Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- gerner1
- Android másképp: Lineage OS és társai
- E91 blog 2. rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Adott egy ASUS x751Nv notebook, win10 x64-el.
HDMI kábellel van összekötve egy LG TV-vel. Kép van, de hang nincs a TV-n, csak a gépen szólal meg.
A hangkártya programja szerint nincs csatlakoztatva a tv, és nincs is semmiféle állítási, vagy választási lehetőség ami orvosolná ezt.A tulajnak van egy Lenovo notija is, és azt csatlakoztatva automatikusan, és hibátlanul működik minden ugyan azzal a kábellel. (a kábel 3-4 éves)
Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a hibát?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz HurkaLES #35284 üzenetére
Szia!
Gondolom a boot prioritást beállítottad. Ha ott nem megy van egy másik lehetőség is.
Nyomd le, és a bekapcsoló gomb megnyomása alatt is tartsd nyomva az "Esc"-t, majd engedd el.
Elindul a boot manager, és így látnod kellene az összes bootolható eszközt.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz tuvics13 #35305 üzenetére
Szia!
A gép manualja ezt írja.
"Turn the computer on.
Immediately press the F2 key several times."Szóval a bekapcsolás pillanatától, nyomogasd az F2-t.
Itt a manual, hátha más is kellene belőle. [link]
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Jelenleg SATA csatlakozású merevlemez van a gépben, ezért leginkább ezen a vonalon(2,5" SATA3) kellene keresgélni.
DDR3 SO-DIMM 1333MHz memóriával van szerelve. Talán kérd meg a kedves ismerősödet, hogy nézze meg a pontos típust, és próbálj megegyezőt keresni, mert az lenne a tuti, kompatibilitás szempontjából. Természetesen más megegyező tulajdonságú modullal is működik.
Egyébként ez az ismerős ért is hozzá, vagy csak a csavarhúzót tudja használni?
Nem tudom, ki hogy van vele, de ha én valakinek alkatrészt cserélek, szeretek személyesen meggyőződni a szükségletekről, és nem hagyatkoznék egy látatlanban, másodkézből kapott véleményre.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Az alany egy Asus x751nv, ami Win10 x64-et futtat.
Egyre sűrűbben jelentkeznek problémák. Pl: A hagyományos kikapcsolási móddal a kijelző ugyan kikapcsol, de a bekapcsolt állapotot jelző led, nem alszik el, és hallhatóan megy benne a ventilátor is. Ekkor jön a power gomb hosszan nyomva tartása, amire szintén nem kapcsol ki, csak 3., 4. próbálkozásra.
Másik probléma, hogy akkuról használva 95% töltöttséget mutat, majd minden előjelzés nélkül egy pillanat alatt kikapcsol, és töltés nélkül vissza sem lehet kapcsolni.
Harmadik, hogy a fedél felnyitása után, elvileg altatásból visszatérve, gyakran nem kapcsol be a kijelző.
Lehetnek ezek az operációs rendszer hibái, vagy az akku környékén keresendő a probléma?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz anonymus89 #36055 üzenetére
Szia!
Nem mindig indul el egy gombnyomásra.
Nem az enyém a gép, de a napokban megkapom hibakeresés céljából, majd akkor tudok Aida eredményt mondani, de mivel 6 hónapos gépről van szó, és nincs folyamatos használatban, nem gondolnék az elhasználódásból fakadó problémára.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz anonymus89 #36058 üzenetére
Közben a tulaj hívott, hogy a töltést jelző led, pirosan villog. Mivel garanciás, javasoltam, hogy beszéljen a gyártó ügyfélszolgálatával, hátha mondanak neki okosságot.
Köszönöm a tanácsokat.
-
abdulka1
őstag
válasz anonymus89 #36060 üzenetére
A gépet még nem kaptam meg, de a tulaj telefonon azt az infót kapta, hogy ezek az akkuk "NEM ROMOLHATNAK EL".
Felmerült egy 2 hetes bevizsgálás, amit a tulaj elutasított, mert minden telepített programhoz kérték az eredeti telepítő médiát. A drága autó diagnosztikai programjait, nem akarta kiadni a kezéből.
Javasoltak egy új telepítést azt majd a napokban megejtem.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz juliensorel #36062 üzenetére
ASUS support.
Egy Extreme digital franchise boltban lett vásárolva, de a garancia nem tudom hova szól.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Visszaállítást még nem csináltam, így nem tudom meddig tart, de talán gyorsabb egy friss rendszert ráhúzni, és megnézni, hogy a hiba jelentkezik e. Ha nem, elkezdem felpakolgatni a cuccait, ha meg igen mehet a szervizbe.
Korábban elfelejtettem, de azt is mondta a support, hogy a windows által feltelepített illesztőprogramok is okozhatják a hibákat, ezért, csak a támogatási oldalról letöltött drivereket szabad telepíteni.
A wu-ról, csak hitelesített illesztők töltődnek le telepítéskor, és a gyártói oldalon is csak ilyenek vannak(sokszor még régebbiek is), vagy nagyot tévedek?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz anonymus89 #36075 üzenetére
Szia!
Mikor feltelepítettem minden programot anno, készült mentés Macrium reflect free-vel. De ha jól értettem a kolléga arra gondolt, hogy mielőtt bevizsgálásra küldenénk, állítsuk vissza a rendszert alapállapotba a fájlok megtartása nélkül. Erre mondtam hogy nem tudom meddig tart mert még nem csináltam.
Kipróbálnék én mindent ami eszembe jut, vagy tanácsoltok, de sajna még mindig nincs nálam a masina.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Amerikából behozott, és ennek megfelelő billentyűzettel rendelkező Toshiba Satellite L305-S5921 típusú gépen, hogy lehet megoldani az ékezetes karakterek írását, külső klaviatúra nélkül?
-
-
abdulka1
őstag
válasz Pyttawrx #38222 üzenetére
Hiába állítottam át magyarra, az alkalmazás után automatikusan visszaállt Angol(Amerikai) beállításra.
Töröltem ezt a lehetőséget, csak a Magyart hagytam, így működik, csak hosszú "Í" -t nem lehet írni vele, mert kevesebb a billentyű, de a többi természetesen megvan.
A gazdája majd felmatricázza magának.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy ASUS X751N touchpad-jával akadt probléma.
Néhány napja nem lehet pontosan irányítani vele a kurzort, illetve nem lehet egy ponton tartani, mert amíg az ujjam rajta van folyamatosan remeg. Így nagyon körülményes bármire kattintani.
Próbáltam a win10 saját meghajtójával, és a gyártói oldalról letöltött legfrissebbel is, de a helyzet nem változott.
Másik probléma, hogy ha HDMI kábellel TV-re kötöm(3 kábelt próbáltam), akkor teljesen használhatatlan a tapi. Kisebb mozdulatokra nem is reagál, vagy átugrik a kurzor a képernyő másik oldalára.
Egérrel hibátlanul működik minden.A megoldásra örömmel vennék bármiféle ötletet, mert én kifogytam belőlük.
(Egy friss rendszertelepítés nem opció jelenleg.)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
abdulka1
őstag
válasz SeniorTilla #40736 üzenetére
Na ezt nem tudom, és hitelen kipróbálni sincs lehetőségem, mert a tulajnak szüksége volt rá és elvitte.
Megpróbálom valahogy telefonon rávezetni, hogyan tud belépni az UEFI-be, de ritka analfabéta ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Pyttawrx #40750 üzenetére
Megvárom mire jutnak a garanciával, addig inkább nem szedem szét, hogy megnézzem a kábelt. Isopropil alkohollal áttöröltem mikor hozzám került, de a tisztítást megemlítem neki, hátha.
-
abdulka1
őstag
válasz SeniorTilla #40759 üzenetére
Az rendben van, de találkoztam már olyannal akinek ott volt, csak félig rejtve, rugósan lenyíló kialakítással.
-
abdulka1
őstag
válasz SeniorTilla #40762 üzenetére
Járt nálam olyan akinek nem sikerült rájönni, de persze nem ez az általános.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Teljesen vakon vagyok notesz gépek terén.
A típus ismerete nélkül kellene kicsit gyorsítanom egy ASUS C2D procis gépet.
Mivel a tulaj csak 2 napra jön haza, szeretném előre megrendelni ami kell. (SSD+caddy)
Segítsetek már egy kicsit, ezekhez az öreg gépekhez, 9 vagy 12 mm vastag beépítőkeret kellhet?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Top cat #41298 üzenetére
Az biztos, hogy SATA, mert már cseréltem benne HDD-t, de a hölgyemény azt állítja, hogy nem talál olvasható típusszámot.
Mindegy akkor egyenlőre majd be kell érnie az SSD-vel.Na ilyenkor utálok vidéken lakni, mikor semmi nincs elérhető távolságon belül, mindent rendelgetni kell
-
abdulka1
őstag
válasz MaxxDamage #41301 üzenetére
Ez tudod te, meg tudom én, de van akinek problémás egy új program telepítése is, nem még a használata.
Szégyen nem szégyen, van ilyen.
Nem bonyolítom a helyzetet, majd ha megkapom megnézem.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Megmentettem az enyészettől egy C2D Toshiba lapost, de sajna kritikán aluli, hogy mennyire mocskos a klaviatúra.
Kivettem a gépből, de sajna a billentyűk oldaláról/éléről nem tudom rendesen levakarni a trutyit. Lemoshatom tisztítószeres vízben, vagy szokjam meg a látványt. Nem szívesen szedném le egyesével, szeretném elkerülni a felesleges rongálást.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz SeniorTilla #41548 üzenetére
SeniorTilla, Pyttawrx, bigsee!
Köszönöm a tanácsokat, de közben megpróbáltam levenni a billentyűket egyesével, és a vártnál könnyebben megy.
Szóval le tudom áztatni a rászáradt évtizedes mocskot.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Toshiba Satellite L305-S5921-be, amiben Pentium dc T3400 (667MHz FSB) proci dübörög, van valami jelentősége, hogy 667-es vagy 800MHZ-s memóriát rakok? Gyárilag 2x1GB 800-as van benne, de mivel maga a masina ingyen van, talán megérne pár ezrest hogy egy kicsit élhetőbb legyen. Már került bele egy elfekvőben levő 128-as SSD ami "megtáltosította", de tervben van 2x2GB RAM beszerzése is, már ha van valami értelme.
Jelentene valamit, mondjuk online videók lejátszásánál?
Mit gondoltok?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Jelenleg win10 x86 fut rajta, és meglepően gyors. Linuxot soha nem használtam, ez valahogy kimaradt, de úgyis jön a cidri időjárás, beszorulok a házba, lehet hogy kipróbálom.
Köszönöm a véleményt és a tanácsot.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy ACER E1- 530G-t kellene gyorsítani.
Teszek bele egy 250GB körüli SATA3 SSD-t a rendszernek, és a gyári HDD átkerülne caddy-vel az ODD helyére.
A gép nincs nálam, és ha megjön, csak 2 napom lesz a műveletre, de sajnos nem találok infót arról, hogy milyen vastag beépítő keretet szerezzek be.
Van erről valakinek pontos infója?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz bdani94 #41870 üzenetére
Szia!
Esetleg EZEKET megpróbálhatnád.
Bocsi, de én naiv azt gondoltam, hogy működnek a letöltési linkek.
Ettől függetlenül letölthetnéd a pack offline telepítőjét, korábban sokszor kihúzott a bajból.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy gyors win telepítés erejéig járt nálam villámlátogatáson egy Lenovo V15-ADA (82C7008EHV) notebook.
Ez a típus szándékosan van úgy kitalálva, hogy a fedél felnyitásakor automatikusan bekapcsol?
BIOS-ban kikapcsolható ez a funkció?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz tata93 #42003 üzenetére
Szia!
Ha több modult tud fogadni a gép, érdemes azonos frekvencián(MHz) működő modulokat venni.
Nem igazán észrevehető a különbség, de kompatibilitás illetve a kétcsatornás működés szempontjából jobb ha megegyeznek.
(A kapacitás megegyezése talán nem is annyira fontos, mert nekem egy régi laposban is tökéletesen megy a dual chanel 1+2Gb-os modulokkal is.)[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 3531 az alany, amiben egy Celeron N2830 ketyeg, 4GB memóriával az egyetlen foglalatban, és SSD-ről fut a WIN10 x64.
Lehet értelme bővíteni a memóriát 8GB-ra, vagy ennél a processzornál nem jelentene sokat?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Elk_hound #46793 üzenetére
Értem én, de attól tartok, hogy a gyenge proci úgysem képes annyit profitálni belőle, hogy megérje a ráfordítást.
Próbálok kérni kölcsön a teszt erejéig egy modult, mielőtt beruházok, így legalább eloszlathatnám a kezelt memória mennyisége körüli homályt is.#46794 Grave_444 Meglátjuk.
-
abdulka1
őstag
válasz Elk_hound #46798 üzenetére
Használok egy lapost core2duo procival és 4GB DDR2 rammal. Gyors a programok illetve böngésző ablakok megnyitása, folyamatos a yt. 720p videók lejátszása. Ellenben a szóban forgó Celeron procis masina 4GB DDR3-al, meg sem közelíti azt a teljesítményt. Ezért kételkedem picit.
Azért fonom a hajam, mert nem az én gépem, és nem szeretnék felesleges kiadást a tulajának. Reménykedtem benne, hogy szembejön valaki ilyen konfigurációval, és lesz tapasztalat, de nem nyertem.
De mindegy is, mert úgy néz ki hogy kapok kipróbálásra egy modult.Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
B.Ú.É.K.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #46851 üzenetére
Szia!
Link
Van az oldalon kimondottan csak Lan driver pack is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #46853 üzenetére
Mekkora öröm lesz ha sikerül. Tudom, mert én is nagy bolondja vagyok a régi laposok megmentésének.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs