- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
valószínűnek tartom, hogy különleges esetről lehet szó, ez abszolult nem általános. de nem értem, hogy a barátod miért vette úgy át, hogy át kell bundoztatni egy vadiúj gitárt. mert hogy a nyakat, meg a húrlábat esetenként be kell állítani, az rendben van. én biztos, hogy úgy nem vettem volna át vagy azonnali garanciás ügyintézést kértem volna. a gyári számára nem kerestetek rá? nem lehet, hogy fake a gitár? (ilyen esetekben egyébként a gyártók is nagyon készségesek, ha írnak nekik emailt)
-
delta9
senior tag
ez azért nem egészen igaz. nem véletlenül az usa fenderek, gibsonok, stb. a legdrágábbak. nem fogsz belőle kifogni olyat, aminek szar a nyaka, ezeket a gitárokat egy gépsoron készítik, ahol a gép minden egyes darabra minimális tűréshatáron belül ugyanoda vágja, fúrja, vési, stb. a dolgokat. csak egy minimális része kézimunka. ne gondold, hogy egy usa gitárgyártó meg fogja engedni magának azt a luxust, hogy a 900-1000$, sőt 5-6000$ feletti kategóriájú gitárjaiból ki lehessen fogni egy szart. de ha vásárláskor lenne is velük valami gáz, azonnal lehet érvényesíttetni a garanciát. az igaz, hogy az olcsóbb kategóriás gitárokból ki lehet jókat fogni.
-
delta9
senior tag
válasz
paramparya #184 üzenetére
az hasznos, meg szerintem nem is egy ördöngösség. sosem árt, ha tudod, hogy az adott dal milyen hangnemben van és arra miket lehet játszani. nomeg, ha együtt játszol valakivel, és valamit meg kell beszélni egy dallal kapcsolatban egyszerűbb a zene nyelvén elmondani, és mindenki számára ugyanazt jelenti, mintha azt mondanád, hogy a gitáron idemegide tedd az ujjad.
-
delta9
senior tag
válasz
paramparya #175 üzenetére
igen, de ne keverd bele így a módosított hangokat, mert az az előjegyzéstől függ, hogy # vagy b a módosító (tulképpen attól, hogy milyen hangnemben van a dal). szóval pölö ha az A-t felszállítod egy fél hanggal (A#) az ugyanaz a hang, mintha a H-t (USA: B-t) leszállítanád egy fél hanggal (EU: H->B; USA: B->Bb).
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
a tengerentúlon B-nek hívják európában pedig H-nak, és ami nálunk B (tehát a H félhanggal leszállítva), az náluk Bb (bebé-nek mondják, ha jól tévedek).
-
delta9
senior tag
válasz
Dominator #164 üzenetére
nem látom teljesen jól, de ha a kábeled végén a jack stereo, akkor cseréld le egy mono jelkábelre és mono jack-re, mert ez így nem teljesen jó (bár nemtom milyen hátrányai lehetnek, fordított esetben rosszabb lenne, úgy tudom). jó minőségű kábellel kevesebb zajt is hallasz adott esetben.
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
válasz
Dominator #160 üzenetére
a 20-30éves modellt úgy értem, hogy 20-30 évvel ezelőtt gyártották
az sem problem, hogy karcos, kopott, mert az a patinája. az, hogy pl 79-ben gyártották az adott fendert, az megfizethetetlen (minden másra ott a mastercard
)
regent erősítők tökéletesen megfelelnek gyakorolni, ill. kisebb klubokban fellépésre is akár (persze teljesítményétől és állapotától függően), közel sem tartoznak nyilván a profi erősítők közé, de ár/teljesítmény viszonyuk igenis nagyon jó.
sajnos a zenélés (amennyiben csak a jó, és mégcsak nem is a legjobb minőséget akarod) nem olcsó. de: egy adott jó minőségű hangszert egyetlen egyszer kell megvenned (ne felejtsd el, hogy ez nem pc-s hardver, amit félévente tuningolnod kell) és akkor az örök élet (hacsak nem nirvánázol rajta és szétvered), és azt sem felejtsd el, hogy ezek a hangszerek tartják az árukat, és egy év mulva nem féláron tudod csak eladni.
[Szerkesztve] -
delta9
senior tag
mexicoi stratot már olyan 120k-140k körül lehet kapni, szóval annyira nem vészes az ára, a koreai modelleket semmiképpen sem szabad megvenni (én nem is értem, hogy miért adja a fender a nevét hozzá, bár én egy pár éve találkoztam koreaival és nagyon nem volt jó minőségű), usa stratot újonan olyan 250k-260k körül lehet venni, de ha stratot szeretnél akkor inkább én egy 20-30 éves modellt választanék, az nyilván kicsit drágább (most van a vintage52-nél egy 79-es usa strat 345k-ért). az eric clapton modell meg kb fél milla körül lehet.
én nagyon szerettem a strato-mat, kényelmes nyaka van, a hangerőszabályzó engem zavart picit, néha akaratlanul is levettem a hangerőt, mert szvsz túl közel van a húrlábhoz. a hangja az szubjekít, de az én ízlésemnek nem volt eléggé vastag, dinamikus. -
delta9
senior tag
válasz
Dominator #152 üzenetére
valószínűleg ott lehet a nyakat lecsavarozni
tehát nem ragasztott (ugyanaz volt a régi gitárom rendszere is). szvsz ha nem vagy nagyon benne a témában két dolgot ne állíts el. a nyakat, és a húrlábat, mert egyrészt marha pontatlanná válik a gitárod, másrészt egy csomó ezrest elkérnek érte, miután visszaállították pontosra
a 2. és 4. állásban van a legkisebb zaja a gitárodnak, mert akkor két hangszedő van 'aktiválva' egyszerre. az első (legalsó) állásban a bridge pickup, azaz a leghátsó szól, a 2. nél (ahol most neked van) a bridge és a középső, a 3-nál a középső, a 4-nél a középső és a neck pickup (nyaknál) és az 5-ben csak a nyaknál lévő. -
delta9
senior tag
válasz
Dominator #150 üzenetére
hogy hol lehet pontosan kapni, azt nemtom, én 1.000-ért vettem egypár éve, ez csak egy példa volt, inkább úgy mondanám, hogy aminek ilyen, vagy hasonló a felfogatása olyat keress. szvsz.
a single coil az a szimpla hangszedő, van még a dupla, ami messziről úgy néz ki, mintha két szimpla lenne egymás mellett (közelről is)általában kisebb nagyobb zajjal vannak a szimplák a felépítésük miatt (ezért is szoktam le róla
). anno még egy jópár éve és egy jópár évig fender strato-m volt, de soha nem tudtam belőle normális vastag hangot kihozni, amilyet szeretnék, még hangszedő cserével sem, így sokévi használat után áttértem a dupla pick-up os gitár használatára.
személyszerint én, a ragasztott nyakú gitárokat sokkal többre értékelem, mint a csavarozottat, bár ezért biztos sokan leköpködnének -
delta9
senior tag
válasz
Dominator #148 üzenetére
szia. hát... ahhoz hogy hozzá lehessen szólni a hangszeredhez, nem elég egy kép, mert az alapján legfeljebb mindenki leírhatja a szubjekítv véleményét, hogy tetszik-e neki vagy sem
lényeges lenne olyan infokat is megosztani, hogy pölö milyen fából van a nyak és a test, milyen súlya van a hangszernek, ragasztott-e vagy csavarozott a nyak, pontos-e a nyaka, mennyire zajosak a single coil hangszedők, estébé
szóval ez is egy újabb stratocaster másolat, de így nem sok mindent lehet rá írni, legfeljebb azt, hogy szép
vállpántok közül én olyat ajánlanék, aminek nem bőr a vége. eléggé gyorsan elhasználódnak, akkármennyire is 'long last'-nak tartják őket. ha tartósat és biztonságosat szeretnél, akkor Bővebben: link itt görgess le a JACQUARD WOVEN STRAP-ig, ott klikkelj a legelső mintára, és az available ends közül nézd meg a PLANET LOCK QUICK-RELEASET -et (bal szélső). na ez kb. örök élet+2 nap, és nem tud a gitár 'kiugrani' a kinyúlt lyukú bőrvégből, akármit is csinálsz vele -
delta9
senior tag
válasz
FordPrefect #101 üzenetére
medgyesi mesternél biztosan tudnak segíteni
1087 Budapest
Luther u.1/c.
Telefon +36(1) 210-2184
email mail@medgyesi.hu
Bővebben: link -
delta9
senior tag
eredetit vegyél. tudom, hogy könnyű dumálni, de én játszottam epiphone-on is, de jóapámtól kértem kölcsön 2kilót, meg beszámíttattam a stratomat, így vettem meg az eredeti Les Paul-t. és megérte. bár nekem baromi nagy szerencsém volt, mert éppen megérkeztek az új modellek egy bécsi gibson raktárba és az előzőeket áron alul zsír bontatlanul adták el. így azért 400 helyett 300k-ért meg hülye lettem volna ott hagyni.
-
delta9
senior tag
egyik basszer sem említi meg billy sheehan-t? ejnye!
egyébként - igaz én szóló/ritmus-t játszom - de miért kell a gitárt fordítgatni? én is bal kezes vagyok, fogtam magam és jobbkezes gitáron tanultam meg, 'azt kész. kb. az első két hónapban volt furcsa, azután úgy megszoktam, hogy ma már el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehet bal kezes gitáron játszani. (na jó közben eltelt cca. 12 év)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ingyen fox/ 11. gen. i5/ 14'' FHD IPS/ Iris XeG7/ 16GB DDR4/ 512GB m.2/ Latitude 3420
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest