Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz csabyka666 #24511 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz csabyka666 #24511 üzenetére
Én valahol láttam, hogy egy IKEA szennyestartót használnak softboxnak. Egy próbát megérhet.
-
berobi78
tag
válasz csabyka666 #24514 üzenetére
szerintem rosszul írtam és nem softbox, hanem tárgysátor. a softbox mást jelent
szerk.: szerintem erre emlékeztem
és még egy kép
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #25137 üzenetére
Egyszerű és könnyen használható a PhotoFiltre
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #25141 üzenetére
A Gimphez ehhez képest pilótajogosítvány kell, ezt egyszerű kezelni és van magyar nyelvű felülete meg beépülő pluginek is, ha kellenek. Ez nem bonyolultabb, mint az IrfanView.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #25143 üzenetére
A rétegekkel van bajom nekem is, meg a Gimp sokkal bonyolultabb felépítésű, bár nem tudom egyszerűsödött-e mióta utoljára használtam.
-
updog
őstag
válasz csabyka666 #26458 üzenetére
Szia!
Annyira olcsón hozzájuthatsz használt cuccos csoportokban, vagy akár Kínából 1-2 softboxhoz, meg egy olcsó vakuhoz, hogy annyiért nem érdemes összeragasztózni a kezedet sem. Szerintem
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
updog
őstag
válasz csabyka666 #26460 üzenetére
20 EUR így hirtelen a lista elején lévő, lámpafoglalatos softbox állvánnyal és égővel, én próbálkoztam már habkartonból, alufóliából és duckttapeből softboxot farigcsálni, sokkal rosszabb órabér jött ki arra a kínlódásra mint 20 euró
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
tvamos
nagyúr
Inkabb valami ilyet csinalj: [link]
Veszel asztali lampat, oszt jolvan. (Lehet, nem is kell erte menni sehova.)
Teszel ele A4-es lapot, es kesz is. (Csak ne teljesen ra, nehogy kigyulladjon.)(Arrol nem is beszelve, hogy amit ez a gyerek csinal, az marha veszelyes.
Remelem, az en fiam nem talal ra erre a videora!)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz csabyka666 #26463 üzenetére
Azért, mert nem szabad a hálózati kábellel így játszani.
-
mikrofon
veterán
válasz csabyka666 #26466 üzenetére
De az igen veszélyes, hogy semmilyen toldásra alkalmas eszközt nem alkalmaz, hanem egyszerűen összesodorja a két érpárt, ráadásul egymás mellett majd össze is tekeri egymáshoz. Megfelelő számú mozgatás húzás, hatására elkezd lazulni a csavarás. Ráadásul a szigetelőszalagot, ha túl erősen húzód mikor csavarod, akkor magától is lassan de lazul az idő múlásával.... Laza illesztés esetén hő keletkezik. Ráadásul a lazuláshatására a sodrot vékony réz szálak átbökhetik a ragasztószalagot és ha a másik érrel is pont ez történik, mivel egymás mellett vannak már kész is a zárlat, hőfejlődés, ....
Minimum elvárás, hogy forrasztva legyen, ne egymás mellett legyen a két ér, tehát egyik előrébb másik hátrébb, és az erek külön zsugorcsővel legyenek védve. Ha már barkácsmegoldás és nem egy szigetelt csavaros toldó, sorkapocs, vagy akármi, aminek kb 100HUF darabja .....
Ez nem régi technológia, hanem életveszélyes, érintésvédelmi szempontból és biztonságtechnikai oldalról kifejezetten tilos, mert életveszélyes....
Nem véletlenül vannak az érintésvédelmi besorolások, dupla szigetelések....Ráadásul az egészre semmi szükség, mert bemész egy villamos szaküzletbe, vagy akár egy barkácsáruházba, de talán még a Tesco-ban is kapsz készre szerelt foglalatot, kapcsolóval, dugvillával, igen olcsón.... Ha normálisat találsz, akkor csavarhúzóval és/vagy pattintással le szedheted a foglalatot így be is tudod fűzni... Nehogy már ezen spóroljon valaki 100-200HUF-ot és még itt a proharver-en ajánlgassa is.
Nah ez a hibája az ellenőrizetlen Youtube bloggereknek.... Aztán meg baj van, az okozza meg ártatlanul és megnyugodva mondogatja, hogy itt ajánlották a Prohardver-en...
Én egy moderátor helyében törölném a linket a HSZ-edből, mert életveszélyes......
Ha magadra nem gondolsz legalább a családodra, vagy a környezetedre gondolj....
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
Jó dolognak tartom a barkácsolást, viszont ez esetben tényleg nem igazán éri meg. De nem ajánlanám a gagyi kínai olcsó vacak softboxokat sem, gyenge minőségűek. Nekem konkrétan szétolvadt az első használat során az izzótartó foglalat, pedig nem 100W-os Tungsram izzóval használtam, hanem softboxba valóval... Ha fotóznál, akor arzt mondanám, hogy a helyedben inkább gyűjtenék és vennék rendes Godox-t. Ezzel nincs gondom, könnyen feállítható, bírja a strapát.. Kisebb tárgyak fotózásához egy fénysátor bőven elég lenne számodra softbox helyett, szerintem.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
mikrofon
veterán
válasz csabyka666 #26471 üzenetére
Azért ezekre vess egy pillantást előtte, hátha elfogadható az ára, vagy legalább ötletet merítesz. Szerintem is a fénysátor ami neked jobb lehet.... Van közte elég olcsó is. Kérdés a méret....
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Fotózás valóban drága, de egy jól működő üzlethez beruházásokra is szükség van....
-
tvamos
nagyúr
válasz csabyka666 #26466 üzenetére
Ez nem így van, sosem volt szabad lengô kábeleket tehermentesítés nélkül összecsavargatva, leszikszalagozva használni. Szóval ez helytelen, hibás gyakorlat. És amúgy tilos is ilyet csinálni.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34374 üzenetére
E27es LEDet vennék, akár 50-80 wattot is. Annak alapban kicsit diffúz a fénye és jobb a színe.
-
ph_5.5
aktív tag
Termékfotónál fotnos a CRI. Ez a led amit kinéztél 80-as cri-vel rendelkezik. Kb kuka kategória. Függetlenül a fényerejétől, ezek nem alkalmasak fotózásra. Ahogy a telefonok kamerájának látószöge sem ideális.
-
szazbolha
addikt
Valami hasonlót (4000K) használók statikus makró fotózáshoz (tárgy) asztalon.
A világító felűlet és a téma felületének aránya elég nagy. A te esetedben már nem annyira, bár nem ismerem a céltárgyakat. Leginkbb a csúnya, nem elmosott határú árnyékok zavarnának, meg a magas színhőmérséklet. A 10W tényleg kevés, főleg ha nem 10 cm a megvilágítási távolság mint makrónál.Ha nem túl drága egy próbát talán megérhet szerintem, de minél nagyobb felűlettel és fénykibocsájtással, színspektrummal.
Lehet egy tárgysátorral jobban járnál, ha a céltárgyak nem túl nagyok,.#34378 ph_5.5csabyka666
Termékfotónál fotnos a CRI.
Teljesen igazad van. Egyébként az új fejlesztésű ipari LED fényforrások már egészen jó CRI-vel rendelkeznek. De nagyobb teljesítménynél az E27 csavart csővek mindig vezetnek.. Azokkal meg csak az a gond, mert a boxot felmelegítik.
Teljesen áttértem LED-re, elfogadva a kompromisszumokat (igaz nekem nem fizetnek, magammal kell kompromisszumot kötni.)[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34382 üzenetére
Tárgysátor lesz az nem softbox.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34408 üzenetére
"Biztos láttatok már hirdetéseket, gyakran csapnivaló, igénytelen, homályos, kiégett."
Láttunk, és becsülöm is, hogy ennyit foglalkozol vele. Én nem túlzottan :-D Viszont volt ismerős aki komolyan vette, Jófogásról rendre kibaszták, mert túl jó képeket csinált és biztos netről töltötte, nem a termékről készült.
Retró PCs csoportban minden is van, múltkor egy laptopról 8+ kép volt és nem ismertem fel a típusát. Félelmetes dolgok vannak, de néha ha műszakilag jó is a kép olyan béna az illető, hogy pont a cikkszáma meg a hasonlók maradnak le, bááááá.....
Aztán így is elszórakoztam idehaza az aprólékokkal 5 órát, mert fotó, körbevág, leírás, áááááá.
Ennek ennyi elég, rózsaszín pléden:
Aztán ma reggel kiraktam piactérre is, rögtön megjelent Tereza, de úgy látszik lefagyasztottam a fordítóját, mert nem válaszol. Lehet írok még valami mókásat, annyi arab ismerőssel ki tudja milyen az élete....
-
Beldar
tag
válasz csabyka666 #34408 üzenetére
Megsüvegelendő az az igényesség, amivel törekszel a jobb termékfotókra.
Rendkívül sokat számít nekem is, ha látom, remek fotók vannak adott cuccról, bizalmat kelt az eladó felé és a termék is kívánatosabb ezáltal. -
veterán
válasz csabyka666 #34411 üzenetére
Ezt is megnézném, szerintem 1 darabbal meg egy derítőlappal is meg tudod oldani, amit szeretnél.
https://advesphoto.hu/termek/jupio_power_led_288a_lampa.html
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34416 üzenetére
Vannak végletek, de 1 lámpa kevés lesz és szerintem ezzel sem lesz sokkal előbbre, mint amit mutattam negyed ennyiért.
Aztán van így:
Meg így: -
anikoonikoo
újonc
válasz csabyka666 #34420 üzenetére
Köszönöm, sikerült.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34457 üzenetére
Ezek ilyenek, sokszor szabad szemmel is látható. Lehet szórakozni menüben villódzás mentesítéssel meg mindenféle záridőkkel, aztán általában nem jó. Én annó lehet ezt írtam is, de ha mást nem, akkor olyat ami occsó és legalább műxik.
-
theporcupine
tag
válasz csabyka666 #34459 üzenetére
Esetleg próbáld ki az 1/50-es záridőt.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34461 üzenetére
Elvileg a /50 többszöröse is jó lesz.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34463 üzenetére
Mennyire kell belenyúlni a záridőbe? Majdnem mondtam, hogy rekeszprioritás és kész, aztán csak nem megy nagyon félre de mobiltelefon. Arra meg Open Camera vagy FV5 és kész is.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34467 üzenetére
Legtöbb cuccban nincs pro meg manuális módszertan és korrekciók.
-
Jahno
veterán
válasz csabyka666 #34469 üzenetére
Tudja tök a szoftver részét, igazából ahány app annyiféle dolog esik ki, szóval bármi is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Háztartási gépek
- OpenMediaVault
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest