Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
FeRRaR1
őstag
válasz rbalint88 #14391 üzenetére
Nekem volt V70 T5, imádtam is a sor 5-öt, majdnem V70R-lett utána de aztán egy árban volt az S80 V8-al amit akkor már kipróbálok. Ez 8 éve volt, a többi már történelem. Nekem is 911 vagy LC500 a cél, örökre megtartósnak mint az S80 V8. Illetve mellé egy játszós könnyű manuális.
tboldi
Jazz-ben és Priusban senki nem érezheti jól magát. Egyszerűen tilos. Unalmas megbízható célszerszámok, buta futóművel. És az élet túl rövid hogy unalmas autókkal járjunk.
Előre is elnézést ha túl provokatív voltam.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz FeRRaR1 #14390 üzenetére
[link] egy ilyen sor5-os trombita is milyen jo kis csaladi utazos lenne… szoval kellene meg soooook penz es meg tobb garazs Es/vagy 200 evig elni, hogy minden szelesebben vett bakancslistas jarmuvet ki tudjak probalni rendesen
Az Audi megmarad OT-ig (Isten engem ugy segeljen!), melle kellene egy sor5 es egy Porsche 911. Utobbibol nem akarok engedni, ha az megvan, a tobbi mar nem erdekel, megnyugodtam, azokbol eleg egy 10-30perces seggproba is[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz BigBlackDog #14378 üzenetére
Egy órát megy a 2 kW-os hősugárzó az 160 Ft, addig kajálok meg csinálok mást. A 70W-os töltőt nem számolom bele. Csak a nagy hidegben kell, nem megy már annyit a gép se, mint régen, 80 üzemórát ment az elmúlt egy évben. Max 2000 Ft lesz tavaszig.
Az akku 27 ezer körül van, az izzító darabja 9k.
Lustaság amúgy, meg teszt. Ez a tapasztalat még bármire jó lehet később, már sok hülyeséget kipróbáltam amúgy is.[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
kelly416
veterán
válasz BigBlackDog #14378 üzenetére
Ez inkább lustaság, mint olcsó jánososkodás, úgy gondolom.
-
Alusky
aktív tag
válasz FeRRaR1 #14376 üzenetére
2015-ös az akku, két izzítógyertya működik csak. Most már a telet átvészeli így, nyáron indul majd könnyen, következő ősszel ráér javítani. Mondjuk ezt mondtam egy évvel ezelőtt is.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Alusky
aktív tag
Reggeli setup.
-
félisten
-
Alusky
aktív tag
Nem vagytok tapasztaltak, rá kell nyomni a fűtést is maxra miközben kulcskuplung hiszen párásodik az ablak, aztán gáz mert fulladni fog.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #14368 üzenetére
De ez MT, honnan tudom? Nézd meg a tiéd műszerfalát.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tboldi #14357 üzenetére
Áh, a túrbó tengelye hamarabb robban el, minthogy átégjen a lemeztömítés, azt majd jól beszívja, veri szét a töltőlevegőhűtőt, ami viszi magával a klímahűtőt (mivel egy egység), a szívóoldali szelepeket, dugókat és kifelémenetben a kipufogó oldalit, a turbó másik felét meg a részecskeszűrőt.
Ökröt vezessen az ilyen, ne autót... Annyiszor elmondom hogy az átlag magyar autósnak egy wartburg bőven jó lenne, íme egy újabb ékes példa.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #14366 üzenetére
Nem AT, MT. A letöbbet eladott modell a K14C GL+ 6MT és az M16A GL+ 5MT belőle, tehát látsz egyet az utcán, akkor igen nagy az esélye hogy kéziváltós, ritka, de én is találkoztam már olyannal aki látott belőle automatát. (Amúgy Aisin automata van alatta, igen jóféle, egyszerű de nagyszerű)
-
félisten
-
félisten
-
2ozzmexy
senior tag
válasz cappa72 #14360 üzenetére
Szerinted érdekli az ilyet az olaj hőfok? 9316km van a gépsárkányban... mint az enyémben, csak én a cégessel ennyit 4 hónap alatt megyek el...
Amúgy igen, ennyit forog, a műszerfal alapján ez már nem az agyonmagasztalt egyhatszívó, hanem a turbós, azokban 6gangos kézi szokott lenni, 6 stiften megy 2-t, óra szerint 130-nál forog 3100 körül, 150-nél 3450 kb, az GPS-el 147km/h. Az egy kényelmes autópályás utazója, felette erősen remeg már és brutális a szélzaj, mivel nincsen alatta futómű így ez a 160-170 is már inkább a félelem és reszketés Las vagesban új része..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
FeRRaR1
őstag
válasz rbalint88 #14361 üzenetére
Ugyan ez, kölcsön / bérelt / cégesnél is betartom az alapokat. Lehet nem annyira betegen mint a sajátoknál...
Viszont aki ennyire nemtörődöm tud lenni, arról nem hiszem el hogy full éles váltás lesz mikor a sajátját használja.
Ja illetve az én esetemnél az a sajátja volt
Most már a magam részéről csak elektromos furgont adok alkalmazottnak. Nincs széttaposás meg hidegen üvegelés. Illetve mindegyikbe van GPS tracker ami jelez gyorshajtásra, hirtelen kanyarra, fékre...
(No meg 10 év gar ) -
rbalint88
addikt
válasz FeRRaR1 #14359 üzenetére
Nekem is egyik volt kollegam ilyen volt, meg mi tobbiek be sem ultu k az autoba, o mar kint volt a parkolobol de forditva is ugyanez, meg a kulcsot nem forditotta el/az ujabbanl meg P-be se rakta mar fel labbal kint volt a kocsibol. Na tole nem vennek autot, tipikus “leszarom, ceges “ felhasznalo. Sajatra elvileg vigyaz, de ezek utan nehezen hiszem el… En a cegest se tiprom szet hidegen, pont ugy hasznalom, vigyazok ra, mintha sajat lenne. Tudom, ezzel en vagyok kisebbsegben.
-
FeRRaR1
őstag
válasz szabonagyur #14355 üzenetére
Ilyen hülyékkel tele van a világ. Hányat láttam, kolléga is volt ilyen. Télen, fordul a kulcs, egyet nem forgott a főtengely de nyekkent a gumi mikor az azonnali gyorsítás után húzta a kettest. Nem is tudom hogy tud ilyen gyorsan elindulni, mert én egyesbe tenni nem tudnám ennyi idő alatt. Persze valószínűleg automata a kézifék és már egyesbe indítja, ahogy az indító motor elkezd tekerni, kb már engedi is fel a kuplungot...
Egyébként én azt mondanám az az FB csoport a ritkaság ami nincs tele hülyékkel.
-
bitpork
nagyúr
Rontod itt a japánok hírét, pedig azsosemromlikelésmindentiskibír!
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
tboldi
nagyúr
Autószerelőknek is meg kell élni valamiből. Jó kis hengerfejezés!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
félisten
A sima témába akartam berakni, de inkább rakom ide. A magyar Scross csoport kiemelten tele van hülyékkel
Indulás után 160-al veretni (vízhőfok még láthatóan meg sem mozdult).
Ja és javaslat 1400 km után már mehet neki a 160-170 tartós ideig.
-
cOxeR
Ármester
Ez egy pici sziget, 80 km hosszú 50km széles, egy Fiat 500e simán hoz 200-250 km-t egy töltéssel bárki alatt, rutinos ev-s szerintem 250 felett is elmegy vele könnyedén, 20-22 fok legideálisabb és nem szeled át minden nap az egészet keresztül kasul. Szállás környékén, ha egyet kispécizek, 2-3 alkalommal feldobom és ennyi. Apartman esetén lehet fel is tudom estére tenni tölteni. Picit el vagyunk késve februári foglaláshoz… egyelőre túrom a szállásokat, kocsit majd a végén lövök, addigra tudom lehet-e tölteni vagy se.
-
nagyúr
Rajta vagyunk a google térképen!
Voltunk Szlovéniában még 2022-ben, és egy igazán eldugott kis falu tetején volt a szállásunk.
Néha meg szoktam nézni a térképet, hogy hol is nyaraltunk itt-ott - Karácsony pont jó alkalom ilyenekre, és jól meglepődtem, hogy némmá' asszony, ott-evagyunk, he!
Tuti, mert felismertem a nejemet, meg az autónkat (S-Max).B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
cOxeR
Ármester
Köszi, ez rémlett is, ráírok.
aero.
Ugyanúgy tippeltem én is köszi, sőt kisgyerekkel nem is fogunk ennyit menni, viszont a nyomaték meg ilyen terepen sokat ér. Nem mintha egy kis turbós benzines nem lenne elég.
Leszedtem a helyi appot, 139 töltőt ír, az több mint sok.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Auto bérlés Tenerife valakinek tapasztalata? Elektromos autót érdemes bérelni? Töltésről információja valakinek?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz MasterMark #14342 üzenetére
Erre tart kelet Európa... nem tetszik hogy átgázolok rajtad vagy tojok mindenkire? Akkor még szájba is ba...
Nem láttad a táblát? "Félre barmok, megjött a bajnok"[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
[link]
Egy igazi szigma kiszólt volna egy harmadik autóból bátorítani őket, hogy folytassák, "nehogymár engedd neki, neked volt igazad!", aztán a zöldnél menne tovább röhögve amíg ezek a földön nyúzzák egymást kislányosan.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz bitpork #14337 üzenetére
Nah, azért az asszonyt nem verjük...
De igenis, ha megbeszéljük telefonon hogy tesz rá, mert viszem kp hozom autó, állítja hogy tip-top, pöcröf, nem folyik nem rohad, odaérek és a v6 3 helyen könnyezik, meg az ajtók alja és a lengőkarok rozsdásak csak, akkor azért joggal mondom hogy nem ezt beszéltük meg... kedvencem volt amikor a gyári nagykijelzős navi helyett csak luk fogadott, a parasztja megmutatta videocall-ban, majd kiszerelte. Gondolom megnézte hogy bontottan 120-ért árulják. De volt hogy a gyári aero felni is köddé vált másnap délre, azt mondta az a nyári szett, ha az is kell az plusz 150k, mert most gumizta fel 3 éve 200ért."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #14333 üzenetére
Sosem értettem ezt a más fizeti az én utiköltségemet politikát, de más családban nevelkedtünk. Ha elmegyek boltba és már elfogyott a kenyér mielőtt oda érek, akkor nem állok a kasszához, hogy fizessék ki az utamat.
Ha meg akarok venni valamit, megyek és megnézem magamnak. Abban igazad van, hogy ha egy vödör csavar vár egy szépreményű autó helyett, akkor nagyon bosszús leszek, mint ahogy már volt is ilyen, de lenyelem a békát és ennyi. Az eredetvizsgát meg kifizetem én amikor elhoztam az autót, de az árába bele kalkuláljuk. Valószínűleg az én politikám a gatya, félreértés ne essék. Majd tanulok én is Tőletek. -
2ozzmexy
senior tag
válasz kelly416 #14322 üzenetére
Nem is erről van szó, ilyenkor ezt az ember belekalkulálja, én erre szoktam mondani hogy mire odaérek legyen rajta, ha nincs vagy nem olyan az autó fizeti az útiköltséget, cserébe ha az idejét raboltam kifizetem az eredetvizsga díját. Akinek kettőnél több vérző agysejtje van és el akarja adni a fosát (mert a mai világban egy jó autót ki adna el ugye), az felfogja és vagy azt mondja el se induljak, vagy megmondja hogy deal. ilyenkor felvállalom én, szó se róla, de amikor ott állok a nepperrel, alku nélkül a kezébe csapok akkor ne legyen már alap felvetés hogy én intézem el. Főleg ha előtte ő a saját kezével írta mondjuk Miskolcon hogy vevő címe: 1156, Budapest... Azért a pofátlanságnak is van határa... utána meg játsza fejét hogy már megegyeztünk, hát bocs, erről nem esett szó és nem a 20ezer forintról van szó, hanem a bizalmi elvről...
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
Pont azt akartam mondani, hogy lehet kötelezni az eladóra, de akkor egy százast rögtön rá fognak dobni a kocsi árra, mert neki kellett vele szenvednie is.
-
kelly416
veterán
válasz cappa72 #14325 üzenetére
A tények ezt mutatják. Mert ha a CrownVic járt volna így, ami tényleg ritka itthon, az sem elfogadható de lányos zavarában benézhette. De egy követ eldobsz, 2 Fókuszt találsz el minimum, főleg hogy ez vagy 5 éve volt, akkor még több volt az mk2. Ráadásul sima 1.6 dízel, nem egy STI ami elvonja a figyelmét akár. És ráadásul egy autóklub, amiről feltételezi az ember legalább a rutint, még ha a hozzáértést nem is.
-
bitpork
nagyúr
-
Alusky
aktív tag
Én kifizettem mindig, kénytelen voltam, mert különben keresett volna másik vevőt... Igaz sok autót én se vettem, úgyhogy könnyű bátornak lenni.
-
kelly416
veterán
válasz rbalint88 #14323 üzenetére
Tudom. Kollégám az autóklubhoz vitt egy "nagyon ritka, magyarországon talán ha kettő van belőle összesen", Focus MK2 1.6 TDCI-t, aztán jól megbuktatták mert nem egyezet az alvázszám. Vissza ment kolléga is az autóklubhoz, megmutatta az alvázszám helyét és máris átment. Valami alkatrész cikkszámot néztek előtte.
Ennyi erővel bármi bármikor átmehet vagy megbukhat. -
kelly416
veterán
válasz 2ozzmexy #14320 üzenetére
Elméletileg az eladónak kell megcsinálnia egyébként. Azért alakult úgy ahogy, mert ha elmegyek Tiszántúlról Dunántúlra autót venni, nem akarom megvárni ameddig megcsinálják az eredetvizsgát, nem akarok kétszer utazni egy autóért, akkor elhozom ha tetszik. Viszont mivel 2 hétig érvényes vagy valami hasonló bagatel ideig, azt nem lehet elvárni az eladótól, hogy mindig legyen nála érvényes, így a vevő csináltatja. Én megfogadtam, ha még egyszer veszek valami foscht, utazok kétszer ha kell vagy megvárom, csináltassa és fizesse az eladó. De ennek más van a hátterében, amit most nincs kedvem litániázni.
-
2ozzmexy
senior tag
Ezért sem értem némelyik eladó hogy képzeli, hogy a vevő fizesse, ha már kötelező ki kellett volna kötni hogy mindig az eladó fizeti, bizonyitsa ő hogy nem lopottat árul.
Akarok venni egy használt Saabot 800ezerért és máris én vagyok a money man!?"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SpaceKombajn #14317 üzenetére
Igen, kulon jott a gyumolcs, a cukor meg az uvege.
#nincsbennetarcsi
-
kelly416
veterán
válasz radi8tor #14313 üzenetére
Ilyenkor lenne az a jó megoldás, hogy amikor kiszűrik az úton, megnézik hol műszakizott és felülvizsgálat. De nálunk már a kiszűrés sem jön létre.
Szerencsétlen tunereket cseszegtetik, mert alufóliával van beteketve a levegőcső, meg van ültetve 2cm-t az autó, más méretű kerék van alatta, holott nagy eséllyel az autó pöpec műszaki állapotban van, minden nap szeretgetik, törölgetik. Az amcsi autókról elfogultság miatt nem írom le ugyanezt.
De ezek meg még rohadtabbak had szaladgáljanak az utakon, az nem gáz. Lehet, a hátsó fékcsövek el vannak lapítva, hogy ne csepegjen el a dot3, a kézifék évek óta be van rohadva, a váz porlad (de van rajta alvázvédő, ezért nem látszik), a felfüggesztés bármikor széteshet... de megültetve nincs, mehet. -
radi8tor
MODERÁTOR
1 hónapja volt műszakiztatva, tegnap láttam de brutálisan szét van esve. Felfoghatatlan hogy tudott átmenni a műszakin. Egyáltalán mi az értelme a műszaki vizsgának így?
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz MasterMark #14310 üzenetére
Én balkezes vagyok (mint a jegesmedvék általában). Akkor nekem olyat kéne próbálni?
(Bocsi, nem komoly)Mondjuk egy ideje inkább nádcukor + répacukor kombót használunk, de preferált a nádcukor (lehetőleg finomítatlan - már ha hinni lehet a rajta lévő feliratnak)
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz MasterMark #14308 üzenetére
Én ma már inkább azt mondom, hogy a kristálycukor sokkal jobb mint az édesítőszerek.
Egyik dokim mesélte, hogy valamelyik édesítőszert úgy fedezték fel a vegyészek, hogy nem is azt keresték csak feltűnt nekik milyen édes íze van. Aztán mondták jó lesz ez édesítőszernek.Fruktóz dettó, azt nem tudja a máj feldolgozni és csak zsírosodik tőle (zsírmáj). Én pl nem is bírom. Sajna már a természeteset sem (pl éhgyomorra ha megeszek egy almát minden bajom van tőle).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz kelly416 #14305 üzenetére
Nálam Makita és DeWalt töltők és akksi szettek vannak. Ebben a 2 márkában mindig megtalálom amit keresek, és jó + gyors + hosszú a garancia.
Makitának volt csak normális hátizsák porszívója meg kertész cuccai cserélhető fejjel. DeWaltnak meg jobbak voltak a fúrói, lámpái, nyomaték kulcsa akkor.
cappa72
Ja, mindig különcködök
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezen besírtam [link]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX Z370-E GAMING WIFI
- Asus tuf laptop eladó 17 colos 144Hz Rtx 3050 4GB 512GB Nvme SSD. Beszámítás!
- Asus rog laptop eladó 17 colos! Full HD 120 Hz kijelző , Beszámítás
- Xbox One X 1Tb Project Scorpio Limited Edition
- Asus rog strix laptop eladó Core i5 -9300H 256 GB SSD + 750 GB HDD. Beszámítás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest