- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
Sziasztok!
Van egy rossz Acer 5741g notebookom és benne egy még nagyon is jó kijelzőm. Meg lehet oldani valahogy, hogy a kijelzőt, valamiféle átalakítóval notebook nélkül is lehessen használni? Tudok pont egy jó helyet a lakásban, ahol egy 15.6"-os kihajtható kijelző nagyon jól mutatna. Sajnos nem tudom, hogy a notebookon belül miféle csatlakozón kapja a jelet és az áramot.
Van mód rá, hogy külön működtessem a kijelzőt, vagy jobban járok ha szétbontom és eladom valakinek, akinek egy jól működő gépe van rossz kijelzővel?
Előre is köszönöm mindenki válaszát. -
Sheld
senior tag
Sziasztok! A mai napon megyek vissza a laptopszalonba. Az Y510p-met GT750m SLI-al vettem, de a windows 8.1 GT755m SLI-nak érzékeli. Erre vetnek majd egy pillantást.
Az jutott eszembe, hogy elképzelhető, hogy az alaplapra GT755M-et raktak, és emiatt látja a gép GT755M-nek az ultrabay-es kártyát is?
Továbbá. NFS-Rivals-ban nem működik a SLI-om. Minden másban (amit eddig próbáltam) használja a két VGA-t, de ott nem.
-
MurdR
veterán
válasz
szlovibuki #13697 üzenetére
Kérdezz előtte utána az eladótól. Én is beleestem ebbe a hibába anno a Dell 6400asomnál.
-
MurdR
veterán
válasz
szlovibuki #13695 üzenetére
Elvileg azzal is lehet kérni, vagy tudsz hozzá szerezni. Gyárilag szerintem kiépítéstől függ, biztos lehet kapni led nélkülit is.
-
szlovibuki
tag
Hy! A Dell Precision M6400-nak világít a billentyűzete?
-
n0rbert0
senior tag
"1. Kapcsolja be a számítógépet.
2. Tartsa nyomva az Fn + F2 gombokat az indításkor. Megjelenik a BIOS setup
utility (BIOS beállító segédprogram) képernyője."
Használati útmutató -
simos
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék :
Adott egy Lenovo G505 , Freedos van rajta.
Elvileg telepíthető rá win 7? Kaptam hozzá win8 drivert, de én nem azzal szeretném használni. Még a biosba sem tudok belépni, hogy beállítsam a boot sorrendet.
Miért nem enged be ?
Hogy tudnám elindítani a win 7 telepítőt?Előre is köszi a segítséget.
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Adott egy 1hetes dell xps l521x. A gazádja óvatlanul rálépett (nem teljes testsúllyal de azért terhelés alatt volt becsukott állapotban). Reggel vette észre, hogy a kép elromlott. Állítása szerint: "szinte totál fehér, de függőleges sávokban látszik valami".
Ez panel csere egyből? Vagy van rá némi esély, hogy csak a kábel? Én ilyen jelenséget a GPU lepattanásnál láttam az alaplapról, de nem hinném, hogy az sérült volna.Van valakinek tippje?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Krisz79 #13682 üzenetére
Nem minden esetben, ez attól függ mire használod a gépet. Processzor igényes programoknál jól jöhet egy kis plusz, illetve tartalék (i5), de "egetverő" különbség valóban nincs közötte. Szóval át kell gondolni ha nem teljesít a benne lévő, mert garanciális kérdéseket is feszegethet. Amennyiben a bővítés mellett voksolsz, akkor teljesítmény, érték, eladás relációjában az i5 egy sokkal jobb döntés - szerintem.
CPU: i3 3110M
-
jfehervari1
tag
Sziasztok! Wayteq x 820bt navit rádugom a gépre nem látja honnan tudok leszedni hozzá usb drivert mert én nem találok.köszi.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Krisz79 #13678 üzenetére
Igen, kinyílt előtted a világ..
Intel HM76: Sandy Bridge, Ivy Bridge architektúra
Második, illetve harmadik generációs core i processzor támogatás (mobil platform), utóbbinál IGP: HD4000 Nagy lépés lenne szvsz (gép értékét tekintve is): i5-3320M
-
Üdv!
Igazából nem tudom, hova kellene fordulnom, de talán itt is tud valaki valami okosat.
Tegnap játszani akartam az Aspire R7-en(572G, Haswell), de egy furcsa dolog jött közbe. Minden játék(mint kiderült) 1-2 perc után elkezd akadni. Régen akkor csinált ilyet asztali gépen, mikor ALT+TAB-al kiléptem, és hosszabb időre nem folytattam a játékot, hanem egyéb más dolgokat csináltam, majd mikor vissza, akkor akadt, mintha kipucolódott volna a RAM-ból a játék. Erre rá is erősít az, hogy most, mikor akadozik, néha fel is dob egy ablakot, hogy elfogyott a memória, holott közben a 8Gb 30-40% van csak használatban. Ha nem okézom le a figyelmeztetést, akkor megy tovább a játék, de attól még zavaró. Az akadás főleg. Virtuális memória nincs kilőve, alapértelmezett értékeken van.
Aztán elkezdtem tesztelgetni. A 335-ös NVidia driver helyett visszatettem egy régebbit(az Acer oldaláról ami elérhető), és úgy tűnt megoldotta, de később kiderült, mégsem. Ezután vissza a 335-ös, és ezzel is hol jó volt, hol nem.
Arra gondoltam, hogy túlmelegszik, ezért míg TV-n ment a játék, a lapos képernyőjére kitettem egy GPU-Z-t, meg egy Aida64 teszt ablakot a hőfokokat monitorozva, 80 fok körül ment minden(van hűtőpad) folyamatosan, de sokszor már 60-70 körül is beakadt.Következő lépcső volt az Aida64 stress test, aminél azt vettem észre, hogy ha csak a CPU-t teszteltetem, akkor a feladatkezelő szerint is 100%-on, és 2,3GHz-en megy a processzor, azonban ha a GPU-t is beleveszem a tesztbe, akkor a CPU freki össze vissza ugrál 1,5 és 2,3 GHz között, és a kihasználtság is 80-100% között. Hőfokok ugyan azok. Aida szerint nincs CPU Throttling.
Akkor ez mi? Valamelyik GPU(GT 750M, HD4400) védelme lehet, vagy csak szimplán szarul működik valamelyik driver? 70-80 foknál még nem kellene visszavenni szerintem.
Minden esetre tippemre az akadozás emiatt lehet, de ha van más ötletetek, és a fenti jelenség normális, akkor azt is szeretettel várom
-
qfirc
csendes tag
válasz
Krisz79 #13673 üzenetére
Szerintem nem
! Ugyan evvel próbálkoztam a B960 nal de rájöttem tök felesleges.
A másik a hűtésre is kéne figyelni szerinted elég lesz ami benne van?
Amugy ami M-es és Csomag mérete 37.5mmx37.5mm (rPGA988B)
Grafika és IMC Litográfia 22 nm-es
Sockets Támogatott FCPGA988 -as mind jó lenne hozzá.Inkább ha gyorsítani akarsz, tegyél inkább egy SSD-ét bele.
De nem olyan rossz proci ez:[link]
-
Krisz79
őstag
Vásároltam 1 ilyen notit:
Lenovo IdeaPad G500 59-390091
Kérdésem , hogy szeretnék a jelenlegi Pentium M 2020 procit cserélni.
Érdemes i3-ra?
Milyet kell bele keresnem?Köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz
IstvánLászló #13668 üzenetére
Szerintem arra gondolt Dell XPS, hogy akkor van értelme a BIOS-frissítésnek, ha processzort akarsz cserélni (mert pl. a korábbi BIOS még nem támogat bizonyos processzorokat, amiket az újabb már igen).
-
Dell XPS
veterán
válasz
adrian4444 #13666 üzenetére
Nagyon szívesen!
Remélem most már megoldódik a probléma!
-
Dell XPS
veterán
válasz
IstvánLászló #13661 üzenetére
Emlékeim szerint csak akkor érdemes ha processzort cserélsz benne, de ez nem a "hagyományos" flash, bár ez neked nem fog gondot okozni szvsz.
#13664) adrian4444 : kapcsold ki és el fog indulni a noti!
-
Dell XPS
veterán
válasz
adrian4444 #13658 üzenetére
Most akkor melyik vezérlő van benne, mert nagyon nem mindegy? BIOS Setup-ban nincs dual core disabled?
-
IstvánLászló
őstag
Van egy cr500series ms-1683 intel 1-magos cpu 2,220Ghz 2gb rammal gyártot notebookom.
Segiségeteket kérném szépen érdemes frissiteni a biosát,mostani ami rajta van gyárilag 2009-es dátumu.
Találtam hozzá 2010-es kiadásu biost,de az "MSI" oladon már intel dual core cpu-s konfigot emlegetnek csak.
A hejzet az hogy frissithetem a biost 2010-es kiadásura,nemtudom mit javitottak benne semmi info nincsen rola.
-
Dell XPS
veterán
válasz
adrian4444 #13652 üzenetére
Milyen chipset van a notiban?
-
Dell XPS
veterán
válasz
adi mester #13649 üzenetére
A laptopok LCD szalagkábelei nagyon is egyediek, azaz nem fognak más típussal megegyezni még akkor sem ha csatlakozások stimmelnének, legyen az panel-slot (30pin), vagy alaplapi csatlakozó.
-
adrian4444
csendes tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
adrian4444 #13648 üzenetére
Nem szokott ilyen súlyos "jelenség" előfordulni processzor csere után, de lehet, hogy itt szükség lesz rá.
Indítsd el a telepítőt, hogy egyáltalán elindul-e a folyamat!?
-
ottobacsi
tag
-
adi mester
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy eléggé noob kérdésem, notebook kijelző szalagkábellel kapcsolatban.Történet:
Nem rég hozzám került 1 db Siemens Amilo M7424 típusú notebook, amelyben nem volt se memória, se merevlemez. Próbaképp töltőre dugtam, ramot tettem bele, az aksit töltötte, bekapcsolt, ez tetszett. Rádugtam egy monitort és képet is adott. A kijelző csak szürkén világít, azaz háttérvilágítás van, kép nincs. Ez elméletileg szalagkábel hiba lesz.Tudtok nekem ötletet adni ahhoz, hogy honnan szerezhetek be egy ilyen kábelt?
Egyáltalán jó helyen tapogatózom?
A notebookhoz vagy a kijelzőhöz keressek egyébként kábelt?
Ha egy kijelző jó a notihoz, akkor a szalagkábel is, igaz?
Mennyire szoktak ezek eltérni márkán belül?Mert:
Lenne nekem itthon egy Amilo M1425 típusú laptopom is, amelynek a csatlakozója jónak tűnik a notiba, a másik vége is a kijelzőbe, de ott egy 15.4"-os wide kijelző játszik és több pin van a kábelében, mint az M7424-esének a kábelében. Megsütni nem szeretném a technikát, inkább kérdezek...Köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
válasz
adrian4444 #13639 üzenetére
Szia,
Simán mennie kellene elvileg, Bios felismeri a merevlemezt? Nincs hiba üzenet?
-
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dell Vostro 5470 lapost, és nem tudok a dinamikus kontraszt/ fényerő állítás fölött napirendre térni, s nem találok sehol egy kapcsolót, megoldást
Ehhez hasonló, sőt azonos a problémám, tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!Üdv,
Marci -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet a gyári windows 8.1 64 bit-re feltelepíteni a .NET Framework 2.0 sp2, 3.0 sp2 és 3.5 sp1-et feltelepíteni? Egy programnak lenne szüksége rá (Ansys 14.0) és lehetséges hogy emiatt nem működik megfelelően. Vagy ezeket már alapból tartalmazza a windows 8.1? Letöltöttem a Microsoft oldaláról ezeket, telepíteni is akartam, de miután futtattam rendszergazdaként, nem akart elindulni a telepítés.
Vagy esetleg valaki aki ért az Ansys-hoz tudna segíteni?
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Packard bell notinál (meg úgy általában) az elkoszolódott ventit gariban javítani szokták? Edigitálnál nem tudták megmondani garis javításnak számít-e, csak ha mégsem az, akkor 3-4k a bevizsgálás ára.
-
adrian4444
csendes tag
Sziasztok volna egy kérdésem : adott egy HP530 laptop Celeron M410-s procival az lett most cserélve benne egy T7400-ra de viszont a bios-ig be engeded de a rendszer már nem jön ellő , a biost frisítettem 2007-röl 2008-ra .Mi lehet a gond ? Ebben kérem a hozzáértők segítségét .Válaszotokat előre is köszönöm szépen .
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Kollégák ez az utángyártott darab mennyire lehet jó? Az eredeti 4000mAh-s, ez meg 5100.
-
zannor
tag
Üdv!
Adott egy Acer Aspire Timeline 5810TG notebook (Intel SU3500 CPU, Intel 4500MHD és Ati HD4330 GPU-k) és egy LG LA660S televízió.
A kettőt szeretném vezeték nélkül, a notebookról szeretnék képet küldeni a tv-re. A notebook látja is a tv-t az eszközök között, de a CCC nem akarja érzékelni, mint kijelzőt. /Még annyi, hogy a tv sem a WI-FI Direct, sem pedig a Miracast/Intel's WiDi opcióknál sem látja a notebookot./Van valakinek ötlete a probléma megoldására?
-
lenox
veterán
Az normalis, hogy egy zbook 15 i7-4800mq-val es k2100-zal lightos netezest kb. 2 oraig birja? Optimus ugyebar nincs rajta, mert a hp ugy gondolta, hogy 2014-ben az normalis, hogy egy haswell mellett a vga-t folyamatosan jaratjuk...
-
Alice90
aktív tag
Sziasztok!
Én kinéztem egy notebookot "Dell Vostro 5470" -et.
(i5 processzor,gtx 740M 2GB)csak egy dolgot nem értek miért csak 3 cellás az aksija ?
(ami elvileg 2-3 órát bir)Kérem segítsetek.
-
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni mert a guglival nem találtam megoldást
Hogy lehet az, hogy elvileg megy a gépen a bluetooth, de de semmi nem látja, és semmit nem lát.
A gép acer aspire v3-551g win 7 x64 ultimate, nemrég lett újrarakva
a beállításokat már ezerszer végigzongoráztam, meg a guglit is, de nem jutottam semmire
a driver is újra lett rakva. -
djadji
senior tag
Hello!
Két kérdés, 3 laptop:
1. Két laptopom ventilátora nagyon lassan forog, semmi erő nincs benne. AZ egyiknek kikötöttem a középső ford szám szabályzóját, az most működik, csak nonstop maxon pörög (Asus F8TR). A másik akkro sem ment ha azt kikötöttem. Így ezt most rákötöttem fixen a 5V-ra (az egyik USB-re), de jó volna valamit kezdni velük. Ventoit már cseréltem, azok rendben vannak. Nekem csak az alaplap csere jut eszmbe, de meg drága, annyit nem költök rá.2. Egy harmadik laptop képe piros. Bejönnek rajta a dolgok, csak pirosban van minden (mint a Scart kábel hibánál a DVDnél.)
MI lehet a hibás? Inverter nem hinném. Vagy kábel-csatlakozási hiba, vagy full kijelző csere? Más ötlete van valakinek?Köszönöm előre is.
-
PePeBones
csendes tag
Sziasztok segítsetek nekem légyszi, tud nekem valaki egy olyan laptopot ajánlani amit 200.000 forint alatt van és legyűri a Battlefield 4-et? tehát meg bírkózik vele. Köszönöm szépen mindenkinek aki segít!
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #13617 üzenetére
Ehh, sikerült a szomszédból szereznem egy Lenovo tápot, ami ugyan nem 19V 3.95A-es, hanem 20V 3.25A-es, tehát nem egyezik meg pont a teljesítménye, de azzal is pontosan ugyanezt csinálja, tehát nyilván az alaplap halt meg. Kösz a segítséget, kicsit sajnálom kukázni, mert jó kis gép volt ez általános használatra, dehát ez van. Ebbe már nem éri meg alaplapot venni.. :/
-
Gizmo94
veterán
Sziasztok, Kérdésem lenne, mert megőrjít a laptop. Toshiba Satellite Pro L300 a dög, ami azt csinálja, hogy akkuról remekül megy, a töltő kikapcsolt állapotban fel is tölti az akkut, viszont ha töltőről próbálom meg üzemeltetni, mivel az akkuval kb csak egy órát bír, amint rádugom a töltőt, fél percen belül a kép szétesik, a laptop lefagy, mintha videokártya hiba lenne. Viszont akkuról hibátlanul megy. Kipróbáltam, hogy úgy menjen töltőről, hogy kiveszem az akkut, eredmény ugyanez. Akkuval bedugott töltőről indítva már bootnál gond van, windows lefagy, ha pedig menet közben dugom be a töltőt, vagy pár másodpercen belül van ez, vagy max egy percen belül. Csak akkuról működtetve teljesen hibátlan, terhelés alatt is, a közel egy órát végig bírja hibátlanul. Most mi lehet a rossz? A töltő? Mert akkor azt megéri vennem egyet. Az alaplap videokártyástól? Mert azt már nem éri meg, akkor felejtős... Kösz a segítséget előre is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
szkrisz #13611 üzenetére
Értem, kénytelen voltam rákérdezni, mert akkor zajlik le így a telepítési folyamat (semmibe vész..), amikor valamiért nem észleli megfelelően az eszközt. Elképzelhető OS probléma is, mert ez nem bonyolult (nem is lehet), főleg meglévő eszköz és HP illesztő birtokában.
Ha a Win7 támogatottság ellenére sem települ az illesztő a HP support oldaláról, akkor próbáld a gyártói oldalról beszerezni. Win update sem ajánl fel hozzá driver-t?
-
-
szkrisz
tag
Helló Mindenkinek!
Vettem a héten egy HP 250 G2 F0Z43EA típusú laptopot.
Sikerült rátennem a win7-et és az összes driver telepítése után, amit a hp oldaláról szedtem le feltettem.
Ezek ellenére a wifi-m nem működik, pedig telepítettem ehhez is a drivert.
Próbáltam más drivert is telepíteni, de semmi. Viszont észrevettem, hogy mikor elindítom a wifi driver valamelyik telepítőjét mintha nem is futna le teljesen a telepítő, mert a többi drivernél a szokásos módon végigfutott és kérte az újraindítást. Itt meg csak felugrott egy ablak, és itt arra kattintottam, hogy normálisan van telepítve a driver és utána eltűnt ez az ablak.Szeretném ebben a segítségeteket kérni, hogy hogyan tudnám feltenni a wifi driverét, hogy használni is tudjam!
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv
-
n0rbert0
senior tag
GPU-hoz is rakhatok CPU pasztát?
-
Matolcsi
újonc
Sziasztok tudom nem ide kéne írni de már nagyon kivagyok valaki segítsenXDD!
i7 4702mq processor nem akar alapból turbozni 2.2 ről 3.2 reLenovo z710
-
Tim82
félisten
válasz
wolfman #13582 üzenetére
Pendrive-nak elég, amit magától le tud adni a kártya.
Nincsen USB 3.0 PCMCIA kártya (ha valahol mégis látsz ilyet, az fake lesz -> a PCMCIA/CardBus nem tud elegendő sávszélt biztosítani az USB 3.0 sebességéhez). Kompatibilitási probléma nem lesz, ha megfelelő drivert használsz (általában adnak az eBay-es kínai kártyákhoz).
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11850H / 32GB RAM / 1TB SSD / RTX A3000
- Lenovo Thinkpad X390, 13,3" FHD IPS , I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest