- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Szten Márs #324 üzenetére
köszí
-
Szten Márs
nagyúr
Neked is azt tudom javasolni, hogy gyere a rendes gitáros topicba, az relative pörög, de legalábbis rendszeresen nézzük, és végülis a basszgitár is gitár
-
BemAnyó
senior tag
Úgy látszik nem, de amúgysem találtam máshól se használható basszeros fórumot, úgyhogy ide is bedobom hátha valaki megszán egy comment -tel
Ahhoj Mindenk!
Pár év kihagyás után 2hónapja újra kezdem bőgőzni, amimhez beszereztem a Peavy Grind 5 húros (anno Washburn T25 volt emg vel), nem bántanám a hangszert nem rossz, de nekem nem igazán jön be se a hangja se a nyaka, pedig most egészen pöpecűl be van lőve. Egy Ibanez sr505 öt néztem ki utódnak, kipróbáltam és nagyon beleszerettem, bár olvastam hogy az elektronika összerakásánál lehetnek gondot (Made in Korea), de ezen még akadok fel. Ha van valakinek bármi véleménye pro/kontra, vagy tudna ajánlani valamit amit még érdemes lehetne megnézzek ebben az árkatban az írjon plz.
-
BemAnyó
senior tag
Olvassa még valaki ezt a topikot, érdemes ide írni ?
-
Varlaisaran
senior tag
Üdv!
Hirdetek néhány hangszert a "Bármi egyéb" rovatban, ha netán valakit érdekelne. Részletek, képek Pü-ben.
-
KING1000
tag
Sziasztok!
Vettem egy basszusgitárt, meg egy erősítőt. Az erősítő Johnson Warrior 15-ös típusú.
A problémám az lenne vele, hogy nagyon recseg rajta a mély hang... Utánanéztem a neten, és ez az erősítő szóló gitárhoz van. A basszushoz a Johnson Warrior 15B típusú való.
Szerintetek ezért recseghetnek a mély hangok? PLZ HELP! -
Danyesz
csendes tag
Hali!
A kérdésem az lenne hogy szerintetek egy Ibanez GSR180 basszgitár jó választás lenne egy kezdőnek?Jó gitár?És azt tudja-e valaki hogy aktív vagy passzív? -
NeoPampalini
senior tag
Hali!
Basszkombó témában kérnék tippeket, a szokásos "melyiket vegyem?" kérdéskörben.
Némi olvasgatás után három dobozra szűkítettem a jelöltek körét az 50-65e Ft-os árkategóriában (cél elsődlegesen lakásban használat, a szomszédok örömére):- Gallien-Krueger Backline 110 (ez talán kicsit ágyúval verébre eset a papíron 70W-jával...)
- Hartke A35
- Kustom KBA 35 DFXVagy esetleg valami használt darab?
(Effektek meg ilyesmi nem érdekel, arra van egy kicsi Zoom cuccom.)
-
Polyák
tag
Fel Topik, Fel
-
Polyák
tag
Nem nagyon pörög ez a topik
-
eddie17
addikt
Holnaptól én is megkezdem bass gitáros szárnycsapásaimat, ide lehet jönni ha probléma akad?
Nem tudom egyelőre milyen gitár lesz, holnap megírom(már ha érdekel valakit...), de elvileg jóféle.
-
Polyák
tag
Sziasztok! Amióta megjelent Péterfy Bori, Hajolj bele a hajamba című száma azóta keresem a basszusgitár kottáját! De semmit sem találtam. Próbáltam hallás alapján de nem sok sikerrel.
Valaki tudna nekem ebben segíteni? Nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!
-
Tsumaas
senior tag
Mesélje már el nekem valaki mit kell nézni egy jó elektromos gitárnál? Márka, meg ilyesmik.
-
PPSH
őstag
válasz
rootkiller #304 üzenetére
muhaha.
meg karacsony elott beszereztem a gitar melle egy Ampeq BA115T 100w-os elofokcsoves erositot
gondolom ha ertesz hozza tudod mit jelent -
PPSH
őstag
megy a gityo
nagyon happy,csak ez a 4.1-es jazz nem nagyon szereti.majd fizukor alateszek egy jokis erositot.rakovetkezore pedig 2 hangfalat
-
PPSH
őstag
válasz
rootkiller #301 üzenetére
sajna nincs
a lenti erositobe meg nem jo
de lattam olyan atalakitot,ami jack-bol elagazik 2 csatlakozora.sztem azzal menne ott is.de a legegyszerubb a gepen lenne.
-
PPSH
őstag
válasz
rootkiller #299 üzenetére
az nagyon keves sztem
meg draga is.csak nagyobb kellene de az meg meg dragabb,mostmeg itt van egy 4.1-es hangfalszett ami boven eleg lenne neki sztem.
-
PPSH
őstag
válasz
rootkiller #297 üzenetére
a hang options-ban valamit at kell allitani de nem tudom mit.egy arc mondta hogy segit mert mar 4,5 eve gitarozik,de baxik ra
az elektronikaja meg jo mert a boltban ki lett probalva.na mindegy.majdnem megvan egy hete de meg nemigen szolaltattam meg
-
PPSH
őstag
válasz
rootkiller #295 üzenetére
es kell hozza valamilyen program?mert probaltam mar ugy de nem megy
vagy valamit at kell allitani azt is halottam
-
PPSH
őstag
hi skcok.valaki meg tudna mondani nekem(teljesen kezdonek)hogy kell gepre kotni a gitart?van hozza jack kabelem es hozza kis atalakito ami belemegy a hangkartyaba.
-
qwertzz
csendes tag
válasz
desert_camo #292 üzenetére
Szia! hát én 30 ezerért vettem egy stagg p.300 at és nekem nagyon bejön ajánlom neked is
-
desert_camo
tag
Nemtudom mennyire él még a topic, de szerintetek olyan 40-50K-ból milyen bass kombót érdemes venni?
-
alitak
senior tag
Csao!
SZeretnék magamnak venni egy bassgitár effekt pedált. Ezeket néztem ki magamnak:
Korg AX5B
Digitech BP80
Árban nincs nagy különbség. Hallott már vki bármit ezekről? -
dani0929
újonc
Helló! 1 tanácsot szeretnék kérni + véleményt ha valakinek volt már dolga beringer bass kombóval az mondhatna 1-2 dolgot róla meg h szerintetek 180w-os beringer kombó zsír ujj 60 ezerért megéri ? a véleményeket nagyon meg köszönném jah meg még eccer kösz a linket nagy hasznomra vannak
-
dani0929
újonc
azért irtam igy mert szar a gépem és mindig kifagy örültem h igy megtudtam irni
nah d mind 1 kösz h kültél linket
-
Lord Zero
addikt
válasz
dani0929 #286 üzenetére
nemér tem miért tör delsz egyes szava kat másokat megegybe írsz?
amúgy neten ilyesmik vannak, az első pár linkbe belenéztem, egész használhatónak tűnnek (videok, tabok) - de persze kérdés, h autodidakta módon hová lehet fejlődni (nekem pl - szólógitár - nem sikerült még koncertképessé válnom így : ))))
-
dani0929
újonc
Helló mindenkinek most találtam rá erre az oldalra
hálais ten van ien is nah szoval én most kaptam meg a bass gitárom és egyen löre magam tol szeretnék neki álni tanulni és
ebben szeretnék segitséget kérni havalaki tud az irjon pls vagy ha neten tudnátok valamit ahol levannak irva a dolgok akkor az is jól jönne elöre is kösz eérhtö vok a dani-0929-@freemail.hu-n -
ngabor2
nagyúr
-
máyköl
veterán
Én nem szeretem a basszusgitárt mert olyan mély hangja van,inkább a solo gitár sztem jobb!Meg nem szeretem az újjammal pengetni a húrokat!
-
Kephamos
addikt
válasz
Nicky Nygaro #281 üzenetére
Igen, normális. Ha amerikai hangszert szeretnél azt sajnos meg is kell fizetni, keményen. Attól még lehet jó hangszer. Ismerősömnek 100K fölötti Warvick bőgője van és vett mellé egy másikat 40K-ért, mert nagyon tetszik neki a hangja.
-
Nicky Nygaro
tag
Az öcsém vett egy Johnson 5 húros basszusgitárt valami HatvanX-ezer ft-ért... Aztán látom ám, hogy made in china. Én nem értek hozzá, de normális ez ebben az árkategóriában?? Attól még lehet jó a gitár? Vagy átb...ták az öcsit?
-
teebor
újonc
Hello! Vettem egy 5 húros Cort Action Bass bogot és felhúroztam Rotosound RS 665LD húrokkal.Minden fasza csak a H húr hangja karaktere tompább mint a tobbi húré.Mi lehet a probléma? Próbáltam más húrkészletet de ott is a H húr máshogy szólal meg...
-
Tumtum
újonc
válasz
paramparya #278 üzenetére
Kösz, csak ott nekem sok téma van, eléggé megosztott, itt meg egységes.
Én is inkább RBX375-t néztem, ocsóbb, meg majd veszek bele Seymour Duncan hangszedőt, tehát az elektronika nem baj.
Majd ha meglesz akkor érdeklődnék, hogy milyen. -
Tumtum
újonc
Hello!
Most van 1 basszusgitárom, és tervezek venni 1 újat.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a különbség a 80 és a 180 ezres gityó közt, miközben kinézetre u.az(YamahaRBX 375és RBX775).
A fa ára lenne ennyire eltérő? -
psyho
újonc
Áhhhh...
Vesztemet google okozta, nem fiyeltem s írtam egy ezer éves hsz-ra.... Boscesz érte! -
psyho
újonc
válasz
andorpapa #90 üzenetére
Hello!
A Laney HCM nem csöves erősítő, hacsak valaki bele nem rakott egyet... Ezzel a problémával egyébként már találkoztam, épp koncerten kezdett elhalkulni a dolog, csak aztán ''örökre'' zajos maradt... Az is Laney HCM volt, ha jól emlékszem.
Tényleg érdemes megnéznia bébit belülről, bár nagy az esélye, hogy a hiba maga nem látható. Ajánlom, hogy vidd el szervízbe, bár drága. És csak olyan helyre vigyétek, ahol válallnak rá garanciát, vagy akiben maximálisan megbíztok.
Jut is eszembe, az imént említett erősítő tulaja említette, hogy ez visszatérő probléma. Lehet, hogy mindketten kifogtatok valami gyári, de később előjövő hibát? Bár ennek kicsi a valószínűsége.
Remélem sikerült valami használhatót közölni!
Üdv.:
psyho -
psyho
újonc
jaj
[Szerkesztve]
-
Jared
aktív tag
up!
-
See you: Bővebben: link
-
DBasseros
csendes tag
válasz
Ranger^41 #268 üzenetére
csumee! én mondjuk csak párszor doboltam mert basseros vagyok de egy kicsit took segíteni! szóval van egy fizetős progi neve: Tab-o-Rama ez átírja teljes egészében a tabokat kottára! csakhogy fizetős ha valmilyen úton-módon hozzá tucc jutni akkor ez segít! vagy ha tucc angolul akkor: www.mxtabs.net és ott a drum tab-oknál HELP! leírja! szólj ha nem tucc angolul mert akkor dobosunkat megkérem hogy írja le! aztán ide belököm neked!
-
Ranger^41
aktív tag
Halihó!
Én 9 éve dobolok, amiből 8 zeneiskola volt anno... Engem valami olyan progi kéne, ami átírja a tabokat rendes kottára, mert a tabok nekem nagyon idegenek, egy rendes kotából sokkal könnyebb lenne játszani... Valmi ilyesmi progim volt már, csak shareware, és 2 ütemet játszott le összvissz...
Jah és egy kis video: http://www.student.uib.no/~bhe086/Jarle%20H.%20Olsen%20Band%20Live%20-%20Malla%20solo.mpg
Meg mégegy, Mudvayne Live, nézzétek meg, tud a bőgősük azért
http://www.mudvayne.com/video/Mudvayne_Silence_LiveVidFull_300.asx
[Szerkesztve] -
DBasseros
csendes tag
válasz
Lenny!!! #266 üzenetére
szerintem nincs! ha csak valaki nem hajlandó csinálni! de kétlem hogy nekiülnek! de tele van videóval! úgyhogy nem lesz gondod vele! én se vagyok jó angolból de mégis rengeteget tanultam és fejlődtem tőle!
+ még előny hogy van benne animált fretboard (gitárnyak) úgyhogy animálva mutatja hol és melyik ujjaddal kell lefogni! -
DBasseros
csendes tag
válasz
Lenny!!! #264 üzenetére
szeva! én csak egy dolgot tudok amivel gyakorolni tudnál rendesen! eMedia Bass Method csakhogy csak shareware verzió tölthető le a netről! keress rá! nekem mondjuk megvan a teljes de nem reklámoznám... (mármint hogy milyen módon van meg)
a teljes kb 650mega! én ebből tanultam/de még taulok is...! lehet hogy angol de tele van videókkal! szinte mindenre megtanít! ha végigcsinálod akkor már elmondhatod magadról hogy tucc vamit! online leckéket én is kerestem de nem igen találtam normálista! de arra is próbálj rákeresni! nekem mindig bejött ha olyat néztem ami gportal, uw, fw, atw-s felhasználók csinálták mert értelems dolgokat töltöttek fel!
mellesleg nézz be ide is: (regelni kell de talán megéri)
http://www.freeweb.hu/basszusgitar/index.php
én ennyit tudok segíteni! ha érdekel még vami írjá! -
Lenny!!!
újonc
Császtok!
Én kezdő basszeros vagyok, és az Ibanez GSR 200-amat 69-ezerért vettem az Oroszlánbarlangban. www.oroszlanbarlang.hu
Szerintem megérte. Aktiv, négy húros.
Apropó. Nem tud valaki interneten basszusgitár leckéket?
Kéne kicsit gyakorolni
Zenehallgatásnak ajánlom Victor Wooten-t és Victor Baley-t. Jaco pastoriust is, bár nekem az kicsit elvont.
Ezenkivül még Jack Daley-t. Nem egy nagy virtuóz, de teccik amit csinál és ahogyan csinálja. Egyébként Lenny Kravitz basszerosa! -
SkyN3t
csendes tag
Helo !
érdeklődnék itt nem-e tudtok esetleg használtan 30 körül basszus gitárt.
Aki esetleg tud az pls szóljon. -
DBasseros
csendes tag
válasz
paramparya #258 üzenetére
azt tudom hogy ők megtanítanak de előbb át akartam volna nézni! amúgy úgy néz ki Bercihez megyek! a Corvin mozi mellett van a hely! de azt monda bővebb infoért hívjam! de azé kösz a linket!
-
paramparya
őstag
válasz
DBasseros #257 üzenetére
Ha elmész Attilához v. Bercihez, ők meg fognak tanítani...
De ha basszuskulccsal van a kotta, akkor alul első pótvonal az üres E húr, onnan fölfelé lépkedve ugye egész hangonként emelkedik, # a fél hang emelés (egy bund), b pedig fél hanggal csökkenti a hangot, aztán van még itt egy két dolog: x a tompítás (nem fogod le a húrt 'rendesen', csak ráteszed az ujjad, és úgy pengeted, hogy tompán szóljon), aztán úgy általában a kottáról (szünetek, ütemek, hangközök, stb.-ről itt olvashatsz viszonylag bőven és érthetően:
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/zene/kaboca01/html/index.htm -
DBasseros
csendes tag
viszont lenne egy kérdésem! nem tud valaki weblapot ahol megtanítanak bass kottát olvasni? nem tabot, rendes kottát!
[Szerkesztve] -
DBasseros
csendes tag
válasz
paramparya #254 üzenetére
én erről a típusról nem tudok sokat mondani viszont azt bátran kijelentem hogy a yamaha nagyon jó gitárokat csinál! a sologitárosunk az együttesbe yamahán jáccik! már 3 éve meg van neki és csak 3x cserélt húrokat.. azt is csak a punkrock miatt
mellesleg nagyon jól szól a kicsike! a yamaha ért a gitárokhoz!
-
paramparya
őstag
A Yamaha RBX 375-ösről tudnátok nekem véleményt mondani?
-
DBasseros
csendes tag
válasz
paramparya #252 üzenetére
kösz szépen az infot! én szerintem írni fogok neki mivel úgyse leszek itthon és várhat a dolog! felőlem válaszolhat későn
de lehet a végén felhívom!
kösz még 1x -
paramparya
őstag
válasz
DBasseros #251 üzenetére
Hát engem is meglepett az ár, én első körben 5000 környékére tippeltem volna, és úgy voltam, hogy még annyiért is elmennék hozzá, de így aztán még jobb, csak persze pont most nincs melóm, amikor kezdenék járni hozzá... :/
Van mailcíme (attila{kukac}blackout{pont}hu), először én is arra írtam, de azon kicsit lassú a kommunikáció (ritkán nézi, nem nagyon van ideje, meg a nettel is van otthon vmi probléma neki), de itt a telszáma, én is azon hívtam, amikor írta második, 10 nap után érkezett mailjében, hogy úgy gyorsabb:
06/30-203-41-48
[Szerkesztve] -
DBasseros
csendes tag
válasz
paramparya #250 üzenetére
kösz! amint látom ez igencsak olcsó ahhoz képest hogy mennyit szoktak elkérni...
nincs véletlen ímélcíme a csákónak? -
DBasseros
csendes tag
válasz
paramparya #248 üzenetére
Temesi Bercit már én is néztem! hozzá én is szívesen mennék! arra a Fehérvári Attilára kíváncsi lennék! mennyiért tanít?
-
paramparya
őstag
válasz
DBasseros #247 üzenetére
Hát, Attila szép környéken lakik, nem éreztem halálfélelmet, amikor oda mentem...
Másik alternatívaként Temesi Bercit ajánlanám, és is hozzá mentem volna, ha nem Fehérvárihoz megyek. Azt nem tudom, hogy hol tanít, nézd meg az oldalát: Bővebben: link, ott van telszám, kérdezd meg tőle, de vele is úgy vagyok, hogy ha hozzá akarnék menni, akkor a világ végére is elmennék, minthogy közelre menjek kevésbé profi tanárhoz -
DBasseros
csendes tag
válasz
paramparya #246 üzenetére
végül igazad van de csak részben! engem igazából nem az érdekel hogy milyen közel van hanem hogy a belvárosban legyen jó környéken!
ajánlottak már 2 különböző helyet! egyik valahol kőbánya kispesten volt de olyan lerozzant helyen hogy még a gatyát is lelopják rólad! a másik helyen nem kicsit flúgos volt a csákó! de azé kösz! ha tucc még vagy valaki más tud és JÓ hely és a tanár is JÓ akkor írja meg! még én is keresek! -
paramparya
őstag
válasz
DBasseros #243 üzenetére
Én is újpest környékére járok (na jó, még most voltam először, de itt nem fogok megállni
), - legalábbis asszem újpest környékén van a xiii. ker - , Fehérvári Attilához (Black-Out), Verpelétről mentem (Eger mellett), és még így is kevesebb volt az út, mint az óradíj (és nem azért, mert az olyan rengeteg lenne...)
Szóval szerintem ha már pesti vagy, akkor ne az alapján válassz, hogy melyik van közelebb esetleg 20 perc buszozással, hanem inkább úgy, hogy mit tud. És szerintem Fehérvári Attilára nem nagyon lehet panasz... -
DBasseros
csendes tag
téma az swr erősítőkkel kapcsolatban ejtve! azok nagy szarok...
már csak a tanár dolog érdekel... -
DBasseros
csendes tag
van valakinek tapasztalata vagy véleménye az SWR erősítőkkel kapcsolatban???
-
DBasseros
csendes tag
válasz
Arpika22 #242 üzenetére
jah! tudom! ilyennel már nyomultam! jó ez a bx-1200-as! 77-ért meg is kapom! csakhogy még a nyáron kéne kezdő erősítő! éppen egy 60W-os behringert hoznak házhoz valamikor a napokban...
de azé kösz! ezt már én is néztem!
tanárt véletlen nem tucc budapesten a IX. ker. közelében??? én néztem valahol kinnt a picsába újpesten de odáig több lenne az utazás mint az óradíj.... -
Arpika22
csendes tag
válasz
DBasseros #241 üzenetére
Szerintem tuti fogsz találni olyan üzletett ahol házhoz szálítják neked.mellékesen csak azért szóltam emrt eleinte tuti hogy jónak tüne de amikor már kezdel belemelegedni a témába és netán hangosabban is kell hogy dübörögjön akkor vetted volna észre hogy fúj ez mekkora szar nem érte meg megvenni és még csak elsem tudom adni.Bővebben: link én erre az erősítőre gyűjteném össze a rávalót nemsokal több ha több 50E-nél és ez tuti jo sokan használnak ilyet manapság.
Szerk:rossz votl a link
[Szerkesztve] -
DBasseros
csendes tag
kössz! megnézem a behringereket is! de az a gáz hogy kevés üzletet ismerek úgyhogy körbe kell néznem! nem tudok messzire menni mert gyalogolnom kell nincs autónk! úgyhogy a IX. kerület közelébe kell néznem üzletet! ezért néztem az árkádiát és a coda-t egyből! de kössz! most körbenézek!
-
Tütüm
aktív tag
válasz
DBasseros #239 üzenetére
Mega-k úgyhallottam nemrosszak,elég sokan használják. Nem nézted körbe használtakat?Biztos van 50 körül jó erősítő. Nemtom írtam-e Ashdownokat is érdemes lenne megnézned,nemtudom miylen de egy próbát megér. Hangszeráruház oldalán egy 100W-ost 50 alatt árulnak. A 60W-os Behringer meg 44-ért van ott. Szóval ezeket érdemes megnézned boltokban.
-
DBasseros
csendes tag
válasz
Arpika22 #238 üzenetére
Pont időben! kösz! akkor HB felejtve! viszont behringerrre nem nagyon van keretem! de ha tucc 50e alatt szólj! minimum 60w-os kéne! de néztem még MEGA GL60B-t is!
az egy picit drágább és elvileg jobb is! de erről sem tudok semmit! én még csak peavy-n jáccottam! az kurva jó de rohadt drága Mega-ról tucc vamit? -
Arpika22
csendes tag
válasz
DBasseros #237 üzenetére
ha már meg vetted akkor meg szoptad ha nem vetted meg akkor gyorsan felejsd el. HB=nagy rakás kaka.edig semilyen HARLEY BENTON cuccos nem nyerte el a tetszésemet.főleg a húrai nem az Ehúrt nem tudtam rendesen fletenni kb 3centi ott maradt.de viszont az jó volt pengető tartőnak
.nézd meg a beheringer erősítőket is erről viszonylag csak jókat tudok mondani.
-
DBasseros
csendes tag
én igazából nem gitárra gondoltam hanem erősítőre! a gitárom már egy ideje megvan!
ezt az erősítőt neztem ki: HARLEY BENTON 80B de nem tudtam hogy milyen a harley benton mert még nem volt hozzá szerencsém!
info az erősítőről: Harley benton 80B
- 65 Watt
- 15'' hangszóró
- 2 csatorna
- csatornán kénti hangerő, valamint tónus
- parametrikus eq
- hangfalkimenet
- opcionális lábkapcsoló
- asszimmetrikus line out -
-
DBasseros
csendes tag
SZASZTOK! nem tudna valaki nekem segíteni? harley bentonról érdeklődnék! nem tudok róla semmit! nem tud valaki infot adni róla? ha ien azt megköszönném!
-
vadvi
csendes tag
ok, semmi gond. javítva van mind2
a hosszú betűk azért jelentek meg szarul, mert alapba iso-8859-1-es volt a karakterkódolás. most átírtam iso-8859-2-re és már nem lesz ilyen gond. -
mr.geeZ
aktív tag
Tényleg gratz a fórumhoz!
Nincs a fórumodon ''moderátort keresek'' véletlenül? Sajnálom, úgy viselkedek, mint egy newbie, nyitottam egy topicot, és raktam bele ő betűketRáadásul az első postomat guest-ként nyomtam. Ki tudnád törölni a guest hozzászólást és beszerkeszteni az utána következőbe kitörölve azt? A felső hibát is ki tudnád javítani? Előre köszönöm, és még1x sajnálom, h elrondítom a fórumot
[Szerkesztve] -
vadvi
csendes tag
létrehoztam az oldalt amiről beszéltem: Bővebben: link
most dobtam össze. csekkoljátok, regeljetek meg írkáljatok bele! -
Tütüm
aktív tag
Igen az lehet hogy kezdőhangszernek ott istenítik,mivel ott kinn más az ár-érték aránya,úgy valóban jó választás. De itthon 70 fölött lehet kapni újonnan ahogy láttam. Na annyit nem ér meg,az ára már nem kezdőkategória. Nem az számít amúgy hogy mi van ráírva hanem hogy hol gyártják
De azért mondom ha kinnt meg tudod venni 40-ért akkor jóljársz.
[Szerkesztve] -
vadvi
csendes tag
valaki írta hogy (asszem) fender hevedert akar venni és valaki más meg válaszolta hogy ne olyat hanem egy másikat vagyen. aztán azt kérdezték, hogy hol lehet olyan spéci kapni, hát itt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
vadvi
csendes tag
-
vadvi
csendes tag
végülis azért döntöttem az ibanez mellett, mert van lehetőségem jóval a magyar (és német) árak alatt megvenni, úgy gondolom hogy egy ibanez nem lehet rossz
meg van egy külföldi oldal, ott szinte mindenki isteníti
meg olyanokat írkálnak hogy kezdőknek tökéletes. én meg az vagyok
mást onnan nem akarok behozatni, mert még ez sem 100%
erősítőt meg lehet hogy németből rendelek, ha találok jót -
vadvi
csendes tag
köszi a tanácsot, de ha minden összejön, akkor külföldről hozatom be, ott meg 40ért dobálják újonnan a gsr200-ast
meg látom hogy a yamaha 5 húros.. szerintem elég nekem bőven a 4 húr, azon is elég lesz megtanulni)
Bővebben: link - mit szóltok ezekhez? szerintem nem olyan vészes az áruk. ott van pl. a 3., ami 120 wattos és ''csak'' 77ezres
ja és akkor szerintetek érdemes lenne indítani egy oldalt ami csak basszeros témákkal foglalkozna (tabok, oktatóanyagok, leírások stb..)?? -
mr.geeZ
aktív tag
Yamaha RBX375, Bővebben: link, innenBővebben: link? Csak mert nem volt világos ebből a kis képből
[Szerkesztve] -
Tütüm
aktív tag
Üdv!
Nagyon helyes,gyarapítsad is a tábort!;) A basszusgitar.lap.hu fórumán sokmindenről van szó,onnan okosodhatsz,meg tanácsokat is adnak kezdőknek is.
Ibanez GSR 200-ast néztem ki énis először,nem rossz az,csak az a gond vele hogy az árát nem éri meg,szerintem ott inkább a nevet kell megfizetni. Jobban jársz egy LTD B 50-el pl vagy amilyet én vettem,Peavey,vagy nézz körül Yamaháknál. Én jó ideig rágódtam meg túrtam oldalakat mielőtt döntöttem,jó mondjuk nehezebb helyzetbe voltam mert balkezes vagyok. Mennyi pénzt szánnál rá amúgy? Ibanez árán már kapnál iylet:
Bővebben: link És ez azért lényegesen jobb -
vadvi
csendes tag
helloo mindenkinek!
ez az első posztom, csak emiatt a topik miatt regeltem
szóval én is tervezem hogy veszek egy basszgityót (ibanez gsr200 - szerintetek az milyen?!) és elkezdem pengetgetni
végigolvastam az összes bejegyzést és örülök hogy nem vagyok egyedül, vagyis van más kezdő is itt. szóval támadt egy nagy ötletem: létre kéne hozni egy weboldalt, ahol a kezdők és persze a profi basszerosok beszélhetnének, tanácsokat adhatnának egymásnak! lehetne külön egy online-basszuskurzus is, ahol a hozzáértők oszthatnák meg a tudatlanokkal (mint pl. énhogy hogyan is kell játszani ezen a csodás hangszeren.
na mit szóltok? persze ez csak úgy menne, ha lennének vállalkozó emberek akik írnának ilyen ''leckéket''.
várom a válaszokat! -
delta9
senior tag
valószínűnek tartom, hogy különleges esetről lehet szó, ez abszolult nem általános. de nem értem, hogy a barátod miért vette úgy át, hogy át kell bundoztatni egy vadiúj gitárt. mert hogy a nyakat, meg a húrlábat esetenként be kell állítani, az rendben van. én biztos, hogy úgy nem vettem volna át vagy azonnali garanciás ügyintézést kértem volna. a gyári számára nem kerestetek rá? nem lehet, hogy fake a gitár? (ilyen esetekben egyébként a gyártók is nagyon készségesek, ha írnak nekik emailt)
-
Tütüm
aktív tag
Megjött a szépségem
-
delta9
senior tag
ez azért nem egészen igaz. nem véletlenül az usa fenderek, gibsonok, stb. a legdrágábbak. nem fogsz belőle kifogni olyat, aminek szar a nyaka, ezeket a gitárokat egy gépsoron készítik, ahol a gép minden egyes darabra minimális tűréshatáron belül ugyanoda vágja, fúrja, vési, stb. a dolgokat. csak egy minimális része kézimunka. ne gondold, hogy egy usa gitárgyártó meg fogja engedni magának azt a luxust, hogy a 900-1000$, sőt 5-6000$ feletti kategóriájú gitárjaiból ki lehessen fogni egy szart. de ha vásárláskor lenne is velük valami gáz, azonnal lehet érvényesíttetni a garanciát. az igaz, hogy az olcsóbb kategóriás gitárokból ki lehet jókat fogni.
-
Dominator
aktív tag
válasz
Dominator #208 üzenetére
Ja és apró kiegészítés:
találtam ugyanebbenn a boltban digitális pedálokat hasonló árban, mint ezek a BOSS pedálok, elvileg sok-sok efektet tudnak egy pedálba sűrítve, név szerint:
Digitech RP-80 illetve Digitech RP-50
vagy másik gyártótól
Zoom 606II illetve Zoom 505II
Ezekről csak a saját honlapjukon találtam leírást, angol nyelven, ami bevallok, annyira nem értettem, de hátha ezeket ismeri valaki, van neki, használta és tud mondani tanácsot. Köszi. -
Dominator
aktív tag
Hi mindenki!
Úgy néz ki, hogy a kis honlapkészítős akcióm a végéhez ért, lehet, hogy már egy óra múlva is a kezemben foghatom a jól megérdemelt forintjaimat.... mik jó helyre is kerülnek akár már holnapPedált szándékozok ugyanis venni. De milyet? Mivel nem vagyok túl gyakorlott, sőt, és ugye fellépést sem tervezek egyelőre, elég nekem egy egyszerűbb pedál is, segítsetek választani pls. Olyat keresek, amivel itthon, gyakorlásképpen, de mégis jó miőségben szólnak a rockosabb számok, szóval egy olyan pedál kéne, ami lehetőleg minél szélesebb spektrumban állítható, hogy ne kelljen mégsem 5-6 pedált variálnom
A jelöltjeim: (mind BOSS
)
BD-2 BLUES DRIVER
DS-2 DISTORTION
MD-2 TORZÍTÓ
MT-2 METAL ZONE
OD-3 OVERDRIVE
OS-2 OVERDRIVE / DISTORTION
Ja, és még egy apró kérdés: mi a különbség a torzítók és az overdrive-ok között? Előre is köszi a válaszokat -
Tütüm
aktív tag
Én nem érzem hogy ezért be kellene záratni,nem nyílt ez a két topic mellett 20 másik ezzel foglalkozó,másrészt a címében benne van hogy mindenféle hangszer szal zongorától kezdve furulyán át bármi jöhet ide,az meg kimondottan gitáros topic. Kicsit mellényultál ennyi kész ez marad így
-
Bencom
senior tag
hát, azok után, hogy a saját topicomat, ami ''hogyan tudnám a bicajomból a maximumot kihozni?'' címmel nyílt, és megélt ezeregynéhány hsz-t, én magam zárattam be, mikor megláttam, hogy a Nagy Bringás topic (aminek azóta megváltoztatták a nevét) már nemtom hányezer hsz-nél tartott, pedíg fél évvel később nyílt
de modtam, hogy ha mellényúltam, akkor bocsánat! -
mr.geeZ
aktív tag
No offense, de ennek a hozzászólásnak most közel másfél évvel a topik megnyitása után egy később indult topik linkelésével együtt pontosan mi volt a célja?
Egyébként szvsz a basszgitárnak annyi specifikus tulajdonsága van a többivel szemben, hogy megérdemel egy topikot, lásd még a 200 hozzászólást benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ingyen fox/ 11. gen. i5/ 14'' FHD IPS/ Iris XeG7/ 16GB DDR4/ 512GB m.2/ Latitude 3420
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest