Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz Teasüti #138101 üzenetére
A Malwarebytes antimalware progit azért bevetném.
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Cs1csó
félisten
válasz Teasüti #138101 üzenetére
Futtass le ezeket: AdwCleaner (ha lefutott toroltesd amit talált ha nem talált akkor is van még egy olyan opció hogy "alapra állítás" vagy valami hasonló néven fut ekkor több értéket visszaallit Windows slapertelmezettre ezután ker egy gép restsrtot)
Emsisoft Emergency Kit-et is futtatsd le.Nem arthat ha torlod a kiegészítőket májd böngésző restart aztán mehetnek fel újra.
Esetleg az egész rendszer is frissitsd pl. futtassd a win updateet .
-
HARDVERAPRÓD
válasz Teasüti #138108 üzenetére
Az add block plust töröld, helyette az ublock origin használatos. A külső szűrőknél a kellemetlenségek, illetve a hirdetések résznél az elsőt pipáld majd be.
firefox: előzményeket töröld. Az ilyen malwarebyte progikat felejtsd el, főleg ha ingyenes. Némelyik több kárt okoz.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Teasüti #138138 üzenetére
Nem lassú az egy kicsit? Nekem az a bajom, hogy feleslegesen sok erőforrást felhasznál még üresjáratban is. Meg Microsoft Store és hasonló számomra felesleges dolgok vannak benne, bár erre már láttam módszert, hogy le lehet pucolni szépen. Meg ez a csempés téma... Semmi bajom nem lenne vele ha lenne benne classic Windows 95, 98 téma, de hát nincs.
De persze, eljött az ideje ennek is mert sok program már nem támogatott.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
cof
veterán
válasz Teasüti #138145 üzenetére
Erre gondoltam igen a start menüben, a sok számomra felesleges dologgal telirakja és minden fut a háttérben gondolom, Microsoft Store, Disney, Xbox hülyeség, Spotify... legalább kérdezné meg az embert szüksége van-e rá. De már telepítésnél is okosabb akar lenni nálad ha netre csatlakozol mert azonnal microsoft fiókot akar csináltatni veled pedig nem feltétlenül van rá szükséged.
Meg alapból lefoglal 30% memóriát és még semmi sincsen telepítve. Csak azért tettem fel a másik gépre is mert a Fusion 360 már nem fut W7-en.
A hardverek fejlődése óhatatlanul magával hozza a pazarlást. Ez van. Egy átlag telefonban már több erőforrás van, mint egy első generációs Surface Go-ban.
Sajnos igen, évek óta tapasztalom ezt a jelenséget, hogy a fejlesztők igazából sz.rnak bele az optimalizálásba, nem baj az ha több 100 MB egy app mert úgyis van tárhely, pedig a menün és a beléptetési adatokon kívül nem nagyon kéne mást lokálisan tárolni hiszen többnyire online appokról beszélünk...Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Cs1csó
félisten
válasz Teasüti #138165 üzenetére
Egyéni preferencia. Az igényeimnek (hogy futtatni tudjam a programjaimat) nekem a Vista is elegendő lenne. A külsőt megszokom. Mivel se a OneDrive, UWP appok, idovonal, feladatnézet, nem érdekel ezért "csupaszítottam" le a minimálra. Ezt arra utalva írtam le hogy fölösleges zsigerből utalni a Windows 10 -et, használni kell és kész.
-
cof
veterán
válasz Teasüti #138164 üzenetére
Win10-ben a felsoroltak nemigen csinálnak semmit ha nem használod őket.
Egy dolgot igen amit te is említesz, tárhelyet foglalnak. És akinek 120 GB SSD-je van sokat számíthat 1-2 GB is. Szóval amit nem használ az ember szerintem, felesleges tartogatni. Telefonon sem lehet letörölni sajnos csomó app-ot, régen mégdurvább volt a helyzet amikor még szolgáltatói fw-ket adtak ki. Bár függetlennél is van pl. Facebook és társai ami előretelepített és nem tudod letörölni.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
BitRider
senior tag
válasz Teasüti #140635 üzenetére
Az ilyen rejtett, vagy már nem jelen lévő, fölösleges eszközöket a Device Cleanup Tool-lal törölni tudod. Amin módban indítás után amit kilistáz, azt mindet kijelölheted és delete. A régóta belakott Win-eknél érdemes megcsinálni, kicsit gyorsulni tud pl. a diskpart listázása.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Teasüti #140642 üzenetére
Rowon: Az én Dell S2721DGFA monitorom esetén 165 Hz-et DisplayPort-on tud, HDMI-vel csak 144 Hz-et. Hiába tudna a HDMI is többet, csak épp a 165 nincs a specifikációkban, gondolom én. Szóval szerintem a portválasztás nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #140642 üzenetére
Ha vki esetleg valaha rákeresne erre, akkor végül sikerült megoldanom a problémát.
Eltávolítottam a már nem használt és rejtett eszközöket az Eszközkezelőből. Generic Bluetooth Adapter-ként telepítette újra a BT modult a Win 10. A kontrolleren firmware-t frissítettem az Xbox Accessories alkalmazással. Bt eszközök közül eltávolítottam az kontrollert (ismét). Majd újraindítás és a kontroller ki/bekapcsolása után sikerült párosítani végre, ahogy kell! Minden visszakerült a régi kerékvágásba úgy tűnik.
# Windows 10, Xbox One controller, Bluetooth, hiba. -
BitRider
senior tag
válasz Teasüti #140662 üzenetére
Kicseréled a kábelt 2 forintért, vagy...
LAN kábel teszterek
Ha megvagy vele, visszaviszed 14 napon belül.[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
válasz Teasüti #140664 üzenetére
Jol értelmezem te krimpelted és most helyezted el a házban? Ujra crimpelés?
Ha valamelyik crimpelés nem jó, vagy szin sorrend nem jó, akkor lehet ilyen.
Ha meg tuti jó a crimpelés és nem világit semelyik led a lan csatlakozóknál, akkor a kábel a rossz valószínűleg.
Apumkám is csinált ilyet anno, szerinte mindegy milyen szinsorred, lényeg hogy mindkét vége egyforma legyen. Reméljük nálad a színsorrenddel nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Teasüti #140679 üzenetére
Akkor nézd meg még1x.
Bár ha mindkét felére A tipusút krimpltél még működhet is. De a patch kábel az B tipusú. A cross link kábel az aminek a két végére A és B szerint krimpeltük régen az Rj45-öt.
linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
BitRider
senior tag
válasz Teasüti #140691 üzenetére
A linkelt posztomban leírtam részletesen, hogy a DIMM 2 és 4 sínekben párosával teszteltem a modulokat, és úgy jók voltak (magyarán 2 hosszú tesztet lefuttattam).
Most meg egyesével vagy kettesével hiába rakosgálom a DIMM 1 és 3-ba, úgy el se indul a gép. Nem tudom, hogy feltöltési sorrendet veszi ennyire szigorúan, vagy ez a két slot teljesen kuka.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Teasüti #140824 üzenetére
Ó bakker, akkor muszáj eArc-ra tenni ilyenkor a fejest...
Viszont az eARC lényege ugye, hogy ide-oda kommunikál. De ha a fejes megy rá, vagy az erősítő, amihez közvetlenül nincs semmi kötve (mármint pl. a médialejátszó nem sz erősítőre megy, hanem direkt TV-be), akkor az eARC-ra tehetek splittert, ami vagy fejesre, vagy erősítőre küldi a hangot? Hogy ne kelljen kábelt dugdosni.
De ugye a splitter az nem auto kétirányú, míg az eARC igen. Szóval ez lehet káros? És inkább dugdossam a kábelt? -
-
Doky586
nagyúr
válasz Teasüti #140851 üzenetére
Csak megjegyzem hogy az eredeti info szerint (#140846) kapták és nem karbantartják. Hasonló a két szó de nem ugyanaz. Még a profitorientált cégek is energiát fordítanak rá hogy az eladandó használt gépeikre rakjanak működő oprendszert hogy ne csak azt írja ki a gép bekapcsoláskor hogy: "Boot device not found. Press any key to reboot..."
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Teasüti #140859 üzenetére
Jah, persze, ezek teljesen érthetőek.
És valóban azon bukik legtöbbször, hogy egy szimpla vízszerelővel vagy bármi hasonlóval ellentétben nem lehet elkérni a rászánt időért a pénzt, mert eleve a kütyü kevesebbet ér.
Ez csak így működik, ahogy én csinálom, de az is akkor, csak helybe hozzák neked sorban a készülékeket (nem úgy, mint nekem) ÉS nem akadsz problémába. Ha ez így nem teljesül, akkor maradnak az egyéb segítségek és az igénytelenkedés, mint ahogy megszokhattuk.
[ Szerkesztve ]
-
Wohme
tag
válasz Teasüti #140893 üzenetére
Ha otthonról dolgozom, akkor a laptopomat szoktam rákötni USB-C DisplayPort (DP alt mode) kábellel, amit nem szeretnék megváltoztatni, csak ha minden kötél szakad. Úgy láttam sima DP-HDMI kábellel nem szabadna problémát okoznia kivitelezni.
A TV-s távolsági problémát viszont nem oldaná meg a videókártya lecserélése. Lemértem egyébként 7 méter kéne minimum a tévéig. :/
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Teasüti #140899 üzenetére
Nekem az nem tetszik, hogy kvázi "eltitkolta" hogy az összes csati közül mire mit akar kötni hanem alapban az egyik csatiról angolosan el is felejtkezett mert annak már "fix" helye van pedig megfelelő tanácsot úgy lehet adni, ha teljesen átlátjuk az ökoszisztémát, és lehet olyan tanácsot kap ami sokkal praktikusabb, amire még nem is gondolt, de ehhez tudni kell, hogy az "eltitkolt" csatit mire és hova használja.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #140652 üzenetére
Ha vki esetleg valaha rákeresne erre, akkor újra jelentkezett a hiba. A Win Update-et gyanúsítom, mivel gyakorlatilag semmihez nem nyúltam a rendszerben azóta.
Szóval egyik napról a másikra eltűnt a BT adapter az eszközkezelőből.
Eltávolítottam a már nem használt és rejtett eszközöket ismételten, de ezúttal ez nem oldotta meg a problémát. MS fórumán találtam egy random kommentet, ami azt javasolta másik OS alatt kapcsoljam vissza a BT modult (mivel nincs hardveres kapcsoló hozzá).
Linux Lite-ot indítottam USB-ről, ami alatt megbizonyosodtam róla, hogy működik a BT adapter (telefonom megtalálta a gépet). Majd újraindítás után a Win10 valóban felismerte az eszközt és újratelepítette Generic Adapter-ként. Hihetetlen, hogy egy jól működő és bejáratott rendszerben egyik napról a másikra megszűnik működni egy eszközillesztő.
# Windows 10, Xbox One controller, Bluetooth, hiba. -
Submarine
senior tag
válasz Teasüti #141176 üzenetére
Üdv!
A vinóztíz topikban is rákérdezhetsz. A zegyedikirály kolléga jól meg fogja neked magyarázni, hogy ez így jó.Enigma1945 #141172
igen számít, a sima vga-t felejtsük el full hd-tól, lehetőleg az átalakítókat is
az mindig downgrade, és hibalehetőség
lehetőleg a dp-t használd (dp/dp), ha az nincs, akkor hdmi-t (hdmi/hdmi vagy kényszerűségből dp/hdmi)De, hogy ellentmondjak magamnak, van egy ős dell monyóm másodlagosnak, annak a dp-je nem operál a kártya dp-jével (még első gen.), ezért oda hdmi/dp átalakítót dugtam.
És igen, a kártyát a driver ismeri fel a vintíz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest