Hirdetés
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 Ultimate gamer egér és ATK Sky Pro egérpad
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Tudja valaki, hogy a hőálló üvegnek van e infravörös szűrő tulajdonsága, ha igen milyen mértékű?
Előre is köszönöm a segítséget. -
sekli
addikt
Hol lehet kapni olyan, mondjuk autóba szerelhető digitális iránytűt, ami fokokban mutatja a haladási irányt?
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
A következő videó alatt hallható zene előadójára és címére lennék kíváncsi.
[link]
Ha valaki ismeri esetleg kérem segítsen! -
sekli
addikt
válasz
tupacamaru #1786 üzenetére
ja, félreértettem, meg Te is, szóval Te nem kevesebbért vásáároltál konfigot, hanem akkor vásároltál, amikor még mást is lehetett, nem csak konfigot..., konfig nekem most nem kell, az van itthon elég...de mondjuk egy VGA, vagy egy monitor jol jött volna...
-
sekli
addikt
válasz
tupacamaru #1784 üzenetére
Kevesebbért komplett konfigot újonan?
-
Ramius
őstag
válasz
tupacamaru #1782 üzenetére
Nekünk a boltos azt hajtogatta, hogy ''az nemjó, mer nincs 120k''
Ennyit tudok
Lehet, hogy átb*szott... -
Ramius
őstag
válasz
tupacamaru #1779 üzenetére
a min. összeg 120E
-
sekli
addikt
válasz
tupacamaru #1779 üzenetére
hát ez rossz ügy, semmi más, csak komplett PC vagy Notebook...
-
sekli
addikt
válasz
tupacamaru #1777 üzenetére
de alkatrész nem?
tehát mindig 50% visszaigényelhető? -
Jégkokó
veterán
Az létezik, hogy volt egy halott pixel a monitoromon jól látható helyen, de most meg már nincsen ott?
-
sekli
addikt
Mit lehet még sulinetben venni? És hogy működik ez, ha 60k-ért veszek valamit, akkor az adóból is leírható a 60k? Mindjárt vége ennek a dolognak, és én még nem próbáltam...
-
brownus
veterán
hi,
Keresek kabaré mûsorokat, amit elõ lehetne adni egy bulin. Bármilyen paródia, minden érdekel, akár Gálvölgyi vagy Maksa, mindegy. Kösz! -
greatchaos
addikt
idióta kérdésem lenne, de hátha van rá válasz...
sláger rádióban hallottam egy számot... nem tom mi a címe...
de magyarországon két együttes is feldolgozta, egyik a füstifecskék - elemér című szám, másik pedig az inflagranti - te + én című száma...
kérdésem az lenne, hogy ennek mi az eredeti angol címe??? -
Bikeman
aktív tag
Nekem amikor a Casiomba elemet kellett cserélni (5 év után), akkor a márkaboltos csávóka kérdezte, hogy szoktam-e benne uszodába járni, mondom szoktam, akkor drágább lesz az elemcsere, mondta erre, de viszont ad fél éves papíros garanciát arra, hogy nem ázik be, és tényleg nem ázott be, még a tengervíz sem tett benne kárt (mondjuk csak 3-4 méter mélyen voltam).
De volt egy olyan olcsóbb variáció is, hogy nincs gar, gondolom a tömítés cseréje dobott az áron.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Hány éves a kapitány?
-
bobsys
veterán
SONY HTP-2000 házimozi ami decemberben lesz két éves vajon mennyit érhet?
Erről van szó: [link] -
PazsitZ
addikt
De lényegi válaszként
:attól még vízálló lesz.
Szvsz az ottani órások se tudják jobban visszailleszteni a gumitömítést esetleg ha újat raknak bele talán dob rajta valamit...
Csak utána ők letesztelik azon az x0bar nyomáson amit hivatott az óra bírni.
Az életben (gondolom azért csak nem buvárkodni akarsz vele) nem kap ekkora terhelést, ezért szerintem ugyanugy vízálló marad. (legfeljebb 10bar helyett csak 7-8at bírna ki, de ugysem hiszem, hogy ezeket a határokat akarok feszegetni
)
-
PazsitZ
addikt
Ez olyan szinten igaz, hogy ha nem velük csináltatod, nem tudnak garanciát vállalni a vizállóságára.
Csak ugy marad érvényes(ha van még rá) a gari, ha nyomáspróbát csinálnak rajta. Ezt pedig ugy tudom csak pesten és nem 2 fillérért csinálják.
Tehát ha nincs rá már gari nem szükséges velük csináltatni, de akivel csináltatod is, nem fog rá neked ''garanciát'' vállalni, ha utána esetlegesen beázik. -
Kicker
őstag
volna egy kérdésem kedves sokat számítógépező pötyögő, kattingató társaimtól... mégpedig azt hogy az ínhüvelygyulladást hogy lehet elkerülni, illetve az egyéb számítógépes ártalmakat hogy lehet megelőzni... van-e már ilyen topic?
jelen problémá, az hogy a mancsom fájogat a sok kattungatás billentyű csesztetés után.. ezt valami krémmel, kézgyakorlattal meglehet szüntetni vagy javítani-? -
ToBeY
nagyúr
Igaz-e az hogy egy alapból vízálló swatch elemcseréjét nem márkaboltban csináltatom (kb 6x áron
) akkor nem lesz többé vízálló?
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #1756 üzenetére
[link]
thx
[Szerkesztve] -
-
sekli
addikt
Sauerland an der Sorpetalsperre <- hol van ez a hely?
-
törölt tag
üdv
hogy lehet csak 1 hsz-t belinkelni -
törölt tag
-
bobsys
veterán
-
rii
nagyúr
arcra védőmaszkot hol lehet venni? kerózáshoz kellene, nem hszem, hogy van CO2 szűrős, de legalább a port felfogná, ill az arcot védeni a hideg széltől ....
az addig ok, hogy munkavédelmi boltban, meg hogy http://www.munkavedelem.lap.hu, de nem nagyon találok ...
előre is köszi,ha valaki tudna segíteni ..... -
Tockos25
tag
Helló!
Lenne egy kérdésem, hol lehet modosítani a felhasználói adatokat? -
R@ymonD
tag
Bundás:
Utólag utánnanéztem és láttam hogy a blogoszféra nem számít bele!
-
klambi
addikt
helló mindenkinek!
van 1 nagy problémám.. illetve öbb mint mindenkinek de ez remélem orvosolható!
feltörték a freemail-os fiókomt és sajna 1-2 oldalreggem ahuz volt adva fontos lenne!
nincs olyan valaki aki esetleg tudna az úgyben segíteni..? -
-
bandus
veterán
Itten van ni a rajz: [link]
Ennyi tellett paintes tudásomtól -
bandus
veterán
válasz
csapos2 #1723 üzenetére
Valahogy meg kellene határozni a tükör optikai középpontját. Mivel ''négyzet'' alakú, így talán az átlók keresztezéséből megkaphatjuk ezt. innen képzeletben húzunk egy, a tükörre merőleges vonalat, ami az optikai tengely. Ha megoldható, a kkor jólenne ide kifeszíteni egy fonalat, vagy madzagot vagy valamit. Vannak ezek az egykor divatos lézeres ulcstartók. Ennek fényét felhasználva (fontos hogy a fényforrás az optikai tengelyen legyen) a tükörre világítasz, és közelíted a tükör felé. Amikor nem verődik vissza semmi (illetve a fénysugár saját magába verődik vissza), akkor a fényforrás a geometriai középpontban van, ami pont a fókuszpont kétszerese. egyelőre jobb nem jut eszembe, de mindjárt készítek hozzá egy rajzot.
-
tkazmer
addikt
Nem tudom mennyire fáradt gőzös kérdés:
Gyakran látom, a moderált hsz-ekben, h ''figyelmeztetlek''. Ez tulajdonképpen mit takar? Van valami jelentősége? Esetleg ha vkit x szer figyelmeztetnek, akkor az y időre ki lesz tiltva stb? -
bandus
veterán
válasz
csapos2 #1721 üzenetére
Értem mire gondolsz. Tudnál esetleg konkrét méretekkel szolgálni a tükröt illetően?
A fókuszpont a tükör és a geometriai középpont távolságának felénél helyezkedik el. Ha a homorú tükröt elképzeljük a síkban, és egy kört alkotunk belőle, akkor gyakorlatilag e kör átmérőjének a negyede.
mod: végülis mindegy meyiket keresed, mivel a fókusztávolság az a tükör és a fókuszpont távolsága.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
Előre leszögezem, az optikához nagyon nem értek.
Projektort építenék. A tükör és a fémhalogén lenne a fényforrás, és egy fresnel lencsét kellene megcélozni vele. A fresnel viszont, akkor igazán jó, hogyha pontszerű fénnyel világítjuk meg.
A lencse megoldható és több fele láttam is alkalmazni.
Valami ilyesmire gondoltam:
[link]
[link]
Mint kiderült, nem is a fókusz távolságot, hanem a fókusz pontot keresem.
[Szerkesztve] -
bandus
veterán
válasz
csapos2 #1719 üzenetére
Hát, ez szerintem lehetetlen feladatnak tűnik. A tükör optikai tengejével párhuzmos fénysugarak a visszaverődés után áthaladnak a fókuszponton, de ettől nem állnak meg. És ha meg is állnának, akkorse tudnál mit kezdeni a többi fénysugárral, ami másmilyen irányból vetődik a tükörre, számuk ugye gyakorlatilag végtelen. Mire vetítenéd ki a képet? Talán érdemesebb lenne egy gyűjtőlencsével próbálkoznod. Bár lehet, hogy rosszul gndolom a dolgokat
-
csapos2
addikt
Az előbb hiányos volt az információ, bocsi.
A tükör: [link]
Amit szeretnék:
Egy izzót úgy a tükör elé helyezni, hogy a fényt egy pontba gyűjtse. -
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Hogyan tudok egy homorú tükröt leméretezni ahoz, hogy a fókusztávolságát ki tudjam számolni? -
R@ymonD
tag
valaki nem tud olyan oldalt neten ahonnan lehet magyar zeneszámokat letölteni?
csak mert google-ba kerestettem és egy normális oldalt se találtam!
-
FehérHolló
veterán
Bocsássatok meg, hogy ilyennel zaklatlak titeket, de egyszerűen nem tudok rájönni.
Mennyi az annyi? -
R@ymonD
tag
válasz
CriticalHit #1707 üzenetére
thx
-
R@ymonD
tag
Sziasztok! Azt szeretném megtudni ha v.ki a blogoszférába ír akkor hány hsz számít 1 hsz-nek?
(remélem értitek
)
[Szerkesztve] -
nguru
tag
Sziasztok!
A hét poénja, ha vki még nem látta!
Az ati Weboldalán (ami már AMD) reklámozza az alaplapjait, DE ők ugye csináltak deszkákat Intelre is. Ezek a lapok a mai napig kaphatók...TEHÁT: az AMD Intel lapokat gyárt! -
geot
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hol lehet Hajas Artúrt (''fűfejet'') kapni Budapesten?
Sajnos csak egy ilyen képet találtam róla...
Előre is köszi!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Opel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 Ultimate gamer egér és ATK Sky Pro egérpad
- További aktív témák...
- GAMER PC Eladó ! I5-10400F 500GB SSD 16GB DDR4 RTX3070 8GB!
- Fujitsu Lifebook U728 12" i5-8250 (4/8), 16/256 fémházas fullhd win11pro laptop eladó olcsón
- Meta Quest 3s 128GB VR Headset ajándék fejpánttal + 2 év CSEREGARI
- Egy szálon csúcs: új Intel i3 4,4 GHz 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- ASUS ROG G513M - RTX 3060 - Ryzen 7 4800h - 32GB RAM - 6 hónap gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest