- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
minilego #48994 üzenetére
Minkét gép háza/váza műanyag. A különbség annyi, hogy a slim 5-nél (és a slim 7 is ilyen), rá van ragasztva egy vékony allu borítás a vázra, ami főleg esztétikai ill. minőségérzeti célt szolgál.
A gépek tartósságáról nem tudok beszámolni, de csodát ne várj tőlük, azért vannak a Thinkpadok. -
minilego
senior tag
Lenovo slim 3 műanyag háza és a Lenovo slim 5 alumínium háza között jelentős a különbség? Nálunk 23K a különbség.
-
-
-
-
-
tpeter77
addikt
válasz
Attila0 #48983 üzenetére
Látnád a mostani gépét! Elszörnyülködnél, sokkot kapnál
3k a proci és hasonló áron megy a memória, ennyit még áldozok rá, kipróbálom mennyit gyorsit rajt. A régi SSD-m megvan igy az nem kerül pénzbe.
YT-ot néznek rajta és böngésznek keveset, adóbevallás, online biztosítás kötést intéznek, nem is hasznnálják naponta mert a 13 orás munkarend mellett kedvük sincs a gépet bekapcsolni. -
minilego
senior tag
1235u irissel nem futtatja jobban az old school, pixel art indie gameket, mint a 12450h uhd?
-
tpeter77
addikt
válasz
Pyttawrx #48979 üzenetére
Ha neki újkorától i3-3110M van benne akkor az csak jó lehet nekem is, tényleg irták külföldi oldalakon hogy erősebb procival 30 percenként fagy, de ha jól emlékszem az i5 volt és az nem támogatott.
Bios frissítés talán segíthet de nem tudom ezen hogy kell, ennek utána kell nézni, van a Samsungnak Windows alól futtatható bios update progija vagy marad az usb-ről frissítés?
-
makoss
veterán
Üdv!
... rákeresve prohardveren Zenbook Oled -re inkább AMD procival szerelt gépeket látok inkább.
Az inteles ennyire nem ajánlott, vagy ez miért van?
Az inteles azért kellene inkább mert mindig is inteles voltam, + ahogy én tudom AMD gépen nincs Thunderbolt csati.(Samsung X5 csak Thunderbolt-on működik)
-
tpeter77
addikt
válasz
Attila0 #48976 üzenetére
Szia, ilyet procit pont árulnak, és ezzel jól működik? Nem fagy le, vagy indul újra 30 percenként?
Tudnál mutatni képet aida64-ben és cpu-z alatt, hogy milyen Chipset és pontos CPU megnevezést lát a szoftver?
Mert akkor így eldőlne, hogy B980 vagy i3-3110M processzort vegyek. Köszi!
Ha gondolod, jöhetnek privátban is a képek, ha ezzel a topikot zavarnánk, de ha nem akkor itt is megírhatod.
Köszönöm! -
tpeter77
addikt
válasz
Attila0 #48963 üzenetére
szia, kérhetek egy pontos típust, milyen CPU van a gépedben?
Egy hirdető azt írja, hogy HM70 chipset csak a B procikkal működik jól, az i procival pontosan 30 perc után leáll a gép.
Ez tényleg így van?!
Itt egy lista az intel oldaláról, hogy miket támogat ez a chipset, de ebben nincs B-s proci, sem i-s.
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/67419/mobile-intel-hm70-express-chipset/compatible.html -
Aku-Aku
tag
Kihez lehetne fordulni itt a prohardveren laptop belső tisztítás témában?
Ugyanígy PC-vel is. -
-
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu laptop, FPCBP250 10.8V, 4400mAh / 48Wh.
Csere akku kellene. Sorozatszámra rákeresve több opció is jön az akkura boltonként.
- 10.8V, 4400mAh
- 11.1V, 4400mAh
- 10.8V/11.1V, 4400mAhNa most akkor melyik? csak a 10.8V jó, vagy jó lehet a másik 2 is?
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
A régi laptopom a sógromnak ajándékozom, de előbb feltuningolom: cserélek memóriát és processzort.
Samsung NP300E5C a notebook típusa.Memóriából DDR3 vagy DDR3L való bele? Két darab modulnak van benne hely, egyenként 4GB-os PC3-10600 ramokat tennék bele. Jelenlegi egy AD73I1C1674EV 4GB 2RX8 PC3-10600S-999 ADATA 621569-001 van benne.
Az alábbi oldal szerint i5-3210M processzort lehet belerakni, de nem tudom van-e olyan cpu, ami ennél erősebb és még kezelni tudja a laptop.
Az alaplapi lapkakészlet: Intel panther point HM70 , Intel Sandy BridgeSegítségetek előre is köszönöm!
-
válasz
kiralytom #48951 üzenetére
Nem mindig csudijó amit a frissítések leszednek... szedd le a gyártói oldalrol a drivereket... telepísd fel úgy a notit ,hogy nem kap netet... aztán szépen egyesével tedd fel a drivereket... chipset driver /vga driver stb... ha igy frankó minden akkor indísd el a frissítéseket
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
A tulajdonomba került egy Asus Tuf noti és bár a lényeg a dedikált nvidia 3060 vga, de ezt a hibát produkálja, mikor az alap amd szoftvert (ami kezelné az integrált amd vga-t)
Most mi a baj?
-
válasz
dellfanboy #48945 üzenetére
Fogd meg a töltőt... ha nem melegebb a szokásosnál akkor használd addig nyugodtan amíg egy másik akku-val nem lesz lehetőséged tesztelni.
-
dellfanboy
őstag
Thinkpad T450. akksi a helyén, hálózati töltőről használtam majd kiírja, hogy gyorsan kezdjem el tölteni mert lemerül. kábel ki-behuzásra nem javult meg. oké kikapcs akksi ki, majd így feltéve a hálózatra szintén azt írja hogy töltés alatt van a masina. ez normális? mi ment benne tönkre? cserélhető? most akksi nélkül használom pár órája csak simán töltővel. ez okozhat nagy hibát?
-
minilego
senior tag
Iris xe vagy gma uhd a jobb? I5 1235u vs i5 12450H?
-
whited
addikt
Sziasztok
alienware 15 r2 géphez ha szabad, honnan ajánlható akkumulátor?
német ebay, esetleg ali ?
itthon azért elég vastagon mérik, és nem tudom indokolt-e -
válasz
speedimi #48936 üzenetére
Memória nem telik meg de meghibásodhat....
Usb ról bootolható pen drive-val lehet tesztelni -
speedimi
csendes tag
-
Bluey
lelkes újonc
Ó jól néz ki amit vettél, de akkor azthiszem nem ez lenne a megfelelő nekem. Én ezt néztem ki, de erről is azt irják peldául a velemenyeknél, hogy az alja nem párnázott
memorix: most rákerestem a samsonitera is amazonon, annál panaszkodnak, hogy nem túl jól bélelt, de lehet túlaggódom a dolgot🤔
-
válasz
speedimi #48931 üzenetére
Szia. Kellene ram teszt, ssd teszt, meg hogy a windows eseménynapló mit ír, meg esetleg másik töltővel teszt. Jah és esetleg nézni, hogy a feladatkezelő mit mutat, mi mennyin pörög, és mennyi erőforrást használ akkor. Azaz mi lehet a fagyás oka. Amúgy írd már le a pontos specifikációt is. Köszi
-
speedimi
csendes tag
Sziasztok,van egy ideapad3-asom Ryzen 3 procival.Természetesen a gari lejárta után elkezdett szarakodni, folyamatosan lefagy,windows kékhalálla.Olyan mintha melegedne,mert kb 30 perc után döglik meg,majd újraindítás után 10-15 percenként. De a proci max 48 fokos csak...Volt 2x szervízben,tesztelték majd visszaadták hogy nem tudják mi a baja,lehet az AMD nem szereti a típust.Cseréltettem benne ssd-t is,illetve visszavettem a rendszerteljesítményt,most bírta vagy fél évig,de megint elkezdte. SSd nincs tele. Windows volt újratéve többször, 10,11 is,firssítések kikapcsolva,szar..
Tudna valaki segíteni,vagy vegyek egy újat,intellel? -
peestike
senior tag
sziasztok!
a gépben, ami egy hp probook 450 g8, lévő ssd, 512es kioxia kbg40znv512g,
eddig olyan 40-46 fok körl volt. kb egy hete azt vettem észre, hogy 50 fok feletti már alap helyzetben, csak be van kapcsolva, netezés, meg torrent megy.
most hard disk sentinel szerint 55-57 fokos, nem tudom mire vélni ezt a hőmérséklet ugrást.
reggel levettem a borítást, csak a venti volt poros, azt megtisztítottam.
beindítottam, csak torrent fut, fedél lehajtva, nyugalmi helyzetben volt.
azóta a hőmérsékleti képe:
szerintetek mi okozhatta ezt a hőmérsékleti változást?
kezdjem menteni a rendszert?
elketyeg ilyen hőfokon tartósan?
399 nap 10 óra van benne, 18,47 TB, 92%-os.
köszönöm! -
movax
őstag
Nemrég vettem egy ilyet, Lenovo, ez 17-es, én tokkal együtt teszem bele a 15-ös laptopot. Jó minőségű és szépen ki van párnázva, de nem kemény a háta, ezért tervezek beletenni egy műanyaglapot merevítőnek, mert a vállon hurcolászás és feszülés eléggé megterheli a gépet.
-
Bluey
lelkes újonc
Sziasztok! Egy 16"-os laptohoz milyen laptop hátizsákot ajanlanátok? Heti egyszer vinném a gépet az irodába, de valami strapabirót szeretnék, ami tenyleg védi a laptopot. ( 30 ezer alatt szeretném megúszni) Nézegetem az online választékot, de annyi féle van, nem igazán tiszta nekem, hogy mire érdemes figyelni. Pl ezek a sima hátizsák kialakításúak jól védenek vagy kell a kemény falú?
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok. Adott egy 17 inches Asus Tuf gaming laptop amely billentyűzete német kiosztású és rgb-s. Létezik olyan bevonat/ matrica készlet , amivel a magyar karaktereket szépen rá tudom varázsolni , és esetleg az rgb megjelenése sem veszik el?
-
-
-
-
-
Kenderice
senior tag
Még annyit, hogy több programmal is teszteltem.
Mind a 8 szál megy, de csak 50%-on.
Gondolom amiatt, mert a frekvencia csak az alap 1,3GHz, nem emeli meg az órajelet 2,6GHz-re..
Csak tudnám miért... -
-
Kenderice
senior tag
válasz
ricsi99 #48904 üzenetére
Akkuról is meg tápról is.
A proci frekvenciája nem ugrik fel, marad olyan 1,3GHz körüli értéken.
Aida64 sebesség teszt alatt sem ugrik feljebb. A kihasználtsága a teszt alatt 45% körüli.
De a teszt után hibát dob az aida64.
Ez mi akar lenni?
De ahogy írtam, már a BIOS-ba való belépés is nagyon lassú. Lassan rajzolja újra a képernyőt. -
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok
Adva van egy HP 8570w noti.
Egyik napról a másikra lassú lett a böngészés win10 és linux alatt is.
A proci használat normális ilyenkor is, olyan 20-25%, 1,3GHz-n.
Már a bios-ba belépés is lassú, a képernyőt i-s lassan rajzolja újra.
Memtest-et lefuttattam, nincs hiba.
Először VGA hibára gyanakodtam.
Játék nincs telepítve de feltettem a trackmania-t, az megy rendesen, gyorsan, tehát a VGA jól működik.
Van valakinek ötlete mit nézzek vagy teszteljek hogy megtaláljam a hibát?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged