Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#38112) BiP válasza inf3rno (#38111) üzenetére


BiP
nagyúr

Jaja, garázs ilyen szempontból jobb befektetés. 1db kevesebbe kerül, sokkal likvidebb ezáltal, nem áll benne 60-70M,mint a mostani lakásban.
Mert ha megtartják, akkor oké, a bérleti díjból törlesztik a hitelt, de azt is bele kell kalkulálni, hogy pont emiatt kell felvenni a hitelt, elég komoly kamattal, és így nézve nem biztos, hogy megéri. Mert mondjuk 50M, 5%-nál is évi 2,5M csak a kamat. Amit havi 200ezres bérleti díj sem fog fedezni, hiszen a díjból adózni kell, a lakásra költeni kell, szóval első körben fixen minuszos megtartani a lakást. És még kötöttség is.

És egyetértek azzal is, hogy érdemes _megbízható_ pénzügyi tanácsadót is megkérdezni majd, ha annyira sok befektetni való pénz termelődik. Mert ha hitel nélkül sikerül megoldani a váltást, akkor gyarapodni is könnyebb.
Én sem vagyok szakember, én is csak okoskodok, de azért a józan ész, meg némileg átgondolva a dolgokat (+némi szerencse) eddig egész jól sikerült ellavírozni. És látva, hogy mások jobb feltételekkel hónapról hónapra élnek tartalék nélkül, akkor annyira nem is rosszul.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.