- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo G50-es laptop, aminek ki van kopva az UTP csatlakozója. Speciális csati, kis ajtóval, kvázi úgy néz ki, mint egy félbevágott RJ45, furatszerelt Tud valaki esetleg szerezni egy ilyen működő csatlakozót? Ha minden igaz, G50-60-70-es típusokon van ilyen csatlakozó. Nincs esetleg valamelyikből bánya?
Köszönöm előre is.
-
BRIKLY
veterán
Háát, nem is topik,csak Logoutos írás. [link]
Hát ez nem hangzik jól
Megpróbálom megkeresni.
A helyzet az,hogy vettem egy ilyen gépet törött kijelzővel kemény 7k-ért, de kijelzőt csak egy X61 tabletét találtam aprón 5k-ért. Jó is lenne, 12k-ból lenne egy fain kis gépem. Ha meg az érintő is működne,az szuper lenne. Tudom az már szép álom
-
Tim82
félisten
válasz
BRIKLY #29397 üzenetére
Van X61 topik a PH!-n?
Rá, de nem plug'n'play a történet. Egyrészt a digitizert le kell valószínűleg szedni, másrészt meg asszem valami DIY kijelzőkábellel működik csak a dolog. Nincs nagyon időm kikeresni, de itt valamelyik találatban le van írva a pontos menete a dolognak.
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
X61 topik nagyon halott,ezért ide írok,hátha..
Sima X61-es gépre rá lehet bűvölni az X61 tablet kijelzőjét?
Köszi előre is!
-
Kbali
nagyúr
válasz
MaxxDamage #29389 üzenetére
Akkor végülis mirefel a bővítés? Sokmindent nem nyersz vele, viszont vesztesz üzemidőt, meg melegebb is lesz a gép.
-
törölt tag
válasz
asprey #29393 üzenetére
Ha korábban gyárilag előre telepített Windows volt rajta, az BIOS-ba égetett kulcsos. Újratelepítésnél általában nem is kér kódot, és amint netet érzékel, automatikusan aktiválja magát. Az én gépem előretelepített windows 8.1-gyel jött, és amikor HDD-SSD csere volt, nekem sem kellett semmit csinálni vele, minden ment automatikusan.
-
asprey
tag
Sziasztok! Vásároltam egy Lenovo 510-15ISK laptopot Win10-telepitve gyárilag. Hdd1 tb de kicseréltem ssd-re. Sehogy nem tudom rá varázsolni azt a windows-t ami a gépen volt, biztonsági másolat nem megy csak a gyári 1tb-os hdd-re. Ssd-re nem engedi.
Telepitettem egy Windows 10 példányt és meglepőtve tapasztaltam, hogy aktiválva van. Lehetséges, hogy a bios tárolja a win10 aktiváló kódot?
Másik laptopra amin freedos volt ugyan azt a win10-et aktiválni kell!
Válaszokat köszönöm! -
-
-
naomek
tag
válasz
MaxxDamage #29387 üzenetére
Látom a procin, hogy első generációs, de ő akkor is 2 mag 4 szálas. Tehát olyan, mintha 4 magos lenne.
-
naomek
tag
válasz
MaxxDamage #29384 üzenetére
Hali,
ezeket nyugodtan veheted 4 magosnak. Minden új Intel 2 mag 4 szálas, de felér 4 maggal.
-
SP4C3
veterán
válasz
MaxxDamage #29384 üzenetére
Szeintem nem. i7 620M-vel voltak még szerelve, de az is dual-core.
-
-
TAKÍÍ
tag
Most vettünk egy Dell 5558 at és fel tettem rá a WIN 10 et. Segítség kéne.
Nincs dedikált videokari csak integrált, ehhez kell külön driver? Meg alapból régen mindig felraktam az Alaplapi drivereket, hangkari, USB3, Chipset driver, Videokari driver, meg stb.... Most kellenek ezek? vagy Win 10 ben alapból benne van? A régebbi drivereket tudtam hol vannak és láttam, ha nincs fenn. Hol tudom ezeket egyáltalán megnézni, hogy fennt vannak - e? Egyebek mint JAVA Pl. ? Mit tegyek fel rá, ami ilyen alap progi ?
-
asuspc96
senior tag
Helló!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezek között mi a különbség ?
NVIDIA 940M (2GB) VS NVIDIA GTX960M (4GB)
és itt nem arra gondolok, hogy újabb meg ilyesmi, hanem, hogy az egyik elől miért van lehagyva a gtx megjelölés ?
akad erről valami értelmes cikk ? -
törölt tag
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy mostanában napi 2-3x is amikor írok valahol, egyszerűen kikapcsol a laptop, tehát nem windows leállítás, hanem mintha elment volna az áram (töltő és akku benne van, akku 5+ órás), ez után 5-10 másodperccel magától bekapcsol és elindul a windows. Próbáltam erősebben nyomkodni a billentyűzetet, mozgatni a gépet, de ettől nem állt le, szerintem nem érintkezési hiba. Túlmelegedés nem lehet, idle átlag 40-45 fokos, és így kapcsol ki. Tegnap volt egy kékhalál is, touchpad driver okozta, amivel eddig soha sem volt probléma, talán a PCH forrasztása haldoklik? Amikor megy, stabil, memtest, prime95, furmark végigment sokszor, 2011-es a gép.
-
TAKÍÍ
tag
Ez az, én Free Dos-t akartam, de járt hozzá Ubuntu. Nincs még telepítve, csak a telepítőt hozza be, de ara gondoltam, hogy a probléma ezen a részére, majd a Linuxos topickban térek ki..
Mármint hogy egy nem telepített Ubuntu, mennyire zavarhatna bele a Win10 telepítésébe?
Ja egyébként semmit nem látok, csak a DELL logó és már tölt is az Ubuntu.
Egyébként benne vagyok a "BIOS"-ban és ott BOIS version: A9 és elbizonytalanodok, mert sehol se látom kiírva hogy UEFI
-
TAKÍÍ
tag
Most vettünk egy DELL 5558-at. Telepíteni akarom rá a WIN 10 et és felmerült rögtön egy kérdés.
Ezeken a laptopokon UEFI van már vagy Még a régi BIOS? A lényeg én UEFI módba telepítenék, de ha csak sima BIOS van rajta, akkor az nem fog menni. És igen látom az egér működik, már pedig az a régi BIOS on nem szokott, szóval szerintem UEFI, de nekem még olyanom nem volt, ezért rákérdezek hátha rosszul gondolom...
és egy laptopra (1 TB-os winyo) az MBR jobb mint a GPT ugye?
-
srs24
csendes tag
Ha valaki azonnal megtudná mondani, hogy a mostani oprendszer nélküli notebookok FreeDOS 1.0-val vagy 1.1-el érkeznek a vásárlókhoz nagyon megköszönném
-
válasz
World-Soft #29365 üzenetére
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
anorche1 #29366 üzenetére
Szia!
A procit (vagy nevezzük tükröződő felületnek jelen esetben).A proci adja le a hőt a hűtő felé és az átadási felületnek kell minél jobban vezetnie a hőt.A réz felülete sokkal nagyobb, viszont csak középen érintkezik a procival,tehát a többi paszta,amit ezen felül rákennél,csak pazarlás lenne.
-
Khaal
őstag
válasz
World-Soft #29360 üzenetére
3-4 ezer forint körüli áron kapni eredeti HP töltőt, én helyedben nem szórakoznék univerzálissal. A feszültség stimmeljen, az hogy 65 vagy több wattos az már mindegy.
-
HoaryFox
őstag
válasz
World-Soft #29361 üzenetére
Az hogy nagyobb teljesítményű az nem gáz, mert úgyis csak annyit fog felvenni, amennyit kér, de a feszültségnek mindenféleképp egyeznie kell.
-
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #29360 üzenetére
Illetve amit láttam arra 100W volt írva.
-
World-Soft
senior tag
Hali!
Van egy HP laptopom.
18.5V 65W-os a tápja.Tegnap egyszer csak tönkre ment. 0.4V jön csak ki.
Láttam ilyen univerzális tápot ami könnyű beszerezni, de abban 18V és 19V-ok vannak.
A 19V az sok lesz neki, vagy az még nem cseszi szét?Köszi.
Zoli -
naomek
tag
Hali,
Az volna a kérdésem, hogy ha stressz közben az akku töltési mértéke 1-2w akkor érdemes beszerezni egy nagyobb kaliberű töltő?
-
-
kpal
nagyúr
Az mitől van hogy a Skype nem érzékeli a webkamerát ? (Dell Inspiron 5551)
-
renziNNN
tag
Sziasztok,
Vettem egy Asus Zenbook-ot és ílyen a billentyűzete .
Nem tudja valaki véletlen, hogy az ékezetes betűkön lévő többi karaktert milyen kombinációval érem el? Vagy egyáltalán hogyan?Előre is köszi.
-
Simba86
senior tag
-
HoaryFox
őstag
Most már ezt fogom ajánlani mindenkinek, hogy tiltsa le Win10 alatt hogy csak így drivereket töltögessen, jó oké, nem mindenki kompetens az ilyenre, meg van tényleg olyan, hogy javítanak benne valamit, meg tényleg jót akar nekünk az M$ (muhahahahaha
), de azért mégiscsak több óra sz*pástól meg egy szívinfarktustól kímélt volt meg a Nagy Testvér.
-
Khaal
őstag
válasz
gameresboy #29341 üzenetére
Lehet hülyeség, de mi van ha simán csak nem képes rá? Asus oldalán azt írja: "A dokkolóállomásnak egy HDMI csatlakozója és egy DVI-I adaptere is van a Windows munkaasztal letükrözéséhez vagy kibővítéséhez két külső monitorra" ez úgy is értelmezhető, hogy a laptop képernyőjének is mennie kell, hogy képet adjon.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Van egy HP DV6-6C85EG típusú laposom ami nem kapcsol be , hiába dugom áram alá nem kap áramot , eddig azt hittem hogy a dc jack dugo része krepált be , így rendeltem hozzá újat hogy majd az megoldja a problémát.
Nos sajnos nemValaki aki hozzáértő tudna segíteni mi lehet a gond? Mármint hogy miért nem kapcsol be , konkrétan nem kap egyáltalan áramot
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Amiről szól van: Asus G56JR
Ma este azt hittem szívrohamot kapok. Délelőtt még használtam rendesen a gépet, majd kikapcsoltam, elmentem dolgozni. Hazaértem, bekapcsolom a gépet és ilyen kép fogad:
Na, itt történt a sokk, ugyanis ezt a gépet terveztem eladni. Na, mondom, ha itt elhalt az Intel IGP, akkor én kiugrom a harmadikról. Fejjel lefelé. Egy bukfenccel megfűszerezve.
Mondom ne gondoljunk semmi rosszra, hátha csak a vidkari driver. Megnyugtatott, hogy bárhol máshol (BIOS, Win telepítő, WinPE) jó volt a kép. De ugye a drivert leszedni nem tudtam, nem tudtam belépni se csökkentett módba, se mást nem tudtam csinálni, hogy szépen leszedjem az előzőt. Nem baj, van Win10 telepítő pendrive. Telepítettem egy jó 15 perc alatt, belép az asztalra, minden OK. Elkezd frissíteni, egyszercsak hang, mintha leválasztottam volna egy pendrive-ot, kép eltűnik, ugyanilyen kép fogad. Na, itt jöttem rá, hogy frissített Intel VGA drivert. Még jó, hogy volt egy régebbi, de jó backupom a rendszerről, visszatettem az SSD-re, bootolok és...Jó lett. Most is erről írok.
Csak 2 dolog miatt írtam le eme szösszenetet:
- Ha nincs semmi bajod a jelenlegi driverrel vagy nem hoz nélkülözhetetlen változást az új driver, akkor Semmiféleképpen nem frissítsetek VGA drivert laptopon!!!
- A másik, hogy akkor tényleg a VGA driver volt a hibás, ugye? Azt hiszem valami 20.x-es verzió volt, amit feltett (Intel oldalán ez a legfrissebb), most 10.18.15.4256-os verzió van fent.Tl
r: Ne frissítsetek VGA drivert és kapcsoljátok ki Win10-ben, hogy automatikusan frissítsen drivereket.
Köszöntem, sziasztok!
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus Zenbook, amit Asus HZ-3 Docking Station ([link])-nel használnak.
A monitor egy Dell P2717H, aminek a HDMI kimentetét használják Win 10 alatt.
Ha gép a monitorral van összekötve (Mini HDMI-HDMI kábel), s kiadjuk a képet a monitorra, akkor a notebook képernyője kikapcsol. Ha visszarakom a notebook képét, akkor a monitor kapcsol ki. Ezzel nincs is probléma.Ha a dokkolón keresztül szeretném a fentit megcsinálni, akkor nem történik semmi. Csak a képernyő kettőzésével tudom kiadni a monitorra a képet.
Fent van a HZ3 legfrissebb drivere is.
Ez mitől lehet, mi okozhatja a problémát?Üdv,
GBoy -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy régi notebook sajnos a töltője tönkre ment így egy másik lett vésztartalékként.Ennek a csatlakozója kisebb mint a az eredeti így csak úgy működik,hogy befeszítjük a csatlakozott a notebook oldalán,hogy legyen elektromos érintkezés. Kérdésem ez okozhatja,hogy nagyon lassú a gép,aksi már régen tönkre ment.Mert meglett nézve a hdd és aval nincsen gond.De 2 óra mire leáll a klikk után
-
Directors
senior tag
Végül is nem lehetetlen hogy hardver gond van. Sajna ezt nem tudom.
Szerencsére amúgy nem az én gépem ez. Szomszéd átadta hogy tegyem már rendbe.
NEMO1968
Pár hónapja is volt nálam ez a gép és oprendszer és driverek telepítése után ahogy beledugtam a hálókábelt egyből jó volt. Akkor nem kellett állítani semmit. -
NEMO1968
őstag
válasz
Directors #29334 üzenetére
Szia!
Csak tippem van ,mert lehet hogy már megcsináltad.
XP-n újratelepítés után( hogy úgy mondjam) újra fel kell építeni a netkapcsolatot.
Megmutatni neki, hogy van kapcsolat, újra beírkálni a jelszavakat, stb....
Hogy ezt hol, hogyan, sjna nem emlékszem már, régen volt XP-m.
Tehát lehet hogy driver téren minden OK már, főleg ha a bing bejön, és még keresni is tudsz benne. -
Directors
senior tag
-
Khaal
őstag
Igen, itt is ugyanez a helyzet, upgrade után nyoma se maradt a bluetooth modulnak. Most próbáltam rá a win7 drivert kompatibilis módban, de úgy is rinyált hogy nem támogatott op rendszer
Látom a linkelt helyen is írja valaki, hogy a beépített bt modulokhoz nincsen default driver támogatás a win10-ben? WTF?
Na mindegy, szerencsére ezt leszámítva szívásmentes volt az upgrade. -
Spet
addikt
Dell is not testing or developing Windows 10 drivers for this product.
Meg kell probalni, hogy ratudod-e eroszakolni win7 vagy 8.1-es drivert, ugy ahogy Navneet Anand ajanlja
-
Khaal
őstag
Ez komoly hogy win7 >> win10 upgrade után sehogy sem lehet használni a beépített bluetooth modult ha nincsen hozzá kimondottan win10-es driver? Egy Dell Vostro 3500-ról lenne szó.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Dell Inspiron 510m gépet.
Újratelepítettem rajta az XP-t. Feltettem a drivereket. Az eszközkezelőben nincs hiányzó driver azt jelzi.
A probléma az hogy egyszerűen nincs vezetékes net rajta. A wifi amúgy sem jó.
Az internet explorer böngészővel bejön a bing.com és az msn.com. Viszont a google.com és hu nem jön be. Megpróbáltam a chrome-ot telepíteni de nem tudja mert nem talál hálózati kapcsolatot.Tudnátok segíteni mi lehet a probléma ?
-
Tim82
félisten
válasz
FlashLed #29327 üzenetére
Nem tudok semmi konkrétat ilyen irányban, tapasztalat hiányában pedig nem kibicelek.
Esetleg megpróbálkozhatsz a Lenovo-féle Ericsson F5521GW driverrel (elvileg a HP HS2340 is egy átcímkézett, HP-specifikus firmware-rel ellátott F5521GW).
-
válasz
amdathlonxp #29325 üzenetére
jaja..........szerintem minden egyszerű dolgot kipróbáltunk már
-
válasz
amdathlonxp #29322 üzenetére
az is meg van
mind 4 típust felraktam,de semmi.........ugyanaz.
A hp-nak van az Hptools boot valami..
Ott van egy csomó tesztlehetőség.vga memória,színkeverés meg minden,de hogy milyen Vga-t ellenőríz azt ki nem írná az istenért se,de a teszt tökéletesen lefut.
A HWinfó meg annyit ír:1-es megjelenítő(Vga)=Hd 3000.
Szóval nagyvonalakban ennyi,és már totál semmi ötletem sincs. -
válasz
amdathlonxp #29319 üzenetére
már volt az is
teljesen tanácstalan vagyok
-
válasz
amdathlonxp #29317 üzenetére
drivert nem lehet rá tenni mivel semmi nem látja
se eszközkezelő se semmi nem látja
-
válasz
amdathlonxp #29315 üzenetére
mármint,hogy felmerült a kérdés"lehet cserélt lap"
Erre írtam csak kicsit egybenem,ez az erdeti lap(tehát a gyári van benne).....
Viszont na erre varjál gombot a bios és a hp analis...program is azt írja,hogy SzületésnapGarancia kezdete 2015.06.mittudom én mennyi.........Viszont az eredeti garja már 2013-ban lejárt(Hp azonosítóval néztem)?
-
válasz
amdathlonxp #29312 üzenetére
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok! sos help kéne!!
Adott egy msi cx70 egy hd 4000 vga val és egy nvidia 645m-el hogyan lehet az intet kiiktatni mert nem kapcsol át az nvidiára játékok alatt is az intel igp megy ez miért van?pedig vga jó bent gpu-z felismeri meg a driver is fel ment hozzá!
-
FlashLed
senior tag
Sajnos ilyet tudtam szerezni
Viszont a Lenovo-n hackelt bios van, nem csak a fehér listás bővítőkártyákat látja. Gondoltam valahogy meg lehet oldani, nem lehet becsapni valahogy a telepítőt, hogy menjen ebben a gépben is? Manualban ha felteszem 10-es hibakód és kék halál, csak csökkentett módban tudom feléleszteni.
A nagy kérdés ezzel lehet e így valamit is kezdeni?PL fw-jét valamilyen úton módon cserélni?
-
válasz
amdathlonxp #29297 üzenetére
szétszedtem,de nem ezaz eredeti lap
ott van rajta az Amd chip is
-
Tim82
félisten
válasz
FlashLed #29308 üzenetére
Nézzük csak:
- HP kártya
- HP driver
- korábban HP gépben ment, nem HP gépben meg nem megy.Tipp: a kártya firmware-jébe "bele van égetve", hogy csak HP gépben menjen.
Miért nem veszel a T400-ba inkább egy Lenovo FRU számos Ericsson F3507G-t? Vagy egy olyan gyártó notijából származó WWAN kártyát, ahol biztosan nincs ilyen? Pl. Dell, Fujitsu, Acer, Toshiba gépből bontottat.
-
FlashLed
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Lenovo T400 laptop amibe szerettem volna egy WWAN kártyát rakni. Be is szereztem egy HP HS2340 HSPA+ kártyát. Nos a gép felismeri, de a hp telepítő egyszerűen nem telepíti Authentication failedet ír, FW-t sem tudok frissíteni rajta és semmit. Mi lehet gond? Előtte HP gépben ment. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung NP300V megkímélt állapotú, keveset használt notinak vajon mi a reális ára manapság?
-
Spet
addikt
válasz
perfegor17 #29304 üzenetére
Legalis windows? Elore letoltotted a frissitesi tanacsadoval vagy utolag szeretned telepitovel? Mert ha utolag szeretned akkor lehet a hatarido lejarta miatt nem akar veghezmenni a dolog
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy Dell M5010-es gépezetem amin windows 7 prof 64bit-es rendszer van.Szeretnék áttérni windows 10-re de a telepítés közben mikor újraindul bekapcsol kiírja hogy telepítés folytatása és fekete lesz a kép.win7 az tökéletesen megy.
-
anorche1
őstag
megoldva, törölhető hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest