Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Skylords Reborn (BattleForge) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:29:17

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) ricshard444 válasza Volgafan (#23000) üzenetére


ricshard444
veterán

A Command & Conquer-t megszüntették, mit is várunk...EA az is :W

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#23002) Gyuri27 válasza ricshard444 (#23001) üzenetére


Gyuri27
félisten

Erről beszéltem. EA-nek csak a lehúzás, meg a tucat játék megy.

Amd - Radeon - Ryzen

(#23003) ricshard444 válasza Gyuri27 (#23002) üzenetére


ricshard444
veterán

Ez sosem volt kérdéses, aki kicsit is követi mit csinálnak az tisztán látja :(

Vannak dolgok...

(#23004) mikibm válasza Volgafan (#22995) üzenetére


mikibm
csendes tag

hidd el én is így jártam!!nem tudtam itt lenni záráskor!!most is gombócokat nyelek!! HIÁNYZIK AZ ÜZLETELŐS RÉSZE !!! de nagyon meg minden :O :O :O :O :O :O :O :O

(#23005) Volgafan válasza mikibm (#23004) üzenetére


Volgafan
senior tag

Üzletelni akarsz?vedd meg a steamem

Nem eshet örökké!!!by Eric Drawen amugy mindenki Lolka-Bolka IGN:Gyuriba

(#23006) Gyuri27


Gyuri27
félisten

Valaki hallott off buherkáról?

Amd - Radeon - Ryzen

(#23007) Volgafan válasza Gyuri27 (#23006) üzenetére


Volgafan
senior tag

Nem,de sztem nem is lesz...nem olyan egyszerű erre off módot csinálni,és kizárt,hogy bárki szenvedjen vele

Nem eshet örökké!!!by Eric Drawen amugy mindenki Lolka-Bolka IGN:Gyuriba

(#23008) BladeHero


BladeHero
tag

Sziasztok!Én is ilyen játékot keresek, mint a bf, de hasonló sincs.Nem értem...Szinte naponta dobálják ki az ezerszer látott mmorpg-ket, de ha van egy egyedi játék akkor azzal nem foglalkoznak, mert nem hoz rögtön első nap dollár milliókat.Pedig, ha fordítanak rá egy kis időt és dobálnak ki kártyákat és frissítik, népszerűbb lett volna a starcraft-nal is és jött volna a bevétel.Manapság nem mernek ilyen játékokkal kockáztatni.

RPCJ

(#23009) ricshard444


ricshard444
veterán

Sajnos nagyon úgy tűnik meghalt a játék és soha nem tér már vissza közénk :(
Viszont a C&C-t valószínű nem lőtték le, csak más fejlesztőnél van, már ha ez valakinek számít...nekem nem.

Vannak dolgok...

(#23010) Volgafan


Volgafan
senior tag

[link]

Nem eshet örökké!!!by Eric Drawen amugy mindenki Lolka-Bolka IGN:Gyuriba

(#23011) OnSeT


OnSeT
őstag

Lekapcsolták a hivatalos fórumot is. Mivel készülőben lévő offline patchről sincs hír (sem hivatalos, sem felhasználók általi) így nem újítom meg az oldalam tárhelyének előfizetését.

A bfkartyak.x3.hu oldal 2014 január elején lekapcsolásra kerül.

Addig még lehet nosztalgiázni. :)

RIP BattleForge

BattleForge ~ free http://bfkartyak.x3.hu Videók: http://www.youtube.com/onseet

[ Szerkesztve ]

(#23012) Gekkito


Gekkito
tag

Ááá...engem is nagyon rosszul érintett amikor hallottam hogy vége a BF-nek. Igaz hogy az elmúlt időszakba már nagyon keveset játszottam, de egy héten 1-2x beléptem egy PVP-re vagy egy battlegroundra. Öltem bele pénzt is, és fasza lapjaim, paklijaim voltak. Rossz érzés rágondolni, hogy most mind elveszett és kidobtam a pénzem az ablakon... Legszívesebben írnék az EA-nek hogy bekaphatják...

PSN: z340n3

(#23013) Sident96


Sident96
tag

Szerintetek van lehetőség egy teljesen ingyenes 2D-s F2P TCG Tower Defense játékban?

(#23014) Gyuri27


Gyuri27
félisten

Semmi hír az offline módról vagy a második részről?

Amd - Radeon - Ryzen

(#23015) pachito válasza Gyuri27 (#23014) üzenetére


pachito
őstag

:(

Szerintem mindkettőt (sajnos) el lehet felejteni kb. Nekik nem érdekük az offline mode, 2. részt pedig az első lebőgés után nem hiszem hogy terveznének a közeljövőben... :W

(#23016) ricshard444 válasza Gyuri27 (#23014) üzenetére


ricshard444
veterán

2. részben lehet ráció, de megkérdőjelezhető, hogy ebben az évtizedben vagy Battleforge néven. Biztosan tudják, hogy mekkora potenciál van egy ilyen gyűjtögetős játékban, kérdés, hogy mikor néznek rá újra.

Vannak dolgok...

(#23017) Gyuri27 válasza ricshard444 (#23016) üzenetére


Gyuri27
félisten

Normális free játék mindig megy.
Ez is ment addig mig nem kezdtek el agyatlankodni.

pachito: hátha van valami ügyes kezű mechanikus. :DDD

Amd - Radeon - Ryzen

(#23018) Cr4Zy válasza Gyuri27 (#23014) üzenetére


Cr4Zy
tag

Üdvözletem emberek, régen írtam ide, régen beszéltünk. Tavaly ősz vége felé tudomást szereztem egy készülőben lévő Battleforge-másolatról, melynek neve Legacy Reforge. Teljesen ingyenesre tervezik, mint a Battleforge volt, és vannak róla videók is. Pár napja kiírták a facebook oldalukra, hogy bár még kezdeti stádiumban van, de elkészült a honlapjuk, melyet a http://www.darknessblade.com/ oldalon találhattok meg. A játékról találhattok pár videót (illetve készítésének menetéről, haladásáról angol nyelvű beszámolót) youtube-on is.

A legutóbbi facebook állapotának (melyben leírta hogy kész a honlap alapja, de a letöltés gomb még nem működik) egyik hozzászólásában ezt tette hozzá: "i will release the game after i hit 18 (summer)", azaz magyarra fordítva a játékot azután fogja kiadni, miután betölti a 18. születésnapját, ami nyáron lesz.

Visszatérve a facebook oldalukhoz, ott találhattok képeket, melyek bizonyítják, hogy elég szépen halad a modellezéssel, és a játék megvalósításával a srác. Erre három példát csatolnék most:


Én nagyon várom már, a képek és videók alapján nagyon igényesnek tűnik, és nekem kifejezetten tetszik. Ha bármi kérdés felmerül és tudok is rá válaszolni, szívesen megteszem, de mivel nem veszek részt a projectben nem tudok mindenre választ adni.

U.i.: Minden frissítést először facebook-on tesznek közzé, így ott minden újdonságról első kézből kaphattok információt (természetesen angolul)

[ Szerkesztve ]

IGN: TBPeti

(#23019) Gyuri27 válasza Cr4Zy (#23018) üzenetére


Gyuri27
félisten

:C
Remélem sikerül a cucc. Minden ami jó volt átment. Minden rosszat otthagy. :DDD

Amd - Radeon - Ryzen

(#23020) Zotya21 válasza Cr4Zy (#23018) üzenetére


Zotya21
senior tag

baromi jó lenne egy reboot csak győzzük kivárni :Y :C :C :DD

https://500px.com/slayer_art

(#23021) ricshard444


ricshard444
veterán

Nagyon szuper lenne, ha sikerülne és minőségi alkotást játszhatnánk, normális támogatással. Hiányzik a BF kétségtelenül, egy olyan nagy űrt hagyott maga után, hogy azt nem lehet jelenleg kitölteni :(

Vannak dolgok...

(#23022) Cr4Zy


Cr4Zy
tag

Mivel tavaly év közepe óta csinálja és teljesen saját forrásokból, illetve max. egy kevés adományozásból (paypal), plusz még nem töltötte be a 18. évét, ezért sajnos lassan, de halad. És a legfontosabb, hogy ha minden jól megy, akkor nyáron kiadja a játékot.

p.s.: azt olvastam, hogy a pve résznél szeretne offline egyjátékos módot is beletenni, és most éppen azon dolgozik a power well és orb-szisztéma elkészítése mellett, ami egy hatalmas pozitívum (és egyben negatívum is) lehet a battleforgehoz képest, hiszen lehetne játszani internetkapcsolat nélkül is, cserébe viszont sokkal nagyobb teret enged a csalásnak is. :(

IGN: TBPeti

(#23023) BlackTiger


BlackTiger
tag

Sziasztok!

Jó látni, hogy még ennyitekben él a remény, bevallom bennem is, és néha-néha még mindig vágyakozva gondolok vissza a régi nagy kedvencemre, a Battleforge-ra. Közben meg idegeskedek, hogy amit annak idején csináltam videót (Mindent a kezdetektől - oktató jelleggel) meg a cikkeket amiket egy közösségi oldal létrehozásának céljával fáradságos munkával írtam letöröltem, mikor abbahagytam a játékot, pedig most mennyire jó lenne visszanézni őket.

A lényeg, hogy sokat gondolkoztam azon is, hogy miként lehetne újjáéleszteni a játékot, de általában végül nem jutottam tovább annál, hogy mennyire haragszom az EA-re, azért amiért lezárta. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy miért nem tudtak egy offline módot csinálni hozzá, akár még egyszer teljes áron, főleg ha már nincsenek további terveik vele. Miért jó nekik az, ha az évtized egyik legjobb és legegyedibb stratégiai játéka, ilyen könnyen örök feledésbe merül? Vagy legalább biztosítanának lehetőséget közösségi szerverek létrehozására. Ez még mindig felfoghatatlan számomra, ha egyszer lehetőségem lenne megkérdezni tőlük, annak nagyon örülnék. Értem azt, hogy ez az üzleti modell nem volt az EA számára kedvező, mert négy év után már nem tudtak több pénzt kifacsarni az emberekből. De onnantól fogva nyugodtan szabadon ereszthették volna a játékot, nem kellett volna hagyniuk elmélyedni a süllyesztőben. Pont ugyanannyira nem termel csak profitot, mint az utóbbi, viszont több ezernyi embert tesz boldoggá. Nem hiszem, hogy nagy erőfeszítés lett volna.

Sajnos nem hiszem, hogy készülne egy Battleforge 2, az egészet úgy ahogy van elvettették szerintem, de ez tényleg egy rejtély számomra hogy miért. Ha pedig mégis valaki később előállna valami hasonlóval, akkor a mai trendeket figyelembe véve egy játszhatatlan, erőltetett pénzlehúzás lenne. Elég csak azt megnézni, hogy olyanok a free to play játékok, hogy pl. egy autóversenyben a benzinért kell fizetni, és a végén egy-két menetért is kétszer annyit, mintha az ember megvette volna a legjobb triple-A autós játékot dobozosan. Mindenki pénzt akar, a BF-es játékmechanika és alapelvek, pedig nem hoznak annyit, így szinte biztosan nem lesz hasonló modellel rendelkező Collective Card Game nagy kiadótól, komoly fejlesztőkkel. Indie-ben reménykedhetünk, de a legtöbb indie nem növi ki a mindent ígérő próbálkozások szintjét, és hamar kudarca fullad.

Valaki ajánlotta itt még a Hearthstone-t, de sajnos a HS az egy szerintem csak egy ál- gyűjtögetős kártyajáték, igazából csak egy egyszerű táblajáték, board game, semmi több. Ami CCG-vé tenné, az gyakorlatban nincs benne, és azzá valamit pedig nagyrészt a csere-bere tesz. Itt csak szerencsével és rengeteg játékórával (vagy pénzzel) unlockolható tartalmak vannak.
És ami azt illeti nagyjából ez is volt az egyetlen olyan amivel párhuzamot lehetett volna vonni a Battleforge és a Hearthstone között. Minden más tekintetben (és amint az fentebb kiderül, valójában ebben is) két teljesen különböző játékról van szó, még sajnos érzésre sem ugyanaz, a kártya tette volna azzá, egy csekély mértékben. Kártyás táblajáték(!) révén - legalábbis az én elnevezésem szerint - nagyon kevés a lehetőségeink száma, nincs benne annyi stratégia, mint elsőre tűnhet. Nagyjából kimerülnek a pakli összeállításban és abban, hogy milyen sorrendben játsszuk ki a kezünkben lévő lapokat. A többi szerencse, és akármennyi ismerettel rendelkezve is elbukhatunk meccseket pusztán azon.

Mindezt csak azért tartom fontosnak elmondani, mert a Hearthstone a legnépszerűbb játékok közé tartozik jelenleg és ez megmutatja, hogy mik azok a trendek amik a fejlesztők követnek és mik azok amikre a játékosok vevők, ha kártyáról van szó. És ez sajnos messze van a Battleforge-tól. Ez a casual, gyorsan megszerezhető, könnyen elérhető egyéni, számszerű sikerekre alapuló játékélmény. És a pénzügyi modell mellett ez a másik döntő ok, amiért nem valószínűsíthető, hogy hasonló játék szülessen a közeljövőben.

A Battleforge messze más, ott több hónapnyi tanulás után is még mindig nyílnak meg az ember előtt utak, és új módszerek, mindig találni új kihívásokat és van benne akkora szabadság, hogy a játék engedje, hogy túlvállaljuk magunk (4 fős PvE map egyedül, tutorial deckel),és még úgy is teljesítsünk. Komoly tervezést, csapatmunkát, teljes összhangot, másodpercre pontos mikrot és makrot igénylő, különböző szerepeket vállaló (pl. PvE speedrunok) több órás próbálkozások, feszült, meglepetésekkel teli PvP-k, vagy csak lazulás a Forge-ban és az új promo lapunk csodálása, miközben beszélgetünk, tradelgetünk, mindez a Battleforge része volt, és a legtöbb elkötelezettséget, türelmet és egy olyan learning curve-t jelent, amit nem mindenki tud elsajátítani, és gyorsuló világunkban az ilyesmi egyáltalán nem divat. Ezek a címszavak MMORPG-knél is feltűnhetnek, amik ugyanakkor rendíthetetlen népszerűségnek örvendenek, de egy MMORTS, mint a Battleforge sokkal cizelláltabb, átfogóbb gondolkodást igényel, és kevesebb ember vevő rá. Illetve a fő ok talán, hogy RPG-kkel összehasonlítva a világa nem folytonos, hanem egy-egy probléma (pálya) megoldásából áll, így talán kevésbé enged elveszni benne, bár a játékon túli játék része, a meta, azaz a gyűjtögetés szerintem már itt is komoly függőséget okozhatott. Bár, ez már egészen messzire megy, lehetne még folytatni, jól esett egy kis nosztalgia, de a lényeg az, hogy valóban nem látom, hogy sok helyen igény lenne hasonlóra. Talán már kezdi átvenni a helyünk az "új generáció".

Ami a Legacy Forge-ot illeti, régebb óta figyelem, véleményem szerint jól hangzik, de nem fűzök túl sok reményt hozzá. Túlságosan is ambiciózus egy közel 18 éves fiútól, aki a szabadidejében foglalkozik vele, egyedül. Van még most mellette egy modellező, aki a Juggernaut-ot is csinálta, meg még valaki aki majd a zenével fog foglalkozni. A Facebook-on kérte, hogy aki tud ajánlja föl segítségét. Szerintem ehhez egy komolyabb csapat kéne, és így ebben a formában ezt nem találom életképesnek. Úgy tűnik kicsit, hogy túl sokat vállalt magára, ráadásul már arról is beszámol, hogy hogyan képzeli el a micro-payment rendszert (igen, nem teljesen ingyenes), mikor gyakorlatilag még semmi nincs kész, ami játékká tenné. Kicsit az ilyen steam-es, Greenlightos, pre-alpha releasekre, meg a sok elképesztő, de be nem váltott ígéretre emlékeztet. Ha több ember vezetésével készülne, akkor jobbat várnék, mivel akkor lehetőség lenne több ötlet és szempont felmerülésére. De így most úgy érzem, hogy egy emberen múlik az, hogy milyen irányba megy el az egész és, hogy mi és hogyan valósul meg benne, és ez így túl sok esélyt ad a hibára, az ötleteket megvalósulását értve. Könnyen lehet, hogy a végén nem az lesz amit vártunk, vagy akár, hogy el sem készül megfelelően. Egyelőre azért bízom benne és szurkolok neki!

Gondolkoztam azon, hogy milyen lehetőségeink vannak még a játék újraélesztéséhez. Talán, ha ugyanennyi időt és energiát a már meglévő Battleforge feltörésébe fordítanánk, lehet többre jutnánk. (bár lehet, hogy a szerver fájlok hiányában ez nem lehetséges, bele kell nézni a dologba még mélyebben)
Illetve van egy ötletem hasonló elemeket, azt az érzésvilágot viszont lényegében ugyanúgy tartalmazó, de egyszerűbben megvalósítható játékra is, de ezek egyelőre csak ötletek.

Tigris

(#23024) BlackTiger válasza BlackTiger (#23023) üzenetére


BlackTiger
tag

Elfelejtettem még hozzátenni, hogy amitől én a legtöbbet várnék, az egy a közösséget egybeszedő, open-source jellegű projekt lenne, ahol mindenki úgy tesz hozzá, ahogy tud és nem egy-egy privát próbálkozás. Viszont ezt sokkal nehezebb elkezdeni gyakorlatban, mint az utóbbit, sajnos komoly szervezést igényel.

Bocsi, a sok szöveg miatt. :DDD

Tigris

(#23025) Zotya21 válasza BlackTiger (#23023) üzenetére


Zotya21
senior tag

én igazából már azon is gondolkoztam hogy mivel ennyire sehol nem tart és azt mnodja nyárra kész lesz ami szerintem nevetségesen közeli időpont

vegyük akár a Banished nevű játékot azt egy ember csinálta de 2-3 évbe tellett neki és nagyszerű de 2-3 év és azóta is javítgatja meg utólag csinálja hozzá a modokat stb

és nincs bent multi se

szóval nem csodálkoznék ha azért gyűjtene ez a gyerek pénzt hogy legyen neki és nem azért hogy a játékot csinálja

aztán ha majd lesz elég pénze akkor eltűnik esetleg egy offline modot elhinnék de hogy ő majd szervereket fog üzemeltetni és elkészíti nyárra az szerintem lehetetlen :(((

de elsőre jól hangzott :DD

de ha még is igaz lenne támogatnám valamenynivel én is legalább egy játék árával de így szerintem csak a rászorulóknak gyűjtünk és ő rászorul :DDD

[ Szerkesztve ]

https://500px.com/slayer_art

(#23026) Gyuri27 válasza BlackTiger (#23023) üzenetére


Gyuri27
félisten

Remélem egy orosz, ukrán vagy bármilyen feltörekvő társaság megveszi.
Aztán amig ügyködnek a folytatáson megy az első rész.

Az rf se halva született ötlet. Sók jó programozó, mini, de feltörekvő cég van. A mechanika, a tematika adott. Azt már nem kell megalkotni.
Én azt nem értem miért nem lehetett a játokot offlinébe áttolni, meg lanozni. Hiszen többübük fizetett érte.

Nincs egy hete, hogy stoxx (dekka) meccséből néztem néhányat. :DDD

Amd - Radeon - Ryzen

(#23027) BladeHero


BladeHero
tag

Van három videó is fent YouTube-on:

[link]

Szerintem tényleg komolyan gondolja, de, egyedül nehéz lesz megvalósítania. Legalább valaki elkezdte :)

Jah, a Jugger meg itt is jól néz ki :D :D

[ Szerkesztve ]

RPCJ

(#23028) Zotya21


Zotya21
senior tag

Update Itt

https://500px.com/slayer_art

(#23029) pachito válasza Cr4Zy (#23018) üzenetére


pachito
őstag

Admirable, but mistaken.

Szép próbálkozás, de túl sok reményt én sem fűzök hozzá...EA meg bekaphatja (pontosabban a vezetés, akiknek dollárjelek vannak a szemüregben).

(#23030) Gyuri27 válasza pachito (#23029) üzenetére


Gyuri27
félisten

A remény hal meg utoljára. Meg a magyar vágya a jóra és a szépre.
Mostanában mennek a kis cégek, eredeti, jó gondolatok. Bízzunk hát benne.
Az, hogy az ea ezt elszarta tudtuk már hamar. Ez egy ilyen cég.
Az viszont konkrétan gusztustalan volt, hogy nem megy a cucc offline. Hiszen sokan így vagy úgy fizettünk érte. Egy-egy küldi vagy hamachi pvp bejó lenne istenem.
Múltkor youn néztem vagy 2 órát. A nagyokat is meg az ittenieket is. :K

Amd - Radeon - Ryzen

(#23031) pachito válasza Gyuri27 (#23030) üzenetére


pachito
őstag

Hát, én remélem, hogy neked lesz igazad...én is nézegettem a youtubeos klippeket a minap, veszettül hiányzik az az igazi "Battleforge fíling", ami a Forgeba belépve csapott meg... :(

(#23032) Zotya21 válasza pachito (#23031) üzenetére


Zotya21
senior tag

hűű most van egy login menü kiposztolva

lassan már a vége felé járhat :DDD :DDD

így már csak több ezernyi dolgot kell megcsinálnia hogy fapados legyen a játék :D

https://500px.com/slayer_art

(#23033) pachito válasza Zotya21 (#23032) üzenetére


pachito
őstag

Ígéretes :D

(#23034) Gyuri27 válasza pachito (#23033) üzenetére


Gyuri27
félisten

Várós.
Inkább oldotta volna meg a srác az off módot, meg a lant. :K

Amd - Radeon - Ryzen

(#23035) pachito válasza Gyuri27 (#23034) üzenetére


pachito
őstag

:K

Egyébként annyira egyedi a játék hogy nem is értem h Kickstarteren miért nem tűnt még fel valami hasonló projekt...nem sok mindent támogatok de egy ilyen miatt szívesen megválnék néhány ezrestől... :(

(#23036) Gyuri27 válasza pachito (#23035) üzenetére


Gyuri27
félisten

Ha jó a cucc persze. Néhány ezres nem nagy befektetés, ha évekig szórakoztat.

Amd - Radeon - Ryzen

(#23037) rolii92i


rolii92i
tag

Hali!
Hoztam egy jó hírt,sztem nem mindenki láthatta még :R
imáink meghallgatásra találtak.
ez is készül a LegacyReforge mellett :C
https://www.facebook.com/pages/BattleForge-Reborn/1631379693773798
https://www.youtube.com/watch?v=j-UZo2m6SxI

(#23038) ricshard444 válasza rolii92i (#23037) üzenetére


ricshard444
veterán

:C :C Nagyon hiányzik, reménykedem, hogy szuperül megy majd. :)

Vannak dolgok...

(#23039) Gyuri27 válasza ricshard444 (#23038) üzenetére


Gyuri27
félisten

:K

rolii92i: most akkor hogy lesz a régi acc-t használod?

Amd - Radeon - Ryzen

(#23040) rolii92i válasza Gyuri27 (#23039) üzenetére


rolii92i
tag

nem nagyon értek a technikához de sztem azokat az accokat már régen bekebelezte az idő vasfoga :B

(#23041) Gyuri27 válasza rolii92i (#23040) üzenetére


Gyuri27
félisten

Én is arra tippeltem, mert minden ea szerón volt.
Most ez valami hivatalos vagy ügyes kölkök megbiszkálják vagy ea átadta-eladta?

Amd - Radeon - Ryzen

(#23042) rolii92i válasza Gyuri27 (#23041) üzenetére


rolii92i
tag

Az Ea még nem biztos hogy tud róla :D
de ez a véleménye a srácnak a jogokról:
We're not going to make any profits of this server. (You wont have to pay to play, or get BFP). Donations will help us paying the dedicated server, and after it goes to a charity called "Save the children".
The objective of the projet isn't to earn money, it's to bring back a game, that we all love, and play, that's it :)

(#23043) rolii92i


rolii92i
tag

(#23044) Gyuri27 válasza rolii92i (#23043) üzenetére


Gyuri27
félisten

Az nem világos nekem (rossz az angolom), hogy hogyan lesz booster?
Mert ok, hogy megmókolták a cuccost. Ez idő kérdése volt csak. Nem is értem miért nem előbb.

Amd - Radeon - Ryzen

(#23045) Gyuri27


Gyuri27
félisten

[link]

Amd - Radeon - Ryzen

(#23046) BlackTiger


BlackTiger
tag

Ez valami csodálatos! :) Elképesztő, tényleg.. örülök, hogy vannak még lelkes emberek, akik felismerték ennek a játéknak a zsenialitását és nem hagyják, hogy örök feledésbe merüljön. Erre vártunk már lassan két éve, és most végre megtörténik.

@Gyuri: Majd részletesen is megnézem, és beszámolok a fontosabb dolgokról, de így elsőre annyit már elkaptam, hogy BFP-t lehetetlen lesz pénzért vásárolni, a mod készítői kifejezetten ellenzői ennek a felvetésnek, nem szeretnék, hogy a pénz körül forogjon az egész, és ez így tökéletes.
Anno az EA rettentő mocskos politikájának is része volt abban - véleményem szerint -, hogy a Battleforge nem kapta meg a kellő és megérdemelt elismerést minden réteg részéről és, hogy aztán a játék a romlás iránya felé vette az utat.

Itt gyakorlatilag idealizálták, felszabadították a játékot. BFP-t küldetések, tournamentek, napi loginek során, tehát játékkal lehet szerezni, pénzért sehogy sem. Fizetni csakis a szerverek fenntartásáért, üzemeltetésért lesz szükséges, a készítők non-profitnak mondják magukat, a maradék pénz egy egyelőre kiszemelt szervezethez (Save the Children) megy, de később elvileg dönteni lehet erről is, választani több közül.

Forradalom! Az elnyomó nagyvállalatok ellen akik képesek a pénz és a hatalom érdekében értékeket elpusztítani, romba dönteni. Én ezt látom ebben, az egyik kedvenc játék újraélesztésén túlmenően.
Csak aztán nehogy az legyen a sorsa, mint hasonló projekteknek..

Példa kedvéért másik kedvenc játékom, a Vampire the Masquerade: Bloodlines (valaha volt egyik legjobb RPG véleményem szerint, ha nem is, az viszont biztos, hogy a legstílusosabb) rebootjára tett kísérletet egy a kiadótól független, lelkes rajongói társaság, ingyenesen, szintén non-profite, már rengeteget haladtak vele amikor is az egész projektet legyalulták úgy ahogy volt, teljesen abba kellet hagyniuk. A játékhoz a jogcímet birtokló CCP
(amelynek nem eredetileg volt a kezében, felvásárolta, majd belekezdett egy nagyszabású, ismét csak csodálatosnak érkező projektbe a World of Darkness MMO-ba, amit végül félbehagytak és ezzel rajongók tucatjait keserítették el, hiszen az alkotás hiánypótló lett volna a téren. A világ amiben játszódik/játszódott volna neve maga az, hogy world of darkness, ehhez még rengeteg más mű, fikció és játék is tartozik, nagyvárosi modern gótikus, rebellis, helyenként cyber-punkos, sincitys (bűnös város, nem a film), undeground stílusával egyedülálló és káprázatos.)
egy-két "cease and desist" kérvénnyel zaklatta őket, felszólította a készítőket a projekt teljes felfüggesztésére. Ami felháborító volt, hogy csak ülnek az IP-n, de nem csinálnak semmit, mert a saját projektüket is félbehagyták, sosem készült el, de ugyanakkor másoknak sem engedik egy percet sem, hogy cselekedjenek. Gusztustalan. Így kerültek ismét csak hatalmas értékek pár mozdulattal a kukába, csak az üzlet és a pénz miatt. Jah és már az eredeti játék is félkészen jött ki, azt is a rajongóknak kellett kipatchelni, ez viszont a régebbi kiadó hibája. Egyszerűen hihetetlen, hogy a korukat meghaladó, átlagnál sokkal intelligensebb játékok, amiket igazi értéknek merek nevezni, versenyre se képesek kelni a tucat szarokkal.. ez valahol a társadalom színvonalát is tükrözi.. mondjuk amit megint a nagy fejesek bomlasztanak, roncsolnak.. véget nem érő spirál szerűen. Nagyon szomorú.

(Bocsi, igazából szebben akartam fogalmazni, de most sietnem kell, remélem a lényeg átmegy. :DD)

Jah és éljenek az új próbálkozások, éljen a Battleforge Reborn, nagyon remélem, hogy sikerül. Én már annak is örülnék, ha csak a Forge-ban rakosgathatnám lefelé a lényeket.. nekem már az is annyi örömöt tudna okozni ezek után. Éljen az "emberek" harca az "anyag" ellen, éljen a szabadság! :DD Vagy ahogy Gyuri is mondta, és ami nagyon tetszett éljen a vágy a szépre és a jóra.

Tigris

(#23047) Gyuri27 válasza BlackTiger (#23046) üzenetére


Gyuri27
félisten

Ámen atyám.

Én már egy offline és lan módnak is örültem volna.
Így meg jobb persze.
A mondandód mint mindig igaz és a valóságot tükrözi. Ez egy jó és egyedi játék. Egyedül álló. de csak sikerült eltolni. Talán majd most jó lesz.
Szerverre meg szerény kürülményeim ellenére fizetünk.

Remélem lesznek majd jó streamek is.

Amd - Radeon - Ryzen

(#23048) Cr4Zy válasza BlackTiger (#23046) üzenetére


Cr4Zy
tag

Idézet a bfreborn fórumáról, melyben az EA-t megkérdezték a játék jogtisztaságáról:

"Contacted EA using Live Chat, just now. Asking about copyrights of BF and starting a private server. Guess their answer

"Hi there and thanks for sharing that information. Since we do not support BattleForge anymore, you guys can create private server. It is going to be your own server so there are no rules and regulations that will be coming from us." "

Az angolul gyengébbek számára ugyanez magyarra fordítva:

"Épp most kapcsolatba léptem az EA szupportjával élő chaten keresztül. A BF szerzői jogairól kérdezősködtem, illetve egy privát szerver elindításáról. Nem találjátok ki a válaszukat:

"Szia, köszönjük hogy megosztottad ezt az információt velünk. Mivel már nem támogatjuk a BattleForge-ot, csinálhattok privát szervert. Ez a ti szerveretek lesz, ahol tőlünk nem lesznek semmiféle szabályok és kikötések." "

Ez így azt jelenti, hogy az EA nem fog beleszólni semmibe, azaz szabad a pálya. Innentől már csak be kell fejezni a játék összefoltozását :))

[ Szerkesztve ]

IGN: TBPeti

(#23049) BlackTiger válasza Cr4Zy (#23048) üzenetére


BlackTiger
tag

Ez remek, akkor tényleg megvalósulni látszik. :) És lehet, hogy így közösségi vezetéssel még ugye jobb is lesz, mint anno. :D

Tigris

(#23050) Gyuri27 válasza Cr4Zy (#23048) üzenetére


Gyuri27
félisten

Persze. Szerintük ez egy szar, halott játék. Ha meg nem így lesz, mert nem így lesz. Majd előkerülnek. Ebben biztos vagyok.

Amd - Radeon - Ryzen

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Skylords Reborn (BattleForge) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.