjuk napelemes-akkus uzem eseten nagyon fontos. PIC -nek az egyik elonye, hogy olyan brutalis termekpalettajuk van, hogy szinte minden osszetettebb feladatra is talalni vezerlot amit majd tokeletes kihasznaltsaggal tudsz uzemeltetni. Atmel-nel en peldaul mindig nagyon fole lovek es tul bika kontrollert valasztok mert a kisebbekben nincsen olyan periferia hw-esen amit en szeretnek, hogy legyen. Mindemellett nagyon megbizhato es jo teljesitmenyu uC-k. Egyben a kedvencem is. A sajat tervezesu fejleszto panelem is Atmelre epul. ATmega644 vagy 1288 vagy ezekkel labkompatibilis chipeket tud kezelni. Raadasul az egesz panelt Arduino shield kompatibilisre terveztem. Csak kenyelmi szempontbol is.
Visszaterve a Scotle-re. Sok celom nincs vele mert jo ugy ahogy van. Most is egy Atmega van benne gyarilag. Legalabbis a labkiosztasa az. En csak arra vagyok inkabb kivancsi, hogy milyen formaban kommunikal a display computer es a mikrokontroller. De csak is azert mert erdekel. Erdekel, hogy mit kuld at az uC-nek es azt az uC mikent hajtja vegre. Igy ha kesobb a meg kenyesebb chipekkel kell dolgozni akkor siman lelehet programozni egy sokkal finomabb es precizebb vezerlest? Hogy minek? Kutya tudja. Talan mert szeretek arra torekedni, hogy valami meg jobb legyen. Es ha egy finomabb geppel es meg jobb profillal csak 1 nappal ha meghosszabbitom egy beultetett alkatresz eletet mar nekem megerte.
-
Tamás9x
őstag
válasz ielektros #3643 üzenetére
"Erdekel, hogy mit kuld at az uC-nek es azt az uC mikent hajtja vegre. Igy ha kesobb a meg kenyesebb chipekkel kell dolgozni akkor siman lelehet programozni egy sokkal finomabb es precizebb vezerlest? Hogy minek? Kutya tudja."
Pont erre törekszem én is, ahogy csökken a csíkszélesség egyre érzékenyebbek a chippek a hőre, na meg valljuk be a nyákok is egyre silányabbak... akkor látom nem idegen eredetű ez az oldal számodra lehet segítséget kérnék majd ha elakadok, az MSP nekem csak hardveresen buta, mert az energiatakarékosság átka az alacsony teljesítmény. Egy időben nagyon azt hittem hogy a R.PI. felválthatja számomra ezeket a vezérlőket, de durván belebuktam (még csak ismerkedem velük nem volt nagyon nagy betekintésem ebbe a szegmensbe) Jelenleg EZT szeretném leváltani és okosítani egy kontrollerrel.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
nagyúr
válasz Tamás9x #3644 üzenetére
Rakj be helyette egy ALTEC PC410-est. Mindent tud amit kell, és elnyűhetetlen bug-mentes ipari vezérlő. Szinte már babszemekért lehet kapni: [link]
Ja igen, és paraszt RS232-esen kommunikál; profilozható és nyomja is ki a mért adatokat ha kell.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
Formaster
addikt
Ha már ennyire belementünk a vezérlőkbe, akkor hőmérséklet kiegyenlítéshez milyet ajánlotok? Esetleg ezekkel is kivitelezhető? még sosem próbáltam ilyennel kísérletezni.
-
nagyúr
válasz Formaster #3647 üzenetére
Én Gergőtől (mobileman) kaptam egy PC1000-es PID-et és azt használom az úgynevezett diverzitás vezérlésére. Maximum 40 fokkal hagyja megszaladni a fejet az alsó fűtéshez képest.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest